Dina gaya sareng hakekat - klarifikasi sareng asumsi dasar pikeun pamiarsa situs (kolom 63)

Dina

Ahir-ahir ieu kuring parantos ngulang-ulang koméntar ngeunaan koméntar kuring. Jalma-jalma ngabantah yén aya bid'ah sareng hina dina rabi anu munggaran sareng anu ngawasa. Sababaraha koméntar keuna kana gaya sareng sababaraha hakekat. Saatos ieu panginten kuring kedah netelakeun titik awal kuring, hubungan kuring sareng anu munggaran, ka arbitrator sareng tradisi sacara umum, sareng tangtosna gaya ogé.

Kolom ieu bakal langkung pribadi, teu sapertos kolom biasa, tapi kuring pikir penting pikeun netelakeun hal-hal. Parantos di dieu kuring nyarios yén kuring henteu hapunten nanaon sareng henteu sumping pikeun napsirkeun kecap-kecap kuring tapi pikeun ngajelaskeun titik awal kuring pikeun kapentingan pamiarsa. Tangtosna upami aranjeunna ngalihkeun perhatian kuring ka tempat anu kuring nyimpang tina naon anu diserat di dieu, kuring bakal resep hapunten sareng uih deui ka diri kuring. Pamiarsa diondang sareng diondang pikeun ngalakukeunana.

Nulis dina Jaman Internét

Nulis dina jaman internét miboga kaunikan dibandingkeun jeung jaman baheula. Hal-hal tiasa diaksés ku sadayana, aranjeunna tiasa dicutat tina kutipan parsial anu kaluar tina kontéks (motong & témpél), sareng transisi gancang tina tanda petik parsial ieu tiasa nyababkeun gambar anu menyimpang. Jalma-jalma henteu sadar kana ciri-ciri ieu, boh maca sareng nyerat, janten nangtoskeun hal-hal dina kutipan parsial tanpa mariksa kontéks sareng gambar lengkep sareng henteu maca sadayana tulisan. Ieu sanaos kanyataan yén internét ogé ngagaduhan kauntungan dina hal ieu, sabab ayeuna éta gampang pisan pikeun pariksa hal-hal di jero sareng maca dina sumberna. Tapi aliran informasi meureun ngabalukarkeun jalma nyieun kalimah gancang sarta ngaléngkah ka situs salajengna (Kuring nebak kuring kakurangan tina éta teuing).

Panghargaan ka dulur-dulur urang

Ieu keur sadar. Abdi hormat pisan ka rabi urang sadaya generasi, anu mimiti sareng anu terakhir. Aya raksasa nyata diantara aranjeunna. Seuseueurna jalma-jalma anu pinuh ku bakat sareng pangaweruh, jujur ​​​​sareng pamahaman, milari bebeneran, sareng gaduh pangaweruh anu pikaresepeun sareng éksténsif. Abdi reueus janten anu bungsu ti murid-muridna sareng panerusna. Sedengkeun para patriarchs, Moshe Rabbeinu jeung para nabi, hese kuring ngahargaan, tapi para sages, geniuses jeung kahiji, jeung saterusna dimungkinkeun nepi ka poé ieu, nyaéta jalma anu pantes pangajén gede pisan. Sarua impressive nyaeta perusahaan koléktif aranjeunna sadayana geus dijieun babarengan, jeung nu kuring hiji saeutik ngaharepkeun pikeun gabung jeung jadi bagian tina.

Atoll sabagé conto Maimonides, anu salah sahiji koméntar anu kuring tampi ngeunaan hubungan kuring. Perusahaan Maimonides teu gaduh lanceukna atanapi adina, sareng éta pisan diragukeun dina panon kuring sabaraha paralel di sakumna dunya sareng perusahaan anu ageung, lega, rupa-rupa sareng asli. Urang Yahudi anu nyalira tiasa ngatur deui sadayana Yahudi, halakhah, pamikiran sareng meta-halakhah, ngartos nyortir sareng ngatur dina susunan nyalira sadaya bahan anu akumulasi dugi ka waktosna, sareng sadayana ieu saluyu sareng padamelanna salaku dokter sareng anjeunna. pangaweruh lega dina sagala widang. Ieu mangrupikeun fenomena anu pikaresepeun. Lalaki éta ogé nunjukkeun kasadaran sareng réfléksi kana metodologi sorangan. Anjeunna ngawangun struktur perkasa na dina hiji yayasan sistematis tertib nu anjeunna ogé geus ngawangun dirina kaluar tina ampir euweuh tur diganggu iklas eta kaluar sateuacan urang. Teu aya kecap dina sungut kuring pikeun nganyatakeun kagum kuring pikeun lalaki ieu, sareng anjeunna pasti henteu peryogi kecap kuring. Hal anu sami sareng sesa rabi urang, anu mimiti sareng anu terakhir, sareng pastina para wali. Pikeun nganggap yén kuring ngahina anjeunna henteu langkung ageung tibatan éta. Anu ngahinakeun anjeunna nyaéta jalma anu teu boga pamahaman.

Kabéh gentlemen ieu anu kuring thirstily inuman tina cai maranéhanana sarta kabeungkeut aranjeunna dina thickets pangajén jeung cinta. Kuring bakti sabagéan ageung waktos sareng usaha kuring pikeun ngartos kecap-kecapna nganggo alat-alat tina kapal anu béda-béda, sareng pikeun ngartikeun hartos sareng hartos anu aya dina éta. Pikeun kuring Taurat dina harti anu lega mangrupikeun batu eksistensial. Kaluar tina éta sareng di jerona kuring milarian jalan sareng ngarumuskeun pandangan dunya kuring, nalika di dieu ogé kuring ngalampirkeun sumber, argumen, pendapat, sareng alat tina sababaraha alat. Ieu mangrupikeun kulawarga kuring, sareng pandangan dunya kuring kristalisasi di jero sareng di jerona.

Sikep ka tuan urang sareng otoritasna

Tapi ngahargaan hiji jalma lain hartina ningali manéhna salaku malaikat anu teu pernah salah. Jeung pasti cinta teu kudu ngaruksak garis. Sadayana jalma-jalma anu saé ieu mangrupikeun manusa sapertos kuring sapertos anjeun, anu leres-leres naha kuring hormat sareng bogoh ka aranjeunna sareng hubunganana sareng aranjeunna. Kuring teu boga hubungan jeung malaikat server (lamun aya wae), sarta kuring teu ningali loba sambungan antara aranjeunna sarta aranjeunna. Kulawarga kuring diwangun ku manusa.

Abdi parantos ngadugikeun sababaraha kaliMGA Dina C. Kano anu brings hukum Talmudic yén éta téh diidinan ngomong hiji hal dina ngaran hiji jalma hébat dina urutan pikeun aranjeunna pikeun nampa eta ti kuring. Hal-hal ieu pikaheraneun, sabab unggal jalma tiasa nyarios sadayana omong kosong dina nami generasi anu hébat sareng ngahalangan anu ngadangukeun ku dosa anu paling parah. Kumaha idin ieu tiasa kahartos? Kuring dipedar yén dina pamadegan mah asumsi eMGA Ieu sabalikna ti naon bisa dipikaharti. Anjeunna sigana nganggap yén nalika kuring ngupingkeun hal-hal dina nami jalma anu hébat kuring moal nampi sacara otomatis tapi ngan ukur nganggap aranjeunna sacara serius sareng hormat. Alesan batur digantung dina jalma anu hébat sanés kusabab aranjeunna nampi garis handapna, tapi kusabab anjeunna ngaraos nalarna henteu dirawat kalayan leres. Para pendengar henteu serius nganggap dalil-dalilna tina hinaan anjeunna. Anjeunna intends sangkan aranjeunna nyandak eta serius, mertimbangkeun hal, lajeng mutuskeun pikeun diri. Ku kituna anjeunna diidinan nampilkeun hal atas nama jalma hébat, sabab ieu bakal ngabalukarkeun listeners serius mertimbangkeun argumen. Tapi tungtungna anggapan yén unggal jalma ngalakukeun naon anu dipikirkeun. Sanaos anjeunna ngupingkeun hal-hal ti jalma anu hébat, anjeunna henteu nampi éta ngan ukur kusabab anu nyarios. Anjeunna weighs hal sorangan jeung ngabentuk posisi ngeunaan eta.

Abdi parantos nyarioskeun baheula ngeunaan bédana antara dua jinis "visionaries": jinis anu kahiji nyaéta anu biasa, nyaéta, anu leres-leres ngalakukeun sagala hal anu diserat dina buku kuring. Chazon Ish. Jenis kadua nyaéta visionaries leres, jalma anu ngalakukeun naon anu aranjeunna pikirkeun sapertos kalolobaananaChazon Ish Tuh jeung maréntahkeun pikeun ngalakukeun. Kuring milik tipe kadua. Hormat ka kami henteu hartosna yén kuring bakal nampi sadayana anu aranjeunna nyarios, tapi di sisi anu sanés kuring pasti bakal serius mertimbangkeun naon anu aranjeunna nyarios sateuacan kuring ngarumuskeun posisi kuring sorangan. Sareng hormat ka sadayana, dasarna kuring bakal mikir, nyarios sareng ngalakukeun, naon anu kuring pikirkeun.

Tangtosna, aya ogé pertimbangan resmi ngeunaan otoritas, sapertos wewenang Sanhedrin atanapi undang-undang dina Talmud anu henteu aya kamungkinan halakhic pikeun henteu satuju. Ieu sanaos kanyataan yén aya ogé kasalahan halakhic sareng faktual dina Talmud ogé (sareng pasti aya). Otoritas nyebutkeun yén parentah halakhic kudu ditarima sanajan kasalahan. Tapi kuring geus mindeng ngajelaskeun yén dina alam pamikiran, nu biasana nungkulan fakta, euweuh kamungkinan ngobrol ngeunaan otoritas. Upami kuring parantos nyimpulkeun yén Al Masih moal sumping (sareng pikeun ngahindarkeun mamang: kuring henteu sumping), maka sanaos sadayana sages Israil sadayana nangtung sareng nyarios sabalikna, éta bakal ngajantenkeun kuring nimbang-nimbang deui kuring. posisi. Tapi otoritas formal teu mungkin di dieu. Sareng upami kuring nyarios dina sungut kuring yén kuring percaya kana iman lengkep dina datangna Al Masih bakal ngarobih naon anu aya dina pikiran kuring? Salami kuring teu yakin kuring teu bisa ngaku yen kuring yakin di dinya tapi ngan nyebutkeun eta tina basa jeung stressed. Ku alatan éta dina alam kapercayaan jeung pamadegan hiji ngan bisa ngayakinkeun jeung teu ngaku ku kahadéan wibawa. Leuwih ti éta, sanajan di wewengkon halakhah mana, sakumaha disebutkeun, otoritas bisa diucapkeun, teu kudu dilegaan saluareun watesna. Sing saha nu boga wewenang boga jeung nu teu boga, jeung sagala hikmahna, teu boga wewenang. Sedengkeun pikeun kecap-kecapna ngan ukur tiasa diyakinkeun ku aranjeunna tapi henteu nampi aranjeunna ngan kusabab cenah.

geus Kuring geus ditulis sababaraha kali Ngabogaan nilai kuring indit ka kaputusan otonom. Saatos sora kaluar ti langit di Yavneh (dina polah tungku Achnai urang) - sages teu narima nya sabab sanajan ieu bebeneran aranjeunna pikir disebutkeun. Maranéhna sadar yén maranéhna salah, sabab Allah di sawarga kudu nyaho naon hukumna. Tapi aya hiji kawajiban otonom pikeun aturan sakumaha Abdi ngartos eta, sanajan kuring salah. Kituna teh Gemara ogé nyebutkeun yén maranéhna teu maréntah Halacha Karm sabab babaturanana teu datang ka tungtung pamadegan na. Sanajan anjeunna jadi pinter, rengking luhureun sakabeh batur, aranjeunna teu eureun kawas anjeunna. Henteu sabab kabeneran aya sareng aranjeunna sareng henteu sareng anjeunna, tapi kusabab salami aranjeunna henteu yakin maka éta mangrupikeun jabatanna sareng aranjeunna wajib ngalaksanakeun éta sanaos aranjeunna ogé ngartos yén éta sigana henteu leres.

Pikeun hormat jeung hina

Jigana pendekatan anu ngabahas tur nganggap kecap tina gentlemen kami sarta ngarumuskeun hiji posisi bebas, mere aranjeunna leuwih hormat ti pendekatan nu narima kecap maranéhanana salaku buta dina liang haseup. Pendekatan anu nganggap yén ieu mangrupikeun malaikat anu henteu salah sareng anu gaduh otoritas mutlak nunjukkeun aranjeunna salaku jalma anu henteu daék nampi banding sareng ngahontal jabatanna. Pendekatan kadua anu pura-pura masihan aranjeunna seueur hormat saleresna nganggap yén saleresna kecap-kecapna henteu tiasa diyakinkeun sahingga ogé ngabebaskeun urang tina ngalakukeunana. Sabudeureun komposisi Maimonides Leungeunna kuat A kontrovérsi hébat timbul sabagean kusabab anjeunna teu mawa sumber atawa alesan. Sages ngarasa yén ieu sanés cara anu masihan hormat ka Taurat sareng ka aranjeunna. Teu aya anu diidinan nungtut yén aranjeunna nampi kecap-kecapna ngan kusabab anjeunna nyarioskeunana. Hal-hal anu diomongkeun di pangadilan (sabalikna tina Sanhedrin) nyaéta usulan pikeun diskusi sareng éksprési pendapat. Sareng aranjeunna mangrupikeun kecap kuring di dieu.

Rabi Soloveitchik dina karanganna Sareng anjeun naros ti dinya, Nyangking gambaran anu saé ngeunaan pangalamanana nalika budak leutik. Anjeunna ngajelaskeun kumaha bapana (Rabi Moshe) lits sabudeureun hiji méja buleud kalayan Rabi Akiva, Abi jeung Rabba, Maimonides, R.T.. jeung Gra, jeung nguruskeun Taurat. Patarosan timbul ngeunaan Maimonides sarta anjeunna dina tegangan naha bapana sarta Maimonides bakal meunang atawa henteu. Anjeunna ngarasa bagian tina geng, sarta sabenerna nilik sakabéh ieu salaku kulawargana. Nalika kuring maca hal-hal kuring sadar yén pangalaman kuring sami pisan. Pikeun kuring kuring calik ngurilingan méja buleud sareng sadaya murid sage ti sadaya generasi sareng urang sadayana diajar babarengan. Kuring babagi wacana ieu, sarta Kami teu daék nyerah dina salah sahiji aranjeunna. Nyerah ka batur kaluar tina hormat mangrupa ekspresi disrespect atanapi kurangna closeness. Leuwih ti éta, nalika kuring ngobrol jeung anggota kulawarga kuring teu ati-ati dina kecap kuring. Upami aya diantara aranjeunna anu nyarios omong kosong maka kuring nyarioskeun ka aranjeunna. Sakapeung mah seuri ka manéhna jeung lulucon di ongkos na. Tapi éta sadayana dilakukeun kusabab kuring ngarasa bagian integral tina geng. Kami di imah teu di museum nu commemorates kaliwat nu hiji kudu ati yén euweuh pegat aya.[1]

Sababaraha taun ka tukang, nalika kuring ngajar di Hesder Yeshiva di Yeruham, sababaraha kajadian anu nyababkeun amarah kuring. Kuring ngagantung tulisan anu ironis sareng sinis dimana kuring nyindiran urang sadayana. Murid-murid kana kaayaan kaributan sabab ngarasa cilaka dina yeshiva sareng khususna dina sirahna (Rabi Blumenzweig). Kuring ngumpul aranjeunna magrib di kamar makan jeung ngawartoskeun aranjeunna yen hal anu ditulis persis kusabab pangajén jero kuring pikeun Rosh Yeshiva. Abdi kesel sabab jalma-jalma ngejek urang sadayana (kaasup anjeunna) sareng urang nuju ngabobodo aranjeunna. Kuring ditambahkeun ka aranjeunna yen saha wae nu aya di musium walks on tiptoe. Anjeunna teu hoyong megatkeun nanaon di imah kaca ieu. Anjeunna hoyong hal-hal tetep gembleng sareng pastoral sareng marengan aranjeunna dina hirupna nalika anjeunna parantos jauh (dina sagala hal) jauh ti yeshiva. Bakal ninggalkeun anjeunna sudut damai tur pastoral nu bisa lasut (téoritis) tapi tetep jauh ti dinya. Kuring, di sisi séjén, ngarasa di imah, sarta di imah kuring teu leumpang dina tiptoe. Saha waé anu ngalakukeun omong kosong (sakumaha kuring) bakal ngarebut gigitan sareng teguran ti kuring. Anjeunna tangtu ogé wilujeng sumping ka masihan kuring deui mata uang sarua. Tapi hal-hal ieu nyarios sareng batang tina sambungan tinimbang jarak. Aranjeunna batang tina cinta jeung hormat, tapi ieu téh hasil tina sambungan kulawarga teu tina hormat tebih tur terasing pikeun paméran di musium.

