Fundamentalisme anu nyiptakeun katerbukaan?

Tanggapan > Kategori: Filsafat > Fundamentalisme anu nyiptakeun katerbukaan?
Josephon Ditanya 4 taun katukang

Shalom Maran Shlita.
Kuring henteu weruh lamun rabi geus ngadéngé ngeunaan naon anu geus lumangsung dina taun panganyarna dina komunitas teu resmi Ba'alei Teshuvah jadi kuring bakal netelakeun dina taun lamun paling Ba'alei Teshuvahs dina bentuk abandonment tina gaya hirup ultra-Ortodoks jeung parobihan anyar malah henteu asup kana sabagéan ageung.(Kuring sorangan putra Teshuvahs anu defied ultra-Ortodoks) Pohara kiwari sigana Ortodoks modern dina sagala ciri na kumaha oge, lamun nempo garis pamikiran maranéhanana bisa ningali hiji fundamentalisme jelas. tina kapercayaan rahayat basajan adhering kana garis simplistic dina halakhah tur leuwih jeung kuring heran ngeunaan fenomena kitu kontradiktif Fundamentalis geus nyieun komunitas rupa-rupa tur kabuka sapertos kitu, abdi bakal disebutkeun yen eta kusabab alam genderless tina pihak Ba'ath jeung Trauma anu parantos dialaman ku dunya ultra-Ortodoks, ku jalan kitu, seueur anggota Ba'at anu kuring tepang anu religius-modern dina sagala cara.
Bisa rabi ngajelaskeun fenomena? 
 

Tag patarosan:

Ninggalkeun komentar

1 Waler
mikyab Patugas Dijawab 4 taun katukang

Pedaran anjeun metot, sanajan kuring henteu weruh sabaraha eta ngagambarkeun (naha bener "seuseueurna nu Panyekel jawaban").
Aya dua fakta katerangan di dieu: 1. yén maranéhna geus jadi modern. 2. yén maranéhna ngajaga interpretasi fundamentalis ngeunaan halakhah jeung kapercayaan.
Kaula teu yakin kana setelan Anjeun. Ortodoks modern biasana ogé dipatalikeun sareng interpretasi halakhic anu langkung fleksibel. Ku harti, sigana mah mangrupa pagawean dina hiji hal pikeun mata pencaharian anjeun, atawa maca puisi jeung sastra, atawa hiji pagawean dina seni. teu jelas keur kuring.
Aya seueur alesan pikeun ieu: terang ka dunya sanés (aya alternatif sateuacan aranjeunna). Bosen over-fundamentalisme (réaksi kana hambalan kolot di hiji sisi, sarta niru pemberontakan di sisi séjén). Aya tangtu alesan psikologis (nu traumas. Aranjeunna teu tumuwuh nepi rooted dina tradisi ultra-Ortodoks. kolotna oge tina jenis néangan).
Dina waktos anu sami aranjeunna henteu gaduh modél agama anu sanés sabab ngakuan sekularisme atanapi ultra-Orthodoxism. Panginten éta naha konsepsi halakhah maranéhanana nyaéta ultra-Ortodoks.
Sadaya katerangan ieu mungkin, tapi fenomena ieu patut ujian anu langkung sistematis.

גע Dibales 4 taun ka tukang

Biasana pengulangan jawaban henteu lumangsung kusabab alesan intelektual, (enya, kuring nguping ngeunaan "profésor" anu yakin kana "nilai" sareng "dialog") janten nganggo pikiranna bakal nyababkeun pengulangan patarosan deui.

mikyab Patugas Dibales 4 taun ka tukang

Ieu generalisasi kasar. Ampir unggal hambalan hiji jalma diwangun ku sababaraha planes, psikologis jeung filosofis. Tapi duanana aya duanana deui dina jawaban na di kaluar dina patarosan.

Ninggalkeun komentar