Babagan Penyimpangan, Keahlian lan Nilai - Tanggapan artikel Prof. Yoram Yuval, "Ora Nyimpang", Shabbat P. P. Akev - Kolom Lanjutan (Kolom 26)

Saiki

Ing kolom sadurunge Aku menehi komentar babagan artikel Prof Yoram Yuval ing suplemen Shabbat Makor Rishon P. amarga taun iki (XNUMX). Sampeyan uga kudu ndeleng diskusi sing dikembangake ing obrolan ing ngisor kirimanku.

Tanggapanku marang Prof. Yuval diterbitake ing versi singkatan ing suplemen Shabbat P. Ra (bebarengan karo Komentar liyane Menarik sing mesthi kabeh kudu diwaca [1]). Iki tembungku sing dicithak ing kono:

Ing penyimpangan, keahlian lan nilai

(Tanggapan artikel Prof. Yoram Yuval, "Ora nyimpang", tambahan Shabbat P. Akev)

Artikel Prof. Yuval Luca nduweni campuran nilai lan fakta sing serius. Iku ndadekake pangertèn kanggo nuduhake yen prabédan iki minangka lilin ing sikile almarhum mbah kakung sing kasebut ing artikel kasebut, lan sayang banget yen dheweke ora nggatekake.

Pangucape ngadeg ing telung pilar: 1. Model kanggo hubungan sing apik lan profesional. 2. Definisi psikiatri saka penyimpangan seksual (ora bisa tresna marang kabeh wong). Pratelan ilmiah: Homoseksualitas dudu asil pilihan nanging saka latar mburi organik, angel banget kanggo ngganti lan mbebayani kanggo nyoba. Wis ing kene ujar kanthi ringkes: 3. Model sing diusulake Yuval ora bener (ndeleng artikel ing awan G) lan uga ora cocog karo diskusi ing kene. 1. Andharan kejiwaan uga ora ana gegayutane karo rembugan. 2. Pitakonan profesional iki ora ana hubungane karo diskusi. Saiki aku bakal rinci.

Sawise aku lungguh ing kollel ing Bnei Brak lan mahasiswa nyedhaki kula lan takon apa kaca iku Cairan utawa ngalangi. Aku marang wong sing ing hubungan kanggo hukum kaca Shabbat ngalangi, sanajan fisikawan kathah kanggo netepake minangka Cairan kanggo kabutuhan profesional. Lan pasemon, yen psikiatri nemtokake perversion seksual minangka kasekengan kanggo tresna kabeh wong - isin. Nanging kenapa halacha utawa moralitas kudu ngetrapake definisi profesional lan uga ditrapake ing tingkat normatif? Kajaba iku, definisi dudu temuan empiris, mula profesional ora duwe kauntungan tinimbang wong awam sing ana hubungane karo dheweke. Psikiater bisa lan kudu nemtokake konsep kanggo kabutuhan profesional, nanging ora ana hubungane karo pitakonan normatif. Michel Foucault nulis yen diagnosis kejiwaan wis jenuh karo asumsi nilai. Sanajan minangka salah sawijining cikal bakal postmodernisme ing mripatku, dheweke pancen bener. Inggih, kaping pindho dina malah jam ngadeg nuduhake wektu sing bener.

Psikiater paling bisa nemtokake asal-usul homoseksualitas. Apa duwe latar mburi genetik, lingkungan, utawa liyane. Dheweke bisa nemtokake manawa bisa diobati lan kanthi cara apa, lan apa akibat saka saben perawatan. Iki kabeh tekad profesional, lan assuming sing kawruh ngelmu ana (lan mesthi ora lengkap ing kasus iki, kang ing mratelakake panemume ora cukup nandheske ing tembung Yuval), pakar bisa menehi jawaban. Nanging pitakonan apa iki minangka penyimpangan lan carane kudu dianggep minangka definisi normatif lan dudu tekad profesional (pirsani artikel ing ndhuwur).

Loro komentar liyane:

A. Minangka ahli cilik ing psikiatri, aku mangu-mangu panjelasan sing disaranake Yuval kanggo owah-owahan ing sikap psikiatri marang homoseksualitas. Ing mratelakake panemume, iki utamane owah-owahan ing nilai-nilai lan dudu fakta ilmiah. Sebagéyan penting masyarakat saiki percaya yen fenomena kasebut ora negatif sacara moral (malah sing cilik setuju karo iki) lan mulane ora ndeleng minangka penyimpangan. Psikiatri kene diseret mudhun dening nilai sosial, lan ora cara liyane. Mikir kleptomania. Ayo kita nganggep kanggo tujuan diskusi sing nduweni asal-usul genetis lan ora bisa diganti (diowahi). Apa iki ateges kleptomania dudu penyimpangan? Dilarang lan mbebayani kanggo nyolong, mula cukup kanggo nemtokake kleptomaniac minangka pervert. Iki sanajan kasunyatane sanajan ana kecenderungan nyolong ora ateges wong kasebut nyolong (kaya sing diterangake Yuval babagan homoseksualitas), malah ing kana ora bisa diobati lan duwe sumber genetik utawa organik (kaya sing dakanggep kanggo tujuan kasebut. diskusi). Bedane antarane kleptomania lan homoseksual yaiku umume psikiater saiki percaya yen homoseksual diidini lan ora mbebayani, dene nyolong dilarang lan mbebayani ing mripate. Cetha kanggo kita manawa iki minangka nilai lan dudu kasunyatan.

B. Yuval nyerat manawa "saben wong sing sinau agama" ngerti yen ing unit perawatan intensif bisa ngapusi wong sing wis mati sing jantunge deg-degan. Aku iki wong sing cukup sinau (lan uga cukup agama), lan aku pancene ora ngerti. Kajaba iku, malah dheweke dhewe ora ngerti. Ora ana hubungane karo pendidikan (sanajan kanggo agama bisa uga ya), manuk unta amarga definisi mati lan urip iku normatif lan ora klinis. Dokter bisa nemtokake, yen kabeh, apa fungsi sing ana ing kahanan kaya mengkono, lan apa kasempatan kanggo bali menyang urip normal. Nanging dheweke ora bisa nemtokake manawa wong kasebut urip utawa mati, lan mesthi ora bisa nyumbang organ (sing miturut pendapat pribadiku diidinake lan malah diwajibake sanajan dheweke dianggep wong urip. Deleng artikel ing bidang Kt). Kabeh iki minangka pitakonan nilai lan ora faktual. Macem-macem dokter sing ora gelem nampa iki minangka indikasi liyane yen campuran nilai lan fakta katon ora mung ing wong awam.

Prof.. Yuval nanggapi iki ing situs web sing nambah respon umum kanggo kita kabeh. A respon tartamtu kanggo pangandikanku (lan uga kanggo Dr. Azgad Gould) wungu Ing situs web dheweke Lan iki basane:

Kanggo ngurmati Rabbi Dr. Michael Avraham

Institut Tinggi Taurat

Universitas Bar-Ilan

Matur nuwun, Rabi Shalom lan Bracha,

Pisanan, ngerti yen sing mlebu ing ngisor iki ngormati sampeyan lan karya sampeyan. Aku ora ana ing jagad Torah nganti bisa ngapresiasi Torah lan karya halakh sampeyan, nanging neurobiologi lan filosofi cilik sing dakngerteni cukup kanggo aku seneng banget karo buku "Ilmu Kebebasan", sing dakkira karya pamikiran asli lan ayu.

Dibandhingake karo rasa senengku karo buku sampeyan, cukup jelas saka respon sampeyan sing ora marem saka artikel "ora nyimpang". Pramila saking punika kula remen anggen kula ngaturaken sugeng riyadi wonten ing mriki, supados saged mbudidaya bilih leresipun pangandikan kula, lan manawi boten saged ngyakinaken, saora-oranipun wiwiti damel kreteg ing antawisipun gunung panjenengan kaliyan gunung. gunungku. Ayo miwiti karo perkara sing aku setuju karo sampeyan:

Aku setuju karo sampeyan kaping pindho (lan ora kaping pindho dina) babagan Michelle Foucault. Loro-lorone babagan postmodernisme, sing aku uga percaya minangka teks kosong, lan babagan tekad ing diagnostik kejiwaan, sing, sayangé, dheweke pancen bener. Nanging aku pracaya, lan aku ora yakin yen kene sampeyan setuju karo aku, iku mokal liya: iku wis pinasthi diagnosa psikiatri, dening alam banget, iku ora bakal bisa break adoh saka asumsi nilai, paling ora. ing mangsa ngarep. Lan apa filsuf bisa saged - kanggo misahake misahake cetha antarane nilai lan kasunyatan, psikiater ora bisa saged. Lan utamane dheweke ora bisa ngapusi awake dhewe lan masarakat yen ana - utawa bisa ana - pamisahan lengkap ing lapangane. Aku bakal bali menyang mengko.

Aku uga setuju karo analisis cetha sampeyan pitakonan status halakhic saka wong lying ing perawatan intensif nalika pikirane wis mandhek lan ora bisa dienggo maneh, nalika atine wis ngantem, lan aku malah sinau bab anyar saka bab sing ditulis ing bab. judhul ing subyek ing respon sampeyan. Kajaba iku: Aku bungah yen kesimpulan pungkasan sampeyan - yen wajib nyumbang organ wong iki - padha karo aku. Muga-muga sampeyan bakal terus nggunakake status lan pengaruh sampeyan ing antarane Bnei Torah kanggo ngganti sikap bodho - lan malah kafir - sawetara pimpinan Yudaisme ultra-Ortodoks lan agama nasional babagan masalah kasebut.