Ku kituna dina rasa kuring sababaraha kali hormat kaleuleuwihan sarta unrealistic dibikeun ka urang ku sakabeh generasi sabenerna expresses jenis hina. Jalma-jalma henteu wani ngabahas sareng ngritik sacara jujur, tapi éta nunjukkeun anggapan anu tersirat yén kritik ieu bakal ngancurkeun status para kritikus. Sakuduna maranéhna teu boga jawaban jadi urang kudu luang aranjeunna. Kuring boga kayakinan pinuh ka aranjeunna sarta kajujuran maranéhanana, sarta dina panon kuring hormat nyata pikeun kecap maranéhanana dibikeun persis lamun urang ngabahas kecap maranéhanana jujur ​​tur sharply. Saha waé anu ngabagi wacana ieu, nyaéta linggih di sabudeureun méja dina grup, kedah ngartos ieu. Saha waé anu cicing di luar sareng ningali éta salaku musium bakal teras-terasan ngajaga martabat urang anu munggaran sareng anu terakhir, ku kituna ngaleungitkeun rasa hormat sareng cinta anu pantes.

Hubungan jeung jalma brings closeness. Deukeutna nyababkeun aranjeunna katingali salaku manusa, dina lampu sareng kalangkang. Henteu aya manusa anu sampurna, sareng sadayana gaduh kakurangan, kasalahan, ragrag sareng anu sanés. Nalika anjeun caket anjeun ningali éta sadayana, sareng nalika anjeun caket, anjeun henteu ragu pikeun nunjukkeun éta. Awas nunjukkeun jarak. Dina reueus pikeun poster nu hangs dina témbok teu on hirup babarengan. Kalayan anu caket sareng kuring, kuring lulucon sareng nyeureud, turun ka aranjeunna, teras nepuk taktak sareng silaturahim sareng kiceupan. Torah milik urang sadayana, sareng urang sadayana kedah nyandak bagian dina ngawangun sareng ngarumuskeunana. Anu henteu milu dina prosés ieu henteu gaduh bagian dina éta. Anjeunna bakal ngubaran eta kawas garéja. Kalayan hormat sareng dina waktos anu sami di kajauhan.

Dina gaya

Di dieu kuring balik deui ka internét. Hal-hal anu ditulis pikeun panongton lega teu bisa disebutkeun salaku hal anu ceuk dina beit midrash, nyaéta dina kulawarga. Anggapan kuring nalika kuring nyerat hal-hal ieu nyaéta yén pamiarsa hoyong milik sahingga ogé kalebet kulawarga ieu. Aranjeunna calik di sabudeureun méja di rohang pangadilan maya ieu sareng mitra pinuh dina sagala hal anu dipigawé di dinya. Memang kadang hal kaluar, sakapeung dina cara fragmented, sarta kadangkala anjeun ngan teu ngarti atawa teu nengetan konteks.

Sanajan stilistika sinis jeung ironis, sarta kuring nganyatakeun hal sharply, tapi sabalikna naon jalma condong pikir sinisme teu disrespectful. Kuring teu apal tempat dimana kuring underestimated urut, atawa malah dimungkinkeun (sugan sababaraha rabi jaman urang, jeung nu teuing ayeuna kuring teu apal). Abdi émut nempatkeun aranjeunna salaku manusa anu tiasa ngalakukeun kasalahan sareng gaduh cacad, sapertos kuring sapertos anjeun. Janten nalika kuring nyarios yén kuring henteu paduli naha nurutkeun Maimonides kuring bid'ah, hartosna definisi anu anjeunna bakalkeun ka kuring sanés argumen. Saha waé anu hoyong ngayakinkeun kuring kedah ngajelaskeun ka kuring dimana kuring salah. Éta kituna teu cukup pikeun ngabejaan ka kuring yen Kami bid'ah ku metoda batur atawa anonim, sarta ku kituna kuring ogé teu narima komentar nanaon ieu. Teu aya sakedik hina pikeun Maimonides dina hal-hal ieu, hubungan anu kuring parantos jelaskeun di luhur. Barina ogé, Maimonides sorangan ngalakukeun naon anu kuring lakukeun. Anjeunna ngabagi-bagi miheulaanna tanpa ngabatalkeun kongkolak panon, kalebet dina hal-hal anu dianggap luar biasa. Anjeunna maksa logika na dina sumber (sakumaha Ramban geus ditémbongkeun sababaraha kali dina attainments na nepi ka akar), sarta di sababaraha tempat anjeunna ogé hina sarta malah moyok miheulaan na jalma anu teu satuju sareng anjeunna. Sadaya ieu teu merta nganyatakeun disrespect. Ieu expresses involvement sarta rasa kulawarga. Dina kulawarga bebas nyarita. Ieu bagian tina hal ngeunaan pangalaman kulawarga ieu.

Upami aya ekspresi hina pikeun salah sahiji mantan atanapi anu hébat (sapertos anu disebatkeun, kuring henteu émut), kuring ngajak pamiarsa pikeun nampilkeunana di dieu (langkung saé kalayan tautan). Upami aya, kuring bakal narik aranjeunna ka dieu. Tapi lamun kuring geus nganyatakeun posisi kuring ku cara sinis atawa ironis, ieu cara kuring. Ieu teu matak dianggap hina sabab teu nganyatakeun hina. Nyaéta wangun éksprési anu datang pikeun ngasah hal-hal jeung kasusah anu aya di jerona. Hese pikeun kuring ngartos interpretasi anu ningali dina kecap-kecap kuring hina pikeun jalma-jalma anu ku kuring diabdikeun hirup kuring pikeun mendakan tempatna. Pikeun kuring maca dina situs ieu pasangan dina sawala Beit Midrashi. Ieu kumaha kecap kuring kedah ditingali sareng saha waé anu nafsirkeunana béda-béda salah sareng nyasabkeun.

[1] Pantes ningali Ieuh.

84 Pikiran ngeunaan "Dina Gaya sareng Intina - Penjelasan sareng Dasar pikeun Pamiarsa Situs (Kolom 63)"

  1. Ieu mangrupikeun 'firman Allah anu hirup'
    Strengthens Michi, anu ngajadikeun béda, reasoned tur calakan sora (sanajan kuring teu satuju jeung sagalana jeung manehna) sarta sahenteuna ngajadikeun hirup kuring (agama? Intelektual?) - leuwih metot.

  2. Hello Rabbi,

    Dina pamadegan pribadi kuring kadang gaya Anjeun offends tujuan nu nulis artikel / pos. Anjeun tiasa ningali ieu salaku Perbaikan kecap anjeun sarta presentasi ironi tina pamadegan sabalikna, tapi anjeun bakal satuju yén anjeun nulis pikeun ngayakinkeun batur teu diri. Ku sabab kitu cara anjeun ngartos gaya anjeun penting tapi kuring nyarankeun ngupingkeun naon anu dipikirkeun ku pamiarsa ngeunaan éta - sareng upami éta nganyenyeri kamampuan pikeun nampi kecap anjeun, sabab anjeun nyalira henteu ngahontal tujuan anjeun dina tulisan.

  3. Rabi Michi

    Lamun anjeun nulis nuju kahiji dina gaya teuing langsung eta katarima ku cara négatip. Candak contona kalimah "Kalayan hormat, Maimonides jeung Rashba teu boga wewenang pikeun ngalakukeun kitu jeung kitu" (Makor Rishon, suplement Shabbat) geuwat nyieun gambaran yén anjeun boga niat pikeun jadi milik nu offenders munggaran.
    Upami anjeun nyebarkeun sareng nyerat supados mangaruhan batur sareng pastina upami anjeun hoyong konservatif ngarawat kecap anjeun ku cara anu nyata, kuring nyarankeun yén anjeun ngagunakeun basa anu nyatakeun rasa hormat anu anjeun rasakeun ka Maimonides sareng Rashba sareng anu sanésna. ti mimiti

    1. H. Shalom.
      Ieu sabenerna conto alus. Naon anu nyeri di dieu? Nyaan kuring nyangka aranjeunna henteu gaduh otoritas sareng éta anu kuring nyerat. Kumaha kuring kedah nyarios langkung halus? Kuring malah miheulaan éta kalayan sagala hormat alatan (sanajan meureun jalma pikir éta ngan tambahan sopan kawas "lamun teu Demistapina", sarta lain manehna).

    2. Rabi Michi,

      Memang rada ironis tapi dina pamanggih kuring kecap 'kalayan hormat ka Rambam' dianggap condescending jeung teu hormat. Sareng dina pamanggih kuring, pangbasajanna nyerat kalimat anu sami tanpa frasa ieu atanapi nyerat 'Kami parantos diajar ti Rambam sareng Rashba nyalira yén Talmud nyalira mangrupikeun sumber otoritas anu mengikat'.

  4. BSD B. dina Nissan

    Pikeun Ramada - halo,

    Naon anu kedah dilakukeun? Naon anu héjo, luncat sareng 'kove koa' nyaéta bangkong, anu katingalina hina sareng sora anu hina - nyaéta hina!

    Leuwih ti sakali gaya blatant jeung disparaging mask kakurangan argumen. Dina ujian 'salah badut nolak sababaraha rebukes'. Salawasna bakal aya amaret kasar anu bakal keprok sareng ngaletak 'resep' pikeun olok-olok, ku kituna ngatasi kabutuhan anu beurat pikeun nalar, nyangking sumber, sareng serius ngabahas argumen anu ngabantah.

    Sages sareng rabi munggaran sareng panungtung urang nangtung dina budaya diskusi anu bersih sareng hormat. Anjog sorangan: Dina unggal sarébu tujuh ratus kaca debat Talmud, jumlahna aya ngeunaan 20 (!) Ungkapan kasar nu pangarang Havat Yair ngabahas jawaban well-dipikawanoh na di ahir buku 'Hefetz Chaim'. sarta ngajelaskeun lolobana éta

    Jeung sajaba ti sababaraha ungkapan, aya hiji sakabéh literatur nu pinuh ku debat ngeunaan masalah existential, pondasi serius iman jeung hukum - sarta kalawan ampir euweuh pengecualian, dina masalah-of-kanyataan sarta gaya tepat. Ngagunakeun basa murni mangrupa ciri (Brush Pesachim) jalma anu bakal ngajarkeun Halacha.

    Teu nanaon Rabi Brachia (Yoma AA) ngajéntrékeun murid-murid para sage salaku 'pribadi', anu kawas awéwé 'rendah diri jeung exhausted', tapi ngalakukeun heroism salaku lalaki '. Ngahindarkeun sarana demagogic tina ridicule sinis maksa panulis pikeun nyieun masalah-of-kanyataan jeung panalungtikan reasoned nu museurkeun kana argumen ditarima, nu ngan maranéhanana bisa ngayakinkeun seekers bebeneran.

    Salam, S.C. Levinger

    .

    :

    1. Shatsal Shalom. Abdi hoyong tautan pikeun nunjukkeun ka kuring conto éta héjo sareng popping sapertos bangkong, teras kuring bakal ngaku yén éta bangkong. Kuring mungkir eta.
      Dina lampu tina koméntar di dieu kuring ujug-ujug sadar yén dina pamanggih kuring naon anu ngajadikeun jalma luncat téh persis eusi posisi kuring teu bentuk ekspresi. Posisi sorangan dianggap impudence (tingali conto di luhur ngeunaan otoritas Maimonides sareng Rashba. Ieu mangrupikeun conto sensitipitas kana eusi sareng henteu kana bentuk ekspresi). Ieu gambaran kuring, tapi kuring bakal resep conto ngartos dimana kuring salah (upami memang).
      Ogé ngeunaan tanda petik anu anjeun bawa, ieu mangrupikeun pernyataan sareng sanés analisa bahan éta sorangan. Pasti aya sababaraha conto ungkapan anu langkung akut tibatan kuring dina mimiti sareng panungtung sareng ogé dina Talmud sorangan. Komo lamun rabi rebukes murid-Na, anjeun dibawa ti pangalaman, eta teu kudu dipigawé dina téks canonical dina panon sadaya Israel. Jadi hésé pikeun kuring narima éta alesan.
      Aya ogé ungkapan anu nyarioskeun hal ti luhur sareng ngajelaskeun gambar anu béda, sapertos para ahli Babul salaku iteuk pelaut, jsb. Teu antaparah deui BS jeung BH anu silih paehan, sarta loba anu meuncitna pikeun R. Zira (Megillah XNUMX: XNUMX). Sareng unggal Dayan anu ngabahas pulo Dina Lao Dina nyaéta (BM Lu) sareng seueur deui. Saleresna mah tuan-tuan urang mah teu pati merhatikeun seukeutna kekecapan. Ku alatan éta, dina pamanggih kuring, ulikan ngeunaan sumber mangrupa kalakuan kontradiksi.
      Tapi kuring teu ningali dina sagala idin ieu, sabab sanajan gentlemen urang ngalakukeun kitu kuring teu merta ngadopsi sagalana maranéhna ngalakukeun atawa ceuk (dina pendapat abdi). Kuring ngan mairan naon anu anjeun nyarios.
      Bottom line, Abdi hoyong conto tina ucapan kuring anu bakal ngasah sawala sarta ngidinan urang pikeun jadi leuwih kongkrit.

    2. Sareng ngeunaan "otoritas pikeun teu satuju sareng anu baheula"

      Kuring teu nyangka yén omongan sajajalan ngeunaan 'wewenang kuring teu satuju jeung urut' constitutes hiji 'tatu ka urut'. Hal-hal ngan disada pretentious sareng 'kabongkar'… ..…

      Aya lulucon ngeunaan putra hiji rebbe anu tos ka pangadilan jeung ngomong yén bapana ieu wangsit ka anjeunna dina impian jeung maréntahkeun anjeunna neruskeun jadi rebbe a. Dayan nyarios ka anjeunna: "Di Shlomo, upami bapa anjeun sumping dina impian ka para sesepuh Hasidim sareng maréntahkeun aranjeunna pikeun ngangkat anjeun salaku ahli waris, pasti aya rohangan pikeun ngabahas. Tapi nalika diturunkeun ngan ka anjeun, anjeun kedah ngarasa yén anjeun ningali tina pantulan haté anjeun.'

      Malah Annan Nima:
      Lamun lalaki hébat Israel geus dikumpulkeun dina generasi urang - Rabi Shach jeung Rabi Auerbach, Rabi Elyashiv jeung Rabi Wazner, Rabi Israél jeung Rabi Goren, Rabi Shapira jeung Rabi Kafach, Rabi Soloveitch Yak jeung Gr. Jeung ngaklaim: 'Kuring kahiji. sarta Kami panungtungan '- sigana pangadilan nu tempat nu boga sababaraha reservations 🙂

      Abdi ngarepkeun urang tiasa kerja keras sareng bosen ngartos kecap-kecap mimiti Halacha sareng Aggadah, sareng yayasan padet anu aranjeunna dipasang pikeun urang - sareng ngawangun sareng ngabarukeun inovasi nyata!

