Saduki jeung mitos

Tanggapan > Kategori: Iman > Saduki jeung mitos
Hello Joseph Ditanya 2 taun katukang

Pikiran aranjeunna nyababkeun aranjeunna henteu nampi paréntah para sage sareng mungkir Toshav'a dugi ka sababaraha tingkat [teu terang pisan naon anu aya di dinya] 
Naha henteu prinsip anu nungtun aranjeunna prinsip anu nungtun anjeun? 
Naha parentah urang Parisi ngeunaan Saduki sabenerna kasalahan sage sejen pikeun pamahaman anjeun?
Sareng naha anjeun diperkosa dina Talmud [sabab sababaraha alesan, anu kuring henteu tiasa nangtung dugi ka ayeuna] 
Naha akal sehat nyarioskeun ka urang yén teu aya masalah ngaktipkeun AC dina dinten Saptu, atanapi cai anu ngagolak pikeun kopi 
Contorting di hareup Talmud jeung arbitrators, kuring ngarasa jenis "angin puyuh" dina naon enya jeung naon henteu, sarta naon alesan pikeun bédana.
Mudah-mudahan kuring ngajelaskeun sorangan, sabab kuring éra pisan ku naon anu kuring kakeunaan dina tulisan anjeun

Ninggalkeun komentar

1 Waler
mikyab Patugas Dijawab 2 taun katukang

Upami prinsip anu nungtun aranjeunna nyaéta anu nungtun kuring, maka Kami Sadducee sareng Beitusi. Upami anjeun gaduh patarosan khusus, punten rumuskeun di dieu sareng bahas sacara rinci.

Hello Joseph Dibales 2 taun ka tukang

Abdi henteu nyarios anjeun Saduki,
1. Cenah mah nepi ka kiwari sigana mah pendekatan kitu teh pendekatan Saduki, kurangna narima pamadegan/hukum/wewenang anu diwariskeun turun-tumurun ku moralists Taurat tanpa aya buktina [sajenis naon anu ceuk Hillel ka Ger anu hoyong diajar sihir]
2. Sigana mah anjeun ortodoks dina harti halakhic, jeung saterusna

Sareng kumaha urang tiasa motong ku péso seukeut naon anu kedah ditampi dina tradisi sareng naon anu henteu

Pondokna, cara anjeun motong otoritas munggaran dina Masoretic Text, jadi Sadukies motong urang Parisi dina Masoretic Text.
Sareng kumaha urang terang yén urang Parisi leres?
Naha urang gaduh bukti kabeneran urang Parisi atanapi urang ngan ukur maen judi?

ק Dibales 2 taun ka tukang

Kamilta Debdihuta kedah ngédit éntri Wikipedia anjeun sareng ngaku yén anjeun ngabuktoskeun kanyataan yén anjeun tiasa Sadducee sareng Beitusi.
AP anu arguing dina waktos anu sareng rabi tangtu ngeunaan Rabbi Shlita, sarta kuring pikir manehna ngajawab ka kuring yén salami anjeun nyebutkeun yén euweuh otoritas dina masalah pamikiran pikeun nasab generasi, lajeng sanajan anjeun geus ngahontal sagala. tilu belas prinsip sorangan aya nanaon di dinya. Kusabab bagian considerable tina gagasan tilu belas prinsip nyaeta tradisi. Sareng ngartos yén anu sanés henteu langkung pinter tibatan kuring…

Hello Joseph Dibales 2 taun ka tukang

Abdi henteu ngabahas pisan boh tradisi boh rabi, abdi henteu sibuk ngabagi nilai, abdi sibuk ku definisi.
Kuring nyobian ngartos bédana [upami aya] antara pendekatan anjeunna sareng pendekatan Saduki [kakurangan inpormasi anu kuring gaduh ngeunaan aranjeunna]
Dupi hiji hal anu gaining leres tur bagian tina transmisi Taurat pikeun generasi di kalangan moralists tina Taurat [jeung urang teu kaayaan fakta ilmiah tangtu] obliging kuring, atanapi henteu, aya kitu otoritas "formal" dijieun ku moralists tina Taurat sapanjang generasi
Kuring heran kumaha kuring sabenerna bisa narima sanajan Taurat ditulis, sabab eta oge dibikeun ku jalma anu kuring teu narima wewenang maranéhanana.