Nanging apa sing bisa sampeyan lakoni babagan mbedakake antarane "urip" lan "mati", sampeyan ora bisa, miturut pendapatku, babagan bedane antarane "keblinger" lan "ora keblinger." Aku bakal nerangake tembung sandi: First, nalisir apa sing nulis, dhokter lan liyane carane kanggo nemtokake apa wong urip utawa mati. Aku ngerti iki tangan pisanan. Nalika aku kerja ing departemen rawat inap minangka dokter spesialis, bagean sing sedhih saka tugasku yaiku nemtokake, ing wiwitan, pati pasien sing tiwas ing wayah wengi. Aku isih kelingan, nganti saiki, akeh rai sing daktutupi nganggo sprei kanggo nyiapake tekane PRT, sing teka nggawa dheweke menyang wiwitan perjalanan pungkasan.

Nanging aku ngerti manawa sampeyan pancen bener nalika sampeyan ujar manawa tekad halakh babagan sapa sing "urip" lan sapa sing "mati" bisa beda karo tekad medis, lan ora nyimpang. Nanging kesimpulan implisit saka respon sampeyan, yen definisi kejiwaan penyimpangan lan definisi agama (lan mesthine definisi sosial-religius) penyimpangan uga ora ana hubungane, miturut pendapatku, ora nggambarake kasunyatan.

Ayo njupuk kleptomania, sing sampeyan tuduhake minangka kasus tes. Kleptomania dudu penyimpangan. Iku kelainan mental. Istilah panyimpangan dilindhungi undhang-undhang ing psikiatri, kaya ing basa dalan, kanggo ora normal, ora ngomong repulsive, prilaku ing konteks seksual. Mugi sampeyan ora nyoba kanggo nggunakake matématika, lan nilai-neutral, definisi deviasi saka pakewuh (a.k.a. standar deviasi), supaya legitimize penjilat saka sikap nilai elek Yudaisme ultra-Ortodoks institutionalized kanggo homoseksualitas.

Psikiatri ora mung ngurusi "prilaku" nanging karo fenomena subyektif; Nalika sampeyan nulis, lan aku bungah sing kene sampeyan setuju karo kula, kleptomaniac ora kudu bener nyolong dadi kleptomaniac, lan homoseksual ora kudu ngapusi lanang dadi homo. Nanging ing kene mungkasi analogi antarane pasemon lan pasemon. Wong kleptomaniak ngrugekake lan ngrugekake wong liya ing tindak-tanduke, mula tindak-tanduke iku salah (ora nyimpang), lan masyarakat diparengake mbela. Menapa malih: yen dheweke nyolong barang-barang sing terkenal, kelainan mental bisa uga ora bisa ditindakake ing pengadilan, lan bakal dianggep mung ing tahap argumentasi. Aku lan sampeyan loro setuju sing homoseksual ora kriminal, lan yen padha ora ngapusi lanang - iku ora cetha kanggo kula carane padha beda-beda saka kabeh wong Yahudi liyane, sing uga ngadhepi larangan Torah ing tjara seksualitas.

Aku bali menyang masalah ora bisa misahake nilai-nilai saka fakta lan fakta ing psikiatri. Kristen Katulik percaya kanthi iman sing lengkap yen roti persekutuan sing ditampa lan dipangan nalika Misa dadi daging Kristus sing sejati ing cangkeme. Iki minangka pamikiran palsu kanggo kabeh maksud lan tujuan, lan nyimpang saka definisi psikosis amarga norma sosial lan nilai - atusan yuta wong sing percaya. Iki minangka conto sing ora pati penting, nanging psikiatri, nalika nerangake, nemtokake, diagnosa lan nambani fenomena subyektif, gropes jero ing peteng babagan basis biologis-faktual kanggo fenomena kasebut.

Aku bakal seneng bisa sijine Profesi ing pedestals padha fisika ngadeg ing, nanging ora bakal kelakon ing gesang kawula, lan supaya ora tau. Minangka sampeyan ngerti luwih saka kula, pitakonan filosofis dhasar ndasari masalah iki, kang aku ora duwe jawaban marem ing saiki, pitakonan saka psychophysical kausalitas: iku siji-cara utawa loro-cara utawa ora ditrapake kanggo masalah ing. kabeh? Simbahku sing sampeyan sebutake ditangani, kaya sampeyan, karo pitakonan kausalitas psikofisik, lan malah percaya yen ora ana lan ora bisa dadi solusi (Ignorbimus - kita ora ngerti lan ora bakal ngerti). Tanpa pura-pura lan tanpa nyoba nyemak ing kene, aku pancen ndhukung pendapat muride, Prof Yosef Neumann, sing ngira yen dina iki ora ana solusi, nanging sesuk bisa uga (Ignoramus - kita ora ngerti. nanging kita bisa ngerti ing sawijining dina).

Akhire, aku arep bali saka dhuwur filsafat menyang donya peteng homoseksual agama. Aku nulis artikelku ngetutake tembung saka kancamu Rabi Levinstein, sing ngusir wong-wong sing apik iki lan sedhih. Ing pungkasan dina, pitakonan praktis sing narik kawigaten kula, lan aku ora nemokake referensi langsung lan relevan ing respon sampeyan (lan muga-muga referensi kasebut), yaiku apa ana cara supaya homoseksual agama urip lan miwiti kulawarga ing komunitas Zionis agama. Sawise nerangake wong sing ora ngapusi lanang, iki ing mratelakake panemume andhap asor pitakonan liyane sosial saka iku halakhic. Ing kene, miturut pendapatku, sampeyan, aku, lan kabeh pembaca kudu ngelingi pangandikane kolega sampeyan, Albert Einstein: "Luwih gampang kanggo ngrusak opaque tinimbang ngrusak prasangka."

Panjenengan,

Yoram Yuval

Lan iki reaksiku ing kene marang omongane:

Dear Prof. Yuval, Halo.

Kaping pisanan, kanggo pakurmatan, sampeyan seneng nomerku lan malah ngucapake apresiasi ing kene. Mesthine ora gampang kanggoku.

Pancen, aku ora setuju karo apa sing sampeyan ucapake ing artikel kasebut, sanajan aku ora bisa ngomong yen aku ora seneng. Kaya biasane, kabeh ditulis kanthi apik lan kanthi cara sing jelas lan apik. Nanging, kaya sing wis dingerteni, sanajan sawise "pinggiran dandan" (kaya sing sampeyan ucapake), aku ora setuju karo dheweke, lan aku bakal nyoba nerangake apa sebabe.

Yen kita setuju ing Foucault (maksudku titik kapindho), banjur kita wis teka menyang kesimpulan umum pisanan sing psikiatri wis kebak asumsi nilai lan umumé adhedhasar wong-wong mau. Iku uga duwe dimensi faktual mesthi, nanging garis ngisor meh tansah melu pitakonan nilai lan budaya.

Kanthi kasunyatan manawa sampeyan setuju yen iki kedadeyan, aku ora ngerti kepiye sampeyan ngaku yen hubungan antarane rabi lan psikiater tundhuk model hubungan antarane profesional lan rabi. Sanajan psikiatri ora nganggep minangka penyimpangan, sampeyan isih setuju yen iki minangka proposisi nilai. Dadi, kenapa rabi kudu nampa iki minangka tekad profesional? Dheweke mesthi bisa mutusake yen dheweke entuk, nanging keputusane halakhic lan ora ana hubungane karo kekuwatan profesional. Minangka model rabi lawan profesional, sampeyan wis ngrujuk marang aku ing respon pisanan Kanggo artikel sing dakkarepake kanggo perkara kasebut Ing wayah awan m.

Banjur sampeyan uga nambahake manawa ora bisa dihindari (sing psikiatri bakal nyampurake nilai karo fakta). Sanajan aku ora profesional, aku isih bakal ujar manawa aku ora setuju. Bener yen aku salah, nanging psikiatri bisa fokus ing fakta (ing pangertèn sing paling jembar, yaiku kalebu teori sing nerangake, kaya ing ilmu alam), lan ora liya. Contone, dheweke bisa uga wis puas kanthi rutin babagan asal-usul homoseksualitas (kanggoku iki uga kalebu spekulasi psikoanalisis liar kaya sing dikarepake, anggere iki minangka teori sing nyoba nerangake fenomena kasebut tanpa biaya), kepiye carane develops (ibid.), Where iku lazim, apa lan carane Iki bisa diganti, lan apa rega sembarang wangun owah-owahan (utawa "konversi" ora ing kita) kuwi lan kuwi. Iki minangka pitakonan sing gegayutan karo fakta lan interpretasi, lan mulane minangka pitakonan ilmiah lan profesional sing sah. Iku misale jek kula sing kabeh pitakonan iki ora daya karo sembarang biaya nilai. Ing sisih liya, pitakonan apa iku penyimpangan utawa ora, kudu ditinggalake ing masyarakat lan saben wong ing njerone kanggo nemtokake.