      Salam, S.C. Levinger

    3. Shatzal,
      Teu aya buktina. Barina ogé, kuring teu makuta sorangan jeung sagala makuta husus. Kuring ogé ngaku ieu keur anjeun jeung dulur aub (bar pangalusna). Ieu argumen ngeunaan tradisi jeung harti na teu ngeunaan kuring. Pertentangan kuring sanés yén kuring mangrupikeun generasi anu hébat janten kuring nyatakeun atanapi kuring henteu satuju sareng sadayana. Pertentangan kuring nyaéta yén teu kedah aya generasi anu hébat pikeun ieu. Ieu klaim lengkep béda. Sumawona, kuring parantos nyerat sababaraha kali sacara eksplisit yén éta sanés kusabab kahéngkéran anu tangtu tapi ku susunan otonomi. Sanaos kuring terang yén cangkéngna langkung kandel tibatan cangkéng kuring, kuring gaduh otoritas (sapertos dina panangan sadayana) pikeun ngabagi. Ku kituna kami maréntahkeun dina Shas sorangan (kuring mawa conto R.M. Sareng sacara umum, ti saprak éta bapa sareng akina kuring leumpang salaku peringatan, sareng hal-hal anu kuno.

    4. Sareng ngeunaan 'otonomi' (Ramada)

      Dina S.D. D. di Nissan

      Pikeun Ramada - halo,

      Justru urusan 'tungku Achnai' mangrupa bukti kuat yen aya kapentingan 'yen Taurat teu kudu dijadikeun dua Torah', komo raksasa kawas Rabbi Eliezer dilarang ngalatih loba sakumaha ceuk sabalikna mun mayoritas. pamadegan.

      Idéal nyaéta pikeun hiji halakhah pikeun sakabéh Israil kaluar tina sungut pangadilan agung di biro Gazit. Kaayaan dua imah tanpa kaputusan antara aranjeunna, meureun stemmed ti pengambilalihan Herodes tina Sanhedrin nu kadorong sages kana 'ruang pribadi', kaayaan nu ngakibatkeun kreasi sakola misah.

      Kaayaan ieu dibenerkeun ku Rabban Yochanan ben Zakkai, dituturkeun ku Rabban Gamliel Dibna anu ngawangun deui 'Gedung Panitia' salaku kerangka sentral,. Hiji kaayaan nu eksis ka extent tangtu dina poé Amoraim, nalika aya sababaraha yeshivas utama di Babul jeung Israél.

      Dina sagala hal, persatuan yudisial diperlukeun dina hiji komunitas, dina pamadegan rabi yén moal aya guru dina hiji pangadilan jeung sababaraha guru dina hiji pangadilan, sarta dina pamadegan Abi sanajan dina 'dua pangadilan dina hiji kota' bakal aya. janten 'anjeun moal ngumpul'.

      Dina prakna, kuring nyangka yén nepi ka jaman cerai abad ka-15, di sabagéan ageung tempat ngan aya hiji komunitas di unggal kota (iwal di Baghdad dimana pikeun hiji waktu dua yeshivas 'Sura' jeung 'Pombadita' diuk, sarta Kairo dimana aya. éta komunitas misah ti Paléstina).

      Ngan dina abad ka-15, nalika alatan deportasi massal ti Spanyol Ashkenazi jeung Perancis, kaayaan ngaronjat yén sakabéh komunitas anu lunta sarta terus aya salaku komunitas bebas dimana maranéhna manggihan ngungsi.

      Tapi unggal komunitas éta padeukeut jeung kota nu tangtu, dimana aya hiji komunitas atawa sababaraha komunitas, tapi kanyataanana hiji 'komunitas extraterritorial', sarta pasti moal realitas individu tanpa afiliasi komunitas, éta unthinkable.

      Realitas hiji 'komunitas ekstra-wilayah' mimiti aya ngan dina abad ka-18, pikeun sababaraha alesan: disintegration 'ka opat nagara di Polandia, sarta engké suprési otonomi komunal di Éropa modern bangsa-nagara, nu di Tengah. Umur henteu ningali korporasi otonom kalayan penilaian diri. .

      Malah perjuangan hébat dina masarakat Yahudi, jeung tersangka dina Sabat, jeung struggles saterusna antara Hasidim jeung lawan jeung antara dididik jeung konservatif jeung antara Zionists jeung lawan maranéhanana – nyiptakeun kaayaan lengkep anyar dimana masarakat satempat boga kacenderungan kuat pikeun disintegrate. Absurdity tina 'sapuluh pangadilan dina hiji kulawarga nuklir'.

      Dina kaayaan urang yén unggal Yahudi mangrupa individualis, afiliasi komunitas pribadi constitutes 'kabutuhan moal milu sedih', tapi kuring teu nyangka éta 'maksud pujangga urang' anu masihan Taurat ka umatna pikeun nyieun hiji 'karajaan imam jeung suci. bangsa', bangsa ngawula ka Allah salaku masarakat cohesive, . Ku alatan éta, sahenteuna kudu aya aspirasi pikeun nguatkeun denominator umum tur teu runtuh deui.

      Kuring nyangka yén sagampil periode Tannaim datang ka ditandatanganan dina karya Mishnah, sarta sagampil periode disebut tadi ditandatanganan dina karya Talmud, nu ngawangun hiji yayasan sapuk pikeun generasi nu bakal datang - jadi periode. anu munggaran ditandatanganan di sabudeureun sanyawa Beit Yosef. Kaunggulan tina urut, anu jarang pisan pikeun anu terakhir henteu satuju.

      Sagampil urut refrained ti disagreeing kalawan sages, sarta éta eusi kalawan interpretasi sarta kaputusan antara sages - jadi dimungkinkeun narima urut salaku dasar sarta titik awal pikeun diskusi halakhic maranéhanana. Sareng kalayan bantosan Gusti, periode Haronim ogé bakal diayakeun sareng ditandatanganan ku seniman hébat sapertos Rabi Yehuda Hanasi, Rabi Ashi sareng Rabi Yosef Caro sareng Rama, anu padamelan ngumpul sareng ngédit nyababkeun formasi pangbagi umum énggal. keur sakabeh bangsa!

      Salam, S.C. Levinger

    1. Sareng kusabab kuring di bumi (anonim)

      Sareng kusabab kuring di bumi - kuring ati-ati henteu ngarusak yayasanna. Nalika kuring gaduh pondasi anu padet - kuring tiasa ngagedekeun sareng ngaluhurkeun sareng ngawangun ka arah mana waé anu kuring resep. Pondasi anu langkung kuat, langkung lega cakrawala!

      Salam, S.C. Levinger

    2. Abdi mendakan diri di tempat dimana anjeun kedah ati-ati pisan supados henteu aya anu ngarecah. Tanggung jawabna ngaleuwihan kahayang pikeun ngadukung sareng ngalaksanakeun pendapat kuring dina sagala biaya

    1. Sareng kusabab kuring hoyong yayasan anu padet - kuring bakal mastikeun kalibet sareng aranjeunna sareng ningkatkeun aranjeunna dugi ka henteu tiasa disangka. Kusabab yayasan anu kuring gampang tangtangan bari leumpang ka bumi nyalira sanés pondasi anu cukup padet, sareng mugia Gusti nyaram ambruk upami kuring nyobian mawa jalma sanés ka bumi kuring.

  5. Saur anjeun leres yén eusi mangrupikeun masalah utama tina anu dianggap karasa, tapi gaya tiasa ngamoderasi anu katingalina karasa. Upami urang nyandak kalimat di luhur "kalayan hormat ka Maimonides anjeunna henteu gaduh otoritas" sareng sajabana, maka eusina bakal ngageterkeun seueur jalma tapi gayana tiasa ngirangan. Lebetkeun kecap 'dina pendapat abdi' sarta saprak pasangan kecap 'dina pamadegan hina kuring' geus jalan keajaiban - euweuh eusi tambahan di dieu (pasangan kecap bisa boga eusi tambahan tangtu), tapi aranjeunna sedeng gambaran. . Lamun anjeun maca kalimah sakumaha anu kasebut, anjeun meunang gambaran yén anjeun teu nempatkeun eta dina Maimonides - lajeng lamun manehna ngalakukeun hiji hal, anjeunna meureun panginten anjeunna boga otoritas, sarta tina gaya anjeun bisa meunangkeun gambaran yén pamadegan na teu sah; Nambahkeun 'dina pendapat abdi' méré gambaran yén pamadegan na téh sah, sarta anjeun teu nyoba flip eta kaluar widang pamadegan halakhic salaku hiji pamadegan éksternal (jeung memang, anjeun sarta kenalan anjeun terang yen anjeun teu hayang flip nanaon. pamadegan tapi ngan ngabahas eta, tapi teu sakabeh pamiarsa nyaho eta). Lain hal - frasa "kalayan hormat" mindeng dipaké pikeun "Kuring teu hormat", sarta lamun panulis ngagunakeun sinisme lolobana waktu, tangtu eta leuwih curiga. Upami anjeun hoyong, anjeun kedah investasi langkung seueur pikeun ngayakinkeun pamiarsa ngeunaan kajembaran hormat anu anjeun pikahoyong pikeun Maimonides sanaos tiasa pikasieuneun.

    1. Narima sagemblengna. Malah interpretasi anjeun ngeunaan "Kalayan hormat" Kuring narima kiwari ti pamajikan kuring. Sanaos kuring leres-leres henteu hartosna tapi ayeuna kuring ngartos naha éta diinterpretasi sapertos kitu. Kuring nulis eta sacara harfiah.

  6. Sigana gaya sinis anjeun henteu ngan ukur kusabab rarasaan anjeun sapertos batur rumah tangga tapi ogé kusabab kritik anu maot anjeun kana postmodernisme anu dipikabutuh ku gaya sareng henteu eusi.

    1. Sarta meureun eureun beautifying?

      Sinisme jeung ejekan lain asalna tina rasa 'di imah' atawa tina ideologi anti-postmodern séjénna.

      Ieu mangrupikeun sipat karakter, anu kadang-kadang mekar tina pangaruh lingkungan dina waktos anu kapungkur atanapi ayeuna, atanapi tina rasa teu aman, anu disumputkeun ku manusa ku cara ngahormatan aib anu sanés, sareng 'puasa' anu diraih ku tindakan sareng pernyataan provokatif. - Jeung Abdi teu ngawangkong ngeunaan hiji pernyataan sinis di ditu di dieu, tapi ngeunaan gaya biasa nu mocks 'sagala nu ngalir'.

      Si sinis lain jalma bageur. Anjeunna kedah maneuver sapanjang hirupna antara kasenangan tatu sareng ejekan, sareng kabutuhan konstan pikeun menerkeun lada anu ngajelaskeun kumaha ejekan mangrupikeun puncak kahormatan 🙂

      Urang teu boga nanaon iwal mun neneda jeung ngaberkahan nu olok-olok, anu bakal boga hak husus pikeun kaluar ti 'Gurun Zin' sarta manggihan kabagjaan di panon alus, panon kaadilan nyaeta 'Gurun Suci'!

      Kalayan berkah halal sareng bagja, Shin Zin Lin

    2. Jeung buktikeun euweuh tapi ka nu néangan bebeneran

      Sareng kuring wani ngabantingkeun hal-hal anu sesah ieu, sabab kesan kuring ogé dibuktikeun ku darajat naroskeun anu leres. A seeker bebeneran pantes ngabejaan bebeneran!

      Salam, S.C. Levinger

    3. Pikeun Shlomi.
      Abdi ogé nampi sadayana kecap anjeun. Dina analisis post-mortem ucapan kuring, kuring ogé bakal nambahan aspék séjén tina motif anti-postmodernist: ieu dimaksudkeun pikeun nyebutkeun yen kuring boga posisi jeung nu sah pikeun ngarumuskeun hiji posisi jeung teu lengket kanyataan yén dulur bener. jeung "ieu jeung éta" jsb.

      Abdi henteu satuju sareng analisa anjeun, kuring henteu satuju sareng analisa anjeun. Tapi meureun kuring ngarampa hiji hal sareng ngahampura kuring henteu ngalakukeun post mortem ka kuring sorangan.

  7. Rabi Michi, lempengkeun kakuatan anjeun.

    Ngan nembe kuring nguping ti pangarang yén alesan yén Pangéran dunya masihan sumpah ka Moshe Rabbeinu pikeun ngarecah tablet éta kusabab Moshe Rabbeinu ngartos yén dina kalakuan anak sapi mangrupikeun masalah. Anjeunna anu "ngiles" ti tanah Mesir, janten nalika anjeunna henteu aya aranjeunna peryogi pangganti. Meupeuskeun papan peupeus jampé. Anu penting nyaéta firman Allah sareng sanés Musa manusa.
    Saatos Rabi Nachman anu nyerat yén muridna disebut guru sareng Rabi Shagar ngécéskeun yén nasib generasi sareng Taurat anu relevan diajar ku rabi ti murid. Murid-murid rabi kaluar tina aksi.
    Sareng kami ngan ukur nambihan yén saha waé anu nyerat di dieu mangrupikeun pendapat anu ngahina sareng sanés amiarat anu henteu ganggu nyerat.

    Sareng saatos kami ngenalkeun sababaraha perkenalan kami ngadeukeutan masalah éta. Sigana mah anu ngareuah-reuah para réspondén nyaéta sual wahyu anu rabi teu aya jawaban anu nyugemakeun. Rabbi nyarioskeun anu leres sareng ku kituna anjeunna ngaku yén anjeunna henteu gaduh jawaban, tapi sakapeung sapertos anjeunna diparéntahkeun pikeun nyarioskeun anu didangu, anjeunna ogé diparéntahkeun pikeun henteu nyarios anu henteu kadéngé.
    Sigana mah anggapan rabi teh yen wahyu teh mangrupa perkara sajarah. Pikeun rasa kuring sahenteuna jeung sigana kuring nu keur sabagéan ageung réspondén wahyu mangrupa masalah nu mana on na on. Hal anu écés teu anyar. Rabi Yonatan Zacks dina bukuna Crisis and Covenant nyerat yén hiji-hijina bukti yén Taurat nawiskeun kabeneranna nyaéta yén urang Yahudi bakal terus nyekel (bukuna henteu aya dina panangan abdi janten sesah pikeun kuring masihan sumber). Ieu sabenerna ogé bukti Khazari. Kanyataan yén inti geus jadi tangkal anu lingku lolobana dunya kiwari testifies kana correctness tina wahyu ka urang Israil (tingali buku Micha Goodman ngeunaan Khazari). Sarta pamustunganana, tangtosna, sages dina Tractate Yoma susunan panulis "jeung ieu horrors nya éta tanpa sieun Allah kumaha hiji bangsa bisa aya diantara bangsa." Nami nami dina bangsa ngahudangkeun rasa kagum di antara bangsa-bangsa anu ngahalangan aranjeunna tina ngarugikeun urang Israil (sareng upami aranjeunna naroskeun ngeunaan Holocaust, GRA parantos nyerat yén nalika uih deui ka Sion dimimitian, Shechinah balik deui ka Eretz Yisrael. sareng eureun ngabéla Israél di luar negeri). Wahyu dina harti ieu lain perkara sajarah tapi perkara empiris praktis anu sapopoé.

    Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nambahkeun beuki loba tapi sigana kuring yén ieu téh titik krusial.

