Ngeunaan Penyimpangan, Kaahlian sareng Ajén - Tanggapan kana tulisan Prof. Yoram Yuval, "Éta Henteu Nyimpang", Shabbat P. P. Akev - Kolom Teras (Kolom 26)

Dina

Dina kolom anu tadi Kuring ngoméntaran tulisan Prof Yoram Yuval dina suplement Shabbat Makor Rishon P. alatan taun ieu (XNUMX). Anjeun oge kedah ningali sawala anu dimekarkeun dina talkbacks handap pos abdi.

Tanggapan kuring ka Prof. Yuval diterbitkeun dina versi singket dina suplement Shabbat P. Ra'a (sareng komentar deui Narikna aranjeunna pasti sadayana patut dibaca [1]). Ieu kecap kuring dicitak di dinya:

Dina simpangan, kaahlian jeung nilai

(Tanggapan kana tulisan Prof. Yoram Yuval, "Éta henteu nyimpang", suplement Shabbat P. Akev)

Tulisan Prof. Yuval Luca ngagaduhan campuran nilai sareng fakta anu serius. Éta asup akal pikeun nunjukkeun yén bédana ieu mangrupikeun lilin di suku almarhum akina anu disebatkeun dina tulisan éta, sareng karunya yén anjeunna teu malire.

Ucapan na nangtung dina tilu pilar: 1. Model pikeun hubungan hébat sarta profésional. 2. Definisi psikiatri tina simpangan seksual (henteu mampuh pikeun mikanyaah hiji jalma sakabéh). Pernyataan ilmiah: Homoseksualitas sanés hasil tina pilihan tapi tina kasang tukang organik, hésé pisan dirobih sareng bahaya pikeun dicobian. Geus di dieu nyebutkeun dina nutshell: 3. Modél anu diusulkeun ku Yuval teu bener (tingali artikel di beurang) sarta ogé teu relevan pikeun diskusi di dieu. 1. Harti kejiwaan ogé henteu patali jeung sawala. 2. Patarosan profésional ieu henteu relevan pikeun diskusi. Kuring ayeuna bakal rinci.

Sakali kuring linggih di kollel di Bnei Brak sareng murid ngadeukeutan kuring sareng naroskeun naha gelas cair atanapi padet. Kuring bébéja anjeunna yén dina hubungan hukum kaca Shabbat padet, sanajan fisikawan condong nangtukeun salaku cairan pikeun kaperluan profésional maranéhanana. Jeung pasemon, lamun psychiatry ngahartikeun perversion seksual salaku henteu mampuh cinta hiji sakabéh jalma - éra maranéhanana. Tapi naha halacha atanapi moralitas kedah ngadopsi definisi profésional sareng nerapkeun éta dina tingkat normatif ogé? Leuwih ti éta, definisi teu hiji Pananjung empiris, jadi profésional teu boga kaunggulan leuwih awam dina hubungan aranjeunna. Psikiater tiasa sareng kedah netepkeun konsépna pikeun kabutuhan profésional, tapi éta henteu aya hubunganana sareng patarosan normatif. Michel Foucault nyerat yén diagnosis psikiatri jenuh ku asumsi nilai. Sanaos janten salah sahiji cikal bakal postmodernisme dina panon kuring, anjeunna leres ngeunaan éta. Nya, dua kali sapoé bahkan jam nangtung nunjukkeun waktos anu leres.

Psikiater paling tiasa nangtukeun asal-usul homoseksualitas. Naha éta gaduh latar genetik, lingkungan, atanapi anu sanés. Éta tiasa nangtoskeun naha éta tiasa dirawat sareng ku cara naon waé, sareng naon akibat tina unggal perlakuan. Ieu kabeh determinations profésional, sarta asumsina yén pangaweruh ilmiah aya (jeung eta pasti teu lengkep dina hal ieu, nu dina pamadegan mah teu emphasized cukup dina kecap Yuval urang), ahli tiasa masihan aranjeunna jawaban. Tapi sual naha ieu téh simpangan jeung kumaha kudu diolah téh ngarupakeun matéri harti normatif jeung teu tekad profésional (tingali artikel di luhur).

Dua komentar deui:

A. Salaku ahli leutik dina psikiatri, kuring ragu kana katerangan anu disarankeun ku Yuval pikeun parobahan dina sikep psikiatri kana homoseksualitas. Dina pamanggih kuring, ieu utamana parobahan nilai-nilai sareng sanés faktual ilmiah. Bagian signifikan masarakat kiwari percaya yén fenomena teu morally négatip (malah hiji saeutik satuju jeung ieu) sahingga teu ningali eta salaku simpangan a. Psikiatri di dieu diseret ku nilai-nilai sosial, sanés sabalikna. Pikirkeun kleptomania. Hayu urang nganggap pikeun tujuan diskusi yén éta ngagaduhan asal-usul genetik sareng teu tiasa dirobih (dikonversi). Naha ieu hartosna yén kleptomania sanés panyimpangan? Dilarang sareng ngabahayakeun pikeun maok, janten wajar pikeun ngartikeun kleptomaniac salaku pervert. Ieu sanajan kanyataan yén sanajan aya kacenderungan pikeun maling teu hartosna yén jalma nu sabenerna maok (sakumaha Yuval ngajelaskeun homoseksualitas), malah aya teu bisa diubaran sarta boga sumber genetik atawa organik (sakumaha kuring dianggap keur kaperluan éta. diskusi). Beda antara kleptomania sareng homoseksualitas nyaéta kalolobaan psikiater ayeuna percaya yén diidinan sareng teu bahaya pikeun homoseksual, sedengkeun maling dilarang sareng ngabahayakeun dina panonna. Jelas pikeun urang yén ieu mangrupikeun nilai sareng sanés kanyataan.

B. Yuval nyerat yén "unggal lalaki agama anu dididik" terang yén dina unit perawatan intensif tiasa ngabohong jalma anu maot lengkep anu jantungna ketukan. Jigana kuring jalma anu cukup dididik (sareng ogé rada religius), sareng kuring henteu terang éta. Leuwih ti éta, malah manehna sorangan teu nyaho eta. Henteu aya hubunganana sareng pendidikan (padahal ka agama meureun enya), manuk onta sabab definisi maot sareng hirup téh normatif sareng henteu klinis. Dokter tiasa nangtukeun, upami sadayana, naon fungsi anu aya dina kaayaan sapertos kitu, sareng naon kasempetan pikeun uih deui tina kahirupan normal. Tapi anjeunna teu tiasa nangtukeun naha jalma sapertos hirup atanapi maot, sareng tangtosna henteu naha anjeunna tiasa nyumbang organ (anu dina pendapat pribadi kuring diidinan bahkan wajib pikeun anjeunna sanajan anjeunna dianggap jalma anu hirup. Tingali artikel dina widang Kt). Ieu sadayana nilai sareng sanés patarosan faktual. Rupa-rupa dokter anu nolak narima ieu indikasi sejen yen campuran nilai jeung fakta némbongan teu ukur di awam.

Prof Yuval ngabales ieu dina ramatloka nu ditambahkeun respon umum pikeun sakabéh urang. A respon husus pikeun qur'an kuring (sarta ogé Dr. Azgad Gould) diangkat Dina ramatloka na Sareng ieu bahasana:

Keur ngahargaan ka Rabi Dr Michael Avraham

The Higher Institute of Taurat

Universitas Bar-Ilan

Hormat, Rabbi Shalom sareng Bracha,

Anu mimiti, terang yén anu ditandatanganan di handap pisan ngahargaan anjeun sareng padamelan anjeun. Abdi henteu aya di dunya Taurat dugi ka ngamungkinkeun kuring ngahargaan Taurat sareng karya halakh anjeun, tapi neurobiologi sareng filosofi sakedik anu kuring kahartos cekap pikeun kuring resep pisan kana buku anjeun "Élmu Kabebasan", anu kuring pikir mangrupikeun karya pamikiran aslina tur geulis, sarta kontribusi hébat kana widang.

Dibandingkeun sareng kanikmatan kuring ngeunaan buku anjeun, éta rada écés tina réspon anjeun anu henteu nyugemakeun tina tulisan "aranjeunna henteu nyimpang". Éta sababna kuring bagja ngeunaan sababaraha perbaikan anu kuring lakukeun pikeun diri kuring di dieu, pikeun nyobian ngayakinkeun anjeun kana kabeneran kecap-kecap kuring, sareng upami henteu ngayakinkeun, teras sahenteuna ngamimitian ngawangun sasak antara gunung anjeun sareng gunung abdi. Hayu urang mimitian ku hal kuring satuju sareng anjeun:

Kuring satuju sareng anjeun dua kali (teu dua kali sapoé) ngeunaan Michelle Foucault. Duanana ngeunaan postmodernism, nu kuring ogé yakin téks kosong, sarta kalawan hal ka tekad miboga diagnosis jiwa, nu, hanjakalna, anjeunna pisan katuhu. Tapi kuring yakin, sarta Kami teu yakin yén di dieu anjeun satuju sareng abdi, éta teu mungkin disebutkeun: eta doomed kana diagnosis jiwa, ku pisan alam na, éta moal bisa megatkeun jauh ti asumsi nilai, sahenteuna moal. dina mangsa nu bakal datang. Sarta jadi naon filsuf bisa mampuh - pikeun misahkeun separation seukeut antara nilai jeung fakta, psikiater nu teu bisa mampuh. Sareng khususna anjeunna henteu tiasa ngabohongkeun dirina sareng masarakat yén aya - atanapi tiasa aya - pamisahan anu lengkep dina widangna. Abdi badé uih deui engké.

Kuring ogé satuju kana analisis seukeut anjeun sual status halakhic tina lalaki bohong dina perawatan intensif nalika pikiran na geus ceased tur moal fungsi deui, bari haténa geus ketukan, sarta kuring malah diajar hal anyar tina hal nu nulis dina bab. judul dina subjek dina respon anjeun. Sumawona: Abdi bungah yén kacindekan ahir anjeun - yén wajib nyumbangkeun organ lalaki ieu - sami sareng abdi. Kuring ngarepkeun anjeun bakal teras-terasan ngamangpaatkeun status sareng pangaruh anjeun diantara Bnei Torah pikeun ngarobih jalma-jalma jahil - komo kafir - sababaraha pamimpin ultra-Ortodoks sareng agama Yahudi nasional-agama pikeun masalah éta.