Mesthine yen sampeyan uga nggawe konsep "penyimpangan" minangka kasunyatan, minangka penyimpangan saka norma statistik ("definisi matematika netral", ing basa sampeyan) banjur psikiatri bisa nemtokake iki kanthi profesional, nanging sampeyan wis setuju ing komentar sampeyan ing kene. iki ora kasus. Ing sisih liya, sampeyan bali ing kene lan mbenerake kegunaanku ing istilah penyimpangan, lan aku mikir yen sampeyan lagi nyoba ndhikte definisi psikiatri kanggo panggunaan saben dina. Ing panggunaan umum ing distrik kita, penyimpangan minangka kecenderungan kuat (bawahan?) kanggo tumindak pidana (kayata conto kleptomania sing kita sarujuk, kajaba istilah "penyimpangan"). Salah siji cara utawa liyane, iki definisi, kang kok Rabbi Levinstein lan sethitik poto (sing banget adoh saka views ing paling iku) setuju sing ora ana papan kanggo njupuk wewenang profesional liwat iku. Apa isi konkrit saka konsep, lan apa iku kalebu homoseksual, Aku wong kathah mikir ora (amarga ing sandi mratelakake panemume nyimpang iku cenderung kanggo tumindak laku jina, lan ora cenderung kanggo kegiatan pidana ing pangertèn agama). Aku sing tampilan Rabbi Levinstein iku ya (amarga ing mratelakake panemume cenderung kanggo kegiatan pidana ing pangertèn agama uga penyimpangan, mbokmenawa amarga kang ngenali halakhah karo moralitas, kang aku banget nolak lan kanthi mangkono gabung tangle pungkasan).

Ing ngisor iki, aku ora weruh alesan ing donya kanggo American Psychiatric Association utawa asosiasi profesional liyane kanggo nemtokake kanggo kita kabeh apa sing kudu dianggep lan apa sing ora, lan apa panyimpangan lan apa ora. Iki kudu ditinggalake kanggo masyarakat, kanggo saben wong kanggo awake dhewe, lan mesthi uga kanggo psikiater pribadine (minangka lawan saka asosiasi profesional). Tegese: masyarakat bakal mutusake manawa ana apa-apa sing mbebayani kanggo wong liya (kleptomania, pedofilia, lan liya-liyane), banjur kudu diobati sanajan pasien durung nyatakake kepinginan kasebut (ing kasus sing ekstrem cukup). Ing kasus sing ora ana cilaka sosial, wong kasebut dhewe bakal mutusake apa dheweke butuh / pengin perawatan utawa ora. Lan mesthi psikiater sing diuripake (lan dudu asosiasi) bisa ujar manawa dheweke ora gelem nambani perkara iki amarga nilai-nilaine dhewe. Ing kasus apa wae, aku ora weruh papan kanggo keputusan kolektif asosiasi profesional babagan masalah kasebut.

Aku gambar iki uga njlentrehake kok ing mratelakake panemume ana mesthi lan uwal saka ngenalaken dimensi nilai menyang psikiatri. Kanggo pangerten sing paling apik babagan model iki, kita ngindhari iki, mula miturut pendapatku, psikiater mesthi bisa mbedakake antarane nilai lan fakta, kaya fisikawan utawa filsuf. Amarga aku dudu pakar, aku ora mangu-mangu manawa ana kesalahan ing tembung kasebut, lan aku bakal seneng yen sampeyan mbenerake aku.

Mangkono uga statuse wong sing lagi goroh ing perawatan intensif nalika atine lagi deg-degan lan pikirane wis mandheg nyambut gawe. Lawan ing panemuku, sing ing mripatku salah lan cilaka, ora "ora ngerti," kaya sing sampeyan ujar. Sawise kabeh, iki dudu kanyatan utawa kawruh apa wae, mula aku nglawan panggunaan istilah kasebut. Ing mratelakake panemume padha salah moral lan mulane iku mbebayani. Maneh, penting banget kanggo aku ngati-ati babagan mbedakake antarane nilai lan fakta. Mulane, dhokter ora duwe nilai tambah ing hubungane karo pitakonan iki.

Kasunyatan sing sampeyan sebutake ing tuturmu ing kene, yen ing lakune pratelan iki dipasrahake marang dokter, ora liya minangka utusan panguwasa, lan ora liya. Iki dudu tekad profesional. Aja nyampurake nilai lan fakta maneh. Factually nyerahke kaputusan kanggo nemtokake pati kanggo Doctors (kaya sing diterangake bab sampeyan dhewe ing kupluk minangka dhokter), nanging sing ora ateges iku kaputusan faktual-profesional. Iki ditindakake mung kanggo kepenak lan efisiensi, lan nyatane nyerahake kekuwatan legislatif marang dokter mung kanggo nyepetake lan nyepetake proses kasebut. Nemtokake pati, sanajan dadi penentu nilai). Nemtokake fungsi apa sing ditindakake wong kasebut ing kahanan kaya ngono lan kemungkinan urip maneh minangka keputusan profesional. Kaputusan apa ing kahanan kaya mengkono iku dianggep mati - punika kaputusan Nilai murni. Dheweke ora ana hubungane karo kasunyatan. Beda karo apa sing sampeyan tulis, keputusan halakh babagan urip lan pati ora "beda karo keputusan medis." Ostrich yen ora ana "keputusan medis" babagan urip utawa pati. Iki minangka keputusan nilai murni (kaya sing kasebut ing ndhuwur). Pancen bener yen keputusan hukum bisa beda karo keputusan halakh, amarga loro kasebut minangka kategori normatif (tinimbang faktual).

Kita setuju yen homoseksual dudu kriminal. Nanging kita mesthi ora setuju yen homoseksual (sing praktis ngleksanani kecenderungane) dudu kriminal. Awake dhewe sarujuk yen tumindake kuwi dudu kejahatan, yaiku pelanggaran moral (aku sebutake yen ana ing kamp agama sing mikir liyane, aku ora kalebu), amarga dheweke ora ngrugekake wong liya. Nanging halakhic lan Torah minangka penjahat, mula saka sudut pandang agama lan halakhic, dheweke minangka penjahat sing padha karo pembunuh utawa rampog (nanging uga kriminal moral). Derajat kaluputan iku prakara liya. Iki ngendi tingkat pilihan lan kontrol padha teka lan tingkat kesadaran sing iki larangan (wong sekuler ora nganggep iki tumindak ilegal mesthi). Kaya kleptomaniak ing ngarepe maling biasa.

Iku penting kanggo kula kanggo Wigati sing bab perawatan saka homoseksual, Aku malah luwih liberal saka sampeyan samesthine kula. Kanggo kula, malah sing praktis nyadari prakara iki nduweni hak kanggo perawatan manungsa biasa ing masyarakat (kajaba dheweke gelombang ing lan martakaké kanggo iku, yaiku khutbah kanggo kenakalan miturut hukum). Tiyang ingkang tumindak durjana ing lingkungan pribadi lan pribadhi menika kalebet anggota masyarakat ingkang sah, langkung-langkung menawi wonten ing kahanan ingkang angel dipuntindakaken. Aku wis ditulis babagan iki ekstensif ing sasi, lan sampeyan olèh ndeleng contone  Ing kene lan uga Ing kene. Sampeyan kepingin weruh apa ora katon ing tanggapanku ing koran, iki amarga aku menehi komentar ing kana mung babagan argumentasi sing sampeyan angkat ing artikel sampeyan lan dudu babagan inti saka perkara kasebut. Yen sampeyan ndeleng wiwitan respon saya maneh ing kolom sadurunge Situsku, sampeyan bakal nemokake yen aku wis nulis kanthi tegas yen aku setuju karo kesimpulan praktis sampeyan. Sayange sistem ora ngidini kula kanggo ngluwihi respon ing koran. Mulane aku nggawe "sawetara dandan" ing rong kolom pungkasan ing situs kasebut lan ing diskusi sing diterusake (ing talkbacks).

Lan aku bakal mungkasi karo mimara sing dipetik minangka "rekanku", kaya sing sampeyan ucapake (aku malah isin nyebutake jenengku kanthi cepet karo raksasa ilmiah kasebut). Pancen angel kanggo ngganti utawa ngilangi prasangka. Nanging pitakonan gedhe, apa ing kasus Didan iki pancen prasangka, utawa posisi nilai sing beda (saben posisi nilai, kalebu sampeyan lan mesthine, minangka prasangka ing pangertene). Tabu lan sikap sosial ing masyarakat religius marang homoseksual (sing miturut panemuku ora ana hubungane karo larangan kasebut, amarga larangan kerajinan ing Shabbat ora kalah abot lan ora nampa perawatan sing kaya ngono) pancen dadi prasangka ing panemuku (amarga). asumsi faktual digawe, ora mung nilai). Nanging panemu banget babagan homoseksual minangka larangan dudu prasangka nanging norma halakh (sanajan apes miturut pendapatku). Sikap tumrap norma-norma kasebut (minangka norma apa wae) mesthi gumantung saka kapercayan saben kita. Aku pribadi duwe iman marang sing menehi Taurat, yen dheweke nglarang, mesthine ana masalah (sing saya mlarat ora ngerti). Aku mbengkongake pikiranku marang dhawuhe. Nanging amarga iki minangka pitakonan babagan iman, aku ora pengin psikiatri njupuk posisi, lan mesthi ora tegas, babagan iki (kaya apa sing kedadeyan karo komuni ing cangkeme sedulur-sedulur Katolik kita), lan ing kene kita bali maneh menyang kamungkinan lan kudu medhot psikiatri saka susunan. Lan bab iki rabi kita wis ngandika (ibid., Ibid.): Menehi Kaisar apa Kaisar ...

Tulus,

Michi Abraham

[1] Aku kudu ujar manawa bebarengan karo rong artikel Yoav Sorek, sing diterbitake ing suplemen sing padha rong minggu sadurunge lan sing diterbitake ing situs web tambahan Shabbat (p. Waca), iki minangka diskusi sing paling cerdas lan relevan sing dikenal. kula ing pers utawa ing kabeh babagan iki. Ing pakurmatan kanggo njupuk bagéyan ing.

