Hak wong sing nganiaya kanggo nglawan netralisasi

Tanggapan > Kategori: Halacha > Hak wong sing nganiaya kanggo nglawan netralisasi
bungah-bungah Ditakoni 3 wulan kepungkur

Sugeng Rabi,
 
 
 
 
Pranyata yen ana mitzvah kanggo saben wong netralake wong sing nganiaya, banjur ana mitzvah kanggo wong sing nganiaya dhewe supaya ora nglawan netralisasi? Utawa apa sing nganiaya isih duwe hak kanggo nglawan netralisasi (malah nganti mateni neutralizer)? Kayane aku ora ana referensi babagan iki ing Mishnah Torah Laws of the Murderer and the Preservation of the Soul, Bab A.

Ninggalake komentar

1 Jawaban
mikyab Staff Dijawab 3 wulan kepungkur

Prakara iki katon ing penyanyi. The Gemara ngandika yen dheweke wis mbalikke lan matèni Pinchas saka negara nganiaya dheweke bakal exempt. Lan ing Malam F.A. Mahal, pembunuh ngrembug babagan ekstensi hukum iki (apa bab pembunuh sing ora disengaja sing mateni penyelamat getih, lan sing mateni utusan ing ayat kapindho uga kudu dibahas).
Wong sing nganiaya ora duwe hak kanggo nglawan netralisasi kaya dheweke ora duwe hak mateni. Nyatane dheweke dhewe kudu mateni awake dhewe saka negara sing nganiaya (utawa mesthi mandheg nganiaya). Iki carane aku nerangake kene sawetara minggu kepungkur hukum sing ing utusan ing BD ora ana idin kanggo matèni wong amarga terdakwa dhewe kudu matèni piyambak. Mateni penjahat minangka mitzvah sing ditindakake ing masarakat, lan utusan B'D minangka utusan kabeh (kalebu sing dianiaya).

Ninggalake komentar