A midrash kreatif

Tanggapan > Kategori: Studi Talmud > A midrash kreatif
EA Ditakoni 7 wulan kepungkur

Nalika khutbah nggawe halakhah anyar saka ayat, menyang metode sing nggawe halakhah Dauriyta (Ramban), apa sing ditindakake Bani Israil sadurunge midrash ngetokake halakhah iki? Mung liwat pelanggaran Dauriyta (tanpa kesadaran)? Contone, sadurunge njaluk supaya murid-murid sing wicaksana diajeni (halachah sing asale saka midrash "the"), apa sing bakal ditindakake? Dheweke mung ora bakal diajeni lan bakal nindakake pelanggaran Dauriyta? 

Ninggalake komentar

1 Jawaban
mikyab Staff Dijawab 7 wulan kepungkur

temtunipun. Apa masalahe? Anggere padha ora nuntut hukum iki dheweke ora dikenal lan mulane malah sing liwat iku dirudopekso.
Nanging malah sing ora perlu sing iki kabeh generasi sadurunge. Kadhangkala angger-anggering Toret dituntut malah sadurunge, lan mung khutbah sing ana ing sage tartamtu.

EA Nanggapi 7 sasi kepungkur

Masalahe iki pancen ora mungkin. Halacha Dauriyta minangka pangarep-arep langsung saka Gd saka kita. Dadi yen dheweke ngarepake apa-apa saka aku, mesthine dheweke bakal ngandhani aku, lan ora bakal ngenteni pirang-pirang generasi nganti ana wong sing wicaksana teka lan nganyari apa sing dikarepake dening Gusti Allah marang dheweke.

EA Nanggapi 7 sasi kepungkur

Ngarepake saka kita *

Tirgis Nanggapi 7 sasi kepungkur

Mungkin conto pilihan sing terakhir ana ing tautan ing ngisor iki. Ditegesake yen Rabi Akiva nuntut lan nyipta lan ora nyebutake tradhisi Shalach apa panggonan kanggo kritik Rabi Tarpon, lan pranyata Rabi Akiva mbokmenawa ngetung halakhah sing lali.

https://he.m.wikisource.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99_%D7%A2%D7%9C_%D7%91%D7%9E%D7%93%D7%91%D7%A8_%D7%99_%D7%97

Tirgis Nanggapi 7 sasi kepungkur

(Aku ora kelingan ing ngendi lan ing konteks apa aku weruh sumber iki digawa. Senajan ora jelas yen Rabi Akiva ngetung tradhisi nanging mung tradhisi kasebut ora mbantah, nanging bisa uga yen Rabi Tarpon ngelingi apa sing ditindakake. weruh lan tradisi ora kaya Rabbi Akiva banjur Rabbi Tarpon )

Michi Nanggapi 7 sasi kepungkur

Ora bisa nulis kabeh (pirsani Eruvin XNUMX kok hukum Durban ora ditulis). Kajaba iku, pitakonan sampeyan babagan khutbah umume. Yagene Gusti Allah milih menehi Torah karo Deresh. Ora ngerti pertimbangane.

Tirgis Nanggapi 7 sasi kepungkur

Yen dipikir-pikir saka sumber ing buku-buku ing ndhuwur, katon sejatine dheweke nganggep manawa pangripta sing dituntut ora bisa mbantah tradhisi, yaiku nganggep manawa biyen dheweke ngerti khotbah kreatif utawa paling ora ngelingi kesimpulane (paling ora kanggo sebagian). Mangkono kahanan ora nyekel pratelan "Pancen. Sanalika dheweke ora nuntut, lan liya-liyane, sapa wae sing nandhang lara kasebut dirudopekso ”utawa paling ora nganggep penting banget.

Trompet diunekake saka Dauriyta (kanggo turun-temurun) ing ngarsane wong akeh lan ing perang mitzvah lan ing kurban umum tartamtu (ing ara-ara samun XNUMX: XNUMX-XNUMX). Saka Torah ing Rosh Hashana (saben taun) lan ing Yom Kippur ing Yuval, shofar diunekake, lan ing Padaleman Suci, trompet ditambahake menyang shofar miturut ayat ing Mazmur,
Ing kitab-kitab Ibid. Rabi Akiva nuntut khutbah ing ayat-ayat ing ara-ara samun kasebut sing slompret sah karya liyane lan imam karo cacat ora bener. Rabi Tarpon nggawa bukti yen dheweke weruh pamane Higer ngadeg lan surak-surak karo trompet. Rabi Akiva mangsuli manawa David nyangkut jeblugan sing ora saka Torah (utawa paling ora saka parsha sing kasebut ing ndhuwur sing khutbah ana) nanging ing Rosh Hashana utawa Yom Kippur saka Yuval. Lan Rabbi Tarpon kelingan yen dheweke ndeleng iki, lan ujar: "Karya kasebut dudu fiksi. mberkahi Abraham, leluhur kita, yen Akiva metu saka bangkekanmu. Tarpon weruh lan lali, Akiva nuntut dhewe lan setuju karo hukum. "Saben wong sing pensiun saka sampeyan minangka pensiunan saka uripe."

Rabi Tarpon nggumunake yen Rabi Akiva "nuntut awake dhewe lan setuju karo hukum," tegese Rabi Akiva ora nggawa khutbah sing dipercaya nanging tuntutan kreatif. Kanthi tembung liyane, kita weruh yen Rabbi Tarpon uga teka ing Deresh Yotzer lan ngaku yen ora bener yen ing jaman kepungkur dheweke ora tumindak kaya dheweke.
Iki tegese Rabbi Tarpon nganggep, lan ing Rabi Akiva iki mbokmenawa setuju karo wong, iku ora bisa (utawa iku khayal) kanggo nganggep sing ing generasi sadurungé padha ora ngerti hukum bener ing kasunyatan. Tegese, ing kene nganggep yen kabeh kesimpulan saka khutbah kreatif (yaiku khutbah kreatif dhewe) wis dikenal ing jaman biyen, nanging wis dilalekake, lan saiki sapa wae sing njaluk khutbah kreatif kudu nganggep yen dheweke mung ngasilake khutbah sing ana. sadurunge dikenal lan tindakake.
Sanajan bisa uga tradhisi kasebut dudu bukti mutlak lan Rabi Akiva pancen bisa menehi alesan (sempit) yen ing jaman biyen dheweke ora mikir babagan khutbah sing bener iki nganti Rabi Akiva ngadeg lan nuntut.

Ninggalake komentar