8 Pamikiran babagan "Ngenani Penyimpangan, Keahlian lan Nilai - Tanggapan artikel Prof. Yoram Yuval, " Ora Nyimpang ", Shabbat P. P. Akef - Kolom Lanjutan (Kolom 26)"

  1. saingan:
    Tentrem,

    Ingkang sepisan, kula ngaturaken bilih kula remen sanget kaliyan korespondensi lan wacana, ambanipun malah kesimpulan ingkang panjenengan sarujuki ing prinsip.

    Nanging, isih ora rumangsa aku ngerti kenapa sampeyan ngeyel netepake penyimpangan minangka kecenderungan nalar lan ora mung nyimpang saka norma? Derajat penyimpangan saka norma sing mbutuhake intervensi utawa perawatan pancen larang, nanging panyimpangan saka normal iku sah.
    Aku njaluk ngapura amarga nggawa Foucault bali menyang wacana, nanging ing The Madness of the Age of Reason, Foucault ngomongake persis lan aku ngerti yen kita bakal entuk kesimpulan sing padha lan tema sing padha kanggo mbedakake antarane fakta (penyimpangan saka kurva normal) lan nilai (kita kabeh nyimpang Utawa kataloging penting)

    kanthi panuwun

    saingan
    ————————————————————————————
    Rabi:
    Halo mungsuh.
    Ora ana alangan kanggo nemtokake penyimpangan kanthi cara iki. Definisi iku masalah kanggo sampeyan. Nanging aku iki dudu definisi sing ditampa lan mesthi dudu apa sing dimaksud karo Rabi Levinstein lan sing kita rembugan ing kene. Mulane, kita (Yoram Yuval lan aku) sarujuk ora kanggo nemtokake ing cara matematika lan netral. Ing saben dinane "penyimpangan" minangka frasa kanthi konotasi negatif sing jelas. Miturut saran sampeyan, Rabbi Levinstein mung ngomong babagan sing ora pati penting lan ora ana gunane, mula kenapa kudu diskusi babagan iki?! Ora ana perselisihan manawa homoseksualitas faktual minangka ciri minoritas ing populasi. Debat (karo Rabbi Levinstein) babagan perawatan sing tepat (ing kene uga Yuval lan aku setuju, kajaba terminologi lan relevansi panguwasa profesional kanggo diskusi). Siji cara utawa liyane, kabeh debat ing kene ana ing bidang nilai lan dudu faktual-matematis.
    Aku ora ngerti komentar sampeyan babagan Foucault. Sawise kabeh, kita dhewe wis bali Foucault menyang wacana (sawise setuju ing sikap umum negatif menyang iku), amarga ing kene dheweke pancen bener (ngadeg jam, etc.). Kita loro-lorone setuju karo pernyataan Foucault (ing buku sing sampeyan sebutake) yen diagnosis kejiwaan adhedhasar nilai lan asumsi budaya. Nanging aku pancene kenapa psikiater ora bisa nganggo topi profesional ing argumentasi ing kene (amarga iki nilai lan dudu fakta).
    Iki (lan mung iki) minangka debat antarane kita saiki. Debat sing meh padha yaiku babagan relevansi wewenang profesional dokter babagan nemtokake wayahe pati. Nanging iki argumen sing padha dhewe.

  2. mesthi:
    Masalah moral karo kabeh larangan incest, yaiku wong kasebut ora mung nglakoni dosa dhewe nanging mbantu lan nguatake pasangane ing pelanggaran kasebut.

    Nalika hubungan terlarang wis institusional lan katon kanggo akeh tanpa isin - banjur dimensi saka conto negatif ditambahake kanggo akeh lan statement umum sing iki diijini, statement sing duwe efek ngrusak ing lanang sing isih ing negara. mangu, lan conto negatif bisa upset larangan.

    Kabeh Israel wis intertwined, lan tumindak individu duwe implikasi kanggo kabeh aturan. Muga-muga kita kabeh diparingi kanugrahan kanggo disucekake lan ditingkatake siji-siji ing apa sing kudu didandani, lan kanthi mangkono nguwasani jagad iki kanthi bener.

    Salam, S.C. Levinger
    ————————————————————————————
    Rabi:
    salam.
    Kanthi mengkono, sampeyan wis ngowahi larangan apa wae dadi pelanggaran moral. Sawise kabeh, miturut pasemon bolongan ing prau, malah pelanggaran sing ora melu wong liya, bener mengaruhi nasibe. Dadi miturut iki kabeh Toret iku moralitas.
    Yen sampeyan ora nerangake manawa larangan kasebut minangka moral, mula ora ana gunane kanggo ngomong babagan moral amarga dimensi kegagalan lan cilaka. Iki minangka tautologi suku.

  3. mesthi:
    Ing SD XNUMX Elul XNUMX

    Kanggo Rabbi Avraham Neru - Halo,

    Satemene kabeh nerak karsane Gusti iku asipat asusila, kita kudu nduweni kaluhuraning Pangeran, awit saka dadi ‘sing duwe omah’ ing jagad iki, lan uga saka rasa syukur marang sakabehing sih-rahmate marang kita.

    Ing wektu sing padha, sawetara larangan incest, sing ndadekake kita mbangun urip kulawarga sing sehat, ora mung didominasi dening naluri, nanging kanthi nilai-nilai katresnan, kasetyan lan kebecikan, kanthi kabecikan sing bapak lan ibu entuk manfaat lan tanduran tanpa wates. tresna lan bekti.

    Ananging kajawi pakurmatan dhumateng Sang Pencipta, ugi wonten kuwajiban dhasar ngurmati tiyang sepuh. Pinten putus asa ingkang dipunsebabaken dening tiyang sepuh nalika anakipun kedadosan ing pagesangan ingkang sedayanipun dados larangan ingkang awrat, gesang ingkang boten wonten kesempatan kangge madegaken 'Generasi Rahayu Rahayu' ingkang badhe nglajengaken margi Yudaisme?

    Wong sing ngerti carane akeh wong tuwane nandur modhal marang dheweke lan carane akeh sing menehi urip kanggo nggawa dheweke menyang donya kanggo mundhakaken lan ngajari wong - iku wajib kanggo nggawe kabeh gaweyan kanggo metu saka ngendi dheweke tiba.

    Kaya wong tuwa sing kerep ngalami perawatan sing angel, kanthi fisik lan mental, kanggo duwe hak istimewa kanggo ngrangkul bocah, lan yen ora sukses ing perawatan iki, coba perawatan liyane, lan aja nyerah - saiki wis dadi anak. sing duwe dhuwit sing padha supaya wong tuwane entuk manfaat. Iki minangka minimal sing bisa dibalekake kanggo kabeh nikmate marang dheweke.

    Malah terapi sing ora yakin sing sapa bisa ngganti, ngandika ana sukses. Sanajan kecenderungan homoseksual kuwat lan beda, mula angel banget diganti - ujare Dr. Zvi Mozes (ing artikele, 'Apa Perawatan Kecenderungan Pembalikan efektif sacara psikologis', ing situs web 'Root'), manawa wong pancene banget. ditemtokake lan duwe iman sing kuwat, bisa miwiti kulawarga, kanthi bantuan perawatan profesional sing tepat.

    Salam, S.C. Levinger

    Adoption lan surrogacy, saliyane ora ngrampungake masalah larangan, kalebu rasa sedhih kanggo wong tuwa sing dijupuk bocah kasebut. Nambah panjaluk adopsi kanggo pasangan sing padha jinis mesthi bakal nyebabake tren layanan kesejahteraan kanggo nambah 'panyedhiya' kanthi nggunakake adopsi sing berlebihan tinimbang ngupayakake supaya bocah kasebut ana ing tangane wong tuwa.

    Luwih-luwih minangka 'surrogacy' minangka eksploitasi kesusahan kulawarga. Ora ana wanita sing wajar bakal ngalami kasangsaran meteng lan nglairake, supaya bocah diwenehi wong manca, nanging dheweke ana ing kahanan finansial utawa mental sing nggegirisi, lan sapa ngerti yen organisasi pidana lan rezim korupsi ora melu?
    ————————————————————————————
    Rabi:

    salam.
    Nalika aku nulis, kabeh iki bisa uga bener, nanging iki minangka argumentasi sing ora relevan kanggo diskusi. Pitakonan yaiku apa sifat larangan kasebut dhewe, lan ora ana aspek moral tambahan.
    Kajaba iku, ana sawetara cathetan babagan awak:
    Kang Nitahake iku kang nitahake manungsa kanthi karsane. Aku ora yakin aku weruh kewajiban moral kanggo wong kanggo ngganti.
    2. Frustasi wong tuwa bisa uga ana, nanging bisa uga ana kasus sing ora ana. Apa banjur? Azla tugas moral dheweke? Ngluwihi kuwi, senajan durung dakpriksa nanging dakanggep ana pasangan kaya ngono sing lagi nguber anak sing njaga kuburan. Aku mikir "ora ana kesempatan" minangka frasa sing kuwat banget.
    3. Manungsa ora "tiba" nanging "kecekel."
    4. Kabeh argumentasi kasebut nyatakake kewajiban kanggo ngganti (yen bisa), nanging ora nuduhake masalah moral ing tumindak kasebut.
    5. Wong ora kudu ngowahi gaya urip amarga ngganggu wong tuwane. Saking Riki ingkang kaandharaken wonten ing Rama Yod menika dipunmangertosi bilih putra boten kedah manut dhateng tiyang sepuhipun anggenipun milih jodho, lan menika kula aturaken wonten ing artikel kula ngurmati tiyang sepuh.
    6. Ana akeh terapi sing laporan gagal lan karusakan elek. Aku ora pindhah menyang pitakonan apa perawatan ora bisa, nanging sampeyan nerangake kahanan ing cara sing banget rosy. Keperluan kanggo wong kanggo njupuk risiko kasebut kudu kuwat banget. Lan maneh, ing tataran agama mesthi ana syarat kasebut, nanging kanggo ndeleng minangka kewajiban moral, aku ragu banget. Ora ana rasa syukur sing mewajibake wong kanggo ngalami kasangsaran lan risiko mental sing nggegirisi. Sing tuwane bakal pindhah menyang terapi konversi sing bakal ngganti pikiran lan njaluk nyisihaken saka frustasi, iku luwih gampang lan luwih seng di pengeni (moral, ora halakhic).
    7. Komentar pungkasan minangka gambaran banget siji-sisi lan bias (lan aku nggunakake basa alus banget). Cetha kanggo sampeyan yen sampeyan ora bener-bener nentang lan kahanan iki sampeyan ora bakal weruh kaya ngono. Surrogacy minangka persetujuan antarane wong tuwa. Lan apa wae sing kedadeyan, kudu diupayakake lan dicegah. Iku ora tundha tumindak dhewe. Menehi sedekah uga bisa nyebabake wong kentekan dhuwit lan bisa nyolong. Yigal Amir dikandhakake duwe kapercayan agama sing bisa nyebabake pembunuhan lan tumindak ekstrim. Apa iki sebabe iman agama kudu ditinggal?

    Minangka aturan, nalika sampeyan ngunggahake kabeh jinis argumentasi lan sakperangan alesan saben wong menyang titik pungkasan ing arah sing padha, aku bakal curiga lan mriksa maneh pertimbanganku.
    ————————————————————————————
    mesthi:
    Tanpa ngrembug rinci babagan kabeh poin sing sampeyan wungu - Aku mung bakal menehi komentar babagan risiko sing dibahas ing terapi konversi.

    Kaping pisanan, siji kudu ngerti yen ora saben perawatan sing ditawakake cocok, lan ana perawatan sing bisa uga cocog kanggo wong liya lan bisa ngrusak wong liya, kaya obat-obatan, ing ngendi apa sing bisa mbantu wong liya bisa nyebabake gerbang pati, dadi minangka ing medicine kabeh kudu rampung dening psikolog spesialis liyane diagnosa ati-ati lan imbuhan ati-ati saka alam perawatan kanggo wong.

    Lan nomer loro, siji kudu ngerti yen ilmu cukup groping ing peteng nalika nerangake kabeh masalah homoseksualitas (kanthi cara, bagean gedhe saka pepeteng iku sukarela, kanthi sengaja ngalangi upaya kanggo golek dalan metu, amarga pengalaman banget minangka bid'ah lan legitimasi identitas homoseksual).

    Salah sawijining risiko utama sing disebabake kanggo nyoba marasake awakmu yaiku wedi yen ora kentekan niat amarga gagal upaya perawatan. Nanging, yen sampeyan ngerti luwih dhisik yen iki minangka perawatan inovatif lan eksperimen - tingkat pangarepan banget moderat, lan kanthi mangkono kuciwane kegagalan ora ambruk wong kasebut. Lan ngerti yen apa sing durung 'wis' ing wayahe kanthi cara iki, bisa uga sukses sesuk ing arah sing rada beda, 'lan yen ora sesuk banjur sesuk' 🙂

    Ing tangan siji, siji kudu miwiti saka titik wiwitan pracaya yen Gusti Allah wis nuduhke tantangan gedhe kanggo manungsa kanggo nemokake tamba kanggo cenderung iki sing nalisir Torah. Ing tangan liyane, ngerti yen dalan ngarep dawa lan kita durung nemokake solusi sing jelas.

    Iki kedadeyan kabeh masalah manungsa, nalika ngupayakake golek tamba - maju. Kadhang puluhan taun, kadhangkala atusan, lan malah luwih, nanging aja kentekan niat lan suwe lan terus nggoleki ing kabeh arah sing bisa, nganti dumadakan ana terobosan.

    Salam, S.C. Levinger
    ————————————————————————————
    Rabi:
    Kaping pisanan, iki minangka laporan saka psikolog ahli.
    Kapindho, anggere durung nemokake perawatan lan kabeh kebak pedhut kaya sing sampeyan ucapake, banjur apa sing dikarepake saka wong kasebut? Dadi moral lan ora dadi homo tanpa perawatan sing efektif?
    ————————————————————————————
    mesthi:

    Apa sing kudu ditindakake?

    A. Golek solusi.
    Konsultasi profesional lan maca sastra profesional, bisa nggawa wong wawasan anyar babagan pribadine lan panyebab masalahe, saka ngendi dheweke bisa nemokake solusi anyar dhewe, bisa uga pituduh sing durung dipikirake dening para ahli.

    B. Nggawe kangelan minangka tantangan.
    Kaya wong seneng nyoba ngrusak masalah sing ora jelas ing Gemara utawa ing 'Edges'. Ing kene wong lanang entuk tantangan sing nyenengake - kanggo ngrampungake teka-teki uripe. Takon dhewe apa arouses katresnan lan karep lan apa calms wong? Temokake sipat apa wae sing nuwuhake rasa tresna marang kanca-kancane? Lan mbok menawa ana uga wong wadon sing nduweni kuwalitas kaya mengkono uga bisa nggugah katresnan lan mengko malah bisa thaw stagnation ing atraksi seksual 'ekstra-gender'.

    katelu. Uga ngembangake sawetara rasa welas asih marang 'lurus'
    Wong-wong sing ngadhepi pengalaman sing ora bisa ditanggulangi nalika mlaku-mlaku ing dalan sing terus-terusan ditemoni dening wanita sing nganggo sandhangan kabeh, utawa ora nganggo sandhangan, tegese kanggo ngrangsang naluri wong sing liwat ing dalan,.

    D. Kanggo ngerti carane 'pargan' dhewe kanggo saben sukses, malah cilik lan sebagean.
    Kanggo mikir carane pleases Pencipta karo saben sukses, lan saka saben penolakan saka naluri. Kaping pisanan bakal seneng nolak naluri sajrone sawetara jam; Mengko kanggo sawetara dina, lan mengko luwih saka iku. Kaya dene naluri ala teka saka wektu kanggo wektu, wiwit sethitik lan terus karo akeh, supaya 'nganti ombone gedhe' naluri apik - terus lan terus nganti saiki!

    Pengeran. Kanggo melu dhewe ing nguber menarik.
    Sinau, kerja, musik, sukarelawan lan liya-liyane. Apa ora iki sing diwulangaké déning Firaun, raja Mesir marang kita, mangkéné: 'Pakaryan iku ngluhuraké bangsa lan aja padha nylametaké wong-wong mau nganggo goroh,' lan ora kaya para rabi kita sing mulang kita.

    lan. Aja terus-terusan tenggelam ing 'masalah'.
    Bener, 'masalah' dadi 'identitas'. Ngerti manawa saben wong duwe karep dhewe lan tiba, lan ing kontras ing puncak 'multiple goodness' lan sukses akeh. Kaya Mesir babagan kegagalan, wong kudu bungah kaping pirang-pirang amarga sukses ing urip lan tumindak sing apik, sing sabenere amarga teka kanthi susah lan kasusahan, larang banget kanggo papan kasebut.

    P. 'Amarga kabungahané Gusti Allah iku kekuwatanmu'.
    Sing luwih akeh ngrasakake ngarsane Gusti Allah ing donya - luwih gedhe kabungahan ing dheweke. 'Aku tansah nyuwun marang Gusti ana ing ngarepku, amarga ing sisih tengen aku ora bakal tiba', lan kaya sing dikandhakake para murid: 'Amarga kowe bakal metu kanthi bungah' - kanthi bungah. Kanggo nuduhake karo Gusti Allah kabeh gerakane urip, ngakoni kabeh sing apik lan njaluk sing ilang, kanggo wong dhewe lan kanggo kabeh masyarakat. Nalika nyedhaki urip kanthi bungah lan entheng - sampeyan bakal mbuwang kabeh alangan.

    Iki minangka sawetara dhasar kanggo nanggulangi kanthi heroik, lan bisa uga sapa wae bisa nemokake saka pengalamane dhewe lan pengalaman wong liya sing luwih apik, 'Ayo sing wicaksana lan sing wicaksana ngerti luwih akeh'.