    1. XNUMX Kaula teu yakin kana perkara wahyu. Naha anjeun nyarios yén Gusti henteu deui campur tangan sapertos anu kantos dilakukeun? Ieu teu persis wahyu tapi hiji involvement. Atawa maksud anjeun iman ka Gunung Sinai? Jadi naon dua alternatif? Naon anu dimaksud wahyu sajarah pikeun wahyu kontinyu? Abdi henteu ngartos.
      Ku jalan kitu, nalika kaayaan argumen teu kudu inget jeung mawa sumber. Argumen sorangan cukup.

    2. Kuring éta teu cukup jelas tur dicampurkeun up bit.

      Rabi ngajelaskeun wahyu éta salaku kajadian sajarah anu lumangsung tilu rébu taun ka tukang di Gunung Sinai dimana Taurat dipasihkeun sareng ti saprak éta Panguasa dunya henteu muncul di dunya. Halacha ka Musa ti Sinai teu bener ka Musa ti Sinai, kapercayaan di dunya saterusna jeung Al Masih, pamadegan sages, dina Taurat sorangan ditambahkeun saterusna tambahan, sumber Kitab Zohar nyaeta dubious tur leuwih. Unggal klaim boga yayasan padet sorangan tapi ngagolongkeun aranjeunna babarengan raises patarosan naha separation nu rabi ngajadikeun antara inti wahyu sorangan nu teu sakuduna dituju janten sajarah jeung sésana komponén sajarah nangtung.

      Teu aya mamang ngeunaan komitmen rabi pikeun halakhah, sareng kapercayaan anjeunna salaku nami Gusti sareng tina kapercayaan rabi ka Gd murni filosofis tanpa masihan tempat kana aspék empiris wahyu bari ngalebetkeun pendekatan historis kana Taurat éta. hese ngarti mana wates ngaliwatan. Naha teu disebutkeun yen sakabeh Taurat teh kapercayaan manusa (teu ngan Halacha ka Musa ti Sinai), telat tambahan dimimitian ti pertengahan periode Bait Allah Kahiji (sakumaha klaim kritik Alkitabiah), pangaruh filosofis abad pertengahan (Kabbalah). ) sareng seueur deui. Barina ogé, sakali pendekatan historicist kana Taurat dicokot, dimana garis wates meuntas?

      Kuring pasti simpati sareng patarosan anu disanghareupan ku rabi sareng kahirupan anu gampang ku seueur jalma pikeun dirina dina masalah ieu henteu tiasa ditampi ku kuring. Pasti aya patarosan anu ngaganggu sareng masalah anu ngajauhan éta henteu serius. Tapi éta sarua penting pikeun kuring jangkar wahyu dina sababaraha dimensi empiris. Dina pamadegan mah, dimensi empiris nu Sages masihan dieu téh kuat. Anjeunna ngajelaskeun bédana antara Israél sareng suku Su (anu suku Su dipaéhan nalika urang Israil salamet samentawis), naha henteu aya minat Kristen sareng Islam (sabab duanana agama ngan ukur nyobian ngapalkeun wahyu tina nami Gusti. di dunya Israil sareng Taurat) sareng seueur deui. Anu ngungkabkeun nami Allah di dunya sanes sababaraha wahyu sajarah ti tilu rebu taun ka pengker tapi pisan ayana urang Israil sareng Taurat di dunya. Ningali jenengan Gusti di dunya pikeun kuring cukup ku ningali dina eunteung.

      Pangéran saalam dunya teu tiasa dirampa. Anjeunna sanes bagian tina dunya dina rasa basajan (jeung kuring teu asup kana sengketa didieu antara Chabad jeung Lithuanians). Tapi Gusti dunya boga signifiers di dunya - Israel jeung Taurat. Barina ogé, aranjeunna kawas ghetto sarta leungeun-Na datangna babarengan. Anu dibuktikeun sareng anu dibuktikeun sami. Memang bener yén Pangéran dunya henteu deui ngalakukeun mujijat anu katingali dina hartos anu sederhana, tapi kasalametan jalma-jalma Yahudi sareng uih deui ka Tanah Israil sigana mangrupikeun mujijat anu paling hébat, sareng nabi Yermia parantos nyerat. :
      Ku sabab kitu, behold, poé datang, nyebutkeun PANGERAN, yén maranéhna moal nyebutkeun deui hirup PANGERAN, anu ngaluarkeun urang Israil kaluar ti tanah Mesir. Pikeun lamun PANGERAN hirup, nu dibawa nepi jeung mawa dina cikal imah Israil kaluar ti tanah kaler, jeung kaluar sadaya nagara di tanah Edom;
      Teu kabeneran yén Orientals narima yoke karajaan sawarga di ahir solat Arab Poé Kamerdikaan. Pikeun aranjeunna, panangan Allah diturunkeun dina kabangkitan urang Israil di tanahna.

      Kuring ngan bakal nambahan yén hal ieu boga implikasi tambahan kawas bédana antara buku pamikiran urang Yahudi anu masih dianggap kitab Taurat sabalikna buku filsafat anu dianggap buku hikmah. Abdi satuju sareng rabi yén aya bédana anu hese dihartikeun antara buku-buku pamikiran sareng Halacha sareng beasiswa sareng masih kumargi aranjeunna mangrupikeun bagian tina wahyu nami Gusti di dunya dina pendapat kuring aranjeunna gaduh hukum Taurat sareng henteu kedah dilebetkeun kana jamban jeung kudu diberkahan. Buku filsafat kapir di sisi anu sanés henteu gaduh pager sapertos kitu diidinan dibaca di jamban.

      Mugi-mugi hal-hal anu ku sim kuring katampi moal dianggap kasar sareng gagah.

    3. Dear XNUMX.
      Naha ieu kecap impudence atanapi boldness? Hal kawas spurs nu nicely ditulis tur ditarima. Naon deui, saeutik impudence jeung sinisme (anu teu aya di dieu pikeun pangalusna judgment kuring) teu ngabahayakeun dina pamanggih kuring.
      Malah kuring satuju kana unggal kecap. Abdi henteu ngartos dimana prestasina. Barina ogé, kuring nulis dina notebook kalima sagala argumen ieu ti sajarah unik tur leuwih. Tapi dina pamanggih kuring teu merta nganyatakeun involvement ilahi (sahenteuna dina generasi panganyarna) tapi alam Yahudi dipelak di urang ku Taurat jeung ayana sarta ku sajarah urang.
      Kapercayaan kuring ka Gunung Sinai nyaéta faktual. Tapi eusina teu sagemblengna jelas keur kuring (jeung pendapat kuring ka batur ogé, iwal aranjeunna teu wani masihan sorangan laporan ngeunaan eta). Kuring geus menyimpulkan yén status saperti ieu dumasar sabagian dina argumen nu geus diangkat di dieu.
      Saleresna wates antara naon anu ditampi di dinya sareng naon anu ditambahan henteu dipikanyaho ku kuring. Naon anu kudu dilakukeun, kuring henteu tiasa ngahontal kacindekan ngeunaan masalah ieu. Samentara éta aya anggapan (sapertos anggapan yén anu kaserat dina Taurat ti sawarga dugi ka kabuktosan sanés).

  8. Hatur nuhun pisan kana kahormatan. Kecap-kecap haté anjeun katémbong. Tapi gede cinta teh, bener bener. Munggaran sadaya ka kota mana wae nu guna ngabedakeun antara venom jeung sinisme jeung narima ajaran Taurat hiji kudu nyokot deukeut buku mimiti Anjeun pinuh ku tetempoan, jeung tulisan anjeun dina loka. Dina doktor anjeun kudu nulis Michi mimiti jeung almarhum Michi (pikeun ayeuna) jeung sababaraha kudu nulis doktor anyar ngarah bakal renew penemuan sejen: nulis dina buku jeung nulis online. Naha éta tulisan wéb ogé saé pisan sareng almarhum Mickey? Nah, éta hiji kesatuan eusi jeung wangun, bakal ngajawab. B. Catet yén lolobana papanggihan nu ngahianat basa kasar bakal kapanggih dina waleran éksténsif anjeun teu dina kolom. Justru dina tulisan capé jeung multitasking anjeun condong ngaleupaskeun Nasaret tanpa restraint. Tingali di dinya, sarta di dinya anjeun bakal nempo fenomena "devastation (puitis?) Geus dileupaskeun." Sareng dina kasusna, ieu mangrupikeun sababaraha hal anu ngaganggu, sareng kuring henteu tiasa ngajentrekeun sabab seueur sareng waktosna pondok tina manjang sareng kuring nyobian ngajantenkeun langkung parah ku nyéépkeun waktos idling:

    1. Ngeunaan larangan rabi ultra-Ortodoks (anyar?) Pikeun nyekel smartphone tanpa nyaring porno (tingali sawala dina jawaban anjeun aya), anjeun nelepon kana questioner tumpang tindihna. Basa najis pikeun sakabéh jalma anu ninggalkeun agama jeung lite agama. Henteu aya jawaban rabi, bahkan anu paling taat anu bakal ngagunakeun basa ieu: "Persepsi abdi henteu aya rabi anu gaduh wewenang pikeun nangtukeun naon waé. … Sareng upami anjeun kalebet komunitas anu seueur anu ngalarang, kuring tetep nganggap ieu sanés témbok. Upami anjeun peryogi pikeun hirup atanapi nganggap hal éta penting, teras tumpang tindih. ”
    https://mikyab.net/%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%AA-%D7%A1%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A1%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%94/

    Aya nu nulis, anjeun teu boga nilai dina lalaki hébat ultra-Ortodoks Israel (sigana rabi Elyashiv Steinman na Kanievsky. Sakur hébat nu Kuring geus teu katempo ku panon kuring sorangan daging jeung getih janten mitos positif? Hiji anu eats kegel. sarta dibungkus dina bisnis euweuh?: "Memang kuring teu boga loba iman ka rabi anu dianggap hébat dina dunya ultra-Ortodoks. , Jeung sababaraha ogé murid badag (sanajan kuring biasana teu bener ngahargaan cara aranjeunna pikir), tapi hanjakalna aranjeunna henteu terang dunya dimana aranjeunna hirup sareng ditungtut kana kaputusan ku aktivis leutik sareng kapentingan diri anu milarian padamelan tibatan diajar di kollel (anu matak pikaboseneun pikeun aranjeunna).

    2. Ngeunaan larangan dina legumes, anjeun ngabuktoskeun kanyataan yén anjeun pastikeun "tumpang tindih". Anjeun tiasa nyarios yén anjeun henteu nyangka éta kedah langkung parah, tapi sigana anjeun resep meuncit sapi dina basa anu rada: ". Kuring nyerat di dinya yén kuring henteu ningali aya gunana pikeun ngajaga adat ieu, sareng salami mangtaun-taun kuring beuki obsess sareng éta (sapertos kalolobaan urang),… . ”(!). Dasar konyol?! Mana anu mimiti sareng panungtung Israél anu bakal satuju sareng anjeun dina pernyataan sapertos anu leres-leres janten conto pikeun murid anjeun tumpang tindih sareng ngaremehkeun naon anu aranjeunna dina pendidikan anu dididik sacara filosofis (anu kamungkinan pisan henteu sumping sareng moal ngahontal milik anjeun).https://mikyab.net/%D7%A2%D7%9C-%D7%92%D7%96%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%9D-%D7%98%D7%95%D7%A8-2/

    3. Anjeun ngabatalkeun sagala solat Beit Yisrael ku waving keyboard a, utamana dina gatherings Haredi di tempoan poé kiamat, sarta nganggap yen néwak Rosh Hashanah dinten ieu "budak". Sadaya ieu sanaos sadayana anu mimiti sareng anu terakhir ngartos ieu. Naha urang sadayana mundur?:
    "Ayeuna kuring bakal ngomentaran Elul... Upami urang ngaku kaleresan, monster ieu henteu leres-leres muncul di urang. Pengulangan konstan monster ieu ngan ukur nunjukkeun yén teu aya urang anu gaduh monster naon waé… Abdi hoyong nawiskeun di dieu alternatif anu sesat: Panginten henteu? Panginten Elul mangrupikeun waktos anu saé sareng pantes pikeun milarian jiwa taunan, tapi monster sareng teror hukum henteu leres-leres di urang, sareng panginten henteu kedah ogé. Gambar saolah-olah dulur keur sidang pikeun unggal jéntré lampah na (anu anjeunna geus lila teu inget), meureun teu disada pisan ngayakinkeun ka urang. Panginten malah hal anu murangkalih. ”- Punten perhatikeun, sanaos anjeun leres, salah sahiji cara anu hébat pikeun asup kana suasana perhitungan mental dina dinten ieu nyaéta nganggap - sahenteuna salaku pihak anu ragu - yén kaadilan leres-leres dilakukeun. dina dinten ieu, malah berkat kanyataan Maksudna, upami di Israel Yom Kippur mangrupikeun anu paling suci, Allah ogé masihan haténa ka dinya sareng mariksa aranjeunna sateuacan hukum. Ieu kumaha mitos dianggo, salawasna. Sareng Gershom Shulam kami parantos nyerat yén para ulama Kabbalah henteu gaduh deui kamampuan pikeun ngabaru ajaran na sanaos kamampuan urang, sareng ieu kusabab urang henteu deui percanten kana éta salaku mitos anu hirup. Sadia dina jaringan pikeun tiap burner.
    https://mikyab.net/%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%9E%D7%96%D7%99-%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%95-%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%90-%D7%98%D7%95/

    4. Anjeun nyieun Shabbat pelesir pikeun campers anjeun linggih jeung muih sarta inuman pikeun nginpokeun aranjeunna yen pangawasan pribadi anjeun Bluff a. :
    Anjeun nyandak prakték spiritual sareng nganggo alat anu sami anjeun nyobian ngaleuleuskeun jalma tina imanna sareng ieu tanpa bukti. Ieu reminiscent ka sadaya jalma anu diajar hiji masalah roko on Shabbat, atawa dahar cholent di réstoran Tel Aviv on Shabbat, kitu ogé babaturan maranéhanana di kibbutzim anu geus dilarang hubungan persis nalika maké tefillin. Sadaya prinsip anu sami. Hayu urang ngagungkeun permissiveness ku parabot wisatawan. Sarta dina urusan anu sarua. Datangna sorangan, anjeun tiis dina iman, anjeun teu kungsi ngalaman spiritual / pangalaman mistis (anjeun tiasa milarian kasaksian anjeun dina loka). Éta sah. Tapi pikeun nyandak budak Seder, anu geura-giru baris enlist di tentara, sarta hiji-hijina hal anu bakal ngahibur aranjeunna dina lombang di Gaza, di tengah perang téh kapercayaan kana kakuatan solat, nelepon ka Bapa: " Simpen kuring!", Ieu mangrupikeun panglipur sareng ieu mangrupikeun benteng. Tapi anjeun kalayan sagala beurat ilmiah-filosofis anjeun ampir ngarasakeun (kasenangan Shabbat!) Ngancurkeun dunya-na-doggers maranéhanana dina mukmin, tanpa ngabogaan bukti justifiable tina eta. Ngan kusabab teu sigana anjeun. Kawas sakabeh sasama élmuwan anjeun anu mikaresep waving yén euweuh pilihan bebas (sabab ngalanggar determinisme suci) sabab teu sigana aranjeunna! Ieu mangrupikeun kalakuan anu teu berpendidikan sareng teu peka sareng teu pantes:
    Lain carita nu aya dina pikiran kuring (nyiapkeun amplop). Hiji peuting kuring meunang deui dina mobil kuring jeung sakabeh kulawarga nambahan kuring (Kuring dirawat ka awéwé jeung genep dwarfs) ti acara kulawarga... Mobil kami dieureunkeun, sarta sakumaha tétéla kuring langsung afterwards teu numpak bar. Tabuh 1:00 wengi di Gedera, sareng sadayana kulawarga (dalapan jalma) macét dina jalan ka Yéruham. Naon anu kedah dilakukeun? Kumaha carana dalapan urang pindah dina jam sapertos ka Yeruham, sarta... tong hariwang, carita kakara dimimitian. Anjeunna eureun (!) Sarta gathers urang sadayana kana eta, sarta sanggeus kami ninggalkeun konci pikeun Gerrist kami drove imah happily sarta ogé. Unggal tanda panyeluk dina kalimah di luhur nandakeun kaajaiban sejen, sakumaha bakal dipedar. Dina perjalanan janten jelas ka urang yén jalma anu sarua, aktivis pulitik lokal ti Yeruham anu ngumbara ka Yerusalem unggal sababaraha poé sarta terang jalan ogé, sarta acan pikeun sababaraha alesan manehna leungit jalan balik (!), Latrun silih tukeur Latrun. (!) Jeung asup ka Ramla (!). Anjeunna henteu terang kumaha ngarambat sareng dimana (sanaos sateuacan jaman waze), sareng anjeunna mendakan dirina dina pager (!). Nalika anjeunna ngaliwat kami (!) Pas dina waktosna (!) Pamajikanana nyarios ka anjeunna, "Aryeh, ieu kulawarga Ibrahim, eureun meureun aranjeunna peryogi naon" (!). Anjeunna ka dirina yén manéhna nempo euweuh alesan eureun, sabab éta mah can écés yén aya geus kacilakaan sarta yén urang diperlukeun pitulung (éta katuhu dina kadua kajadian). Anjeunna ngayakinkeun anjeunna (!) Sareng anjeunna lirén (!), Sareng sésana nyaéta sajarah (?).