Tapi naon anu anjeun tiasa laksanakeun ngeunaan ngabédakeun antara "hirup" sareng "maot", anjeun teu tiasa, dina pamanggih kuring, ngalakukeun ngeunaan bédana antara "perverted" sareng "henteu perverted." Kuring bakal ngajelaskeun kecap kuring: Kahiji, sabalikna naon nulis, dokter jeung leuwih kumaha nangtukeun naha hiji jalma hirup atawa maot. Kuring nyaho ieu leungeun mimiti. Nalika kuring damel di jabatan rawat inap salaku dokter spesialis, bagian anu hanjelu tina padamelan kuring nyaéta pikeun nangtoskeun, dina awal terang, maotna pasien anu maot dina wengi. Kuring masih inget, nepi ka poé ieu, loba beungeut kuring ditutupan ku lambar pikeun persiapan datangna PRT, anu datang pikeun mawa aranjeunna ka awal lalampahan panungtungan maranéhanana.

Sareng kuring ngakuan yén anjeun leres nalika anjeun nyarios yén tekad halakh ngeunaan saha anu "hirup" sareng saha anu "maot" tiasa bénten tina tekad médis, sareng éta henteu nyimpang sanaos éta. Tapi kacindekan implisit tina respon anjeun, yén harti psikiatri simpangan jeung harti agama (jeung tangtu harti sosial-religius) simpangan oge aya hubungan, teu dina pamanggih kuring ngagambarkeun realitas.

Hayu urang nyandak kleptomania, anu anjeun angkat salaku kasus uji. Kleptomania sanes simpangan. Nyaéta gangguan jiwa. Istilah simpangan ditangtayungan dina psychiatry, sakumaha dina basa jalan, pikeun abnormal, teu ngomong repulsive, kabiasaan dina konteks seksual. Kuring miharep anjeun teu nyobian nganggo matematik, sarta nilai-nétral, harti simpangan tina norma (a.k.a. simpangan baku), guna legitimize nu kujang tina sikep nilai dahsyat Yudaisme ultra-Ortodoks institutionalized mun homoseksualitas.

Psychiatry ngurus teu ukur "kalakuan" tapi kalawan fenomena subjektif; Salaku anjeun wrote, tur Kami bungah nu didieu anjeun satuju sareng abdi, kleptomaniac teu kudu sabenerna maok kleptomaniac a, jeung homoseks teu kudu ngabohong ka jalu jadi homo. Tapi di dieu ends analogi antara pasemon jeung pasemon. Si kleptomaniak ngabahayakeun jeung ngarugikeun batur dina kalakuanana, jadi kalakuanana salah (teu nyimpang), jeung masarakat beunang ngabelaana. Leuwih ti éta: lamun manéhna maok barang berharga, gangguan méntal na bisa jadi teu nangtung nepi ka anjeunna di pangadilan, sarta eta ngan bakal dicokot kana akun dina tahap argumen sentencing. Jigana duanana anjeun sarta kuring satuju yén homoseks henteu penjahat, sarta lamun maranéhna teu bohong ka jalu - teu jelas keur kuring kumaha aranjeunna béda ti sakabeh lalaki Yahudi lianna, anu ogé nyanghareupan larangan Taurat dina nganyatakeun seksualitas maranéhanana.

Kuring balik deui ka masalah henteu mampuh pikeun sakabéhna misahkeun nilai tina fakta jeung fakta dina psychiatry. Kristen Katolik percaya kalayan iman lengkep yén roti komuni anjeunna nampi sareng tuang salami Misa janten dina sungutna daging Al Masih anu leres. Ieu mangrupakeun pamikiran palsu pikeun sakabéh intents jeung tujuan, sarta eta nyimpang tina harti psychosis kusabab norma sosial jeung nilai - ratusan juta jalma percaya di dinya. Ieu conto trivial, tapi psychiatry, lamun datang ka watesan, diagnosing jeung ngubaran fenomena subjektif, gropes deeply dina poék ngeunaan dasar biologis-faktual pikeun fenomena ieu.

Kuring bakal senang mun bisa nempatkeun profési kuring dina pedestals sarua nu fisika nangtung dina, tapi moal lumangsung dina hirup abdi, sarta lest pernah. Sakumaha anjeun terang langkung saé ti kuring, patarosan filosofis dasar anu aya dina masalah ieu, anu kuring pikir teu aya jawaban anu nyugemakeun ayeuna, nyaéta patarosan kausalitas psikofisik: naha éta hiji arah atanapi dua arah atanapi henteu dilarapkeun kana masalah di sadayana? akina kuring saha anjeun disebutkeun diurus, kawas anjeun, kalawan sual kausalitas psychophysical, komo dipercaya yén teu aya na teu bisa jadi solusi pikeun eta (Ignorbimus - urang teu nyaho tur urang moal nyaho). Tanpa pura-pura sareng tanpa nyobian kandel di dieu, kuring leres-leres ngadukung pendapat muridna, Prof Yosef Neumann, anu panginten dinten ayeuna teu aya solusi, tapi énjing tiasa waé (Ignoramus - urang henteu terang, tapi urang bisa nyaho someday).

Tungtungna, abdi hoyong balik ti jangkung filsafat ka dunya poék homoseks agama. Kuring nyerat tulisan kuring nuturkeun kecap batur sapagawean anjeun Rabi Levinstein, anu ngaleungitkeun jalma-jalma anu saé ieu sareng sedih. Dina ahir dinten patarosan praktis anu dipikaresep ku kuring, sareng anu kuring henteu mendakan rujukan langsung sareng relevan dina réspon anjeun (sareng kuring ngarepkeun rujukan sapertos kitu), nyaéta naha aya cara pikeun ngantepkeun homoseksual agama hirup sareng ngamimitian kulawarga di komunitas Zionis agama. Sakali datang ka jalma anu teu bohong ka jalu, ieu dina pamadegan hina kuring pertanyaan leuwih sosial ti éta halakhic. Di dieu, dina pamanggih kuring, anjeun, abdi, jeung sakabeh pamiarsa urang kudu inget kecap batur sapagawean anjeun, Albert Einstein: "Éta gampang rengat hiji opak ti rengat prasangka a."

anjeun,

Yoram Yuval

Sareng ieu réaksi kuring di dieu pikeun kecap-kecapna:

Dear Prof Yuval, Halo.

Anu mimiti pikeun ngahormatan kuring, anjeun resep nomer kuring sareng ngucapkeun apresiasi anjeun di dieu. Pasti henteu gampang pikeun kuring.

Mémang, kuring henteu satuju sareng anu anjeun nyarios dina tulisan éta, sanaos kuring henteu tiasa nyarios yén kuring henteu resep éta. Sakumaha biasa, hal-hal ditulis saé sareng dina cara anu jelas sareng éndah. Na acan, sakumaha nyatakeun, malah sanggeus "tungtung perbaikan" (sakumaha anjeun nempatkeun eta), abdi teu satuju sareng aranjeunna, sarta kuring bakal coba ngajelaskeun didieu naha.

Lamun urang satuju dina Foucault (maksudna titik kadua), mangka urang geus datang ka kacindekan umum kahiji yén psychiatry geus jenuh ku asumsi nilai jeung lolobana dumasar kana eta. Ogé boga dimensi faktual tangtu, tapi garis handap ampir sok ngalibetkeun nilai jeung patarosan budaya.

Ku kanyataan yén anjeun sapuk yén ieu hal, abdi teu ningali kumaha anjeun ngaku yén hubungan antara rabi jeung psikiater tunduk kana model hubungan antara profésional sarta rabi. Sanaos psikiatri henteu ningali éta salaku simpangan, anjeun tetep satuju yén éta mangrupikeun proposisi nilai. Janten naha rabi kedah nampi ieu salaku tekad profésional? Anjeunna tangtosna tiasa mutuskeun yén anjeunna meunang, tapi éta kaputusan halakhic sareng teu aya hubunganana sareng kakuatan profésional. Sedengkeun pikeun modél rabi versus profésional, anjeun parantos ngarujuk ka kuring dina réspon anu munggaran Pikeun artikel kuring devoted kana masalah Beurang m.

Teras anjeun ogé nambihan yén éta teu tiasa dihindari (éta psikiatri bakal nyampur nilai sareng fakta). Sanaos kuring sanés profésional, kuring tetep nyarios yén kuring henteu satuju sareng éta. Benerkeun kuring lamun kuring salah, tapi psikiatri bisa geus fokus kana fakta (dina harti broadest, i.e. kaasup téori anu ngajelaskeun eta, sakumaha dina elmu alam), jeung euweuh deui. Salaku conto, anjeunna tiasa waé puas sareng rutin naon asal-usul homoseksualitas (kanggo kuring ogé kalebet spekulasi psikoanalitik liar anu anjeun pikahoyong, salami ieu mangrupikeun téori anu nyobian ngajelaskeun fenomena éta sorangan tanpa biaya nilai), kumaha éta. ngembang (ibid.), Dimana éta kaprah, naha jeung kumaha Ieu bisa dirobah, sarta naon harga sagala bentuk robah (atawa "konversi" teu on kami) kitu jeung kitu. Ieu mangrupikeun patarosan anu nganyahokeun kanyataan sareng interpretasina, sareng janten patarosan ilmiah sareng profésional anu sah. Sigana mah yén sakabéh patarosan ieu teu boga muatan nanaon nilai. Di sisi anu sanésna, patarosan naha éta simpangan atanapi henteu, kedah diserahkeun ka masarakat sareng unggal jalma di jerona pikeun nangtukeun.