    Salam, S.C. Levinger
    ————————————————————————————
    Rabi:
    salam. Aku ora setuju karo siji ukara sampeyan. Nanging nalika aku wiwit nanggepi wong-wong mau (baleni campuran antarane moralitas lan halakhah, konsepsi moralitas sing bener-bener kleru, lan liya-liyane), aku ngerti yen iki dudu perselisihan. Iku mung keterlaluan. Yen sampeyan ngidini kula, aku crita ing ngisor iki, sing nate dakrungu saka Rabbi Shalom Shevdron, nggawe titik kasebut kanthi jelas. Dheweke kandha yen dheweke nate weruh bocah lanang sing tiba ing dalan lan tatu, dheweke diangkat lan wiwit mlayu menyang rumah sakit. Ing sadawane dalan, wong-wong saka cendhela lan wong liwat padha nguwuh-uwuh marang dheweke, kayata "Rabbi Shalom, obat lengkap" (ing Yiddish, mesthi). Banjur dheweke mlayu lan mlayu lan kabeh wong kepengin. Sawise sawetara menit dheweke weruh ing ngarepe wong wadon mlaku nyedhaki dheweke saka kadohan lan mesthi dheweke uga bengok-bengok ing wong, kaya wong liya, "Rabbi Shalom, marasake awakmu lengkap." Alon-alon dheweke nyedhaki dheweke lan swarane rada lemes. Ing pungkasan nalika dheweke pungkasane weruh sapa iku (= anake, mesthi) dheweke wiwit njerit medeni. Ing wektu iki kepinginan lan saran dheweke wis rampung. Ing terjemahan gratis: Aku tau weruh wong nandhang sangsara kabeh urip amarga cacat bawaan. Ing salawas-lawase urip nalika dheweke mlaku kanthi abot ing sangisore bebane, kabeh wong ngandhani, "Sampeyan kudu nggawe kesulitan dadi tantangan," utawa "Entuk wawasan babagan pribadine." Wong liya malah menehi saran gratis: "Saka kangelan bakal dibangun." Dheweke dipetik minangka "Final saka desa". Tambahake "ngerti carane memuji dhewe kanggo saben sukses, malah sebagean." Wong liya nganti ngandhani: "Rasa welas asih kanggo kita sing ora nandhang sangsara lan ora nandhang sangsara saka sup" (= seneng banget!). Utawa "Melu dhewe ing nguber menarik, tinimbang terus-terusan kleleb menyang masalah." Lan mesthi, mesthi, "kabungahaning Allah iku kuwat." Mehadrin saka Mehadrin bakal nambahake ing kene: "Bener, meh ora ana sing bisa sukses, nanging aku krungu yen ing volume segara ana sing njupuk atusan emas ing gaji lan pasien (yen padha dianugerahi penghormatan sejati, mesthi lan yen padha menyang profesional bener mesthi) ya kasil. Gusti Allah nulungi Rabbi Shalom." Aku ora yakin apa sing bakal sampeyan rasakake yen sampeyan ana ing kahanan kaya iki lan ana wong sing bakal menehi saran sing apik iki. Aku ngerti apa sing bakal dakrasakake. Sampeyan wis rampung lan ujar manawa saben wong bisa nemokake saran sing luwih apik saka pengalamane. Aku pitutur marang kowe mung saran apik aku tarik saka pengalaman ing hubungan kanggo kahanan kuwi: sing bab pungkasan siji perlu tips iki lan liya-liyane. Aku mikir luwih becik dheweke ngakoni bebener lan ujar manawa kita ora duwe pitutur, nanging apa sing bakal daklakoni lan RamaKu ing swarga wis netepake marang aku (ketetapan agama lan maksiat).
    ————————————————————————————
    Tomer:

    Rabi Michi,
    Bisa uga tembung Rabi Levinger diucapake kanthi nada santai amarga dheweke adoh saka masalah. Dhèwèké lan liya-liyané bisa uga ora ngrasa kaya ibuné anaké kuwi. Sing ora ngomong iku dudu jawaban sing bener. Sawise kabeh rasa welas asih lan masalah saka kahanan kasebut, tembung-tembunge nyimpulake apa sing dikarepake dening homoseksual agama. Luwih saka iku - tembung-tembunge ngringkes apa sing dikarepake saben wong Yahudi. Bisa melasi marang sapa wae (welas-welas iku relatif kaya sing wis dingerteni), kita kabeh duwe masalah lan masalah, lan iki pancen kudu ditindakake dening wong Yahudi.
    ————————————————————————————
    Rabi:

    salam.
    Kaping pisanan, kasunyatan manawa ana wong sing adoh saka masalah kasebut kudu nyebabake dheweke nyedhaki utawa ora ngomong kanthi alienasi lan sloganisme kasebut.
    Aku ora mung ngomong babagan jawaban nanging babagan nada sing diucapake. Nanging malah jawaban dhewe ora bener. Kaping pisanan, ora ana masalah moral ing kene, lan ing kana kabeh diskusi diwiwiti. Kapindho, paling tips iki ora mbiyantu. Sawetara kasunyatan saiki kanthi cara sing selektif lan bias. Sisih liyane nglipur dheweke kanthi panglipur nganggur. Wong sing padha nandhang sangsara bisa mutusake kanggo ngalahake Kari lan mungkin dheweke bakal sukses, nanging sampeyan ora bisa menehi saran saka sisih sing bakal dikalahake Kari lan kabungahan saka Gusti minangka bentenge. Lan banjur nambahake dheweke yen dheweke ora sopan amarga nguciwani wong tuwa lan Penciptane.
    Kajaba iku, kemungkinan dheweke ora bakal bisa ngatasi, kaya saben kita ora bakal sukses ing kahanane. Aku bakal nyana referensi kanggo sing uga. Marang wong iku ora elek, awit iku tugas banget angel lan meh mokal. Iki tinimbang ngutip ayat-ayat kosong lan ahli sing ora jelas sing dipilih nganggo pinset lan ora mbantu dheweke (kajaba dheweke "profesional", ora kaya kabeh psikiater ing jagad iki, nanging yen dheweke percaya lan tekad.
    Yen sampeyan minangka kanca cedhak karo wong kasebut lan sampeyan duwe kemampuan kanggo menehi motivasi kanggo tumindak sing luwih tekad lan ndhukung dheweke - bisa uga. Nanging ora minangka saran sekolah umum kanggo ngatasi kahanan sing nggegirisi.
    Cekap semanten atur kula badhe mriki, ing ngriku badhe langkung cetha.
    ————————————————————————————
    mesthi:

    Ing tanggal XNUMX Elul, XNUMX

    Bapak-bapak ingkang kinurmatan,

    Kemis kepungkur, Rabbi Michael Avraham Neru takon "apa sing kudu ditindakake wong lanang" supaya bisa metu saka kahanane. Lan aku mutusaké kanggo nindakake karsane mursid, lan aku mangsuli pitakonan kang aku ngerti lan minangka pengalaman.
    Minangka wong Yahudi, sing, kaya wong liya, 'nyekseni akeh petualangan', ngalami krisis lan ombak, pasang surut, lan liya-liyane - Aku bisa ngringkes cara tumindak lan mikir yen aku kudu mbantu ngatasi masalahku. lan bisa mbantu wong liya kanggo ngatasi masalahe.

    Aku pancene lali bab liyane, kang teka ing tembung sampeyan, lan mbok menawa pisanan lan utomo:

    H. Njaga katentreman lan katentreman ing kahanan sing paling stres.
    Apa sing bakal menehi lan apa sing bakal nggawe sampeyan kelangan emosi? Nalika tumindak amarga kuwatir, bingung lan 'stres' - sampeyan mung bakal melu lan klelep ing lendhut.
    Dadi nangkep dhewe, lan nganalisa kahanan kanthi tenang. Sampeyan bakal sinau subyek, saka buku lan saka profesional; Lan ora kurang penting, sinau dhewe: ngerti apa sing nyebabake sampeyan mudhun lan apa sing ndadekake sampeyan munggah? Apa sing ngganggu lan apa sing nyenengake?
    Nyatane, iki sing ditindakake psikolog lan penasihat: njagong karo sampeyan lan nindakake 'aritmetika mental' karo sampeyan, lan saka iku sampeyan bisa ngerteni akar masalah lan cara kanggo ngatasi.

    Salam, S.C. Levinger

    Komentar sampeyan babagan 'ibu saka bocah', sing nganggep serius kahanane anake, ora jelas. Aku uga ngomentari kasusahan elek wong tuwa ing ngadhepi masalah anak, kasusahan sing ana sanajan padha nelukake nangis ing atine.
    Malah Yitzchak, sing lumaku ing dhawuhe Gusti Allah kanggo ngiket - atine gething kanggo kasusahan ibune sing 'diganti pasuryane, putra sing lair sangang puluh taun, kanggo geni lan pangan, aku nuwun kanggo ibu kanggo. nangis lan nangis'. Muga-muga kita diberkahi minangka Yusuf sing gambar potret wong tuwa kita bakal katon ing kita sajrone pacoban sing angel.
    ————————————————————————————
    Rabi:

    salam.
    Kaping pisanan, sanajan aku katon ing sakubenge, aku ora nemokake ing kene ana wong sing bener sing kepengin ditindakake, aku kudu njaluk ngapura amarga ketajaman perkara-perkara sing dakkarepake ing badai debat. Bapak kaya biyasane ngendika kanthi sindiran lan unggah-ungguh, lan aku ing kaluputanku wong prahara.
    Iku misale jek kula sing ing latar mburi ana pratelan sing digawe bab immorality saka prakara karo aku banget ora sarujuk, lan padha ninggalake kesan lan segel malah ing tembung pait liyane sing teka mengko. Aku uga ana siji-sidedness ing presenting iku, lan dheweke ketoke sethitik alienated kanggo kula.
    Pungkasan, sampeyan bisa uga nemokake pitulung ing komentar sampeyan kanggo wong sing durung mutusake, nanging aku isih mikir luwih becik dilebokake ing konteks sing rada beda, kaya sing dakkandhakake sajrone diskusi.
    Kabeh sing paling apik lan maneh nyuwun pangapunten.
    ————————————————————————————
    Schatz. Levinger:

    Kandha marang sing nandhang sangsara :: Kowe ilang. Sampeyan ora duwe kesempatan. Ora ana gunane menyang rumah sakit babar pisan. Langsung menyang kuburan.