    Abdi satia anjeun sumping ka yeshiva di Yéruham sareng ngalakukeun, sakumaha biasa dina kasus ieu, kasenangan Shabbat pikeun murid-muridna ku cookies hambar sareng cola kristal. Aya anjeunna ngajelaskeun ka Ceuli astonished tina hearers yén anjeunna teu ningali ieu salaku mujijat sarta mujijat tapi hiji kajadian sagemblengna statistik mungkin. Barina ogé, aya rébuan jalma anu macét peuting dina jalan balik sarta teu rescued. Aya kasempetan leutik yén dina kaayaan kitu salah sahijina bakal disimpen ku kasempetan, jadi ieu kuring. Naon buktina? Jigana lolobana kanyataan yén statistik jalan. Salami kuring teu acan dipariksa dina sampel lega kajadian sabaraha kali jalma geus nyangkut jeung teu disimpen, abdi teu bisa ngomong nanaon ngeunaan kamungkinan yén hal kawas ieu bakal kajadian jeung naha aya hal héran dieu (leungeun Allah, pangawasan swasta). , atawa Mama Ruhel).
    https://mikyab.net/%D7%97%D7%95%D7%A7-%D7%94%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%95/

    Gaya, tumpang tindihna, budak leutik, kasenangan ngancurkeun mitos sareng sadayana dina basa rabi - éta mangrupikeun anu ngaganggu ka seueur palaku anjeun sareng ngadangu pelajaran anjeun. Kuring pribadi moal hoyong janten jalma sapertos nalika kuring dewasa dina Taurat. Sababaraha cara nya éta cara pikaresepeun, bersih nginum, buligir basa. Tingali Shatz Levinger ti pamiarsa biasa anjeun. Basa mana anu dipilih? Betapa ganteng kalakuan jeung omonganana. Muhun abdi teu menta anjeun béda kawas anjeunna, karakter anjeun béda. Tapi nyerat sapertos Facebook Fukachat ogé sanés pangkat anu matak dibanggakeun, sanaos éta pikaresepeun dina waktos janten panulis anonim dina omongan balik (a.k.a. diri). Salaku rabi sareng penjaga mercusuar, Roni - naha anjeunna hoyong atanapi henteu - ngagaduhan kasopanan anu diperyogikeun.

    Abdi nyarankeun anjeun nyandak sadinten, nyimpen sadaya ulasan anu terang-terangan ngalawan tulisan anjeun. Hayu hal tilelep. Ieu hiji-hijina kasempetan anjeun gaduh. Éta pencinta anjeun, anu dipikacinta, murid-murid anjeun, anu tiasa terangkeun panon anjeun (sareng kuring yakin anjeun mikahayangna sakumaha anu dimaksud ku kolom ieu). Grafik dosometer nunjukkeun yén anjeun turun. Hal-hal ieu gaduh skénario anu cukup dikenal dina sajarah: Elisha ben Aboyah, Avner ti Burgos, sareng dina generasi urang Yaron Yadan sareng Nir Stern.

    https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%93%D7%A2%D7%9F

    https://nirstern.wordpress.com/about/

    Jujur seueur anu nyangka ngeunaan anjeun. Sanggeus ngaleungitkeun Allah tina palayanan sawarga-Na, naon anu tinggaleun? Dina kalolobaan warga anjeun teu bener percaya. Aya inti di Sinai. Saé. Saha anu bakal mangga sareng di gigireun kuring anu bakal macét yén dina atanapi dua taun deui (nalika anjeun réngsé maca sorangan bahan ngeunaan kritik Alkitab anu anjeun ayeuna kalibet - salaku kasaksian anjeun dina situs) moal ngaleungitkeun inti ieu pikeun sawarga jeung ninggalkeun urang sadaya ngajalankeun ngadangu nyikikik anjeun dina kelas Sabat Anjeun sabudeureun Zolent jeung panutupanana rupa. Naha anjeun pikir kuring ngagedean?! Anjeun teu boga pamanggih sabaraha babaturan sasama pangdéngé kuring mikir anjeun cara kitu. Kabéh petunjuk, sarta utterances Freudian, ngangkat sieun yén urang sadayana bisa deceived sarta tetep murid wijaksana desirable tur tercinta anu promotes hal, anu beautifies dunya iman jeung moral, sarta teu ngan ngancurkeun sarta shatters keyboard a.

    Nyaah ka anjeun sareng ngahargaan anjeun pisan, pisan

    umur

    Sareng kuring nyerat di luhur.

    1. Halo Gil.
      Chen resep kana karya sareng sadaya koméntar. Kuring bakal nyoba alamat sakeudeung:
      1. Kahiji, hiji pramuka nu kuring nulis ngeunaan rabi generasi urang kuring ngidinan sorangan leuwih. Saleresna patarosan ngeunaan garis pamisah mangrupikeun patarosan anu saé. Saleresna, kuring henteu percanten pisan ka ulama Torah ultra-Ortodoks. Naon anu kudu dipigawé Ieu kaayaan. Ieu lain ekspresi hina tapi ekspresi pamadegan pribadi. Kuring henteu ngaidentipikasi cara mikir sareng kaputusanna sareng kuring nyangka aranjeunna dumasar kana pamikiran anu masalah pisan. Kuring nyarios ieu kusabab jalma-jalma ngagunakeunana salaku dasar otoritatif pikeun ngarumuskeun posisi anu bertentangan sareng kuring. Éta sababna kuring nyerat yén kuring henteu ningali aranjeunna salaku dasarna. Ku jalan kitu, ti eta tempat kaluar leuwih parna (jeung loba kurang diyakinkeun) ekspresi hina ka rabi ti arah séjén.
      Petikan anu anjeun kutip dina bagian 1: "Saleresna, kuring henteu percanten pisan ka rabi anu dianggap hébat di dunya ultra-Ortodoks. Kuring leungit eta hanjakalna (atawa happily). Kuring nebak ieu jalma alus kalawan will alus, sarta sababaraha ogé jalma bisnis badag (sanajan kuring biasana teu bener ngahargaan cara maranéhna mikir), tapi hanjakalna maranéhna teu nyaho dunya dimana maranéhna hirup tur ngarah kana kaputusan maranéhanana ku pangusaha leutik jeung timer kabetot néangan pagawean gantina. Pikeun diajar di kollel (anu geulis boring keur maranehna). Kuring nangtung di tukangeunana sareng henteu ningali anjeunna salaku masalah. Ieu masalah-of-kanyataan jeung well-reasoned pedaran posisi kuring.
      Sedengkeun pikeun tumpang tindihna, kuring henteu ningali éta masalah. Ieu naon anu anjeun laksanakeun nalika aya hal anu anjeun kedahkeun tapi henteu ngaidentipikasi. Memang legumes téh omong kosong pikaseurieun. Abdi henteu nyarios nanaon ngeunaan saha waé di dieu. Kuring geus dikedalkeun posisi dina masalah sorangan, sarta conclusions ngeunaan saha ngabela eta tetep ka nu maca. Ku jalan kitu, kuring pikir loba jalma anu lengket legumes satuju sareng abdi. Tapi maranéhna teu balik kaluar kalawan eta alesan kawijakan jeung atikan (ngalawan reformasi. Naon kuring teu satuju). Ku alatan éta, teu aya kacindekan anu tiasa ditarik tina naon anu ku kuring ditulis ngeunaan adat sorangan pikeun saha anu nyekel éta.
      3. Di dieu kuring bener teu ningali ekspresi masalah. Éta mangrupikeun pamikiran anu rada budak leutik dina panon kuring, sareng kuring nyangka ampir sadayana urang ngarasa kitu. Kanyataan yén urang teu ngarasa monster wajib. Ngomong-ngomong, Maimonides parantos nyarios dina bubuka na ngeunaan pengobatan legenda sages sareng dirina nyerat yén saha waé anu ningali éta saderhana mangrupikeun wabah anu bodo. Sareng deui, ieu hartosna anjeun kedah nyéépkeun prosés ieu. Panginten anjeunna nyarios ieu pikeun tujuan pendidikan sareng kawijakan (anu kuring henteu satuju). Masalahna nyaeta urang neruskeun kalawan mitos ieu sanajan euweuh bener jalan. Persepsi mitos sapertos kitu sareng neraskeun kalakuan numutkeun éta mangrupikeun budak leutik anu kuring nyarioskeun.
      4. Kami nguatkeun iman maranéhanana sarta henteu ngaruksak eta. Jalma anu ngadasarkeun kapercayaan kana kapercayaan budak leutik tiasa ngantunkeunana (kalakuan sapopoé). Nalika kuring nyerat dina salah sahiji kolom, dina pendekatan anu neraskeun mitos-mitos ieu, urang tinggalkeun ku déwasa anu kurang wani sareng langkung budak leutik sareng kaleungitan anu langkung saé (tangtu generalisasi).

      Abdi tiasa ngartos jalma anu sieun kaleungitan iman. Abdi oge sieun. Tapi naon anu kudu dipigawé? Teu malire kaleresan sareng maot sapertos taun kamari? Kuring nolak ngantep kasieun ngarahkeunnana cara mikir sareng watesna. Ieu salah sahiji prinsip perceptual. Sakumaha didadarkeun, dina pamadegan mah eta brings leuwih mangpaat ti ngarugikeun.
      Abdi ogé henteu nampi saran anu tujuanana pikeun nyalametkeun abdi tina bid'ah atanapi "bid'ah". Abdi henteu resep kana éta. Lamun Kami kafir mangka Kami. Kuring nyobian pikeun manggihan bebeneran, sarta tangtu teu merta suksés. Tapi kuring nolak tunduk pamikiran kana conclusions dipikahoyong. Upami hal-hal henteu "nyalametkeun" kuring dina panon batur, teu aya anu kedah dilakukeun. Pikeun kuring pendekatan ieu sorangan tina nilai hébat, sarta pohara penting yén batur nampilkeun eta dina téks dawam nu lingku urang jeung teu bener ngatur nungkulan masalah. Jalma-jalma terus maot siga taun kamari sanajan masalahna béda jeung jalma-jalmana béda.

      Hatur nuhun deui pikeun komentar. Anu kuring teu satuju lain hartina kuring henteu merhatikeun (sigana tina segi gaya jeung cara ditanggapna. Anu jelas mah sanajan katerangan anu ku kuring dipasihkeun bener, lain hartina pamaca ngarti sangkan mangaruhan. aranjeunna saloba Abdi hoyong). Kuring nyandak sareng kuring mikir sareng mikir ngeunaan aranjeunna. Sanajan teu boga roko…

    2. Gil, hapunten abdi tapi anjeun bit exaggerating. Sarta ngaliwatan prosés maturation (dina pamanggih kuring teu lengkep manéhna ngaliwatan prosés transisi ti budak leutik ka rumaja jeung masih teu ka kematangan pinuh), sarta sanggeus maca buku anyar. anjeun bakal ngarti yén garis nu dipandu rabi dina "dua carts" masih nungtun pamadegan anyar na (dina buku anyar).Gaya dina pamadegan mah dibeuli ti dunya ultra-Ortodoks Lituania sorangan mana hina pikeun Tah (sanes ti maranéhna). ayeuna) dibeuli ku ASI.

      Kuring pribadi digedékeun dina Zionisme agama sareng pinuh ngaku yén sadaya ekspresi anu anjeun nyarioskeun pisan ka kuring nalika kuring mimiti mendakan aranjeunna (sareng kuring masih diajar di blok, tapi ogé di blok dina waktos éta teu aya anu nyarios basa sapertos kitu) .Tapi anjeun terang loba hal Dina haté kuring sabab kuring ngarasa isin malah kajadian ka kuring malah leuwih isin pikeun mikawanoh aranjeunna, contona, kawas sakabeh isu pamingpin Haredi masarakat Haredi. Kuring maca rabi genep taun. ka tukang ngeunaan Anjeunna akur jeung manehna, sarta rabi nyatakeun yén jawaban na "infantile".
      Hatur nuhun ka rabi, sadaya pikiran ieu dileupaskeun tina haté kuring deui kana sirah kuring (tapi henteu acan alesan anu saé) sareng ngan ukur anu masihan kuring rasa waras.

      Dunya Torah Zionis anu religius masih aya dina orok, janten aya rasa yén urang langkung hormat ka Tah.

      Hapunten (sareng hapunten abdi Shatzel Levinger nyalira) Kecap-kecap Shatzel Levinger sanés conto anu saé. Haredi) Klasik. Ulah dibobodo ku ngeunah. Ieu sanés gaya anu saé. Ieu persis gaya anu ngajak gaya sinis tina rabi.Ieu sanés martabat kosong (anu anjeun pikir Shatach kedah banggakeun) anu mangrupikeun hak milik 95 persén rabi ayeuna.

      Anu muncul tina kecap kuring nyaéta yén anjeun kedah nganuhunkeun ka Gusti pikeun ayana rabi sareng khususna dina fase ayeuna sareng ngadoakeun ayana terus-terusan (anu numutkeun metode rabi henteu gaduh nilai dina doa ieu). Abdi gaduh sababaraha rerencangan anu tos janten rabi sareng abdi tiasa nyarioskeun ka anjeun yén ieu mangrupikeun anak sapi anu nyata.Pemurtadan rabi langkung seueur 100 kali lipat tibatan "imanna". Masa rumaja henteu kedah digancangan.

    3. Kabeneran kusabab milarian anu sanés kuring sumping ka dieu.
      Kuring ngan ukur nyarios yén nangtoskeun kayakinan atanapi henteu kayakinan hiji jalma ngan ukur ku cara pakéanana, sareng kumaha kalakuanana dina masalah pergaulan sosial, deet pisan.
      Ogé kaasup opat ngaran nu disebutkeun dina Hada Mahta pisan deet. Pembagian hiji anu "milik urang" pasti saé dina panon Sang Pencipta, sareng anu henteu.
      Kuring miharep éta basajan. Gantina nangtung nyalira di payuneun Maha Nyipta anu nyiptakeun unggal jalma salaku individu, sarta terus néangan jeung nanya jeung diajar jeung milih jeung nyokot tanggung jawab, sarta sanggeus kabeh terus teu nyaho jeung salempang jeung scrutinize jeung ngawas jalan jeung saperti dina MSI. leuwih gampang pikeun jadi milik grup jeung jadi "urang" tinimbang "Kuring" Jeung kukituna ngabéréskeun tugas pilihan jeung pangalaman nu jiwa urang diturunkeun kana Hukum.