Tangtosna upami anjeun ogé ngadamel konsép "penyimpangan" kanyataan kuring, salaku panyimpangan tina norma statistik ("definisi matematis nétral", dina basa anjeun) maka psikiatri tiasa nangtukeun ieu sacara profésional, tapi anjeun parantos sapuk dina pernyataan anjeun di dieu yén ieu teu kasus. Di sisi anu sanés, anjeun uih deui ka dieu sareng ngabenerkeun mangpaat kuring dina istilah panyimpangan, sareng kuring nyangka dina ngalakukeunana anjeun deui nyobian ngarahkeun definisi jiwa pikeun panggunaan sapopoé. Dina pamakéan umum di distrik urang simpangan téh kuat (bawaan?) Kacenderungan kana aksi kriminal (saperti conto kleptomania urang sapuk, sajaba ti istilah "penyimpangan"). Salah sahiji cara atanapi anu sanés, ieu mangrupikeun definisi, naha éta Rabi Levinstein sareng diri sakedik kuring (anu jauh pisan tina pandanganna dina kalolobaan hal) satuju yén teu aya rohangan pikeun nyandak otoritas profésional pikeun éta. Naon eusi konkret konsép, sarta teu kaasup homoseksualitas, abdi pribadi condong pikir henteu (sabab dina pamadegan mah simpangan téh kacenderungan ka aktivitas amoral, sarta lain kacenderungan ka aktivitas kriminal dina rasa agama). Jigana mah pamadegan Rabbi Levinstein teh enya (sabab dina pamadeganana, kacenderungan kana kagiatan kriminal dina harti agama oge nyimpang, meureun ku sabab ngaidentifikasi halakhah jeung ahlak, nu ku kuring ditolak pisan jeung ku kituna miluan kusut telat).

Bottom line, abdi ningali euweuh alesan di dunya pikeun Amérika jiwa Association atawa asosiasi profésional séjén pikeun nangtukeun pikeun sakabéh urang naon nu kudu diolah jeung naon nu teu kudu, sarta naon simpangan jeung naon teu kudu. Ieu kedah ditinggalkeun ka masarakat, ka unggal jalma pikeun dirina, sareng tangtosna ogé ka psikiater pribadina (sabalikna tina asosiasi profésionalna). Maksudna: masarakat bakal mutuskeun naha aya anu ngabahayakeun ka batur (kleptomania, pedophilia, jsb.), teras kedah dirawat sanaos pasien henteu nyatakeun kahayangna (dina kasus anu ekstrim cukup). Dina kasus dimana teu aya cilaka sosial, jalma sorangan bakal mutuskeun naha anjeunna peryogi / hoyong perawatan atanapi henteu. Sareng tangtosna psikiater anu anjeunna kéngingkeun (sanés asosiasi) tiasa nyarios yén anjeunna henteu daék ngubaran masalah ieu kusabab nilai-nilaina sorangan. Dina naon waé, kuring henteu ningali rohangan pikeun kaputusan koléktif asosiasi profésional ngeunaan masalah sapertos kitu.

Jigana gambar ieu ogé clarifies naha dina pamadegan mah aya pasti tur mangrupakeun kabur ti ngawanohkeun dimensi nilai kana psychiatry. Pikeun pamahaman anu saé dina modél ieu urang nyingkahan ieu, janten dina pamanggih kuring psikiater pasti tiasa ngabédakeun antara nilai sareng fakta, sapertos fisikawan atanapi filsuf. Kusabab kuring henteu ahli, kuring henteu ragu yén kasalahan tiasa dilakukeun dina kecap ieu, sareng kuring bakal resep upami anjeun ngabenerkeun kuring.

Kitu ogé status jalma anu ngagolér dina perawatan intensif nalika haténa ketukan sareng pikiranna lirén damel. Lawan dina pamanggih kuring, anu dina panon kuring salah jeung ngabahayakeun, teu "bobodo," sakumaha anjeun nempatkeun eta. Barina ogé, ieu sanés fakta atanapi pangaweruh naon waé, sareng ku kituna kuring nolak panggunaan istilah ieu ngeunaan aranjeunna. Dina pamadegan mah aranjeunna morally salah jeung nu naha maranéhna ngabahayakeun. Sakali deui, penting pisan pikeun kuring ati-ati pikeun ngabédakeun antara nilai sareng fakta. Justru pikeun alesan ieu dokter henteu gaduh nilai tambah dina hubunganana sareng patarosan ieu.

Kanyataan yén anjeun nyarios dina ucapan anjeun di dieu yén dina prakna pernyataan ieu dipasrahkeun ka dokter sanés ngan ukur delegasi wewenang, sareng teu langkung. Ieu sanés tekad profésional. Entong nyampur deui nilai sareng fakta. Factually nyerah kaputusan pikeun nangtukeun maot ka dokter (sakumaha anjeun digambarkeun ngeunaan diri anjeun dina hat anjeun salaku dokter), tapi lain hartosna éta kaputusan faktual-profésional. Hal ieu dilakukeun pikeun genah jeung efisiensi wungkul, sarta nyatana delegasi kakawasaan legislatif ka dokter ngan pikeun pondok tur streamlines prosés. Nangtukeun maot, sanajan mangrupa tekad ajén). Mutuskeun naon fungsi jalma éta dina kaayaan sapertos kitu sareng naon kasempetanna pikeun hirup deui mangrupikeun kaputusan profésional. Putusan naha dina kaayaan kitu anjeunna dianggap maot - mangrupakeun kaputusan nilai murni. Anjeunna teu aya hubunganana sareng kanyataan. Sabalikna naon anu anjeun tulis, kaputusan halakhic ngeunaan hirup sareng maot henteu "béda sareng kaputusan médis." Ostrich yén teu aya anu sapertos "keputusan médis" ngeunaan hirup atanapi maot. Ieu kaputusan nilai murni (sakumaha ditétélakeun di luhur). Memang leres yén kaputusan hukum tiasa bénten sareng halakhic, sabab dua ieu mangrupikeun kategori normatif (tinimbang faktual).

Kami sapinuhna satuju yén homoseksual sanés penjahat. Tapi urang pasti henteu satuju yén homoseksual (anu sacara praktis ngalaksanakeun kacenderunganna) sanés penjahat. Urang satuju yén lampah maranéhanana teu kajahatan, nyaeta, a ngalanggar moral (kuring disebutkeun yen aya jalma di camp agama anu mikir sabalikna, Kami teu salah sahijina), sabab teu ngarugikeun batur. Tapi halakhic sareng Torah mangrupikeun penjahat, janten tina sudut pandang agama sareng halakhic aranjeunna penjahat dina rasa anu sami sareng pembunuh atanapi garong (tapi aranjeunna ogé kriminal sacara moral). Darajat kasalahan téh lain tangtu. Ieu dimana darajat pilihan sareng kontrol anu dipibanda sareng darajat kasadaran yén ieu mangrupikeun larangan (jalma sekuler henteu nganggap ieu mangrupikeun kalakuan anu haram). Kawas kleptomaniac hareupeun maling biasa.

Penting pikeun kuring perhatikeun yén ngeunaan pengobatan homoseksual kuring malah langkung liberal ti anu anjeun ngarepkeun kuring. Pikeun kuring, malah jalma-jalma anu sacara praktis sadar kana masalah éta ngagaduhan hak pikeun perlakuan manusa biasa di masarakat (kajaba anjeunna ngalambai sareng ngahutbah éta, anu mangrupikeun khutbah pikeun delinquency numutkeun hukum). Jalma anu penjahat dina lingkungan pribadi sareng pribadina mangrupikeun anggota masarakat anu sah, khususna upami anjeunna aya dina kaayaan anu sesah diurus. Kuring geus ditulis ngeunaan ieu sacara éksténsif kaliwat, sarta ngarasa Luncat ka tingali contona  Ieuh jeung deuih Ieuh. Anjeun wondered naha hal teu némbongan dina respon kuring dina koran, ieu sabab kuring commented aya ukur dina argumen anjeun diangkat dina artikel anjeun sarta henteu dina substansi masalah. Lamun ningali awal respon kuring leuwih panjang dina kolom anu tadi situs abdi, anjeun bakal manggihan yén Kuring geus ditulis eksplisit yén kuring satuju sareng lolobana conclusions praktis Anjeun. Hanjakal sistem teu ngidinan kuring manjangkeun respon dina koran. Éta pisan sababna naha kuring dijieun "sababaraha perbaikan" dina dua kolom panungtungan dieu dina situs jeung dina sawala nu dituturkeun (dina talkbacks).

Sarta kuring bakal ditungtungan ku mimara anjeun dicutat salaku "batur batur sapagawean kuring", anjeun nempatkeun eta (Kuring malah embarrassed nyebut ngaran kuring dina hiji ragrag swoop kalawan raksasa ilmiah misalna). Memang hese ngarobah atawa rengat prasangka. Tapi patarosan badag nyaéta naha dina kasus Didan ieu memang prasangka, atawa naha posisi nilai béda (unggal posisi nilai, kaasup anjeun sarta tangtu milik kuring, mangrupakeun prasangka dina harti). Tabu jeung sikep sosial masarakat beragama kana homoseksualitas (anu dina pamanggih kuring teu aya hubunganana jeung larangan, sabab larangan dina karajinan dina Shabbat teu kurang parna jeung teu narima perlakuan saperti) memang prasangka dina pamadegan kuring (sabab. asumsi faktual dijieun, teu ngan nilai). Tapi pisan pandangan homoseksualitas salaku larangan sanes prasangka tapi norma halakhic (sanajan hanjakal dina pamanggih kuring). Sikep kana norma kitu (kana norma naon wae) tangtu gumantung kana kayakinan urang masing-masing. Kuring pribadi iman ka anu masihan Taurat, yén upami anjeunna ngalarang sigana aya masalah ngeunaan éta (anu dina kamiskinan kuring henteu terang). Kuring ngabengkokkeun pikiran kuring kana paréntahna. Tapi kumargi ieu patarosan iman, abdi henteu hoyong psikiatri nyandak posisi, sareng tangtosna henteu tangguh, ngeunaan éta (sapertos anu lumangsung dina komuni dina sungut misan Katolik urang), sareng di dieu urang balik deui ka kamungkinan sarta kudu megatkeun psychiatry ti arrays. Sareng ngeunaan ieu rabi urang parantos nyarios (ibid., Ibid.): Pasihkeun ka Kaisar naon ka Kaisar…

Hormat,

Michi Abraham

[1] Kuring kudu nyebutkeun yén babarengan jeung dua artikel Yoav Sorek urang, hiji diterbitkeun dina suplement sarua dua minggu saméméhna jeung hiji diterbitkeun dina ramatloka suplement Shabbat (p. Tempo), ieu sawala paling calakan sarta relevan dipikawanoh pikeun kuring dina pers atanapi pisan dina subjék ieu. Dina ngahargaan kuring pikeun ilubiung dina eta.

