Apa gerakan Zionis nglawan moralitas?

Tanggapan > Kategori: Umum > Apa gerakan Zionis nglawan moralitas?
Adir Ditakoni 7 wulan kepungkur

Halo Rabbi, aku weruh sampeyan nemtokake dhewe minangka "Zionis agama", tanpa tanda hubung, kanggo nandheske yen Zionisme sampeyan asale (mung, utawa utamane) saka nilai moral universal. Dadi, aku pengin takon apa pendapat sampeyan babagan teks ing ngisor iki:
"Apa rasisme?

Rasisme minangka diskriminasi utawa permusuhan kanthi basis 
etnis.

Apa Zionisme?

Zionisme minangka gerakan kanggo ngadegake negara Yahudi ing pesisir kidul-wétan Mediterania, wilayah sing nalika munculé Zionisme umume didunungi dening non-Yahudi - Palestina - Kristen lan Muslim.

Oke, nanging kepiye carane nggawe Zionisme rasis?

prasaja banget. Elinga definisi rasisme? Ayo nganggo:

Diskriminasi ing Basis Etnis - Zionisme ora nate takon marang panemune pribumi Palestina babagan ngadegake negara Yahudi ing tanah air dhewe. Iki minangka pelanggaran serius saka prinsip demokrasi: sanajan padha meh 100% saka populasi, ora ana sing keganggu takon apa sing dikira wong Palestina asli. Kenging punapa? Amarga padha dudu wong Yahudi. Prinsip demokrasi sing luwih penting - kekarepan mayoritas - ditolak kanggo penduduk asli negara kasebut, nanging yen asale saka latar mburi etnis sing salah. Wong Palestina asli mesthi ndhukung kamardikan Arab, nanging panemune ora menarik. Iki minangka alesan kenapa Zionis nentang banget sajrone taun-taun amanat pambentukan dewan legislatif - amarga kekarepan mayoritas bakal ngilangi perusahaan Zionis.

Permusuhan adhedhasar etnis - Wiwit tekane Zionisme, wong Palestina asli sing manggon ing tanah air wis katon lan dianggep minangka "rintangan". Kenging punapa? Amarga Zionisme - pambentukan negara "Yahudi" - mbutuhake mayoritas Yahudi ing negara kasebut. Lan amarga ana mayoritas jelas wong Palestina non-Yahudi ing wektu iku, banget ngarsane populasi pribumi iki dadi undesirable. Zionisme nyebabake fenomena sing ora bisa dipercaya: wong dianggep ora dikarepake - mung amarga padha manggon ing omahe dhewe. Lan nalika politisi Israel modern nyebut wong Palestina minangka "duri ing sisih" (ketoke penulis teks kasebut tegese perdana menteri Israel saiki, Naftali Bennett, sing ujar manawa iki bisa uga nglawan latar mburi frustasi sing ana wong Palestina ing wilayah kasebut. wilayah-wilayah "ngganggu" karo Israel ngrebut wong-wong mau). Sing efek kasebut tetep ana ing kita nganti saiki.
Apa rabi duwe jawaban kanggo pratelan kasebut? Iki muni kaya klaim sing serius banget. Merga kowé kandha nèk kowé kuwi wong Zionis kaya déné David Ben-Gurion kuwi wong Zionis, kowé ora bakal mangsuli wong-wong mau nganggo wangsulan: “Iki sing didhawuhaké ing Torèt.” Pitakonan, banjur, apa jawaban sampeyan kanggo wong-wong mau, minangka "skor sekuler."

Ninggalake komentar

1 Jawaban
mikyab Staff Dijawab 7 wulan kepungkur

Pendapatku yaiku teks ing ngisor iki omong kosong.
Kaping pisanan, Zionismeku ora adhedhasar nilai moral, kayadene kulawargaku ora adhedhasar moralitas. Iki mung kasunyatan. Aku kalebu kulawarga lan aku uga kalebu bangsaku. Lan kaya kulawargaku butuh omah, wongku uga butuh omah.
Ing bagean negara iki urip pribumi tanpa identitas nasional, tanpa kadhaulatan lan tanpa negara. Ora ana masalah kanggo teka lan manggon ing kene lan ngupayakake mbangun omah nasional lan njaga hak-hake. Utamane dheweke menehi divisi lan ora gelem. Wong-wong mau padha perang lan dipangan. Dadi ora ngeluh.

A skor dheweke panjaluk ora duwe Nanggapi 7 sasi kepungkur

Sampeyan uga penting kanggo Wigati sing nomer pedunung ing wilayah iki ing wektu wiwitan Zionisme arang banget cilik, lan akeh wong uga imigran saka negara tetanggan. Kanthi mundhake gerakan Zionis lan perkembangan perdagangan lan ekonomi, akeh liyane sing milih pindhah menyang kene. Kira-kira sak abad mengko padha uga mutusaké sing padha wong, lan liyane sajarah.

Interpretasi Copenhagen Nanggapi 7 sasi kepungkur

Diskriminasi ora ing latar etnis nanging ing kepemilikan. Nalika sampeyan duwe hak kanggo mutusake wong liya sing bakal mlebu ing omah sampeyan, sampeyan ora "diskriminasi babagan etnis." Ora ana prabédan dhasar antarane nyegah mlebu luwih dhisik lan njupuk wong liya kanthi retrospektif yen nyerang omah nalika sampeyan ora ana.

Wong-wong Israel ing dasare dumadi saka keturunan Babil lan Roma (kalebu wong-wong sing kita adopsi liwat wektu menyang kulawarga) lan wiwit iku ahli waris dianggep minangka siji-sijine pemilik sah saka tanah.

Emanuel Nanggapi 7 sasi kepungkur

Nanging senadyan iki, Rabi Michi mikir yen ana masa depan ing kekuwatan lan uga milih pilihan "korektif": iki Ben Barak sing gila:https://www.srugim.co.il/620627-%d7%a8%d7%9d-%d7%91%d7%9f- %d7%91%d7%a8%d7%a7-%d7%90%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%9e%d7%93-%d7%9e%d7%9b%d7%a4%d7%a8-%d7%9e%d7%a0%d7%93%d7%90-%d7%a8%d7%95%d7%a6%d7%94-%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%95%d7%aa

Ninggalake komentar