    4. Ngeunaan:
      "Jeung anjeun bakal tetep hiji murid wijaksana desirable tur tercinta anu promotes hal, anu beautifies dunya iman jeung akhlaq, teu ngan ngancurkeun sarta shatters di whim of keyboard a".

      Saur abdi, upami aya anu ngancurkeun sareng ngarecah, nalika sahenteuna pikeun anjeunna anjeunna naroskeun kaleresan sareng henteu sumping ka ngagoda sareng ngahaja ngabubarkeun, kecap-kecapna tiasa diurus, naha anjeun satuju atanapi henteu satuju atanapi ningali aya hal anu anjeun laksanakeun. teu hayang mikir ngeunaan, tumuwuh jeung dilegakeun horizons. Jeung urang jadi leuwih selektif jeung leuwih loba jalma mikir, sarta dina ieu urang jadi leuwih 'manusa' nurutkeun harti Maimonides jadi calakan, sarta nurutkeun definisi Maharal ngeunaan ngabogaan pilihan bebas.
      Saha-saha anu ngahias hal-hal anu ku kuring disangka-sangka tadi, henteu hadé pikeun kuring, sabalikna, ngahalangan kuring pikeun ngariksa deui jalan-jalan kuring, sareng salaku MSI, henteu janten kuda biasa, jsb., sareng ngawas jalan-jalanna sareng. lampah unggal poé anew. Jeung Rabi Yochanan, sanggeus pupusna Rish Lakish, teu comforted ku silaturahim nu asisten na brings kana kecap-Na, tapi miharep jalma anu bakal ngalaman kasusah jeung XNUMX patarosan ngeunaan sagalana cenah.

  9. Hello Rabbi Michi.
    Kuring satuju sareng naon anu anjeun carioskeun sareng bukti anjeun, tapi kuring masih gaduh titik anu sesah, sabab para sages nyarios dina Shabbat "Upami urang mimiti salaku malaikat ..." teras dina sababaraha hal urang ningali aranjeunna salaku malaikat, sareng anjeun mawa bukti ngalawan. Rabi Bar Zimona (panulis artikel di luhur) Maram sareng tungku Achnai, tapi numutkeun kami mendakan pendapat anu ngahubungkeun jalma-jalma anu teu satuju sareng anjeun dina hubungan anu baheula sabab satuju sareng pendapat kadua anu kirang hormat… ).
    Sareng anjeun bakal nyarioskeun hal anu sami ka jalma anu tingkat pamahamanna miskin pisan, yén anjeunna kedah ngalakukeun sakumaha anu kahartos, sanaos saderhana pikeun anjeunna yén masalahna aya dina anjeunna, upami henteu, kami parantos dibuka di dieu pikeun sadaya bangsa lahan?

    1. Patarosan naha mimra anu kahiji salaku malaikat faktual atawa normatif (jadi pantes pikeun ngubaran aranjeunna sarta narima otoritas maranéhanana). Barina ogé, sages ngagunakeun ungkapan ku cara ieu. Contona, maranehna nyebutkeun ngeunaan Halacha Durban yén éta téh LMM, ngan pikeun nguatkeun eta (kitu Thos. Nulis). Rincian sareng umumna tina Sinai mangrupikeun normatif tinimbang tekad faktual.
      Saluareun eta, sanajan maranehna malaikat lain hartina maranehna teu bisa dibantah. Ieu nilai otonomi. Tempo ogé Rambam R.P.B.
      Sedengkeun pikeun saha anu kudu mutuskeun pikeun dirina, dina pamanggih kuring sarerea tanggung jawab kaputusan maranéhanana sarta teu aya idin pikeun nyieun kaputusan pikeun jalma sejen. Kamungkinan ngaluarkeun meureun ngan ukur jalma anu teu waras atanapi jahil (tanpa tanggung jawab hukum). Unggal jalma jeung pikiran manéhna narima ti Maha Nyipta-Na. Kami henteu kedah ngagentos anjeunna. Mantenna damel anu Nyipta-Na sareng anjeunna kedah ngadamel kaputusan. Leuwih ti éta, sanajan urang nyieun kaputusan pikeun manéhna, bakal tétéla yén manéhna salah ngawula ka Allah, jeung cangcaya kumaha berharga karyana. Barina ogé, aya panjelasan "adata dahchi" di dieu anu ngabatalkeun kontrak naon waé (upami anjeunna terang anjeunna moal ngawula ka Gusti. Ku sabab éta, padamelanna ku kasalahan). Ieu bahaya dina unggal bohong suci (SQ. Tempo kolom 21). Tangtosna aya cabé dina sadaya ieu, sabab tiasa disebatkeun yén upami kabeneran anu leres nyaéta yén aya komitmen kana padamelan Gusti, maka urang bakal teras-terasan nyarios yén upami anjeunna terang sadayana sareng sumping ka bebeneran mutlak. anjeunna hoyong nyembah ka Allah. Tapi éta patarosan naha kasalahan ganda anu offset dianggap henteuna kasalahan. Sarta ZLA dina sakabéh ieu.

  10. Janten upami kuring ngartos leres dina pamariksaan anu tangtu naha anjeun satuju yén anu baheula kedah diperlakukeun salaku malaikat? Jadi naon sikep ieu ditembongkeun dina?
    pos Scriptum. (Ngeunaan rujukan ka sawala dina smartphone) The 'pendidikan' yén anjeunna ngahartikeun teu milik unggal generasi, sarta nyebutkeun yen Panawaran kudu balik sabudeureun tur bener dina pamadegan maranéhna, anjeun ngajelaskeun yén kiwari kecap-Na milik rabi? Ku kituna akar mitzvah nu mere ngaran (multiplicity of controversies) teu milik (sabab masih bakal aya komunitas Mahin yin). Atawa anjeun teu satuju sareng anjeunna?

    1. Wewenang maranéhanana kudu ditarima dina wates diatur ku Halacha. Talmud boga otoritas mutlak, urut jeung dimungkinkeun boga status tapi teu otoritas mutlak.
      Abdi henteu satuju kana kecap pendidikan. Dina kesederhanaan wewenangna ngan ukur dipasihkeun ka Sanhedrin atanapi ka anu disatujuan ku masarakat umum (sapertos Gemara).

    2. Dina Rishonim, Malaikat jeung Sendal (pikeun Ruben)

      Dina S.D.

      Pikeun Reuven - Hello,

      Kecap Rabi Zira ngeunaan 'Rishonim salaku putra malaikat' ceuk dina Gemara (Shabbat Kib) dina konteks Shekla na Tria antara Rabi Yochanan jeung Rabi Hiskia, di mana Rabi admired kamampuhan murid-Na kana liken Mileta jeung Mileta, Tina naon rabi sorangan ngadawuh ngeunaan sendal anu dieureunkeun sarta dibebenah sarta dieureunkeun sarta diropea deui - yén alat anu diropea deui jeung deui teu sagemblengna balik ka kaayaan aslina tapi 'beungeut anyar geus datang ka dieu'.

      Dina kasuksésan murid dina stripping rabi eusi na deepening dina kecap rabi sorangan - rabi muji sarta ngomong ngeunaan anjeunna:

      Rabbi boga kautamaan dina jadi link ngadeukeutan ka sumber dina ranté panarima tina Taurat ti manusa ka manusa ka Musa dina sungut heroism, wadah otentik nu ngaliwatan pangsaeutikna crises boga kaunggulan leuwih 'bejana kadua'. , dimana sadaya krisis sareng gelombang sajarah parantos masihan sinyalna.

      Di sisi séjén, sendal kadua dijieunna tina 'patch on patch' ogé boga kaunggulan, nyaeta 'wajah anyar'. Kareueusna ka rabi nyababkeun anjeunna langkung jero kana ajaran-ajaran rabina, dugi ka anjeunna mendakan dina kecap-kecap rabina aya 'wajah anyar' anu henteu ditanggung ku rabi.

      Sing saha anu nganggap yén rabina téh jalma biasa, moal ngaganggu jeung nyoba turun nepi ka ahir pikiran sarta tetep 'kawas kuda kawas bigal a teu ngarti'. Di sisi séjén, manéhna nu nilik rabi salaku malaikat, wrestles jeung struggles, ngabalukarkeun jeung ngarecah, nepi ka manéhna gains pawns jeung ngamekarkeun ajaran rabi-Na dina arah anyar.

      Kalayan berkah Shabbat Shalom, Sh.C. Levinger

  11. Salam Rabi.

    Ngan pikeun nguatkeun klaim Gil yén seueur jalma anu nganggap anjeun nalika anjeunna nyerat - kuring nyerat yén kuring satuju sareng kecap-kecapna.

    Anjeun hiji pangagem badag dina rationality kapercayaan, dina sintétik, sabalikna postmodernism nu ukur ngarecah, sarta acan rarasaan anu dihasilkeun éta lolobana naon nyebutkeun mangrupakeun ngarecahna kapercayaan aya.

    Salaku pamaca biasa tina ucapan anjeun, sakapeung kuring nyangka anjeun - kalayan kamampuan méntal anu luar biasa sareng bakat pikeun analisa - mikaresep ngabongkar mitos kana faktor, nunjuk ka raja sareng nyarios anjeunna taranjang.

    1. Kuring narima yén ieu téh naon pikir sababaraha urang. Patarosan naon anu kuring kedah laksanakeun sareng éta? Sakumaha anu kuring terangkeun, jabatan kuring mangrupikeun jabatan kuring sareng éta moal ngabantosan pikeun ngahartikeunana salaku bid'ah. Pikeun kuring aya anu ngabongkar bangunan anu ageung sareng aya anu ngaruntuhkeun.

  12. Salam Rabi
    Kakuatan anu jujur ​​pikeun seueur kontribusi anjeun dina Taurat sareng hikmah, tapi
    Kuring émut dina salah sahiji palajaran anu anjeun tulis ngeunaan Maimonides yén anjeunna naif sabab anjeunna panginten tiasa diajar Mishnah Torah sareng henteu kedah diajar buku anu sanés (aya deui conto sareng ieu ayeuna aya dina pikiran kuring, sareng ogé paling nyelekit)
    Pikeun kuring éta hiji ateul dahsyat
    Abdi henteu émut pelajaran naon anu aya dina séri R. Gedaliah Nadel

    1. Kuring ogé teu apal dimana éta. Tapi pernyataan éta leres-leres naif. Di dieu anjeun malah teu butuh kuring. Fook Hezi sarta anjeun bakal nempo lamun siswa nu bener wareg jeung Maimonides jeung ngaléngkah ka diajar filsafat atawa lamun maranehna oge ngajadikeun Maimonides hiji subjék anu dibahas jeung rectified jeung dibahas. Naha pernyataan yén sababaraha sage naif mangrupikeun tatu? Naha ieu pernyataan anu teu pantes? Teu sangka kitu.

  13. Saatos maca sadayana anu parantos nyarios di dieu kuring langkung kenal sareng pendapat anjeun. Memang, hal anu pikareueuseun jeung dahsyat keur unggal ceuli jeung pikiran Yahudi jeung saeutik iman. Tapi dina kanyataanana ieu téh bebeneran batin di sarerea sanajan anjeunna teu nganyatakeun naon anu anjeunna pikir ku sieun dianggap salaku hiji epicurean atanapi doraka, jsb.
    Jeung kuring boga masalah salaku lalaki sajati ninggalkeun pikiran ikhlas kuring dina beuteung kuring (éta kawas racun bubbling jero).
    Sareng sanaos bentuk ekspresi ieu sesah, kuring nangtung ku pendapat kuring.
    Sareng patarosan sapertos kitu timbul dina kuring: henteu aya di Karaites, Ethiopians, jsb. Kaayaan sapertos kitu… aranjeunna henteu dipangaruhan ku élmu ngeunaan halakhah sareng aranjeunna ngayakeun tradisi tanpa kontroversi. Hal anu jelas. Jalma anu sekuler - sekuler jeung jalma anu Yahudi Yahudi.
    Dibandingkeun jeung urang Yahudi kiwari.. komo nu hayang jadi Yahudi mah lain kafir.. manehna teu manggih tempat pikeun matuh ku sabab lobana pamadegan jeung pasualan-pasualan anu balukar tina pasea jeung beda tafsir. Aya nu dipikiran. Utamana mah teu aya anu terang kumaha mutlakna tradisi warga.(Sakumaha anu disebatkeun, aya kalepatan sareng seueur inpormasi anu leungit).

    1. Dina SD XNUMX di Nissan

      Pikeun Daniel - Halo,

      Sabalikna, ku seueur pendapat sareng metode sadayana mendakan 'niche' na tetep tetep dina 'pigura', nalika heran kalayan sagala rupa-rupa aya infrastruktur dasar anu umum.

      Anjeun bakal asup ka korum 'Mizrahnikim' di Beit Hakerem sarta asup ka quorum tina pengikut Stamar di Mea Shearim - di dieu maranéhna bisa maké kolor jeung 'kippah kawas zaitun', sarta di dieu maranéhna bakal maké topi jeung capote a, tapi solat teh sarua solat, Taurat ngagugulung kitab Taurat sarua. Sareng tanggalna berlaku dina tanggal anu sami, saatos dua rébu taun dispersal.

      Ieu mangrupikeun kakuatan anu ngahijikeun Taurat Lisan, anu ngagaduhan pangropéa 'inti keras' umum, bari masihan tempat pikeun karagaman sareng kalenturan di sabudeureun inti umum.

      Salam, S.C. Levinger

  14. Cukup pikeun masihan conto tina naon anu anjeun tulis dina tulisan sateuacana.
    1
    Murid anu wijaksana sareng anu terpelajar ngartos yén teu aya klaim anu henteu diragukeun. Malah iman ka Allah henteu pasti ...

    Jalma anu berpendidikan sareng terbuka terang yén sanajan anu aya dina Taurat anu ditulis henteu pasti. Meureun ieu téh tambahan telat? Meureun eta teu dibikeun pisan ti Sinai? Barina ogé, teu aya kapastian dina nanaon. Sadaya ieu mangrupikeun kasimpulan urang, janten aranjeunna kedah dilaksanakeun kalayan jaminan kawates….

    1. Yechiel, patarosan naon anu diilustrasikeun ku conto ieu? Mémang euweuh anu pasti. Naha ieu ucapan anu teu pantes atanapi terang-terangan? Éta henteu leres?
      Kuring ngan nguatkeun dina pikiran kuring yén masalahna lain dina bentuk ekspresi tapi dina eusi. Sanaos kuring nampi komentar Yishai yén bentuk ekspresi kadang tiasa ngasah atanapi kusam réaksi kana eusi.

    2. Komentar dihapus dina pamundut pangarang (Shatzal)

      Sanajan kuring teu ningali nanaon salah jeung komentar ieu. Sinisme sampurna sah sareng bahkan anu egois sakedik nganggo éta. Dina pamundut ti panulis kuring dihapus aranjeunna.

  15. conto sejen dumasar kana naon ditulis di dieu. Bandingkeun formulasi di handap ieu:
    "Maimonides naif nalika anjeunna nyarios éta"
    "Ieu pernyataan naif"
    "Aya hal naif dina pernyataan ieu Maimonides"

    Tangtu anjeun bisa jadi hoyong ngasah gantina, tapi lamun hayang heuras Jigana mungkin.