8 Pamikiran ngeunaan "Ngeunaan Penyimpangan, Kaahlian sareng Nilai - Tanggapan kana tulisan Prof. Yoram Yuval, " Henteu Nyimpang ", Shabbat P. P. Akef - Kolom Teras (Kolom 26)"

  1. saingan:
    Ayeuna,

    Kahiji, abdi hoyong nunjuk kaluar yén kuring bener ngarasakeun sarta ogé diajar tina susuratan jeung wacana, jero na malah conclusions nu duanana satuju dina prinsipna.

    Sanajan kitu, tetep teu ngarasa kuring ngartos naha anjeun keukeuh dina watesan simpangan salaku kacenderungan kana delinquency teu ngan simpangan tina norma? Darajat panyimpangan tina norma anu merlukeun campur atawa perlakuan memang berharga, tapi pisan simpangan tina normal anu sah.
    Hapunten pikeun nyangking Foucault deui kana wacana, tapi dina The Madness of the Age of Reason, Foucault ngungkabkeun éta persis sareng kuring ngartos yén urang bakal ngahontal kacindekan anu sami sareng téma anu sami pikeun ngabédakeun fakta (panyimpangan tina kurva normal). sareng nilai (urang sadayana nyimpang atanapi katalog berharga)

    kalayan sukur

    saingan
    ————————————————————————————
    Rabi:
    Halo lawan.
    Teu aya halangan pikeun nangtukeun simpangan ku cara ieu. Definisi mangrupikeun masalah pikeun anjeun. Tapi kuring pikir ieu sanés definisi anu ditampi sareng pasti sanés anu dimaksudkeun ku Rabi Levinstein sareng anu urang bahas di dieu. Ku alatan éta, kami (Yoram Yuval jeung kuring) sapuk teu nangtukeun eta ku cara matematik jeung nétral. Dina pamakéan sapopoé "simpangan" mangrupakeun frasa kalawan konotasi négatip jelas. Numutkeun saran anjeun, Rabi Levinstein ngan saukur nyarioskeun hal anu remeh sareng teu aya hargana, janten naha kedah diskusi ngeunaan éta?! Henteu aya sengketa yén homoseksualitas faktual nunjukkeun minoritas dina populasi. debat (kalawan Rabi Levinstein) ngeunaan perlakuan ditangtoskeun eta (di dieu teuing Yuval jeung Abdi satuju, iwal terminologi jeung relevansi otoritas profésional pikeun sawala). Hiji cara atanapi anu sanés, sadaya perdebatan di dieu aya dina pesawat nilai sareng sanés faktual-matematis.
    Abdi henteu ngartos komentar anjeun ngeunaan Foucault. Barina ogé, urang sorangan geus balik Foucault kana wacana (sanggeus satuju kana sikep umum négatip ka dinya), sabab di dieu anjeunna bener bener (jam nangtung, jsb). Urang duanana sapuk jeung pernyataan Foucault urang (dina buku nu disebutkeun) yén diagnosis psikiatri dumasar kana nilai jeung asumsi budaya. Tapi kuring pikir éta sababna psikiater teu tiasa ngagem topi profésional na dina argumen di dieu (sanggeus sadayana, ieu mangrupikeun nilai sareng sanés kanyataan).
    Ieu (sareng ngan ieu) mangrupikeun perdebatan antara urang ayeuna. Perdebatan lengkep idéntik nyaéta ngeunaan relevansi otoritas profésional dokter ngeunaan nangtukeun momen maot. Tapi ieu argumen sarua sorangan.

  2. tangtu:
    Masalah moral jeung sagala larangan incest, éta jalma teu ngan dosa dirina tapi mantuan jeung strengthens pasangan na dina ngalanggar.

    Nalika hubungan anu dilarang dilembagakeun sareng katingali ku seueur jalma tanpa éra - maka diménsi conto négatip ditambah kana seueur sareng pernyataan umum yén ieu diidinan, pernyataan anu gaduh pangaruh ngaruksak kana budak lalaki anu masih dina kaayaan mamang, sarta conto négatip bisa nyigeung larangan.

    Sakabeh Israel intertwined, sarta lampah individu boga implikasi pikeun sakabéh aturan. Muga-muga urang sadaya dipasihan kaistimewaan pikeun disucikeun sareng ditingkatkeun hiji-hiji dina naon anu anjeunna peryogikeun perbaikan, sahingga tiasa maréntah dunya anu leres.

    Salam, S.C. Levinger
    ————————————————————————————
    Rabi:
    salam.
    Ku cara kitu anjeun parantos ngarobih larangan naon waé janten ngalanggar moral. Barina ogé, nurutkeun pasemon ngeunaan liang dina kapal, sanajan nyinggung nu teu ngalibetkeun jalma sejen sabenerna mangaruhan nasib-Na. Janten nurutkeun ieu sadayana Taurat mangrupikeun moral.
    Upami anjeun henteu ngajelaskeun yén larangan éta sorangan mangrupikeun moral, éta henteu masuk akal pikeun nyarioskeun yén éta moral kusabab dimensi kagagalan sareng cilaka. Ieu tautologi suku.

  3. tangtu:
    Di SD XNUMX Elul XNUMX

    Ka Rabi Avraham Neru - Hello,

    Satemenna, sagala kajahatan ti Allah téh maksiat, urang ngahutang kana kahormatan Nu Maha Nyipta, boh tina 'nu boga imah' saalam dunya, boh tina syukur kana sagala kurnia-Na ka urang.

    Dina waktu nu sarua sababaraha larangan incest, nu elevate urang pikeun ngawangun kahirupan kulawarga cageur, didominasi teu ukur ku naluri, tapi ku ajén-inajén cinta, kasatiaan jeung kahadean, ku kahadéan nu bapa jeung indung nguntungkeun silih tur melak sajajalan. cinta jeung bakti.

    Tapi sajaba ti kahormatan Sang Pencipta, aya ogé kawajiban dasar hormat ka kolot. Sabaraha asa ditimbulkeun ku kolot nalika anakna digolongkeun kana kahirupan anu sakabeh mahlukna mangrupa larangan anu parah, kahirupan anu teu aya kasempetan pikeun ngadegkeun 'Generasi Rahayu' anu bakal neruskeun jalan Yahudi?

    Hiji jalma anu terang sabaraha kolotna invested ka anjeunna jeung sabaraha aranjeunna masihan kahirupan maranéhanana pikeun mawa anjeunna ka dunya pikeun ngangkat anjeunna jeung ngadidik anjeunna - wajib nyieun sagala usaha pikeun kaluar ti mana anjeunna murag.

    Sagampil kolotna mindeng ngaliwat perlakuan susah, duanana fisik jeung mental, boga hak husus tina hugging anak, sarta lamun maranéhna teu hasil dina perlakuan ieu, coba perlakuan sejen, sarta ulah nyerah - ayeuna éta nepi ka anak. anu boga modal anu sarua sangkan kauntungan kolotna.mojang Yahudi'. Ieu mangrupikeun minimum anu anjeunna tiasa ngabales aranjeunna pikeun sagala nikmatna ka anjeunna.

    Malah therapists anu teu yakin kana yen saha bisa ngarobah, nyebutkeun aya sukses. Sanajan kacenderungan homoseksual kuat tur béda, nu lajeng hésé pisan robah - nyebutkeun Dr Zvi Mozes (dina artikel na, 'Dupi Treatment of Tendencies Ngabalikeun psikologis éféktif', dina ramatloka 'Akar'), yén jalma pisan ditangtukeun sarta boga iman kuat, bisa ngamimitian kulawarga, kalayan bantuan perawatan profésional ditangtoskeun.

    Salam, S.C. Levinger

    Nyoko jeung surrogacy, sagigireun teu ngarengsekeun masalah larangan, ngawengku duka pikeun kolotna ti saha anak dicokot. Ngaronjatkeun paménta pikeun nyoko pikeun pasangan sasama jenis pasti bakal ngakibatkeun trend layanan karaharjaan pikeun ngaronjatkeun 'suplai' ku overusing nyoko tinimbang striving ninggalkeun anak dina leungeun kolotna.

    Langkung-langkung salaku 'surrogacy' mangrupikeun eksploitasi tina marabahaya kulawarga. Taya awéwé lumrah bakal ngaliwat sangsara kakandungan jeung ngalahirkeun, ku kituna anak bakal dibikeun ka strangers, tapi gantina manehna aya dina marabahaya finansial atawa méntal dahsyat, sarta saha weruh lamun organisasi kriminal jeung rezim korup teu aub?
    ————————————————————————————
    Rabi:

