Nuk u ngjit në Sion dhe u shkatërruan në Aushvic, Rebe u tha atyre të mos ngjiteshin.

Përgjigje > Kategoria: Besimi > Nuk u ngjit në Sion dhe u shkatërruan në Aushvic, Rebe u tha atyre të mos ngjiteshin.
I turpëruar nga turpi E pyetur 6 muaj më parë

Familja ime ishte e kënaqur nëse do të kthehej në Sion. (Pas urrejtjes së johebrenjve përreth, ata ishin jashtëzakonisht të pasur dhe nuk u mungonte asgjë)
Rebe u tha atyre të qëndronin në mërgim dhe u premtoi se do të ishte mirë.
Besoni se rebe nuk u kthye në Sion dhe Efraim në Aushvic më XNUMX dhe gjaku i farës së tyre gjithashtu nga rebetë që premtuan dhe për shkak të premtimit të tyre u shkatërrua.

Por te Jeremia XNUMX, përkundrazi, profetët e rremë inkurajojnë kthimin e Sionit dhe Jeremia në emër të Zotit thotë jo.
Vetëm 70 vite të tjera
Dhe tani trendi është i kundërt, në Babiloni ndoshta do të ndërtojmë shtëpi dhe do të martohemi me gra. Dhe Jeruzalemitët në masakër dhe uri.

Pra, çfarë është e drejtë?
Të kthehesh në Sion apo anasjelltas të vendosesh në mërgim?

Lini një koment

1 Përgjigje
mikyab Stafi U përgjigj para 6 muajsh

Kjo është një tufë e fortë. Çdo gjë më vete. Një rebe që tha mendimin e tij për të mos dalë për arsyet e tij, tha diçka krejtësisht legjitime. Ajo që në fund shkoi keq nuk e detyron atë për rezultatin. Askujt nuk i bie gjaku në duart e tij. Nëse ai ka bërë premtime të papërgjegjshme, atëherë ndoshta më shumë.
Sa për profetët, ata thonë gjëra informacione profetike, kështu që atje është një diskutim krejtësisht i ndryshëm. Nëse ata premtojnë diçka është në emër të Zotit.
Në përgjithësi, përgjigja në pyetjen nëse duhet të emigroni nuk është gjithmonë e njëjta përgjigje. Ndonjëherë është e drejtë të ngjitesh lart dhe ndonjëherë jo. Edhe pse ekziston një urdhër për të vendosur tokën, por një profet heq çdo gjë nga Tora në Holokaust ose me orë.

Lini një koment