  16. Halo sareng berkah Michi, anjeun terang aya sababaraha bédana dina doa. Contona di Djerba jeung Tunis.
    Dina adat-istiadat sholat.. da ieu mah sanes conto sabab urang arab oge sami-sami ngado’a... da teu paduli naon lahirna pisan. Perkawis gulungan Taurat.. Nepi ka ayeuna abdi teu acan ngartos upami leres-leres aya hiji gulungan Taurat kanggo sadayana tanpa aya bédana. Sakapeung mah aya bédana dina wangun tulisan jeung rasa antara urang Yaman jeung masarakat lianna. Salaku tambahan, kuring maca ngeunaan sataun katukang dina Internét ngeunaan gulungan Taurat kuno ti Géorgia anu ngagaduhan tradisi dugi ka Bait Suci Kahiji atanapi Kadua (Kuring henteu émut persis). Sareng inpormasi ngeunaan éta ngiles tina internét tapi dina hal naon waé aranjeunna mutuskeun yén éta henteu sah .. anu pasti henteu aya anu pasti… ku kituna gelap bakal nutupan bumi sareng halimun bangsa-bangsa sareng ngan kedah disisihkeun pikeun sage. anu hirup di generasi kaliwat tur nempel kana iman polos jeung Allah.
    Jeung hayu urang nganggap urang nyembah Gd teu persis sakumaha Anjeunna miharep... Naha urang bakal digugat pikeun eta di dunya salajengna? Sareng upami urang nganggap yén teu aya dunya salajengna ... sareng aya anu langkung nikmat tibatan diajar Taurat? Langkung nikmat tibatan hikmah anu luar biasa ieu? Anu ngandung filsafat, sumanget, pangaweruh tremendous sapertos salian ulikan Halacha jeung Kujang ngeunaan sages nu ngawangun urang?
    Ngan anu matak ngaganggu mah masalah tradisi..tanpa tradisi..Taurat teu beda jeung Harry Potter..
    Duanana mangrupa buku anu éndah tur ngagerakkeun sarta pinuh ku moral.. ngan dina Harry Potter ditulis yén éta téh fiksi jeung dina Taurat aya tradisi jeung jalma anu salamet sakumaha anu kasebut dina Taurat. Sadaya nubuat janten kanyataan..
    Mémang, aya masalah nalika aya bukti sareng tradisi anu béda pisan ... Ethiopians sareng Karaites. Sajaba ti éta, aya Saduki jeung Beitus.
    Jsb. Ieu mungkin pikeun neruskeun kalawan salamina jadi teu aya nu terang dimana kabeneran aya… Dina pamadegan hina kuring komo kurangna pangaweruh kuring bakal nyebutkeun yén Karaites leuwih deukeut jeung bebeneran .. sabab deukeut jeung nu Kara.. sareng urang caket sareng hakim anu bijaksana dina unggal generasi. Aranjeunna ngandelkeun firman Allah sareng urang kana kecap-kecap para sage. Jeung saterusna .. Kapamingpinan Beta Israel jadi harmonis jeung endah nu teu aya patarosan halakhic perlu jeung éta endah pisan. Sambungan ka Allah sareng hukum-hukum anu diparentahkeunana. Jeung deui poek bakal nutupan bumi jeung halimun pikeun ibu-ibu.. Kuring kudu hirup dina mamang nepi ka poé kuring maot atawa nepi ka datangna Al Masih. Sareng kuring sareng anjeun tiasa nyarios deui 1000 kali yén kuring percaya kana datangna Al Masih tapi éta henteu leres tina manah.. sabab gumantung kana lampah urang. Urang ngalereskeun dunya ku panangan urang sorangan ku ngajaga paréntah. Sarta dina Perang Genep Poé urang meunang tanpa Al Masih. Urang salamet Holocaust tanpa Al Masih. Urang salamet 2000 taun pangbuangan tanpa Al Masih.(Beda jeung Al Masih palsu nu cilaka). Sagalana dina pangawasan Allah bakal rahayu. Urang kedah nempel kana sages sareng kalayan bantosan Gusti urang bakal mendakan bebeneran sareng dugi ka harita urang henteu kedah ngajauhan Taurat bahkan tina hiji mitzvah sabab urang henteu terang ukuran pahala tina mitzvah anu ringan atanapi parah.
    Mun kuring sagemblengna salah Abdi hoyong ngadangu pendapat anjeun Michi 🙂

    1. Ka Daniel
      Sedengkeun pikeun ST henteu aya béda anu signifikan antara kasaksian, béda tinulis henteu ngahalangan sanajan sacara halakh, bédana kecap anu bener saeutik, sarta ngan ukur jadi patarosan halakh, naha nulis 'tatu tertindas' atawa 'tertindas', patarosan. anu henteu relevan pisan dina hal tradisi.
      Urang Karaites henteu pisan caket kana kesederhanaan Kitab Suci, tangtosna henteu langkung ti sage, sabab Maayan dikenal dina tulisanana.
      Patarosan saha nu mawa urang balik ka Israil, naha Al Masih, atawa saha wae, teu relevan pisan. Hal utama yén firman Allah urang anu dijangjikeun 3300 taun ka pengker janten leres, kitu ogé hal utama tina kecap para nabi.
      Pikiran pernah kedah dipareuman, tapi teu bakal menyakiti uninga yen aya masalah kompléks, tur éta aya jalma pinter, na ieu téh lain tempat nyarankeun sagala komplikasi, sarta lamun hoyong Abdi janten senang mun coba nyortir kaluar sababaraha komplikasi via email.

  17. Hal anu saé pisan.
    Kami bakal ngadoakeun kahormatanna "taranjang dina pikiran", anu ogé bakal nguatkeun anjeunna sisi "sareng netepkeun dirina salaku sato galak" sareng dua perkara éta bakal konsisten… (tingali Orot Yisrael XNUMX)

  18. Fokus kana hal-hal.
    Aya hiji titik Abdi hoyong maca rujukan anjeun. Anjeun nulis ngeunaan kasalahan urang baheula. Cara karuhun urang di beit midrash éta sababaraha kali ninggalkeun merlukeun ulikan.
    Dimana garis antara nyebutkeun pamadegan nu tangtu dina mimiti / panungtungan / sages yén éta salah jeung nyebutkeun yén éta téh kasalahan?

    1. Hese nangtukeun. Kadang-kadang ngan basa sopan tapi kadang bener jalma teu aman. Basa mangrupa sabagéan tina kacenderungan ninggalkeun status jalma baheula salaku jalma anu teu salah. Kuring nentang trend ieu duanana sabab salah jeung sabab ngabahayakeun. Janten nalika aya hal anu jelas sigana kuring janten kasalahan, kuring nyerat ngeunaan éta salaku kasalahan.

  19. Seuseueurna réspondén sigana satuju yén klaim yén gaya langsung sareng agrésif nunjukkeun rasa hormat.(Teu siga musium)
    Dina pamanggih kuring ieu nunjukkeun réspondén yén aranjeunna jalma polos sareng bodo anu mésér argumen anu lemah sareng teu ngayakinkeun ieu.
    Naha salah sahiji réspondén nyangka yén kecap dina kalimah saméméhna nunjukkeun "hormat" atanapi "ngarasa di bumi" anu kuring gaduh ka réspondén?
    Ieu argumen anu maca kecap "hormat" pikeun gaya anu jelas teu hormat. Abdi ngarepkeun rabi ngajelaskeun naon "teu hormat" dina pamadeganana, sabab sadayana tiasa dibenerkeun ku cara ieu.
    Sareng kuring ogé satuju pisan kana anu diomongkeun, yén sanajan rabi ngahormatan, anu jelas ku pamiarsa nyaéta rabi henteu ngahargaan.
    (Abdi leres-leres hormat ka rabi sareng komentator, kuring nyerat ieu pikeun ngajelaskeun maksudna)

  20. Seuseueurna réspondén sigana satuju yén klaim yén gaya langsung sareng agrésif nunjukkeun rasa hormat.(Teu siga musium)
    Dina pamanggih kuring ieu nunjukkeun réspondén yén aranjeunna jalma polos sareng bodo anu mésér argumen anu lemah sareng teu ngayakinkeun ieu.
    Naha salah sahiji réspondén nyangka yén kecap dina kalimah saméméhna nunjukkeun "hormat" atanapi "ngarasa di bumi" anu kuring gaduh ka réspondén?
    Ieu argumen anu maca kecap "hormat" pikeun gaya anu jelas teu hormat. Abdi ngarepkeun rabi ngajelaskeun naon "teu hormat" dina pamadeganana, sabab sadayana tiasa dibenerkeun ku cara ieu.
    Sareng kuring ogé satuju pisan kana anu diomongkeun, yén sanajan rabi ngahormatan, anu jelas ku pamiarsa nyaéta rabi henteu ngahargaan.
    (Abdi leres-leres hormat ka rabi sareng komentator, kuring nyerat ieu pikeun ngajelaskeun maksudna)
    (Ka pangropéa situs, résponna salah tempat.)

  21. Abdi ngan hoyong ngadangu klarifikasi dina sababaraha hal:

    1) Ngeunaan sikep anjeun ka Maimonides, anjeun nyerat di dieu: https://mikyab.net/%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A8%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%AA-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C/
    "Kanggo sababaraha alesan paling kapir teu nyangka anjeunna hiji filsuf penting yén éta patut diajar, sahenteuna dina dinten urang." Kuring ngartos tina kontéks anu aya yén anjeun ngaidentipikasi naon anu dipikirkeun ku kalolobaan kapir, naha kuring salah?

    2) Kuring anggap anjeun teu tahan ti Rabbi. .” Sakumaha anjeun tahan ti Maimonides, sareng kuring ogé. Jeung pasti kaluar tina sungut-Na sababaraha kali hal pisan salah ngomong sahenteuna. Naon anu anjeun tulis di dieu:
    https://mikyab.net/%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%9E%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%99%D7%A6/
    Ogé ngajelaskeun sikep jalma anu linggih sareng anjeunna sareng diajar?

    3) Nalika anjeun nyerat dina 'hina' ka politikus ti sagala jinis partai, naha anjeun ogé ngalakukeun kasalahan dina hal ieu sareng anjeun leres-leres henteu ngahajakeun aranjeunna tapi nyarios salaku jalma anu linggih sareng diajar sareng aranjeunna?

    1. 1. Upami kitu abdi tiasa ngartos naha jalma pikir anjeun underestimating Maimonides. Dina pamanggih kuring manéhna nempo dirina minangka hiji filsuf penting, sarta yén éta téh malah leuwih penting batan sagala hal anjeunna geus dipigawé di dunya halakhah. Pernyataan yén falsafahna biasa-biasa waé memang kritik anu kasar pisan.

      2-3. Hapunten pikeun kurangna kajelasan, abdi bakal nyobian ngalereskeun eta dina mangsa nu bakal datang. Pokona mah, mun dina blog nu sarua geus biasa ngiritik Rabi Y. oge. י. Sareng sadaya jinis politikus, ogé, panginten yén sikep anjeun ka Maimonides sareng Rabbi Y. י. Éta sami, sanaos anjeun tiasa ningali tina nada yén éta sanés hal anu sami.

  22. Ngeunaan pentingna Maimonides salaku filsuf.
    Maimonides emphasized di sababaraha tempat yén dina tulisan na anjeunna teu nungkulan filsafat, sarta anjeunna teu boga pernyataan jeung novelty di dinya.
    Anjeunna sumping ngan ukur pikeun nafsirkeun Taurat, sapertos ngaku yén Rabi Chaim Soloveitchik sanés filsuf anu hébat, atanapi Einstein atanapi Yitzchak Perlman. Ieu lalaki anu ngurus disiplin sejen. Éta sapertos nyarios yén Maimonides sanés pianis anu hébat. Ieu mangrupikeun pernyataan anu nyasabkeun. Sabab lamun datang pikeun meunteun kaagungan hiji jalma kudu nalungtik dina disiplin di mana manéhna beroperasi.

    Contona dina guru isin di B:
    "Nyaho yén artikel ieu teu dimaksudkeun pikeun kuring pikeun nyusun nanaon dina hikmah alam atawa netelakeun perkara hikmah ketuhanan nurutkeun sababaraha pamadegan atawa mawa conto naon masterpiece asalna ti aranjeunna; Na kuring teu disebut di dinya mah bakal ngajelaskeun tur ngaluarkeun fitur tina roda atawa nu bakal nyebutkeun jumlah maranéhanana sabab buku disambungkeun kalayan sagala ieu cukup; Sareng upami henteu cekap dina perkawis perkawis éta moal aya anu kuring nyarioskeun anjeunna dina masalah éta langkung saé tibatan sadayana anu parantos diomongkeun. Sareng préparasi pikeun ieu mangrupikeun tulisan - naon anu anjeun parantos diumumkeun dina bubukana sareng aya dina terang mamang agama sareng nunjukkeun kabeneran anu disumputkeun anu langkung saé tibatan pamahaman massa. Sareng ieu anu anjeun pantes nalika anjeun ningali kuring nyarios dina setting pikiran anu misah sareng jumlahna atanapi jumlah roda sareng alesan pikeun gerakanna atanapi leres-leres perkawis materi sareng wujud atanapi masalah kalimpahan Ilahi sareng saterasna. eta perkara lolobana aranjeunna; Tapi éta leres yén kuring bakal émut naon anu bakal diragukeun ku panyadia Taurat dina pamahamanana sareng seueur hubungan anu bakal dilakukeun pikeun terang yén perkara anu Abarhu: sareng anjeun parantos terang ti muka tulisan ieu. Sareng unggal bab anu anjeun mendakan nyarioskeun minat anu parantos aya dina éta conto dina hikmah alam atanapi minat anu parantos dicontokeun dina hikmah ilahi atanapi parantos diungkabkeun pantes pikeun sagala hal anu teu dipercaya atanapi masalah anu digantungkeun dina naon anu parantos dijelaskeun dina pangajaran. - nyaho yén éta téh merta konci pikeun pamahaman nanaon tina buku nubuat Sareng kusabab ieu kuring émut anjeunna sareng sumur-sumurna sareng nunjukkeun ka anjeunna naon anu mangpaat pikeun terang tina 'kalakuan kareta' atanapi 'kalakuan Kajadian' atanapi pikeun netelakeun titik utama nubuat atanapi percanten kana pendapat anu leres tina Taurat. kapercayaan"

  23. Henteu aya pernyataan filosofis dina Teacher Embarrassed, anu ditulis ampir sapertos lisan dina Aristoteles atanapi Al-Farabi atanapi Ibnu Sina atanapi Ibnu Al-Zayig (leuwih katelah Ibnu Baja). Malah tanpa kamahéran nu hiji bisa ningali dina Mahd Schwartz rujukan pikeun sumber.

    Mun aya hiji pernyataan filosofis Maimonides, mangka bakal mungkin mun evaluate pamikiran filosofis nya jeung diajar ti eta ngeunaan Maimonides salaku filsuf. Tapi nyatana teu aya.

    Anjeunna terang pisan sareng tepat kana kecap-kecap para filsuf di luhur, sareng pikeun tujuan ieu aya filsuf anu ngagunakeun tulisanna, sareng tina ieu aranjeunna ngahargaan anjeunna di dunya filosofis. Tapi teu diajar ti anjeunna salah sahiji philosophies na, pikeun euweuh. Jeung salaku manéhna sorangan testifies yén kitu. Ku sabab kitu teu pantes pikeun nyarioskeun pentingna salaku filsuf.

    Guru anu embarrassed ku inovasi gede pisan dina ulikan ngeunaan inwardness tina Taurat nurutkeun cara husus-Na, tapi euweuh eusi filosofis renewed dina rasa filsafat umum, luar Beit Midrash.

  24. Abdi henteu ngartos ngabagi anjeun antara 'filsafat umum di luar beit midrash' sareng 'studi internal tina Taurat,' sareng dina pamanggih kuring Maimonides ogé henteu ngabagi antara aranjeunna sareng henteu nempatkeun filsafat umum di luar beit midrash.

    Pasti leres yén kalolobaan pernyataan filosofis dina guru sanés inovasi Maimonides, tapi anjeunna ogé ngagaduhan anu nyarioskeun nyalira. Hiji conto nyaéta panolakan bukti Aristoteles pikeun kaunggulan dunya.