    salam.
    Nalika kuring nyerat, sadayana ieu tiasa leres sareng éta mangrupikeun argumen anu teu relevan pikeun diskusi. Patarosan na naon sipat larangan sorangan, sarta henteu naha aya aspék moral ancillary.
    Saluareun éta aya sababaraha catetan ngeunaan awak mahluk:
    Nu Nyiptakeun nu nyiptakeun manusa kalawan karep-karepna. Kaula teu yakin kuring ningali hiji kawajiban moral dina manusa pikeun ngarobah éta.
    2. Hanjelu parental bisa aya, tapi bisa jadi aya kasus dimana eta teu aya. teras naon? Azla kawajiban moral nya? Leuwih ti éta, sanajan teu dipariksa tapi jigana aya pasangan sapertos anu ngasuh budak anu ngajaga makam. Jigana "teu aya kasempetan" kuat teuing frasa.
    3. Manusa henteu "ragrag" tapi "kacekel."
    4. Sadaya argumen ieu nyarioskeun kawajiban pikeun ngarobih (upami mungkin), tapi henteu nunjukkeun masalah moral dina kalakuanana.
    5. Hiji jalma teu kudu ngarobah gaya hirupna sabab nyusahkeun kolotna. Kanyahokeun ti Riki anu dicutat dina Rama Yod yén putra henteu kedah nurut ka kolotna dina milih pasangan, sareng kuring ngalegaan ieu dina tulisan kuring ngeunaan ngahormatan kolot.
    6. Aya loba therapists anu ngalaporkeun gagal jeung karuksakan dahsyat. Kuring teu balik kana sual naha perlakuan teu bisa jalan, tapi anjeun ngajelaskeun kaayaan dina cara nu teuing rosy. Sarat pikeun jalma pikeun nyandak résiko sapertos kitu kedah kuat pisan. Jeung deui, dina tataran agama tangtuna aya sarat kitu, tapi mun ningali kawajiban moral mah cangcaya pisan. Taya sukur obliges hiji jalma asup kana sangsara dahsyat sapertos na resiko méntal. Éta kolotna bakal balik kana therapies konversi anu bakal ngarobah pikiran maranéhanana sarta meunang leupas tina frustasi, éta leuwih gampang jeung leuwih desirable (moral, teu halakhic).
    7. Koméntar anu terakhir mangrupikeun pedaran anu sapihak sareng bias (sareng kuring nganggo basa anu lembut pisan). Jelas ka anjeun yén upami anjeun henteu leres-leres nentang sareng kaayaan ieu anjeun moal ningali éta cara éta. Surrogacy mangrupikeun kasepakatan antara sepuh. Sareng naon waé anu timbul tina éta, kedah diusahakeun sareng dicegah. Teu reureuh polah sorangan. Méré sedekah ogé bisa ngabalukarkeun jalma béak duit jeung maranéhna bisa maling. Yigal Amir cenah boga kapercayaan agama nu bisa ngakibatkeun rajapati jeung kalakuan ekstrim. Ieu naha iman agama kudu nyerah?

    Sakumaha aturan, nalika anjeun ngangkat sagala jinis argumen sareng pikeun sababaraha alesan sadayana ka titik anu terakhir dina arah anu sami, kuring bakal curiga sareng pariksa deui kaputusan kuring.
    ————————————————————————————
    tangtu:
    Tanpa bade kana sawala nu detil rupa sagala titik nu diangkat - Kuring baris nyieun ngan hiji komentar ngeunaan resiko dibahas dina therapies konvérsi.

    Anu mimiti, éta kudu dipikaharti yén teu sakabéh perlakuan ditawarkeun téh luyu, sarta aya perlakuan anu bisa jadi cocog pikeun batur tur bisa ngaruksak ka nu sejen, kawas jeung ubar, dimana naon mantuan hiji bisa ngakibatkeun nu séjén kana gerbang pati. Ku kituna dina ubar sagalana kudu dilakukeun ku psikolog spesialis séjén diagnosis ati tur adjustment ati tina alam perlakuan ka jalma.

    Jeung Bréh, hiji kudu sadar yen elmu rada groping dina poék lamun datang ka sakabeh masalah homoseksualitas (ku jalan kitu, sabagian gedé tina gelap sukarela, sadar blocking sagala usaha pikeun manggihan jalan kaluar, sabab pangalaman pisan mangrupikeun bid'ah sareng legitimasi identitas homoseksual).

    Salah sahiji résiko utama anu dikaitkeun kana usaha nyageurkeun nyaéta sieun putus asa total kusabab gagalna usaha perawatan. Nanging, nalika anjeun terang sateuacanna yén ieu mangrupikeun perlakuan anu inovatif sareng ékspérimén - tingkat ekspektasi sedeng pisan, sareng sasuai kuciwa gagalna henteu ambruk jalma. Sareng ngartos yén naon anu henteu 'dileungitkeun' ayeuna ku cara kieu, tiasa suksés énjing dina arah anu rada béda, 'sareng upami henteu énjing teras énjing énjing' 🙂

    Di hiji sisi, hiji kudu mimitian ti titik awal percanten yen Allah geus ngawarah tangtangan gede pikeun umat manusa pikeun manggihan tamba pikeun kacenderungan ieu anu bertentangan jeung Taurat. Di sisi anu sanés, terang yén jalan payunna panjang sareng kami henteu acan mendakan solusi anu jelas.

    Ieu kasus kalayan sagala masalah manusa, nalika striving pikeun manggihan ubar - canggih. Kadang-kadang puluhan taun kaliwat, kadang ratusan, komo deui, sarta acan teu asa tur panjang tur terus neangan di unggal arah mungkin, nepi ka dumadakan hiji narabas datang.

    Salam, S.C. Levinger
    ————————————————————————————
    Rabi:
    Kahiji, ieu laporan ti psikolog ahli.
    Kadua, salami aranjeunna henteu mendakan pangobatan sareng sadayana pinuh ku halimun sapertos anjeun nyarios, teras naon anu anjeun ngarepkeun ti lalaki éta? Janten moral sareng henteu janten homo tanpa perlakuan anu efektif?
    ————————————————————————————
    tangtu:

    Naon anu kedah dilakukeun?

    A. Néangan solusi.
    Konsultan profésional sarta maca literatur profésional, bisa mawa hiji jalma wawasan anyar kana kapribadian sarta ngabalukarkeun masalah na, ti mana anjeunna bisa manggihan solusi anyar sorangan, malah meureun arah nu ahli teu dipikir.

    B. Jieun kasusah tangtangan.
    Sagampil jalma mikaresep nyobian rengat masalah samar di Gemara atawa di 'Edges'. Di dieu bodo meunang tantangan matak - pikeun rengat tatarucingan hirupna. Nanya ka diri naon arouses cinta jeung markisa na naon calms aranjeunna? Tangtukeun sipat-sipat naon waé nu nimbulkeun kanyaahna ka sasama? Jeung sugan aya ogé hiji awéwé jeung qualities sapertos nu ogé bisa ngahudangkeun cinta na engké malah ngalembereh stagnation dina atraksi seksual 'ekstra-gender'.

    katilu. Ogé ngamekarkeun sababaraha parasaan welas asih kana 'lurus'
    Jalma anu nyanghareupan pangalaman hese teu kaampeuh leumpang di jalan anu aranjeunna terus-terusan karandapan ku awéwé anu sadayana dibaju, atanapi henteu dibaju, maksudna pikeun merangsang naluri jalma anu ngaliwat di jalan,.

    D. Pikeun terang kumaha 'pargan' dirina pikeun unggal kasuksésan, bahkan anu leutik sareng parsial.
    Pikirkeun kumaha bungahna Penciptana dina unggal kasuksésan, sareng tina unggal panolakan naluri. Mimitina bakal relish tampikan tina naluri pikeun sababaraha jam; Engké pikeun sababaraha poé, sarta engké pikeun leuwih ti éta. Sagampil naluri jahat asalna ti jaman ka jaman, dimimitian saeutik tur terus kalawan loba, jadi 'ka extent hébat' naluri alus - nuluykeun sarta on nepi ka kiwari!

    Gusti. Pikeun kalibet sorangan dina pursuits metot.
    Studi, karya, musik, volunteering jeung saterusna. Naha lain ieu anu diajarkeun ka urang Firaun raja Mesir: 'Hayu pagawéan ngahormatan jalma-jalma sareng ulah nyalametkeun aranjeunna ku bohong', sareng teu sapertos para rabi urang anu ngajar urang:

    jeung. Ulah terus-terusan leleb kana 'masalah'.
    Janten leres.. 'masalah' janten 'identitas'. Ngartos yén masing-masing gaduh karep sareng ragrag sorangan, sareng kontras dina puncak sareng kasuksésan 'multiple goodness'. Sagampil Mesir ngeunaan kagagalan, hiji kudu girang sababaraha kali leuwih kana kasuksésan hirup jeung amal soleh, nu justru sabab datang jeung kasedihan jeung kasusah, pisan, pohara berharga pikeun tempat.

    P. 'Kanggo kabagjaan Allah nyaéta kakuatan anjeun'.
    Beuki hiji ngarasa ayana Allah di dunya - leuwih gede kabagjaan di anjeunna. 'Kuring geus nanya ka Gusti saméméh kuring salawasna sabab dina leungeun katuhu kuring moal ragrag', sarta salaku pengikut nungtut: 'Sabab dina kabagjaan anjeun bakal kaluar' - ku kabagjaan. Pikeun ngabagikeun ka Allah sadaya gerak kahirupan, dina ngaku sagala kahadéan sareng nyuhunkeun anu leungit, pikeun jalma dirina sareng pikeun sakumna masarakat. Lamun anjeun ngadeukeutan hirup kalawan kabagjaan tur lightness - Anjeun buang sagala halangan.

    Ieu mangrupikeun sababaraha dasar pikeun nanganan sacara heroik, sareng sigana saha waé tiasa mendakan tina pangalaman sorangan sareng pangalaman batur naséhat anu langkung saé, 'Hayu anu wijaksana sareng anu wijaksana langkung terang'.