    Banjur sambat babagan lampus. Lan bisa uga wong-wong sing apik saka jinis sampeyan nggawe wong sing nandhang lara dadi putus asa lan bunuh diri?
    ————————————————————————————
    Rabi:

    Ana cara liya uga. Sampeyan bisa menehi saran praktis (sanajan ana sethithik banget sayangé, lan iku worth njlentrehake kanthi jujur ​​lan ora whitewashing), nanging tanpa saran ora tips iki, lan tanpa comforts masalah sing sampeyan kurban mung bakal deepen frustasi (nalika. kuwat ing kabungahaning Allah).
    Lan mesthi ora bener kanggo nglukis gambar sing rosy lan ora bisa dipercaya (kaya-kaya sing gagal iki minangka terapi sing ora profesional, lan kaya-kaya wong sing percaya wis sukses).
    Lan malah kurang bener kanggo nerangake marang wong-wong mau yen dheweke laku jina amarga wong tuwane wis nandur modal ing dheweke lan Sang Pencipta ngarepake dheweke lan dheweke mung gagal lan digedhekake ing iman. Apa sampeyan serius? Mekaten kados pundi anggenipun mangsuli kasangsaran (R. Barar lan Yitzha AA, XNUMX)?
    Lan uga babagan konsepsi moralitas sing wis sampeyan aturaken. Lan yen wong tuwaku pengin aku nggawa satus kilogram ing punggungku sajrone urip, aku kudu nindakake kanthi rasa syukur? Apa ana tuduhan moral sing kaya ngono? Aku wis ngelingake sampeyan babagan Maharik babagan milih jodho. Aku ngomong yen kita ngrembug moral lan ora halakhah. Mesthi ana biaya halakhic. Nanging ngomong yen ana biaya moral? Ngapunten, namung bengkok. Umumé, rasa syukur marang Gusti iku ora prasaja, lan ing panemuku, ora kalebu moralitas nanging filsafat. Deleng artikel ing kene:
    https://mikyab.net/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%AA-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94/מעבר Kanggo kabeh iki, penting banget kanggo nglipur wong-wong mau yen sanajan gagal, meh kabeh wong liya uga ora bakal tahan. Lan kita wis ketemu ing Ketubot Lag yen ora kanggo dheweke kanggo Hanania Misael lan Azariah kecanthol perangan kanggo photographer, dijenengi uga ing prabédan antarane sangsara entheng terus-terusan lan sangsara gedhe nanging lokal lan sedhela.
    ————————————————————————————
    Schatz. Levinger:

    Tembung-tembung babagan kemungkinan sukses yaiku tembung Dr. Zvi Mozes, direktur Institut Shiloh, salah sawijining profesional paling dhuwur ing sektor kita. Lan kanthi tegas ujar manawa yen kecenderungan sing jelas kanggo owah-owahan angel banget, nanging wong sing duwe tekad lan iman sing kuat bisa sukses kanthi bimbingan profesional sing tepat.

    Semanten atur kula ingkang cetha. Apa sampeyan mikir yen Rabbi Kolon nduweni maksud kanggo ngidini wong nikah kanggo ngelingi? 🙂 Sapa sing ngidini wong ngetutake wong tuwane ing misbyah karep? Yen ora mlayu menyang kraton, dheweke bakal nganggo ireng lan mbungkus awake nganggo ireng, lan liya-liyane.

    Ora ana wong sing slamet saka kasusahan ing kasangsaran. Takon marang buruh sosial lan dheweke bakal ngandhani sampeyan
    , Sing dhasar saka unsur iku kanggo njupuk wong metu saka raos korban. Sawise wong njupuk tanggung jawab kanggo nasibe - dheweke bakal nemokake cara kanggo nebus. Lan yen keterlaluan - uga keterlaluan, basa nesu ..
    ————————————————————————————
    Rabi:

    Kanthi kabeh babagan "sektor kita" sampeyan ora nggatekake posisi sing beda-beda sing saiki meh dadi konsensus profesional (Aku ora ahli lan aku uga duwe sawetara anggepan babagan konsensus iki, nanging sampeyan ora nglirwakake kanthi gulung cepet pena. amarga kandhane Dhokter. Punapa malih, malah tembung-tembungipun piyambak, saora-orane sing sampeyan kutip, banget wegah. Aku uga bisa ngomong yen sampeyan banget pracaya lan banget ditemtokake lan karep sampeyan ora lengkap sampeyan bisa ngalahake. ana pira? Lan pira liyane? Pira sing sukses? Apa dheweke menehi nomer? Ilmu bisa digunakake kanthi perkiraan kuantitatif lan ora nganggo slogan (bisa uga dheweke nggawa kabeh, nanging saka apa sing sampeyan ucapake, aku ora weruh apa-apa).

    Turah-turahmu iku pancen cetha, kaya biyen-biyen. Sapa ing kene sing ujar manawa Maharik duwe tujuan kanggo ngelingi? Lan yen kita lagi urusan karo hakim ?! Yen sampeyan ora ngerti, aku bakal nerangake pratelanku. Cara sampeyan duwe kewajiban moral kanggo nuruti pangarep-arep wong tuwa amarga dheweke nglairake aku lan nandur modal kanggo aku. Dadi yen dheweke njaluk aku omah-omah karo pasangan tartamtu lan ora anonim - miturut pendapat sampeyan, aku kudu nuruti dheweke, ta? Mesthi wae. Nanging apa sing kudu ditindakake, dheweke ujar ora (lan uga mrentah ing Rama). Endi moralitas ing kene? Tegese: Ora ana kuwajiban moral manut marang wong tuwa nalika milih jodho. Dheweke ora duwe hak kanggo nuntut aku babagan uripku. Dadi apa sing penting yen dieling-eling utawa ora? Bentenipun antarane wong-wong mau halakhic, nanging sampeyan ngedika bab kewajiban moral kanggo tundhuk karo panjaluk tuwane, lan ora ana prabédan ing prakara iki. Kosok baline, milih wong wadon tinimbang lanang iku kasangsaran gedhe lan meh ora mungkin kanggo putrane, nanging ngganti pasangan siji karo liyane iku gampang sing ora ana tandhingane. Dadi kenapa dheweke ora kudu nindakake iki? Lan ing basa sampeyan: sing ngidini wong kanggo ngiket tuwane lan nimbulaké heartache elek ing misbyah saka karep sing mimpin wong mung kanggo pasangan padha arep. Sapa sing bakal stinging karep lan njupuk jodoh liyane lan njalari wong tuwane dearly kepuasan paling suci. Lan umume, yen dheweke ora kepenak lan angel kanggo dheweke - supaya dheweke nemtokake lan percaya lan menyang Dr Musa lan dheweke bakal mbantu dheweke ngatasi. Apa masalahe?

    Lan ing pungkasan tembung sampeyan, wong sing lara kanker bakal nemokake cara kanggo slamet yen mung bisa percaya marang awake dhewe. Lan saben pasien kronis liyane. Iki minangka slogan-slogan sing ora dimangerteni lan kebodohan Zaman Anyar sing diragukan. Dheweke nggawa aku bali menyang crita Rash Shevdron. Gampang ngomong yen sampeyan ngomong babagan wong liya sing sampeyan ora peduli. Takon marang buruh sosial lan dheweke bakal ngandhani sampeyan.
    ————————————————————————————
    Schatz. Levinger:

    Ayo miwiti saka pungkasan:

    Aku ora ujar manawa wong sing nandhang kanker mesthi bakal disimpen. Aku ngomong yen wong sing lara serius sing katon ora bisa ditambani, golek obat. Sang Prabu Hizkia, nabining Allah, ngandika marang panjenengane, 'Amarga kowe wis mati lan ora bakal urip.' Sampeyan nggolèki lan nggolèki, sampeyan nampa paukuman saka swarga kanthi katresnan, ijin diwenehi dhokter kanggo nambani - ora kentekan niat.

    Ana wong Yahudi sing ditresnani, R. Cohen-Melamed, sing nandhang lara muscular dystrophy luwih saka 15 taun kepungkur, lan salah sawijining dokter banjur ngandhani yen dheweke mung sawetara sasi kanggo urip, Dr Melamed ora ngrungokake. lan urip nganti saiki lan nulis buku Ing sawetoro wektu dheweke bisa rawuh ing panguburan dhokter sing njamin dheweke bakal mati):

    Babagan kecenderungan -

    Aku ora teka kanggo nganakake diskusi filosofis lan ilmiah, ya bisa ora? - Aku ndeleng sadurunge mripat mung siji tokoh, wong enom bingung lan isin ambruk antarane karep lan iman. Ora ana cara ing jagad iki kanggo metu dening sing nitahake lan sing nitahake. Siji-sijine kasempatan kanggo metu saka rift yaiku golek solusi, lan aku nyoba golek alamat ing ngendi dheweke bisa ngatasi masalah kasebut.

    Aku rada wedi karo 'saran mental', amarga sawetara alasan: dheweke optimis banget, lan wong lanang sing duwe pangarep-arep sing dhuwur lan utamane sing ngarep-arep sukses langsung, bisa putus asa. Kajaba iku, ana sawetara terapi minangka sukarelawan non-profesional. Lan kanggo 'metode sing bola-bali', sing nyoba 'nguatake maskulinitas' - mung apik kanggo sawetara kasus, lan aku ora mikir yen iki minangka alesan kanggo kabeh kasus.