  25. Ka Rabi Michi,

    Anjeun parantos nyerat dina sababaraha tempat anu anjeun pikir aya hiji bebeneran. Jeung lamun kitu éta incumbent kana urang ascertain bebeneran mutlak dina purity na (Asumsi A).
    Di sisi anu sanés, anjeun nyerat dina tulisan ieu sareng di tempat-tempat sanés yén pikeun anjeun hiji-hijina hal anu meryogikeun anjeun ngartos Taurat nyaéta akal, janten ulah ragu pikeun henteu satuju kana sadaya anu mimiti sareng anu terakhir upami anjeun terang yén. kaleresan aya sareng anjeun nurutkeun attainment Anjeun.
    Di sisi anu sanés, anjeun nyerat dina tulisan ieu yén anjeun ngahargaan pisan ka anu baheula sareng anu terakhir salaku jalma anu seueurna pinuh ku hikmah sareng pangaweruh, jsb. (Asumsi C).
    Sareng kuring nangtung sareng heran kumaha tilu asumsi di luhur tiasa dianggo babarengan:
    Barina ogé, urang pilari bebeneran mutlak (Asumsi A). Pikeun manggihan eta urang boga dua cara - boh dumasar kana akal, atawa dumasar kana kecap karuhun urang. Barina ogé, lamun Jalan A bertentangan jeung Jalan B, éta leuwih kamungkinan yén Jalan B téh bener, sabab kalayan sagala hormat ka pikiran urang, pikiran sakabeh baheula babarengan pasti bakal unggul leuwih hikmah na (iwal eta mangrupakeun a perkara ngarobah kanyataan ngaliwatan generasi) (Asumsi C) . Jadi lamun bebeneran mutlak penting pikeun urang - urang kudu indit cara urang leuwih gampang ngahontal, nurutkeun kahiji jeung teu nurutkeun akal urang! (Ngalanggar diskon di)
    Sareng ti arah anu sanés - naha ngan ukur dumasar kana naon anu dicarioskeun ku pikiran kuring dina diskusi sorangan, sareng henteu kana naon anu dicarioskeun ku pikiran anu sami, anu tétéla janten nyalira anu salah upami sadayana anu munggaran nyarios sanés.

    Abdi bagja pikeun ngajelaskeun dimana kuring salah dina ngartos kecap anjeun ..

    1. Kahiji, sanajan kuring pinuh ngahargaan ka batur, éta lain hartosna anjeunna kebal tina kasalahan. Nalika kuring nganggap posisi kuring, kuring ogé tumut kana pendapat anu dissenters sareng atasanna, sareng masih aya kaayaan dimana kuring nyimpulkeun yén aranjeunna salah.
      Tapi saluareun éta sadayana, tingali tulisan kuring ngeunaan otonomi sareng otoritas sareng dina buku katilu dina trilogi, dimana kuring ngécéskeun yén fiqih halakhic dumasar kana dua nilai: bebeneran sareng otonomi (kawajiban pikeun ngalaksanakeun sakumaha anu kuring terang). Kuring nerangkeun aya yén nilai otonomi instructs kuring meta dina pamadegan mah sanajan di tempat dimana eta jelas keur kuring nu partaker nu kacida gedéna ti kuring jeung meureun hiji anu bener. Sareng dina pamanggih kuring, ieu mangrupikeun hartos Gemara dina Eruvin, anu henteu maréntah nurutkeun Halacha Karm sabab babaturanana henteu dugi ka tungtung pendapatna.

  26. Nu disangka kahiji teu ngajawab kecap kuring. Kuring ogé nyimpulkeun yén kuring leres sareng anu kahiji anu salah, ieu tangtos numutkeun pamahaman kuring pribadi. Kuring sadar yén pamahaman pribadi kuring diwatesan ku kituna dina timbangan sakabéh data, i.e., rata-rata weighted sadaya pendapat nurutkeun beurat relatif maranéhanana, kuring datang ka kacindekan ahir yén urut bener. Memang bener yén maranéhna bisa jadi salah, tapi éta sarua mungkin yen Kami salah, sarta kasempetan yen Kami salah leuwih gede.
    Kuring teu ngarti argumen kadua. Kalayan GM di Eruvin kami bakal akur, kuring nganggap yén ieu sanés bukti pikeun metode anjeun tapi anjeun dumasar kana logika anjeun anu nyatakeun yén otonomi kritis dina kaputusan halakhah sanaos éta nyababkeun kacindekan ngalawan bebeneran.
    Tapi naon gunana ngaku éta? Lamun urang kudu ngajaga wasiat Allah, sarta wasiat-Na nyaéta bebeneran halakhic, naha urang kudu ngalakukeun ngalawan bebeneran ngan sabab sigana kitu ka urang?
    Hanjakal kuring henteu acan gaduh trilogi, janten kuring bakal resep upami anjeun tiasa ngajelaskeun ka kuring dina hiji suku dasar anu rasional pikeun klaim anjeun. Sareng punten ulah nyorong wangunan ..

    1. Upami kitu, anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngukur kacerdasan sadayana di dunya sareng nempel ka sage di aranjeunna. Kuring anggap aya kasempetan lumrah yén anjeunna moal jadi Yahudi. Kuring ningali euweuh titik dina quibbles skeptis ieu.
      Ngeunaan patarosan terakhir anjeun, kuring parantos ngajelaskeun yén sarat halakhic mangrupikeun kombinasi bebeneran sareng otonomi. Anjeun tiasa maca artikel sareng trilogi. Janten kuring pasti ngadorong anjeun leres-leres ngawangun. Upami anjeun hoyong maca di dinya.

    2. Tanggal XNUMX Tevet XNUMX

      Dina ngukur ajén hiji pamadegan anu nyoba méré halakhic atawa intelektual reinterpretasi tina Taurat, urang kudu merhatikeun teu ukur 'intelligence' jeung pangaweruh umum panyatur, tapi kahiji jeung foremost kaagungan dina ulikan Taurat jeung kamahéran. taqwa sareng kaagunganana dina harta Taurat.Kami bakal ngahargaan anu gaduh pendapat revolusioner, naha 'Tanna is and sailed' atanapi dilema ngan ukur 'vision of a man for some years' 🙂

      Lamun lalaki éta teu acan diakuan salaku jenius fenomenal lian ti sages Israel salaku 'mesek bawang bodas saméméh anjeunna', masih aya rohangan pikeun ngabahas argumen na naha aya bukti nu ngayakinkeun nu nolak putusan para sages anjeunna teu satuju. kalawan. Alami pamariksaan ieu diturunkeun ku para ahli ekstrim anu parantos sumping ka ajaran anu bakal mendakan yén dalil-dalilna mangrupikeun bebeneran anu jelas anu henteu aya kapasitas pikeun reureuh sareng banding.

      Sabalikna, anu ngaku 'otonomi' bakal datang sareng nawiskeun kacindekan halakh na dina 'tetralogi' anu bakal nyertakeun sadaya bagian Shulchan Aruch ogé hukum cikal suci, sareng 'urang bakal ningali upami jelas. guru satuju kana eta jeung maké éta.

      Hormat, Shatz

  27. Aya ogé hiji gemara, kuring teu apal lokasina, nu nulis ngeunaan sababaraha kaayaan yén manéhna nyebutkeun hiji hal dina ngaran rabi-Na ambéh maranéhanana baris narima ti manéhna.
    Sanajan kitu, sigana nu teu mungkin pikeun hiji jalma mariksa sagalana, tapi jalma jalan kalawan kapercayaan tur tangtu sistem kritis. Éta hal ti jalma wijaksana narima jeung nguji, tapi teu sagalana nepi ka ahir, tapi mangrupa set pangaweruh nu lalaki accumulates. Sareng upami kitu nyarioskeun kana nami jalma anu kuring percanten sareng nganggap aranjeunna sacara serius, kuring masih heran naha éta diidinan

  28. Halo Pak, naha anjeun gaduh rabi atanapi rabi anu jelas dina terang saha anjeun angkat, anu ngandelkeun metode anjeun? Barina ogé, sakabéh tradisi ngalirkeun Taurat ka urang Israil dipigawé ku rabi anu ngalirkeun kana murid (dina mishnah mimiti Tractate Avot) jeung ieu geus kasus saprak Taurat diturunkeun ka poe ieu, Teu aya arbiter anu kasohor di SD anu milih aranjeunna salaku Syiah anu bakal mingpin urang Israil turun-tumurun, anu wani nganyatakeun diri dina cara anjeun nganyatakeun diri. Henteu dina anu munggaran, henteu dina anu terakhir sareng henteu dina anu terakhir. Sareng upami anjeun mikir heula salaku manusa, maka urang…
    Cara anjeun milih dina pamanggih kuring rada reminiscent tina "reformasi"... Ieu métode anyar nu gentlemen urang geus pernah dipaké. Catet yén sapanjang sajarah teu acan aya sésa-sésa pikeun saha waé anu nyobian nyimpang tina jalan anu parantos digariskeun ku Gusti pikeun urang dina Taurat-Na - Taurat anu ditulis sareng Taurat lisan anu ogé kalebet kapamimpinan anu soleh. Saha waé anu nganggap anjeunna langkung wijaksana tibatan jalma-jalma bijaksana Israil, ayeuna sareng anu kapungkur, sanés bagian tina dinasti Taurat urang Israil.
    Kuring nebak ieu "komentar sejen" nu moal mindahkeun anjeun kaluar tina pikiran anjeun, tapi kuring ngarasa tugas pikeun ngabales rests sareng abdi. Tur upami abdi tiasa ngahemat batur anu maca komentar ieu, ti pamadegan palsu anu muncul di dieu dina situs nu teu aya sumanget wijaksana nyaman ayeuna pisan, sarta éta rewarding.
    Mugi-mugi sareng urang sadayana sing tiasa ngalakukeun Syiah bakal sagemblengna. Akir.

  29. Sanaos kuring sapinuhna ngaidentipikasi kecap-kecap rabi dina hiji sisi, tapi sigana munafik pikeun kuring nyarios yén cara ieu sami sareng jalan sareng iman Tannaim sareng Amoraim, jsb. Generasi non-epik saatos generasi Tannaim parantos mimiti ngajantenkeun Tannaim dina Amoraim sareng Amora henteu wani teu satuju kana Tanna, sareng ieu disababkeun ku jaman kunona nyalira (sareng kecap Maimonides dina ieu. aneh pisan). Sareng anjeun moal pernah mendakan kaayaan anu teu satuju sareng kaayaan di generasi sateuacanna sareng urang henteu kantos mendakan Rabi Yochanan ben Zakkai sareng Rabi Eliezer sareng Rabi Akiva sareng Rabi Meir sareng Rabi Yehuda Présidén ngabahas hiji masalah salaku babaturan linggih dina hiji méja.
    Sareng kuring ngan ukur hoyong nengetan para anggota kecap-kecap tina Maimonides Halacha Avoda Zara Bab XNUMX Halacha C
    Sareng sanés ngan ukur karya béntang anu henteu kedah dirujuk dina pamikiran tapi pamikiran naon waé anu nyababkeun hiji jalma ngacabut kalolobaan prinsip-prinsip Taurat. numutkeun kasadaran pondokna, kumaha sakapeung anjeunna bakal nyerah karya béntang sareng sakapeung anjeunna bakal mikir khususna Anu Nyipta naha anjeunna henteu, naon anu aya di luhur sareng anu aya di handap naon anu aya di payun sareng anu mundur, sareng sakapeung dina nubuat Lest. jadi ti sawarga lest eta jadi, jeung teu nyaho virtues yén manéhna baris nangtoskeun nepi ka manéhna nyaho bebeneran ngeunaan kabodoan maranéhanana jeung kapanggih kaluar ka spésiés, jeung dina hal ieu Taurat ngingetkeun jeung ceuk dina eta The attainment bebeneran, jadi Sages geus ngadawuh sanggeus haté anjeun éta spésiés jeung sanggeus panon anjeun éta palacuran, sarta lain yén sanajan eta ngabalukarkeun hiji jalma keur harassed ti dunya saterusna teu aya sebatan di dinya.

    1. Sigana rabi yén Rabi Michael Avraham parantos ngawaler ieu - yén pura-pura halachah sapertos kitu relevan ngan pikeun jalma-jalma anu parantos percanten sareng komitmen kana Taurat + nyepengkeun dirina yén pendapatna pondok, sareng ku kituna anjeunna anu saha teu percaya di tempat munggaran - Maimonides Teu bisa oblige anjeunna pikeun manggihan prinsip iman-Na, jeung sajabana, sarta di sisi séjén, anjeunna anu yakin yén manéhna ngabogaan skill filosofis ditangtoskeun, teras ogé ngeunaan anjeunna Maimonides henteu. nyebutkeun kecap-Na.

  30. Jigana kecap kuring jelas tapi kuring bakal ngulang titik. Sanaos éta leres pikeun kuring ti Sabra yén teu mungkin percanten yén pendapat kuring ngalawan pendapat jalma-jalma kuno henteu aya hargana, tapi pendapat Chazal jelas henteu leres (sanaos aranjeunna tiasa salah) sabab urang ningali dina duanana. Talmud Ka ieu, salian ti naon sages sorangan ngomong (Eruvin, kaca Ng, kaca A), "Rabi Yochanan ngadawuh: Putra urut salaku lawang aula, sarta dimungkinkeun salaku lawang kuil - sarta kami ibarat liang dina sisi jarum." Hartina, pamadegan kawih téh teu penting ngalawan pamadegan kaom baheula sabab kaom baheula leuwih gedé pamadeganana.
    Kuring nujul utamana (sanajan dina pamadegan mah titik ieu nu utama) ka Rabbi Michael di awal kolom.
    "Tangtosna, aya ogé pertimbangan resmi ngeunaan otoritas, sapertos wewenang Sanhedrin atanapi undang-undang dina Talmud anu henteu aya kamungkinan halakhic pikeun henteu satuju."
    Sareng kuring nyarios yén éta henteu leres, teu aya alesan pikeun henteu satuju ngeunaan urang Babul ti mana kuring angkat, alesan pikeun henteu satuju ngeunaan Babul sabab numutkeun pendapat para sages anu terakhir nuju anu kahiji nyaéta Jarang pisan pamadegan, Kacida renewed, sabab dina pamadegan anjeunna teu aya validitas iwal hiji mishnah diatur ku rabi, sarta henteu pikeun alliance, sarta teu aya alesan pikeun jadi pengecualian ngeunaan amoraim husus kawas rabi, sarta henteu eta. terangkeun kunaon urang henteu pernah nitah Rabi Yehuda teu satuju sareng Rabi Eliezer, atanapi rabi teu satuju sareng rabi.

    1. Kami pasti mendakan yén aranjeunna henteu satuju, bahkan dina istilah anu kadang-kadang. Sareng naon anu aranjeunna nyerat pujian anu hébat ngeunaan anu munggaran henteu kedah dibaca saderhana tapi éta mangrupikeun ekspresi sastra pikeun kanyataan yén anjeunna henteu satuju sareng aranjeunna yén kecap-kecapna saolah-olah diucapkeun tina sungut anu langkung kandel tibatan cangkéng urang. . Ieu ogé kumaha paribasa kudu diinterpretasi yén sagalana geus dibikeun ka Musa di Sinai, nu tangtu teu bener.
      Nanging, sanaos anjeun leres henteu aya argumen anu relevan di dieu. Sanaos Talmud henteu ngalakukeun ieu pikeun Mishnah kuring henteu ningali naha kuring henteu ngalakukeunana pikeun anu baheula atanapi anu terakhir. Naon deui, sakumaha Maimonides sareng koméntar Knesset (Rafb Mammarim) pasti panginten sapertos kuring. Sarta anjeunna oge dina sirah tina Sanhedrin PD C. sarta anu kecap anu dicutat dina HOM C. Kah.

Ninggalkeun komentar