    Salam, S.C. Levinger
    ————————————————————————————
    Rabi:
    salam. Kuring teu satuju kana hiji kalimah anjeun. Tapi nalika kuring mimiti ngaréaksikeun ka aranjeunna (percampuran deui antara moral sareng halakhah, konsepsi moral anu leres-leres menyimpang, sareng saterasna), kuring sadar yén ieu sanés teu satuju. Hal anu ngan ngerakeun. Upami anjeun ngijinkeun kuring, saur carita di handap ieu, anu kuring kantos nguping ti Rabi Shalom Shevdron, ngajantenkeun titikna jelas pisan. Cenah manéhna sakali nempo budak anu murag di jalan jeung ieu tatu, ngangkat manéhna sarta mimiti ngajalankeun ka rumah sakit. Sapanjang jalan, jalma-jalma ti jandela sareng anu ngaliwat ngagorowok ka anjeunna, sapertos "Rabi Shalom, ubar lengkep" (dina Yiddish, tangtosna). Jeung saterusna manéhna lumpat jeung lumpat jeung dulur wished. Sanggeus sababaraha menit manéhna nempo di hareup manéhna hiji awewe leumpang ka arah manéhna ti kajauhan jeung tangtu manéhna ogé ngagorowok manéhna, kawas dulur sejenna, "Rabbi Shalom, penyembuhan lengkep." Lalaunan anjeunna ngadeukeutan anjeunna sareng sorana rada lemah. Dina tungtungna nalika anjeunna tungtungna ningali saha éta (= putrana, tangtosna) anjeunna mimiti ngajerit horor. Dina titik ieu kahayang jeung saran nya geus réngsé. Dina tarjamah bébas: Kuring sakali nempo hiji lalaki sangsara sapanjang hirupna alatan hiji malformation bawaan. Sapanjang hirupna nalika anjeunna leumpang beurat dina bebanna, sadayana nyarios ka anjeunna, "Anjeun kedah ngajantenkeun kasusah éta tangtangan," atanapi "Kéngingkeun wawasan ngeunaan kapribadian anjeun." Batur malah nyumbang anjeunna nasihat bébas: "Ti kasusah bakal diwangun." Anjeunna dicutat nyebutkeun "Final ti désa". Tambahkeun ka dinya "nyaho kumaha carana muji diri pikeun unggal kasuksésan, sanajan hiji parsial". Batur indit sajauh pikeun ngawartosan anjeunna: "A rasa karunya pikeun kami yén kami henteu sangsara tur teu ngalaman ti torments of sup" (= naon fun anjeun gaduh!). Atawa "Kalibetkeun diri dina pursuits metot, tinimbang terus sinking kana masalah." Sarta tangtu, tangtu, "kabungahan Allah kuat". Mehadrin ti Mehadrin bakal nambihkeun ka dieu: "Leres, ampir teu aya anu leres-leres suksés, tapi kuring parantos nguping yén dina jilid laut aya anu nyandak ratusan emas dina gaji sareng pasienna (upami aranjeunna dipasihkeun ku hormat anu leres tangtosna sareng lamun maranéhna indit ka professional leres tangtu) enya hasil. Gusti tulungan Rabbi Shalom. ” Kaula teu yakin kumaha anjeun bakal ngarasa lamun anjeun dina kaayaan kawas ieu sarta batur bakal mawa anjeun sagala nasehat alus ieu. Kuring terang naon anu kuring karasa. Anjeun parantos réngsé sareng nyarios yén sadaya jalma tina pangalamanana mendakan naséhat anu langkung saé. Kuring nyarioskeun ka anjeun hiji-hijina naséhat anu saé anu kuring tarik tina pangalaman kuring ngeunaan kaayaan sapertos kitu: yén hal anu terakhir anu diperyogikeun nyaéta tip sapertos kitu sareng anu sanés. Jigana bakal leuwih alus pikeun manéhna ngaku bebeneran jeung nyebutkeun yen urang teu boga nasehat, tapi naon anu kudu I do jeung Rama di sawarga geus decreed kana kuring (katetepan agama jeung immoral).
    ————————————————————————————
    Tomer:

    Rabi Michi,
    Aya kamungkinan kecap Rabi Levinger diucapkeun dina nada santai sabab anjeunna jauh tina masalah. Manéhna jeung nu séjénna bisa jadi teu ngarasa kawas indung budak éta. Éta henteu hartosna éta sanés jawaban anu leres. Barina ogé karunya sareng masalah kaayaan, kecap-kecapna nyimpulkeun rada parah naon anu dipiharep tina homoseks agama. Leuwih ti éta - kecap-kecap na nyimpulkeun teu goréng naon unggal Yahudi diperkirakeun ngalakukeun. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun mikanyaah ka saha waé (kaasih mangrupikeun masalah rélatif sapertos anu dipikanyaho), urang sadayana ngagaduhan masalah sareng kasulitan, sareng ieu mangrupikeun kumaha urang Yahudi kedah ngurus aranjeunna.
    ————————————————————————————
    Rabi:

    salam.
    Kahiji, kanyataan yén batur jauh tina masalah kedah ngakibatkeun anjeunna ngadeukeutan atanapi henteu nyarios sareng alienasi sapertos kitu sareng sloganisme sapertos kitu.
    Kuring henteu ngan ukur nyarioskeun ngeunaan jawaban tapi ngeunaan nada anu aranjeunna nyarios. Tapi sanajan jawaban sorangan teu bener. Kahiji, euweuh masalah moral di dieu, sarta éta tempat sakabeh sawala dimimitian. Kadua, lolobana tips ieu teu mantuan. Sababaraha nampilkeun kanyataan dina cara anu selektif sareng bias. Bagian séjén comforts anjeunna ku consolations dianggurkeun. Jalma anu sami anu sangsara tiasa mutuskeun pikeun ngatasi Kari sareng panginten anjeunna bakal suksés, tapi anjeun moal tiasa masihan naséhat ti sisi anu bakal diatasi Kari sareng yén kabagjaan Gusti mangrupikeun benteng na. Teras tambahkeun deui yén anjeunna maksiat sabab anjeunna nguciwakeun kolotna sareng Penciptana.
    Sagedengeun ti eta, Chances anjeunna moal bisa Cope, sakumaha ogé unggal urang moal bakal suksés dina kaayaan maranéhanana. Abdi ngarepkeun rujukan pikeun éta ogé. Ngabejaan anjeunna teu dahsyat, saprak éta tugas pisan hésé tur ampir teu mungkin. Ieu tinimbang kutipan ayat-ayat kosong sareng ahli samar anu dipilih kalayan pinset sareng henteu ngabantosan anjeunna (iwal aranjeunna "profesional", teu sapertos sadayana psikiater di dunya, tapi upami anjeunna percaya sareng nekad.
    Upami anjeun babaturan caket jalma sapertos kitu sareng anjeun gaduh kamampuan pikeun memotivasi anjeunna pikeun ngalakukeun tindakan anu langkung tekad sareng ngadukung anjeunna - éta tiasa waé. Tapi henteu sakumaha nasihat sakola umum pikeun kaayaan sapertos kaayaan dahsyat.
    Ucapan kuring bakal geura-giru datang ka dieu, sareng di dinya bakal langkung jelas.
    ————————————————————————————
    tangtu:

    Di SD XNUMX Elul XNUMX

    Bapak-bapak anu dihormat,

    Kemis kamari, Rabi Michael Avraham Neru naroskeun "naon anu kedah dilakukeun ku lalaki éta" pikeun kaluar tina kaayaanana. Sareng kuring mutuskeun pikeun ngalakukeun wasiat anu soleh, sareng kuring ngawaler patarosan na sakumaha anu kuring terang sareng salaku pangalaman kuring.
    Salaku urang Yahudi, anu, kawas dulur sejenna, 'nyaksian loba adventures', indit ngaliwatan crises jeung gelombang, up jeung Downs, jsb, jeung sajabana - Kuring bisa nyimpulkeun cara lampah jeung pamikiran yen kuring kungsi mantuan nungkulan masalah kuring. sarta bisa mantuan batur dina nungkulan masalah na.

    Abdi leres-leres hilap titik anu sanés, anu muncul dina kecap anjeun, sareng éta panginten anu pangheulana:

    H. Jaga kasabaran sareng katenangan dina kaayaan anu paling stres.
    Naon anu bakal masihan sareng naon anu bakal ngajantenkeun anjeun kaleungitan watek? Lamun anjeun kalakuan kaluar tina kahariwang, kabingungan jeung 'stress' - anjeun ngan bakal kalibet jeung tilelep kana leutak beuki loba.
    Jadi nangkep diri anjeun, sarta kalem analisa kaayaan. Anjeun bakal diajar subjek, tina buku sareng ti profésional; Sareng teu kurang pentingna, diajar pikeun diri anjeun: terang naon anu nyababkeun anjeun turun sareng naon anu nyababkeun anjeun? Naon disturbing jeung naon soothing?
    Nyatana, ieu anu dilakukeun ku psikolog sareng pembimbing: calik sareng anjeun sareng laksanakeun 'aritmetika méntal' sareng anjeun, sareng ti éta anjeun tiasa terang kana akar masalah sareng cara pikeun ngabéréskeunana.

    Salam, S.C. Levinger

    Komentar anjeun ngeunaan 'indung budak', anu nganggap serius kaayaan putrana, henteu jelas. Kuring ogé ngoméntaran kasangsaraan anu pikasieuneun kolot dina nyanghareupan masalah putrana, kasangsaraan anu aya sanajan aranjeunna nalukkeun ceurikna dina haténa.
    Malah Yitzchak, anu walks dina parentah Allah pikeun meungkeut - aches haténa pikeun kasedih indungna anu 'ngarobah beungeutna, putra anu dilahirkeun salila salapan puluh taun, éta pikeun seuneu jeung kadaharan, hapunten pikeun indung ka ceurik jeung ceurik'. Muga-muga urang diberkahan salaku Yusup yén gambar tina potrét kolot urang bakal nangtung pikeun urang dina mangsa pacobaan anu susah.
    ————————————————————————————
    Rabi:

    salam.
    Kahiji, sanajan kuring kasampak sabudeureun kuring teu manggihan di dieu hiji lalaki soleh anu kahayang manehna hayang minuhan, abdi kedah hapunten seukeutna tina hal kuring wrote dina badai debat. Bapak sakumaha biasa nyarios kalawan allusion jeung sopan santun, sarta kuring dina iniquities abdi lalaki ribut.
    Sigana mah di tukang éta assertions anjeun dijieun ngeunaan immorality tina masalah nu kuring niatna disagreed, sarta aranjeunna ninggalkeun gambaran jeung ngégél malah dina kecap pait séjén nu datang engké. Jigana aya ogé one-sidedness dina presenting hal, sarta manéhna seemed saeutik alienated ka kuring.
    Tungtungna, meureun mungkin pikeun manggihan pitulung dina qur'an anjeun pikeun jalma anu undecided, tapi kuring masih pikir éta hadé pikeun nempatkeun aranjeunna dina konteks rada béda, sakumaha Abdi nyarios sapanjang diskusi.
    Sagala pangalusna sarta deui punten.
    ————————————————————————————
    Schatz. Levinger:

    Ucapkeun ka sangsara :: Anjeun leungit. Anjeun teu boga kasempetan. Teu aya gunana ka rumah sakit pisan. Langsung ka kuburan.