    Pramila kula tumuju dhateng Dr. Zvi Mozes, ingkang mboten kula kenal kanthi pribadi, nanging ingkang gayanipun optimistis nanging ngati-ati sanget ndadosaken optimisme ati-ati ing kula. Karo kowe, aku mung ngutip dheweke. Ing komentar babagan rong artikel Yoav Sorek, aku njupuk alangan kanggo nyalin rong paragraf utama ing ujare sing njlentrehake kemungkinan lan kemungkinan kasebut (amarga 'Link' aku ora ngerti carane nindakake, sauntara aku 'Linkopov' ora bisa ditambani :) .

    Pengalaman ahli terapi Veteran ing lapangan, ora mlaku-mlaku… lan dadi tugas kita kanggo ngandhani wong sing durung mutusake babagan orane, lan kemungkinan nyoba njaluk bantuan saka iku.

    Salam, S.C. Levinger

    Tafsiranmu ing Maharik yen putra ora duwe utang apa-apa marang wong tuwane ora jelas. Kayane ana sing mangertos yen iki bab ngurmati bapak sing ditolak amarga saka mitzvah putra kanggo omah-omah wong wadon, yen dheweke nemokake wanita halal lan tresna marang Man Mifis, dheweke bakal nemokake. kaya dheweke? Dhokter Moses bisa nulungi wong lanang sing arep Kono uwal saka bebrayan terlarang, nanging pisah saka bebojoan sing apik kanggo swarga lan manungsa - Gusti Allah.

    Lan ing bab apa wae, sanajan wong enom wis diijini lan didhawuhi omah-omah kanggo pilihan atine sing ora disengaja dening wong tuwane, dheweke kudu ngucapake perkara sing apik lan nyenengake, kanthi lelembut lan hormat. Kandhaa marang wong-wong mau: 'Para wong tuwa sing daktresnani, aku tresna lan ngormati kabeh sing wis ditindakake kanggo aku, lan aku yakin sampeyan bakal duwe pengabdian suci saka bocah wadon lan wanita sing mursid iki. Lan biasane sanajan ora langsung rukun - dheweke bakal rukun nalika putu lair.

    Apa kesenengan sing bakal ditindakake saka larangan Kreta sing digawe sing diarani 'nistha'?
    ————————————————————————————
    Rabi:

    salam.
    Aku nulis njaluk ngapura ing situs kasebut amarga ketajaman ujarku, lan aku uga mbaleni ing kene (Aku ora ngerti sebabe ditindakake ing rong saluran. Aku ora weruh apa-apa ing kene sing mbutuhake rahasia sing berlebihan. Aku ngerti manawa sawetara diskusi iki salah dialihake menyang email kene).
    Sejatine, sing ngganggu aku utamane konteks, nanging aku uga ora setuju karo konten kasebut. Lan spesies spesies sampeyan bakal diganggu.
    Minangka kanggo Maharik lan konsep ngurmati wilayahe wong liya, deleng komentarku ing artikel ing kene:
    https://mikyab.net/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%AA%D7%99%D7%AA/בכל Solah bawane, cetha yen ragam tutur marang wong tuwa kudu kurmat.
    Kabeh sing paling apik lan maneh nyuwun pangapunten
    ————————————————————————————
    Mripat maca:

    Ing S.D. XNUMX ing Elul, p

    klarifikasi:
    Diskusi anyar karo Rabi Avraham sing kedadeyan ing antarane kita ing email pribadi, lan diunggah menyang situs bengi iki - ora dimaksudake dening Maikra kanggo diterbitake ing situs kasebut, lan kudu dianggep minangka 'konsep', sing ora kudu ditindakake. nggambarake kesimpulan sing kohesif.

    Salam, S.C. Levinger

    ————————————————————————————
    Rabi:

    Aku njaluk ngapura kanggo salah pangerten. Nalika aku nulis, aku ngira yen ora sengaja menyang email biasa tinimbang menyang situs kasebut, lan aku ora weruh apa wae sing nyimpang saka wacana sing kedadeyan ing situs kasebut, mula aku terusake (ing wektu nyata). ) kanggo upload menyang situs. Mung saiki padha teka amarga mung saiki debat rampung. Lan tenan kiriman pungkasan antarane kita nalika aku temen maujud padha ora dimaksudaké kanggo kene aku ora upload. Oalah, ngapura maneh.
    ————————————————————————————
    Mripat maca:

    Ing S.D. XNUMX ing Elul, p

    Dhumateng Rabi MDA ingkang wicaksana, kebak kawicaksanan lan ngelmu, minangka ahli ekonomi ingkang linuwih lan daredevil, Delbish Mada, sinau Torah lan mulang, lan makutha ing saben ukuran, bener lan mulya - bakal ngluwihi tentrem-rahayu marang Hada, lan nambah Torah lan sertifikat, kanggo madhangi mata masyarakat! - Tentrem lan kawilujengan gedhe,

    Aku bakal nuntut liyane iki, kok kutha iki bener bab masalah sing perawatan psychological profesional melu outlay financial serius, kang kadhangkala deters sing mbutuhake, lan nggawe angel kanggo wong-wong mau kanggo sabar karo wong-wong mau.

    Ing Kochav Hashahar lan sakubenge, dheweke nemokake solusi kanthi nggawe dana sing diarani 'Chaim Shel Tova' (dikelola dening Rabbi Natan Shalev, rabi Mevoot Yerikho), sing mbantu mbiayai perawatan kejiwaan kulawarga lan pasangan kanggo sing mbutuhake.

    Iku migunani kanggo njupuk tindakan iki ing saben tetanggan lan lokal, lan kanggo netepake dana padha sing bakal nyengkuyung lan bantuan ing perawatan kesehatan mental profesional kanggo individu lan kulawarga.

    Nom-noman mau ngandika ing ewonan wong Yehuda, minangka bali kanggo tangané,
    Damchavi Kida, Salam lan Matur nuwun, S.C. Levinger
    ————————————————————————————
    Rabi:

    Shalev lan Yesha Rab kanggo Pak Chen Chen kanggo wishes lan komentar.
    Lan ing dheweke lan ing aku kita bakal nyekel wee ing badai, tongkat kapten digawe kanggo ngayun. Nèk ana wong Romawi ngandhani pedhang lan aya, ngertia nèk Yérusalèm ing gundukan wis dibangun.
    Kita bakal menang Lior ing cahya saka cahya, lan kita bakal disimpen saka kabeh decrees kejem. Wong lanang marang sadulure bakal ngomong banter, anak lanang lan wadon karo menteri sing berjuang. Lan aku bakal mlebu aplikasi menyang penghuni sing disiksa, sing bakal ditandatangani ing taun iki.

  4. Mripat maca:
    Diskusi babagan topik kasebut bakal ditemokake ing musim semi ing artikel:
    Roni Schur, 'Sampeyan bisa ngganti (ing perawatan saka tendensi ngelawan ing' Advice of the Soul '), Tzohar XNUMX (XNUMX), ing' Asif 'situs web;
    Rabi Azriel Ariel, 'Apa ana sing bisa ngganti? (Tanggapan) ', ana, ana;
    Dr. Baruch Kahana, 'Religion, Society and Reverse Tendencies', Tzohar XNUMX (XNUMX), ing situs web 'Asif'.
    Dr. Zvi Mozes, 'Apa Perawatan Kecenderungan Pembalikan Efektif Secara Psikologis', ing situs web 'Root'.
    Ringkesan rinci babagan jinis perawatan lan posisi naleni lan negatif - ing Wikipedia, entri 'perawatan konversi'.

    Salam, S.C. Levinger

  5. Rabi:
    Saiki aku wis nampa tanggapan saka masyarakat psikoanalisis ing Israel babagan "tembung para rabi":

    Minangka psychoanalysts sing ngaturake awake dhewe kanggo pangerten jero saka psyche manungsa lan bantuan ing kahanan kang ora ngepenakke liwat psychotherapy, kita nganggep tugas kita kanggo protes statement kasar sing bubar digawe dening rabi babagan komunitas LGBT. Klaim yen homoseksualitas minangka kelainan mental, "penyimpangan", "cacat sing mbutuhake perawatan psikologis", minangka pelanggaran serius martabat lan kebebasan manungsa - lan mbantah posisi modern sing ditampa lan kawruh profesional kontemporer babagan orientasi seksual lan identitas. Menehi 'diagnosa mental' dening rabi lan pendidik sing durung dilatih babagan iki pancen salah lan sejatine kita ndeleng ekspresi panemu kasebut minangka bebaya nyata kanggo jiwa lan uga urip para pemuda lan kulawargane.
    Yossi Triast (Ketua) - atas jenenge Psychoanalytic Society ing Israel
    Lan aku wonder yen wong iku bodho utawa goroh. Apa sing ditulis iku omong kosong mesthi. Dheweke bisa uga duwe siji posisi utawa liyane babagan pitakonan apa homoseksualitas minangka perversion utawa ora, nanging ora ana hubungane karo kawruh profesional sing bisa diduweni. Dadi kaya wong bodho. Nalika iku uga eksploitasi disengojo saka kupluk profesional kang kanggo ningkataké agenda Nilai, kang banjur goroh. Aku ninggalake maca kanggo milih antarane opsi.

    1. Aku ora mikir dheweke mesthi bodho. Ana kekurangan kesadaran sing ngganggu, lan uga katon ing wong sing cerdas. Yen sampeyan ngumbah otak kanthi cukup suwe, mula sampeyan bakal mikir yen pancen bener lan ora bisa rampung. Sayange iki kedaden cukup dicokot.

  6. Fingback: Ngenali pakar Ing aturan lan rinci

Ninggalake komentar