Nikahan pribadi

Kaca ieu ngandung konsentrasi bahan ngeunaan nikah pribadi:

7 Pikiran ngeunaan "Perkawinan Pribadi"

  1. Rabi Michi Shalom,

    Dina hiji artikel diterbitkeun kamari di Vint ngeunaan pasangan anjeun nikah, anjeun nyebutkeun yén anjeun nanya maranéhna pikeun balik sanggeus kawinan jeung ngadaptar kalawan rabbinate sabab kaayaan dimana nikah teu didaptarkeun nyaeta halakhically jeung légal masalah.

    Dina basa sejen, sajauh kuring ngartos, anjeun satuju yén kudu aya hiji badan tartib nu sakabeh pasangan nikah di urang Israil bakal didaptarkeun. Lamun datang ka nagara kalawan 6 juta urang Yahudi teu komunitas leutik di Polandia - tapi lumrah yén awak sarua kudu hiji lembaga nagara.

    Lamun kitu, paménta rabbinate urang nu nikah di Israél dilakukeun solely ngaliwatan eta - asup akal, sabab lamun dulur nikah pribadi, éta rada jelas yén urang bakal ngahontal kaayaan dimana loba pasangan moal kadaptar salaku nikah di mana waé (anjeun bisa jadi ati-ati. mun pamenta nu nikah sanggeus pendaptaran , Tapi batur henteu). Éta asup akal yén badan pangaturan anu ngawas pendaptaran - ngabutuhkeun yén éta dilakukeun mimitina sareng anjeunna sanés ngan ukur saatos kanyataan. Naha teras anjeun hariwang ku larangan hukum pikeun ngayakeun kawinan halakhic sacara pribadi?

    (Kuring henteu ngarujuk pisan ka jalma anu henteu resep nikah salaku idiots sareng nagara maksakeun aranjeunna tapi ngan ukur pikeun anu resep kana kawinan Ortodoks).

    hatur nuhun,

    1. Kuring ayeuna geus ditulis jawaban kana patarosan dina loka. Tingali di dinya (dina tungtungna) perkawis pangaturan:
      https://mikyab.net/%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%AA%D7%A0%D7%90%D7%99-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9F/

      Aya anggapan dina kecap anjeun yén upami kuring henteu ngalakukeun ieu kaayaan bakal langkung saé. Sareng sanés anjeunna. Kanyataan yén kiwari aya rada sababaraha pasangan anu nikah jeung teu ngadaptar. Upami kitu, anu nyababkeun masalah nyaéta kawijakan rabi. Abdi anu nyobian ngabéréskeunana. Maranehna lain memperjuangkeun karakter bangsa Israil tapi pikeun monopoli kakawasaanana.

      Ku jalan kitu, teu aya bédana antara Cohen sareng cerai sareng kasus urang. Naha dina imam jeung cerai (anu nikah ortodoks, saprak ieu lumaku di retrospect) anjeun nampi kaayaan ridiculous nu Pangadilan Tinggi instructs rabi pikeun ngadaptar aranjeunna sanajan maranéhna teu nikah di rabi? Naha pasangan anu hoyong a kiddushin dina kaayaan sareng rabbinate henteu ngijinkeun éta béda ti aranjeunna? Anjeunna oge teu bisa nikah di rabi, sarta ku kituna ku kahadéan tina logika sarua anjeunna ogé kudu didaptarkeun salaku pasangan nikah sanajan anjeunna geus consecrated dirina pribadi.

    2. Anjeun ngawangkong ngeunaan panolakan rabbinate pikeun ngadaptar jalma anu nikah pribadi, panolakan ieu bisa jadi ridiculous jeung ngerakeun, tapi kuring nanya ngeunaan motivasi Anjeun pikeun nikah pasangan sarua, lamun eta jelas yén maranéhanana anu nikah pasangan pribadi ngabalukarkeun pasangan teu didaptarkeun. mana - nanaon kuring ogé boga masalah jeung métode Anjeun.

    3. Motif kuring nyaéta pikeun ngabongkar monopoli rabi anu nyababkeun karusakan ieu. Saluareun éta, sakumaha anu kuring nyerat parantos aya sababaraha anu mawa aranjeunna sacara pribadi, tapi aranjeunna henteu ngadaptar. Janten naon anu kuring laksanakeun henteu nyababkeun saha waé anu nikah sacara pribadi tapi kalolobaanana nyababkeun (atanapi nyobian nyababkeun) jalma anu nikah sacara pribadi ngadaptar.
      Ngomong-ngomong, kuring ngan ukur ngalakukeun ieu sakali janten kontribusi kuring pikeun cukang lantaranana diabaikan. Anu kuring pikahoyong nyaéta nyobian sareng ngajantenkeun aranjeunna ngakuan sareng ngarékam kiddushin sapertos kitu sanaos dilakukeun ku batur. Hartina, lamun kalakuan ieu bakal boga pangaruh éta ngan dina hal ka pendaptaran jeung teu kaitannana ka fenomena consecration swasta.

  2. Perkara di dieu langkung umum.
    Lamun urang teu narima wewenang hukum, dina masalah nikah jeung cerai, sarta ieu dibere dieu salaku jalma anu teu hayang mawa ngadegna kana kahirupan maranéhanana, naha henteu dina hal séjén ogé.
    Jalma anu teu hayang enlist, jalma anu teu hayang meunang SIM ti nagara, maranéhanana anu rék beroperasi tanpa pangakuan sertifikasi médis, sarta beuki loba.
    Abdi tiasa satuju pisan kana kritik rabi ayeuna. Tapi arah megatkeun monopoli ku cara ieu, teu leuwih ti hiji panggero pikeun anarkisme. Ieu ngagaduhan implikasi anu langkung ageung tibatan nikah sareng cerai.

    1. Rabi Yuki Shalom.
      Kahiji, éta henteu ngalawan hukum. Rabbinate damel ngalawan hukum. hukum teu nyaram consecrations swasta, tapi sabalikna obliges pikeun ngadaptar consecrations naha maranéhna geus dijieun swasta atawa henteu. Tingali kolom 3: https://mikyab.net/%D7%A2%D7%9C-%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9F-%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%99%D7%95/

      Kadua, ku cara kieu anjeun leupaskeun taneuh handapeun kamungkinan pemberontakan sipil. Tapi dina kasus cukup parna hak (jeung kawajiban, dina pamanggih kuring) ditangtayungan pikeun unggal warga pikeun nganyatakeun pemberontakan ngalawan hukum jeung nanggung konsekuensi. Kawas bantahan nurani jeung sajabana. Klaim yén ieu bakal ngakibatkeun anarki datang ka castrate kamungkinan pikeun ngalakukeunana, sarta kuring ningali aranjeunna salaku bahaya serius pikeun démokrasi. Ngomong-ngomong, dina sagala arah (kénca sareng katuhu, agama sareng sekuler), upami karusakan hukum kana nilai-nilai kuring signifikan sareng ageung, sareng karusakan tina pemberontakan kuring henteu saimbang. Kuring ogé nulis ngeunaan ieu sakeudeung dina kolom 67:
      https://mikyab.net/%D7%9C%D7%A7%D7%97%D7%99-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%9E%D7%A0%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%96%D7%9D-%D7%96%D7%95%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%90/

Ninggalkeun komentar