    Lajeng ngawadul ngeunaan bunuh diri. Sareng panginten jalma-jalma anu hadé tina jinis anjeun nyababkeun penderita putus asa sareng bunuh diri?
    ————————————————————————————
    Rabi:

    Aya ogé cara séjén. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun masihan aranjeunna nasihat praktis (sanajan aya pisan saeutik hanjakalna, sarta eta sia netelakeun jujur ​​tur teu whitewashing), tapi tanpa nasehat teu tips ieu, sarta tanpa comforts masalah anjeun ditawarkeun ngan bakal deepen hanjelu (bari kuat dina kabagjaan Allah).
    Sareng pastina henteu leres pikeun ngalukis aranjeunna gambar anu rosy sareng teu tiasa dipercaya (saolah-olah gagal ieu mangrupikeun terapi anu teu profésional, sareng saolah-olah anu mukmin suksés).
    Komo kirang leres ngajelaskeun ka aranjeunna yen aranjeunna maksiat sabab kolotna geus invested di aranjeunna sarta Creator maranéhanana ekspektasi aranjeunna sarta maranéhanana ngan gagal sarta digedékeun dina iman maranéhanana. Anjeun serius? Ieu kumaha afflictions nu diwaler (R. Barar jeung Yitzha AA, XNUMX)?
    Sareng ogé ngeunaan konsepsi moral anu anjeun parantos dibere. Sareng upami sepuh kuring hoyong kuring nanggung saratus kilogram dina tonggong kuring sapanjang hirup kuring kedah ngalakukeun éta kusabab syukur? Naha aya tuduhan moral sapertos kitu? Kuring geus ngingetkeun anjeun ngeunaan Maharik ngeunaan milih pasangan. Kuring nyebutkeun yén urang ngabahas moral jeung teu halakhah. Kudu aya muatan halakhic kitu. Tapi mun disebutkeun yen aya muatan moral? Hampura, ngan bengkung. Sacara umum, sukur ka Allah henteu basajan pisan, sarta dina pamanggih kuring teu milik moral tapi filsafat. Tingali artikel di dieu:
    https://mikyab.net/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%AA-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94/מעבר Pikeun sadayana ieu, penting pisan pikeun nganyahokeun aranjeunna yén sanaos gagal, ampir sadayana sanés ogé moal tahan. Sarta kami geus kapanggih dina Ketubot Lag lamun teu keur dirina Hanania Misael jeung Azariah hooked bagéan ka fotografer, ngaranna ogé dina bédana antara sangsara hampang kontinyu jeung sangsara hébat tapi lokal jeung sakedapan.
    ————————————————————————————
    Schatz. Levinger:

    Kecap-kecap ngeunaan kamungkinan kasuksésan nyaéta kecap Dr Zvi Mozes, diréktur Shiloh Institute, salah sahiji profésional luhur di séktor urang. Sarta anjeunna eksplisit nyebutkeun yen bisi robah kacenderungan jelas hésé pisan, tapi jalma anu pohara ditangtukeun sarta boga iman kuat bisa suksés kalayan hidayah profésional ditangtoskeun.

    Sesa ucapan kuring anu jelas. Saur anjeun yén Rabbi Kolon dimaksudkeun pikeun ngidinan hiji jalma nikah inget? 🙂 Anu diwenangkeun hiji lalaki nuturkeun kolotna dina altar tina karep na? Upami anjeunna henteu kabur ka karaton, anjeunna bakal ngagem hideung sareng dibungkus hideung, jsb.

    Teu aya anu disalametkeun tina kasulitan dina kasangsaraan. Tanya wae pagawe sosial sarta anjeunna bakal ngabejaan Anjeun
    , Éta pondasi unsur-unsur nyaéta pikeun ngaluarkeun jalma tina parasaan korban. Sakali jalma tanggung jawab nasibna - anjeunna bakal mendakan jalan pikeun ditebus. Sareng upami éta ngerakeun - éta ogé ngerakeun, basana ngamuk ..
    ————————————————————————————
    Rabi:

    Kalayan hormat ka "sektor kami" anjeun teu malire posisi anu béda-béda anu ayeuna ampir konsensus profésional (Kuring sanés ahli sareng kuring ogé ngagaduhan kacurigaan ngeunaan konsensus ieu, sareng anjeun masih teu malire ku sintreuk kalam ngan ukur. sabab ceuk dokter kitu-kitu). Sumawona, sanajan kecap-kecapna sorangan, sahenteuna sakumaha anu anjeun kutipkeun, horéam pisan. Abdi ogé tiasa nyarios yén upami anjeun percanten pisan sareng tekad pisan sareng kacenderungan anjeun henteu lengkep anjeun tiasa ngatasi. Aya sabaraha? Jeung sabaraha batur? Sabaraha di antarana suksés? Naha anjeunna masihan nomer? Élmu dianggo kalayan perkiraan kuantitatif sareng henteu nganggo slogan (meureun anjeunna ngadatangkeun sadayana, tapi tina naon anu anjeun carioskeun kuring henteu ningali nanaon).

    Sesa ucapan anjeun memang jelas, kawas nu miheulaan maranéhanana. Anu di dieu ceuk nu Maharik dimaksudkeun pikeun ngidinan inget? Sareng urang nuju urusan hakim ?! Upami anjeun henteu ngartos, kuring bakal ngajelaskeun klaim kuring. Métode anjeun ngagaduhan kawajiban moral pikeun sasuai sareng ekspektasi kolot sabab aranjeunna ngalahirkeun kuring sareng investasi ka kuring. Janten upami aranjeunna naroskeun kuring pikeun nikah sareng salaki sanés anu anonim - dina pamanggih anjeun kuring kedah nurut aranjeunna, leres? Tangtu éta. Tapi naon anu kudu dipigawé, manéhna nyebutkeun euweuh (jeung kitu ogé maréntah dina Rama). Dimana moralitas di dieu? Hartina: Teu aya kawajiban moral pikeun nurut ka kolot dina milih jodo. Aranjeunna teu gaduh hak pikeun nungtut ka kuring ngeunaan kahirupan kuring. Janten naon masalahna upami éta émut atanapi henteu? Bédana antara aranjeunna nyaéta halakhic, tapi anjeun nyarioskeun kawajiban moral pikeun nyumponan tungtutan kolot, sareng dina hal ieu henteu aya bédana. Sabalikna, milih awéwé tibatan lalaki mangrupikeun sangsara anu ageung sareng ampir teu mungkin pikeun putrana, tapi ngagentos hiji salaki sareng anu sanés mangrupikeun hal anu gampang. Janten naha anjeunna henteu kedah ngalakukeun ieu? Sareng dina basa anjeun: anu ngamungkinkeun lalaki ngabeungkeut kolotna sareng nyababkeun aranjeunna nyeri haté anu dahsyat dina altar karep na anu nyababkeun anjeunna ngan ukur ka pasangan anu dipikahoyong. Anu bakal nyeureud karep sarta nyokot jodoh sejen tur ngabalukarkeun kolotna dear contentment paling suci. Sarta sacara umum, upami anjeunna teu nyaman jeung hésé pikeun anjeunna - hayu anjeunna jadi ditangtukeun sarta yakin tur buka Dr Musa sarta anjeunna bakal nulungan anjeunna nungkulan. Naon masalahna?

    Sareng pikeun tungtung kecap anjeun, jalma anu kanker bakal mendakan jalan pikeun disalametkeun upami anjeunna tiasa percanten ka dirina. Sareng ogé unggal pasien kronis anu sanés. Di handap ieu mangrupakeun slogan nu doubtless indifference jeung diragukeun New Age foolishness. Aranjeunna nyandak kuring deui kana carita Rash Shevdron. Gampang ngomong lamun ngobrol ngeunaan batur anjeun teu paduli. Taroskeun naon waé pagawé sosial sareng anjeunna bakal nyarioskeun ka anjeun.
    ————————————————————————————
    Schatz. Levinger:

    Hayu urang mimitian ti tungtungna:

    Kuring henteu nyarios yén jalma anu kanker kedah disalametkeun. Ceuk kuring mah jalma nu gering parna nu sigana teu bisa diubaran, keur neangan tamba. Raja Hiskia, nabi Allah, nyarios ka anjeunna, 'Kanggo anjeun maot sareng moal hirup.' Anjeun searched na searched, anjeun nampi judgment surga kalayan cinta, idin ieu dibikeun ka dokter pikeun dudung - teu asa.

    Aya urang Yahudi anu dipikacinta, R. Cohen-Melamed, anu kaserang distrofi otot langkung ti 15 taun ka pengker, teras salah sahiji dokter ngawartosan anjeunna yén anjeunna ngan ukur sababaraha bulan kanggo hirup. Dr Melamed henteu ngadangukeun anjeunna. sareng hirup dugi ka ayeuna sareng nyerat buku Samentawis waktos anjeunna tiasa ngahadiran pamakaman dokter anu ngajamin anjeunna maot anu caket):

    Ngeunaan kacenderungan -

    Kuring teu datang ngayakeun diskusi filosofis jeung ilmiah, enya mungkin teu? - Kuring ningali saméméh panon kuring ngan hiji inohong, lalaki ngora bingung tur embarrassed torn antara inclination sarta iman-Na. Teu aya jalan di dunya pikeun kaluar ku panyipta sareng panyiptana. Hiji-hijina kasempetan pikeun kaluar tina rift nyaeta pikeun manggihan solusi, sarta kuring nyobian pikeun manggihan alamat dimana anjeunna paling dipikaresep pikeun ngajawab masalah.

    Abdi rada sieun 'nasehat mental', pikeun sababaraha alesan: aranjeunna teuing optimistis, sarta bodo anu hadir kalawan tingkat tinggi ekspektasi sarta hususna hiji ekspektasi sukses saharita, bisa murag kana asa. Lian ti éta, aya sababaraha terapis anu relawan non-profésional. Sareng pikeun 'metode repetitive' maranéhanana, anu nyoba 'empower masculinity' - ngan ukur pikeun sababaraha kasus, sareng kuring henteu sigana yén ieu mangrupikeun alesan pikeun sadaya kasus.