mikyab Patugas Dibales 2 taun ka tukang

Abdi henteu nyarios anjeun nyarios yén kuring Saduki. Naon anu kuring nyarioskeun nyaéta yén debat ngeunaan naha kuring Saduki atanapi henteu henteu penting pikeun kuring. Patarosanna nyaéta naon anu leres sareng henteu naon gelar anu pantes.
Naon anu dikirimkeun dina pesen ti Sinai atanapi lembaga anu mumpuni (Sanhedrin) sah, sareng sadayana anu sanés upami dikirimkeun dina tradisi henteu sah. Basajan pisan. Teu salawasna basajan naon datangna ti Sinai atawa lembaga mumpuni sarta naon henteu, tapi mangrupa sawala nu kudu dilaksanakeun dina unggal masalah on merits sorangan.
Mémang, teu aya otoritas pikeun naon anu diciptakeun tina tradisi turun-temurun. Pasti henteu. Éta ngagaduhan beurat, sareng aya hukum adat. éta pisan. Mung Gusti atanapi lembaga anu mumpuni anu gaduh wewenang. Ku jalan kitu, ieu mah novelty. Ieu aturan sapuk kana ku paling arbitrators. Tapi aya kalana aranjeunna condong malire eta.

Anjeun sareng K. (sareng ogé rabi anjeunna kutipan) ngan teu ngartos klaim kuring. Pamikiran kuring sacara konseptual henteu aya wewenang pikeun masalah faktual. Sedengkeun pikeun fakta, sarta henteu masalah naha ilmiah atanapi henteu (malah datangna Al Masih atawa providence swasta mangrupa kanyataan) naon mungkin nyaéta ngayakinkeun kuring yén ieu téh bebeneran jeung teu ngaku ngalawan kuring otoritas kabuktian. Sabab mun kuring teu yakin, naon gunana kuring dicaritakeun yen posisi kitu teh bid'ah ?! éta pisan. Saderhana pisan sareng jelas, sareng saha waé anu teu satuju sareng éta ngan bingung.

Hello Joseph Dibales 2 taun ka tukang

Sigana mah kuring rada ngarti ieu, jadi kuring nanya
Kuring bakal ngajelaskeun dina leuwih jéntré, kumaha aya saméméh anjeun malah hiji statistik nu meunang sakumaha bener? Upamana tarékah solat
Naha anjeun henteu ngandelkeun jalma anu teu boga wewenang?

Michi Dibales 2 taun ka tukang

Kuring ngobrol ngeunaan fakta. Aya dialog nu pireu di dieu

Hello Joseph Dibales 2 taun ka tukang

Lamun anjeun nyebutkeun fakta, anjeun hartosna bukti?
Maksudna, anjeun nampi naon anu dipasihkeun salaku kasaksian, tapi henteu nampi anu dipasihkeun salaku "pendapat diri"?
Éta kumaha kuring ngartos kumaha waé

Sarta di dieu Kami embarrassed

Sadaya khutbah para ulama tina ayat-ayat éta sanés kasaksian tapi "pendapat diri," pura-pura.

Sareng upami nyarios yén Chazal mangrupikeun otoritas, éta Manlan, naha éta sanés pendapat diri para moralis Taurat ti harita dugi ka ayeuna?

mikyab Patugas Dibales 2 taun ka tukang

Kuring nyarankeun urang mungkas di dieu. Anjeun nyieun hésé lamun anjeun teu nyaho naon eta sadayana ngeunaan.
Upami aya anu khusus anu ku kuring ditulis sareng sigana anjeun henteu ngartos, punten nyerat sacara jelas (kaasup sumber) sareng urang tiasa ngabahas. Kuring nanya tanpa pernyataan umum ngeunaan métode kuring yén éta téh écés yén anjeun teu nyaho eta.

Ninggalkeun komentar