16 Pikiran ngeunaan "Nyederhanakeun dina Prakiraan Statistik Basajan (Kolom 473)"

  1. Dina konteks argumen Bibi, argumen nganggap yén aya hiji maksimum, nalika éta rada mungkin (komo probable) yén aya sababaraha menawan, sarta ku kituna sahanteuna hiji minimum. Dina istilah praktis argumen téh saeutik pamakéan, naon argumen nyebutkeun yen aya hiji ongkos pajeg optimal (dina watesan sharing kaayaan), argumen rada trivial. Patarosan anu penting nyaéta naon éta persentase optimal, anu sigana tiasa bénten-béda ti hiji ékonomi ka anu sanés sareng sareng kaayaan makroekonomi.
    Pondokna, kurang informasi model ngandung (asumsi bener ngeunaan kanyataanana) nu kirang mangpaat éta.

    1. Ieu mangrupikeun kritik anu paling lemah. Malah teu sagemblengna leres, sabab paling dipikaresep boga ngan hiji maksimum, sarta dina unggal widang eta sahenteuna ngabuktikeun yén teu merta kanaékan pajeg naek sharing. Ieu argumen utama.
      Kuring ogé teu satuju yén informasi saeutik kirang mantuan. Di dieu ogé aya prosés anu langkung kompleks anu gaduh optimum.

  2. Kuring teu acan perused, tapi hiji koméntar bray panon kuring. Anjeun nyerat yén dina pendapat anjeun nalika teu aya inpormasi ngeunaan prosés distribusi maka mustahil pikeun ngobrol ngeunaan kawajaran. Ngomongkeun naon anu anjeun nyarios dina tungtungna pikeun paralel sareng diskusi ngeunaan Gd sareng kreasiisme, dina subyek ngabuktikeun keunikan sistem hukum, panginten anjeun ngaku yén keunikan tiasa diklaim tanpa inpormasi ngeunaan prosés distribusi. Naon bédana?

    1. Nalika prosésna henteu dipikanyaho ku urang sadayana tapi aya sababaraha prosés di dinya, teu aya gunana nganggap yén distribusina seragam. Salaku I commented, ieu téh paling standar anu kuring moal ngawangun on teuing. Tapi dina panempoan teologis fisiologis aya anggapan yén formasi dunya mangrupakeun kasus lengkep ti nothingness mutlak (disebutkeun sual bakal tetep naon dijieun naon saméméhna). Dina kaayaan kitu, anggapan yén distribusi seragam anu paling lumrah sareng logis. Sebaran henteu rata peryogi alesan. Dina lotre tina jiwa, naha éta dipigawé ku Allah atawa mékanisme sejen aya alesan, sarta hiji kudu nyaho alesan ieu ngomong hal ngeunaan eta.

      1. Abdi pajeulit tapi abdi bakal nyobian grope saeutik deui. Hésé pikeun kuring ningali bédana antara distribusi seragam sareng distribusi anu henteu rata, tapi kuring bakal ngantepkeun éta (sabab éta mangrupikeun ide anu kedah dipikirkeun) sareng naroskeun anu sanés - sigana distribusi seragam (cocog pikeun pertimbangan simétri). jauh leuwih husus ti sababaraha distribusi non-seragam.
        Sajaba ti éta, sarta kuring miharep Kaula teu salah jeung disruptive, sigana dina masalah lolobana larangan nu aya ogé mékanisme pikeun hardware.

        1. kahayang. Kituna distribusi seragam dianggap dina henteuna informasi séjén. Éta pangbasajanna sareng paling simetris.
          Ngeunaan halakhah dina larangan, unggal pasualan on merits sorangan. Tapi aya hiji mana teu ngan sanggeus tinimbangan statistik tapi sanggeus aturan légal-halakhic (misalna narékahan pikeun kesederhanaan. Aya prinsip meta-légal nu pangaruh, jsb).

            1. Urang ulah grill distribution. Distribusi ngatur lotre. Sebaran seragam nyaéta pangbasajanna sahingga dianggap. Sagampil jahit titik dina garis lempeng leuwih hade tinimbang jahit aranjeunna sapanjang sinus a, sanajan anjeun bisa disebutkeun yen garis lempeng teh pangbasajanna sahingga paling husus.

              1. Sigana ti tempat dimana anjeun sumping dina garis lempeng rada sabab ningali yén aya garis basajan tur husus nu sews kira naon lajeng jadi kamungkinan yén ieu teu kabeneran a. Tapi urang teu bisa nganggap di tempat munggaran yén fenomena tangtu bakal tumiba dina garis lempeng tanpa anchoring nanaon. Kuring ngarti nu nuju nyarios pertimbangan kesederhanaan sagemblengna apriori a, tapi kumaha garis nembongkeun yen.
                (Kuring pondered saméméh comment saméméhna dina lotre distribution jeung teu meunang jeung kuring masih heran)

                1. Kuring teu pati ngarti naon diskusi teh. Naha anjeun teu satuju yén dina henteuna inpormasi anu sanés kamungkinan distribusi seragam? Naha nyieun bédana antara hasil? Upami anjeun henteu terang bédana antara hasil dina rohangan sampel éta kamungkinan yén aranjeunna sadayana gaduh beurat anu sami. Kuring henteu weruh naon nambahkeun.

                  1. Tapi anjeun boga pamadegan yén sanajan dina henteuna informasi saperti teu mirip boga distribusi seragam dina jiwa. Sareng anjeun ngécéskeun yén éta kusabab aya prosés anu teu dipikanyaho, sareng ngan ukur nalika munculna anu teu acan réngsé, sistem hukum kedah muncul dina distribusi anu seragam sareng ku kituna keunikan sistem gaduh bukti ciptaan.
                    Kuring masih teu boga pamadegan padet, jeung meureun aya bédana antara saméméh kajadian (yén lamun hiji ngitung ekspektasi hiji meureun kudu nganggap distribusi seragam) jeung sanggeus kajadian (mangka hésé pisan alim nganggap yén éta kudu). lumangsung dina distribusi seragam). Sarta MM dina metoda anjeun kuring nanya jeung lamun exhausted exhausted.

                    1. kahayang. Jeung kuring ngajelaskeun division. Dina prosés distribusi kasus seragam. Dina prosés pamilihan teu aya alesan pikeun nganggap éta. Na kuring ditambahkeun yén meureun ieu téh naon bakal kuring nganggap tanpa informasi, tapi moal ngawangun nanaon dina eta.
                      Sigana mah urang geus exhausted.

                    2. Naha anjeun tiasa nerangkeun ka kuring upami kuring leres-leres ngartos yén dina buktina henteu aya (asumsina mungkin, pikeun ngabuktikeun Petah Tikva bebas tina kosmologi) anjeun sacara positif ngaku yén bakal aya distribusi seragam (sareng ieu. klaim kritis pikeun bukti), lain ngan hiji hipotesa kurangna pangaweruh.

  3. Upami anggapan yén urang henteu khusus, maka henteu masalah pisan naha naon anu kajantenan ka urang kajantenan pertama kalina atanapi nembé, kalayan kamungkinan 50% atanapi kamungkinan 1 per triliun, dumasar kana aturan statistik atanapi sabalikna. ka aranjeunna. Kabéh ieu teu robah pisan. Barina ogé, urang teu husus.

    Janten sadaya diskusi ieu teu perlu.

Ninggalkeun komentar