Kawajiban mayar santunan pikeun karuksakan ka polos Paléstina

Tanggapan > Kategori: Umum > Kawajiban mayar santunan pikeun karuksakan ka polos Paléstina
Pinus Ditanya 5 bulan katukang

Hello Rabbi,
Naha aya kawajiban Nagara Israél pikeun ngimbangan urang Paléstina anu teu boga dosa anu dirugikeun ku tindakan Nagara Israél ngalawan Hamas?
Sareng patarosan sanésna, upami anjeun murag Kasalahan Dina aksi kakuatan nu tangtu, sarta salaku hasil tina kasalahan Paléstina ieu tatu, naha aya kawajiban pikeun ngimbangan anjeunna?
Salam,

Ninggalkeun komentar

1 Waler
mikyab Patugas Dijawab 5 bulan kapengker

Dina tulisan kuring ngeunaan dilema tembok pertahanan (individu sareng umum), kacindekan nyaéta yén upami éta pihak katilu (non-Paléstina) anu dirugikeun ku tindakan urang, kuring bakal nyarios enya, teras Hamas tiasa digugat. karuksakan. Tapi dina kasus urang Paléstina, sigana mah maranéhanana kudu langsung balik ka Hamas, nu pajoang pikeun maranéhanana jeung misi bakal ngimbangan maranéhanana. Sagampil teu perlu pikeun ngimbangan jalma urang keur gelut jeung prajurit anu geus tatu dina perang unnecessarily. Eta geus ngomong yén lamun aya perang, chip Santika.

Pinus Dibales 5 bulan kapengker

Abdi émut tapi anjeun ogé nulis aya yén lamun persecuted bisa nyalametkeun persecutor dina salah sahiji anggota awak sarta henteu nyimpen lajeng anjeunna kedah. Naha éta henteu sah di dieu ogé ngeunaan kasalahan?

mikyab Patugas Dibales 5 bulan kapengker

Anu mimiti, saha anu nyarios yén éta kaayaan anu anjeunna tiasa nyalametkeun? Aya pangungsi rentan anu dilawan. Kadua, sanaos aya cara pikeun ngahindarkeun dina kasus khusus ieu kasalahan kajantenan sareng mangrupikeun bagian tina jalan dunya dina perang.
Métode Maimonides nyaéta yén pembunuhan sapertos kitu henteu wajib. Dilarang tapi anjeunna sanés pembunuh. Métode Thos nyaéta enya.

mikyab Patugas Dibales 5 bulan kapengker

Hasbra nandeskeun yén lamun kuring geus ngahaja ruksak milik nu boga urang teu perlu, abdi teu kudu ngimbangan anjeunna. Sarta sababaraha mimiti jeung panungtung wrote yén dina persecuted dirina ogé euweuh larangan pikeun maéhan sanajan anjeunna tiasa nyimpen anjeunna dina salah sahiji anggota awak na. Ieu ngan ceuk ngeunaan pihak katilu.

Pinus Dibales 5 bulan kapengker

Upami aya kajadian anu salah sahiji utusan Nagara Israél (prajurit/pulisi) nyimpang sareng ngalakukeun tindakan jahat ngalawan warga Palestina (upami prajurit diperkosa urang Paléstina). Dina kasus sapertos kitu, naha aya kawajiban Nagara Israél pikeun ngimbangan korban anu sami tina kajahatan?

mikyab Patugas Dibales 5 bulan kapengker

Abdi pikir kitu. Teras aya rohangan pikeun ngagugat prajurit anu bakal ngabalikeun artos ka nagara. Tapi anjeunna acted on kakuatan jeung kakuatan (otoritas jeung pakarang) manehna masihan anjeunna, jadi manehna tanggung jawab lampah-Na.

mikyab Patugas Dibales 5 bulan kapengker

Upami anjeunna diperkosa pikeun nanaon, sanés ku kakawasaan senjata atanapi otoritas anu ditampi, tapi sapertos lalaki anu sanés, maka dina pamanggih kuring klaimna pribadi ngalawan anjeunna sareng teu aya kawajiban pikeun nagara pikeun ngimbangan.

Pinus Dibales 5 bulan kapengker

Sedengkeun pikeun tanggung jawab nagara, kumaha saluyu jeung naon nu ditulis di luhur yén nagara henteu tanggung jawab kana kasalahanana, sedengkeun di dieu tanggung jawab kana niat jahat para utusanna (anu tina sudut pandang nagara urang henteu. dianggap jahat).

mikyab Patugas Dibales 5 bulan kapengker

Kusabab aya omongan karuksakan disababkeun dina perang, sarta pikeun éta euweuh tanggung jawab sabab aya hukum persecuting koléktif. Tapi ngan kalakuan sawenang-wenang anu lain keur kaperluan perang pasti aya kawajiban ganti rugi. Henteu aya hukum anu nyiksa di dieu.

