A midrash kreatif

Tanggapan > Kategori: Ulikan Talmud > A midrash kreatif
EA Ditanya 7 bulan katukang

Nalika khutbah nyiptakeun halakhah anyar tina ayat, kana metode anu nyiptakeun halakhah Dauriyta (Ramban), naon anu dilakukeun ku bani Israil sateuacan midrash ngaluarkeun halakhah ieu? Ngan lulus dina ngalanggar Dauriyta (tanpa sadar)? Contona, saméméh maranéhna nungtut murid sage dihormati (halachah diturunkeun tina midrash tina "the"), naon anu bakal maranéhna ngalakukeun? Éta ngan moal dihormat tur bakal committing ngalanggar Dauriyta? 

Ninggalkeun komentar

1 Waler
mikyab Patugas Dijawab 7 bulan kapengker

Pasti. Naon masalahna? Salami aranjeunna henteu nungtut hukum ieu anjeunna henteu dipikanyaho ku kituna malah anu ngaliwat éta diperkosa.
Tapi sanajan kitu teu perlu nu ieu kabeh generasi saméméhna. Kadang-kadang hukum ditungtut malah sateuacanna, sareng ngan khutbah anu urang gaduh sage tangtu.

EA Dibales 7 bulan kapengker

Masalahna nyaeta ieu téh bener saperti teu mirip. Halacha Dauriyta mangrupikeun harepan langsung Gd ti kami. Janten upami anjeunna ngarepkeun hiji hal ti kuring, sigana pisan anjeunna bakal nyarioskeun ka kuring, sareng moal ngantosan sababaraha generasi dugi ka hiji sage sumping sareng nganyahokeun ka urang naon anu dipiharep ku Gusti.

EA Dibales 7 bulan kapengker

Diantosan ti urang*

Tirgis Dibales 7 bulan kapengker

Panginten conto pilihan anu terakhir aya dina tautan di handap ieu. Hal ieu tersirat yén Rabi Akiva nungtut sarta nyiptakeun sarta henteu ngadugikeun tradisi Shalach naon tempat pikeun kritik Rabi Tarpon, sarta tétéla yén Rabi Akiva meureun ngoleksi halakhah poho.

https://he.m.wikisource.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99_%D7%A2%D7%9C_%D7%91%D7%9E%D7%93%D7%91%D7%A8_%D7%99_%D7%97

Tirgis Dibales 7 bulan kapengker

(Kuring teu apal dimana jeung dina konteks naon kuring nempo sumber ieu dibawa. Sanajan teu jelas yén Rabi Akiva ngoleksi hiji tradisi tapi ngan eta tradisi teu contradict eta, tapi kamungkinan lamun Rabi Tarpon apal naon manéhna. ningal sareng tradisi éta henteu sapertos Rabi Akiva teras Rabi Tarpon)

Michi Dibales 7 bulan kapengker

Teu mungkin nulis sagalana (tingali Eruvin XNUMX naha hukum Durban teu ditulis). Saluareun éta, patarosan anjeun ngeunaan khutbah sacara umum. Naha Gusti milih masihan Taurat sareng Deresh. Teu nyaho tinimbangan na.

Tirgis Dibales 7 bulan kapengker

Dina pamikiran kadua ti sumber dina buku di luhur sigana yen aranjeunna sabenerna nganggap yén sanajan panyipta nungtut teu bisa contradict tradisi, nyaéta nganggap yén sanajan kaliwat maranéhna terang khutbah kreatif atawa sahenteuna inget conclusions maranéhanana (sahenteuna pikeun lolobana). Sahingga kaayaan teu nyekel klaim "pasti. Salami aranjeunna henteu nungtut, jsb., saha waé anu ngaliwat éta diperkosa ”atanapi sahenteuna ningali éta penting pisan.

Tarompét ditiup ti Dauriyta (pikeun turun-tumurun) dina ayana balaréa jeung dina perang mitzvah jeung dina kurban umum tangtu (di padang XNUMX: XNUMX-XNUMX). Ti Torah on Rosh Hashana (unggal taun) jeung on Yom Kippur on Yuval, shofar ditiup, sarta di Bait Allah, tarompet ditambahkeun kana shofar nurutkeun ayat dina Psalms,
Dina kitab-kitab Ibid. Rabi Akiva nungtut khutbah dina ayat di gurun disebut tadi nu trumpets lawfully karya sejen tur imam kalawan defects sah. Rabi Tarpon mawa bukti ngalawan ieu yén manéhna nempo pamanna Higer nangtung jeung cheering jeung tarompet. Rabi Akiva ngawaler yén meureun David na nyangkut blasts nu lain tina Taurat (atawa sahanteuna teu ti parsha disebut luhur dimana khutbah aya) tapi on Rosh Hashana atanapi Yom Kippur of Yuval. Sareng Rabi Tarpon émut yén anjeunna ningali ieu, sareng nyatakeun: "Karya sanés fiksi. Ngaberkahan Abraham bapa urang nu Akiva kaluar tina loins Anjeun. Tarpon nempo jeung poho, Akiva tungtutan dirina jeung satuju kana hukum. "Sing saha waé anu pensiunan ti anjeun salaku pensiunan tina hirupna."

Rabi Tarpon marvels yén Rabi Akiva "nuntut dirina jeung sapuk kana hukum," hartina Rabi Akiva teu mawa khutbah percanten tapi paménta kreatif. Kalayan kecap séjén, urang nempo yén Rabi Tarpon ogé sumping ka Deresh Yotzer sarta ngaku yén teu bener nu geus kaliwat maranéhna teu kalakuanana kawas anjeunna.
Ieu ngandung harti yén Rabi Tarpon nganggap, sarta dina ieu Rabi Akiva meureun satuju sareng anjeunna, éta teu mungkin (atawa teu munasabah) nganggap yén dina generasi saméméhna maranéhna teu nyaho hukum bener dina kanyataanana. Nyaéta, di dieu nganggap yén sadaya kacindekan tina khutbah kreatif (nyaéta khutbah kreatif sorangan) dipikanyaho baheula, tapi parantos dipopohokeun, sareng ayeuna saha waé anu nungtut khutbah kreatif kedah nganggap yén anjeunna ngan ukur ngadamel khutbah anu tadi. saméméhna dipikawanoh tur dituturkeun.
Sanaos kamungkinan tradisi éta sanés bukti mutlak sareng Rabi Akiva tiasa ngahampura (heureut) yén baheula aranjeunna henteu nganggap khutbah anu leres ieu dugi ka Rabi Akiva nangtung sareng nungtut.

Ninggalkeun komentar