    Éta pisan sababna naha kuring tos ka arah Dr Zvi Mozes, saha kuring teu nyaho pribadi, tapi gaya optimistis tapi pisan cautious inspies optimism cautious dina kuring. Sareng anjeun, kuring ngan ukur ngadugikeun anjeunna. Dina komentar kuring dina dua artikel Yoav Sorek, abdi nyandak kasulitan pikeun nyalin dua paragraf utama dina qur'an na nu netelakeun kemungkinan jeung kasempetan maranéhanana (sabab 'Link' Kuring henteu weruh kumaha carana ngalakukeun, Samentara éta kuring 'Linkopov' nyaeta incurable :) .

    Pangalaman ahli terapi Samaun di sawah, henteu jalan-jalan… sareng éta kawajiban urang pikeun nginpokeun ka anu teu yakin ngeunaan ayana, sareng kamungkinan nyobian kéngingkeun pitulung ti éta.

    Salam, S.C. Levinger

    Tafsiran anjeun dina Maharik yén putra henteu ngahutang nanaon ka kolotna teu jelas. Sigana mah sababaraha urang ngarti yén ieu téh ngeunaan kahormatan bapa anu ditolak kusabab mitzvah putra nikah awéwé, yén lamun manggihan hiji awéwé halal tur dipikacinta Man Mifi anjeunna bakal manggihan dirina? Dr Musa bisa mantuan hiji guy who wants to nyieun Kono rék megatkeun jauh ti nikah dilarang, tapi megatkeun jauh ti nikah alus ka sawarga jeung manusa - Allah nyaram.

    Sarta dina sagala hal, sanajan lalaki ngora diwenangkeun tur maréntahkeun nikah dina pilihan haténa ngalawan wasiat kolotna, anjeunna wajib nyarita ka aranjeunna hal alus tur consoling, kalayan sagala gentleness tur hormat. Ucapkeun ka aranjeunna: 'Indung bapa sayang, abdi bogoh tur ngahargaan sagalana anjeun geus dipigawé pikeun kuring, sarta kuring yakin anjeun bakal boga bakti suci ti gadis soleh ieu awéwé gagah. Sarta biasana sanajan maranéhna teu reconcile langsung - maranéhna bakal reconcile nalika incu lahir.

    Naon kasenangan anu aranjeunna pikahoyong tina larangan Kreta anu diciptakeun anu disebut 'abomination'?
    ————————————————————————————
    Rabi:

    salam.
    Kuring nulis apology dina loka pikeun seukeutna gambar kuring, sarta kuring ngulang deui ka dieu ogé (Kuring teu ngarti naha eta dilaksanakeun dina dua saluran. Kuring teu ningali hal didieu anu merlukeun rusiah kaleuleuwihan. Kuring sadar yén sababaraha diskusi ieu salah dialihkeun ka email dieu).
    Kanyataanna, naon ngaganggu kuring utamana konteks, tapi kuring ogé niatna disagreed kalawan eusi. Jeung spésiés spésiés anjeun bakal encroached kana.
    Sedengkeun pikeun Maharik jeung konsép respecting wewengkon batur, tingali qur'an kuring dina artikel di dieu:
    https://mikyab.net/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%AA%D7%99%D7%AA/בכל Carana, écés yén wangun omongan ka kolot téh kudu hormat.
    Sagala pangalusna sarta deui punten
    ————————————————————————————
    Panon pamaca:

    Dina S.D. XNUMX dina Elul, p

    klarifikasi:
    Diskusi panganyarna kuring sareng Rabi Avraham anu lumangsung antara kami dina email pribadi, sareng diunggah ka situs wengi ayeuna - henteu dimaksudkeun ku Maikra pikeun diterbitkeun dina situs éta, sareng kedah diperlakukeun salaku 'draf', anu henteu merta ngagambarkeun hiji kacindekan cohesive.

    Salam, S.C. Levinger

    ————————————————————————————
    Rabi:

    Hapunten bilih aya kalepatan. Nalika kuring nyerat, kuring ngira yén kasalahan-kasalahan angkat ka email biasa tinimbang kana situs, sareng kuring henteu ningali dina éta naon waé anu nyimpang tina wacana anu lumangsung di dieu dina situs éta, ku kituna kuring teraskeun aranjeunna (sacara real waktos. ) pikeun unggah kana situs. Ngan ayeuna aranjeunna sumping sabab ngan ayeuna debat réngsé. Sareng leres-leres tulisan terakhir antara urang nalika kuring sadar yén aranjeunna henteu dimaksudkeun pikeun di dieu kuring henteu unggah. Atoh, hapunten deui.
    ————————————————————————————
    Panon pamaca:

    Dina S.D. XNUMX dina Elul, p

    Ka sage Rabi MDA, anu pinuh ku hikmah jeung elmu, salaku ekonom dipercaya jeung daredevil, Delbish Mada, pikeun diajar Taurat jeung ngajarkeun eta, jeung crowned dina unggal ukuran, bener jeung terhormat – karapihan-Na bakal disimpen deui ka Hada, jeung Taurat jeung sertipikat bakal nambahan, pikeun enlighten panon masarakat! - Damai sareng kasalametan hébat,

    Kuring baris nungtut leuwih ieu, naha kota katuhu ngeunaan masalah anu perlakuan psikologi profésional ngalibetkeun outlay finansial serius, nu kadang deters jalma anu merlukeun aranjeunna, sarta ngajadikeun hésé pikeun aranjeunna persevere sareng maranehna.

    Di Kochav Hashahar sareng sakulilingna, aranjeunna mendakan solusi ku ngadegkeun yayasan anu disebut 'Chaim Shel Tova' (dikelola ku Rabi Natan Shalev, rabi Mevoot Jericho), anu ngabantosan ngabiayaan perawatan psikiatri kulawarga sareng pasangan pikeun anu peryogi.

    Éta pantes pikeun ngadopsi tindakan ieu di unggal lingkungan sareng lokalitas, sareng ngadegkeun dana anu sami anu bakal ngadorong sareng ngabantosan dina perawatan kaséhatan méntal profésional pikeun individu sareng kulawarga.

    Eta jajaka nyarita di rebuan Yuda, pikeun ngabales leungeun-Na,
    Damchavi Kida, Salam sareng Hatur nuhun, S.C. Levinger
    ————————————————————————————
    Rabi:

    Shalev sareng Yesha Rab ka Pak Chen Chen pikeun kahoyong sareng koméntarna.
    Sareng di anjeunna sareng di kuring urang bakal nahan wee dina badai, iteuk kaptén dilakukeun pikeun ngayun. Lamun urang Romawi ngabejaan Anjeun pedang jeung aya, nyaho yen Yerusalem dina gundukan diwangun.
    Urang bakal meunang Lior dina lampu tina lampu, sarta kami bakal disimpen tina sagala decrees kejem. Hiji lalaki ka lanceukna bakal nyebutkeun loudly, putra jeung putri jeung menteri berjuang. Sareng kuring bakal ngadaptarkeun aplikasi ka warga anu disiksa, anu bakal kami tandatangan pikeun taun ieu.

  4. Panon pamaca:
    Diskusi ngeunaan éta bakal dipendakan dina musim semi dina tulisan:
    Roni Schur, 'Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngarobah (dina pengobatan tendencies sabalikna dina' Saran Jiwa '), Tzohar XNUMX (XNUMX), dina' Asif 'website;
    Rabi Azriel Ariel, 'Naha aya anu tiasa robih? (Tanggapan) ', aya, aya;
    Dr Baruch Kahana, 'Religion, Society and Reverse Tendencies', Tzohar XNUMX (XNUMX), dina ramatloka 'Asif'.
    Dr Zvi Mozes, 'Naha Perlakuan Kacenderungan Ngabalikeun Éféktif Psikologis', dina ramatloka 'Akar'.
    Ringkesan lengkep ngeunaan jinis perlakuan sareng posisi anu mengikat sareng négatip - dina Wikipedia, éntri 'terapi konvérsi'.

    Salam, S.C. Levinger

  5. Rabi:
    Kuring ayeuna geus narima respon masarakat psychoanalytic di Israel kana "kecap tina rabi":

    Salaku psychoanalysts anu ngahaturanan diri kana pamahaman jero ngeunaan psyche manusa sarta pikeun mantuan dina marabahaya maranéhanana ngaliwatan Psikoterapi, urang nganggap tugas urang pikeun protés pernyataan kasar nu nembe dijieun ku rabi ngeunaan komunitas LGBT. Klaim yén homoseksualitas mangrupikeun gangguan jiwa, "penyimpangan", "cacad anu peryogi perawatan psikologis", mangrupikeun palanggaran harkat sareng kabébasan manusa - sareng bertentangan sareng posisi modern anu ditampi sareng pangaweruh profésional kontemporer ngeunaan orientasi seksual sareng identitas. Méré 'diagnosa méntal' ku rabi sareng pendidik anu teu acan dilatih pikeun ieu dasarna salah sareng urang saleresna ningali ekspresi pendapat sapertos bahaya nyata pikeun jiwa bahkan kahirupan para nonoman sareng kulawargana.
    Yossi Triast (Ketua) - atas nama Psychoanalytic Society di Israél
    Sareng kuring heran naha lalaki éta bodo atanapi tukang bohong. Naon anu anjeunna nyerat nyaéta omong kosong, tangtosna. Anjeunna tiasa gaduh hiji posisi atanapi anu sanés dina patarosan naha homoseksualitas mangrupikeun perversion atanapi henteu, tapi éta teu aya hubunganana sareng pangaweruh profésional anu anjeunna gaduh. Janten anjeunna sigana bodo. Bari meureun nya eksploitasi ngahaja tina hat profésional na ngamajukeun agenda nilai, anjeunna lajeng tukang bohong. Kuring ninggalkeun maca pikeun milih antara pilihan.

    1. Ku teu sangka anjeunna merta hiji jelema bodo. Aya kurangna kasadaran anu ngaganggu, sareng éta ogé muncul dina jalma-jalma anu calakan. Upami Anjeun gaduh cukup waktu pikeun brainwash diri jeung hal, Anjeun mimiti mikir yén éta téh bener jeung inexhaustible. Hanjakal ieu lumangsung rada bit.

  6. Fingback: Ngakuan ahli Dina aturan jeung rinci

Ninggalkeun komentar