Fundamentalisme sing nggawe keterbukaan?

Tanggapan > Kategori: Filsafat > Fundamentalisme sing nggawe keterbukaan?
Josephon Ditakoni 4 taun kepungkur

Shalom Maran Shlita.
Aku ora ngerti yen rabi wis krungu bab apa wis kedados ing taun anyar ing komunitas ora resmi saka Ba'alei Teshuvah supaya aku bakal njlentrehake ing taun yen paling Ba'alei Teshuvahs ing wangun nilar saka gaya urip Ultra-Ortodoks lan wong-wong anyar sing dikonversi malah ora mlebu kanggo akèh-akèhé. saka kapercayan rakyat prasaja sing adhering ing garis simplistic ing halakhah lan liyane lan aku wonder babagan kedadean sing dadi kontradiktif Fundamentalis wis nggawe masyarakat mawarni-warni lan mbukak, Aku bakal ngomong sing iku amarga saka alam genderless partai Ba'ath lan Trauma sing dialami ing jagad ultra-Ortodoks. Miturut cara, akeh anggota Ba'at sing daktemoni yaiku agama-modern ing kabeh cara.
Apa rabi bisa nerangake fenomena kasebut? 
 

Pitakonan tag:

Ninggalake komentar

1 Jawaban
mikyab Staff Dijawab 4 taun kepungkur

Katrangan sampeyan menarik, sanajan aku ora ngerti kepiye (apa pancene "sebagian gedhe sing duwe jawaban").
Ana rong kanyatan panjelasan ing kene: 1. sing lagi modern. 2. sing padha njaga interpretasi fundamentalis saka halakhah lan kapercayan.
Aku ora yakin babagan setelan sampeyan. Ortodoks modern biasane uga digandhengake karo interpretasi halakhic sing luwih fleksibel. Miturut definisi, iku misale jek dadi pendhudhukan ing soko kanggo mata pencaharian, utawa maca puisi lan sastra, utawa pendhudhukan ing seni. ora jelas kanggo aku.
Ana akeh alasan kanggo iki: ngerteni jagad liyane (ana alternatif sadurunge). Bosen saka over-fundamentalisme (reaksi marang langkah wong tuwa ing tangan siji, lan niru kraman ing sisih liyane). Mesthi wae ana alesan psikologis (trauma. Dheweke ora tuwuh ing tradhisi ultra-Ortodoks. Wong tuwane uga jenis sing nggoleki).
Ing wektu sing padha ora duwe model agama liyane amarga padha ngakoni sekularisme utawa ultra-Ortodoksisme. Mbok menawa konsep halakhah iku ultra-Ortodoks.
Kabeh panjelasan kasebut bisa ditindakake, nanging fenomena kasebut kudu dipriksa luwih sistematis.

Gideon Nanggapi 4 taun kepungkur

Biasane pengulangan jawaban ora kedadeyan amarga alasan intelektual, (ya, aku krungu babagan "profesor" sing yakin karo "nilai" lan "dialog") mula nggunakake pikirane bakal nyebabake pengulangan pitakonan maneh.

mikyab Staff Nanggapi 4 taun kepungkur

Iki minangka generalisasi kasar. Meh saben langkah wong kasusun saka sawetara pesawat, psikologis lan filosofis. Nanging loro-lorone ana ing jawaban lan metu ing pitakonan.

Ninggalake komentar