Pinus Dibales 5 bulan kapengker

Kasus anu sami dipikanyaho yén taun 2000 Mustafa Dirani ngagugat Nagara Israél pikeun karusakan, nyatakeun yén anjeunna parantos ngalaman dua kasus nyiksa seksual ku interogator na. Diantara hal séjén, dakwaan nyatakeun yén jurusan Unit 504, anu katelah "Kaptén George," ngalebetkeun ieu kana anus Dirani. Nurutkeun Dirani, dina mangsa interogasi manéhna disiksa, di antarana digoyang-goyang, dihina, digebugan, teu saré, ditalikung dina posisi tuur salila sababaraha jam, sarta pikeun panghina manéhna diinterogasi bari buligir.[10] Pita investigasi, difilmkeun ku Unit 504, dipidangkeun dina program televisi "Fakta" dina 15 Désémber 2011. [11] Dina salah sahiji video, penyidik ​​George katempo nelepon salah sahiji penyidik ​​séjén sarta maréntahkeun manéhna pikeun ngagulung calana panjangna ka Dirani sarta ngancam Dirani kalawan perkosa lamun manehna teu nyadiakeun informasi.[12]

Dina Juli 2011, Mahkamah Agung maréntahkeun, dina pamadegan mayoritas, yén Dirani bisa neruskeun ngudag gugatan tort anjeunna Filed ngalawan Nagara Israel, sanajan anjeunna resides di nagara musuh, sarta malah balik ka involvement dina kagiatan mumusuhan ngalawan. kaayaan.[15] Dina paménta nagara, sidang sejen dilaksanakeun, sarta dina Januari 2015 ieu maréntahkeun yén klaim Dirani kudu struck kaluar, dina grounds yén sanggeus Dirani dileupaskeun tina tahanan manehna balik deui ka organisasi téroris anu tujuanana pikeun nyokot tindakan ngalawan nagara. komo ngancurkeun eta.

Kituna aya relevansi kana sual naha nu ngagugat resides dina kaayaan musuh atanapi henteu. Kuring ogé émut yén aya peraturan ti jaman hukum Inggris anu nyatakeun yén musuh henteu tiasa ngagugat.

mikyab Patugas Dibales 5 bulan kapengker

Jawaban kuring henteu sah (abdi sanés ahli hukum internasional). Abdi nyarioskeun pendapat kuring ngeunaan tingkat moral.
Sedengkeun pikeun Dirani, masalahna lain anjeunna hirup dina kaayaan musuh tapi anjeunna mangrupa musuh aktif. Saha waé anu hirup dina kaayaan musuh pasti tiasa ngaku santunan, tapi ngan ukur upami aya anu dilakukeun ka anjeunna sacara ilegal sareng henteu dina konteks perang (nyaéta saliwatan ngarugikeun jalma anu teu bersalah). Kuring nyangka panyiksaan ieu henteu ngan ukur pikeun nyiksa anjeunna tapi pikeun nyandak inpormasi ti anjeunna. Ku sabab kitu ieu tindakan perang. Upami aranjeunna nembé nyiksa anjeunna, sanaos éta di fasilitas GSS salaku bagian tina panyelidikan, teras janten musuh anjeunna tiasa ngaku santunan, sareng éta diskusi anu lumangsung di dinya.
Ku jalan kitu, argumen yén lamun anjeunna meta pikeun ngancurkeun nagara eta deprives anjeunna tina hak ngagunakeun lembaga na disada keur kuring rada légal dubious. Unggal musuh (captive) soldadu dina kaayaan kitu, sarta kuring nyangka teu saurang ogé bakal nyebutkeun ngeunaan prajurit. Aranjeunna nyarios kieu ngeunaan Dirani sabab anjeunna teroris.
Leuwih ti éta, aya hiji argumen di dieu: lamun nyiksa ngaleuwihan naon diidinan atawa dipigawé pikeun solena tujuan nyiksa, mangka sanajan Dirani teu boga hak pikeun ngagugat nagara kudu nalungtik jeung ngahukum jalma anu ngalakukeunana (hukuman kriminal). henteu paduli gugatan perdata Dirani). Sareng upami aranjeunna henteu nyimpang - teras naon waé yén anjeunna mangrupikeun musuh. Henteu aya sabab tindakan.

Tuduh téroris ku santunan Dibales 5 bulan kapengker

B.S.D.. XNUMX di suku P.B

Sigana organisasi téroris anu ngalaksanakeun pembunuhan IDF kedah nyandak tindakan defensif sareng pencegahan nyaéta anu ngahutang santunan pikeun karusakan anu disababkeun nalika perang ka sipil, Yahudi sareng Arab anu teu bersalah.

Salam, Hasdai Bezalel Kirshan-Kwas Cherries

Ninggalkeun komentar