Idealisme Rabbi Moshe Rat

Tanggapan > Kategori: Filsafat > Idealisme Rabbi Moshe Rat
Kobe Ditanya 7 bulan katukang

Dina
Hello Rabbi,
Abdi hoyong naroskeun kumaha saur anjeun ngeunaan metode idealisme anu dirojong ku Moshe Rat,
The worldview idealis anjeunna presents, argues lega yén sakabéh realitas téh méntal, produk tina consciousnesses manusa, nu emanate sorangan tina super-eling Allah.
Dina basa sejen, kanyataanana mangrupakeun jenis impian nu aya dina kasadaran pribadi, ngan kanyataanana impian dibagikeun ku sakabeh manusa, sarta lain milik anjeun.
1. Ieu dumasar, antara séjén, dina studi ti kuantum (sigana patali jeung pangaruh observasi dina ukuran, jsb).
2. Jeung kawas fisikawan anu ngadéklarasikeun yén usaha pikeun ngadegkeun eksistensi nyata zat geus sagala gagal, sarta lamun kitu hijina kanyataanana anu aya nyaeta eling. Mental.
Ogé, dina kaayaan dimana kagiatan otak turun sareng ditumpurkeun - jalma ngalaman pangalaman kognitif anu langkung luas tibatan kaayaan normal.
Contona dina kasus pangalaman deukeut-pati atawa dina pangaruh ubar tangtu. Ku kituna eta ngadeukeutan kaayaan superconscious aslina. ~ / Hiji persatuan. Sareng seueur deui.
4. Leuwih ti éta, sabab aya kavling alesan pikeun pendekatan ieu, sarta eta oge basajan anjeunna boga pamadegan yén éta kudu dipercaya.
5. Jeung worldview realistis nyaeta naif. Janten tinimbang nempel sareng pandangan dunya abad pertengahan, urang tiasa mekar kana kamajuan idealisme.
(Kuring nyangka anjeunna gaduh seueur deui argumen tapi leres-leres henteu ditata dina sadayana).
 
Dumasar kana pendekatan ieu, geus aya anu ngawangun sagala rupa model pikeun ngajelaskeun kanyataan.
Anggap otak, nurutkeun métode Castrop, ngan saukur "cara eling urang kasampak ka panitén luar." Pikiran sareng eling sanés dua hal anu béda, tapi pikiran mangrupikeun gambaran visual sareng tangible tina eling.
 
 

Ninggalkeun komentar

1 Waler
mikyab Patugas Dijawab 7 bulan kapengker

salam.
Rabi Moshe Rat nyaéta tilas murid sareng kuring pasti ngahargaan anjeunna. Kuring henteu ngabagi seueur persepsi sareng khususna kacenderungan kana fantasi sareng idealisme. Argumen anjeun nulis didieu dina ngaranna (Kuring henteu weruh rinci. Kuring geus teu maca) sigana kuring sagemblengna unfounded, kaasup dasar ilmiah maranéhanana.
Klaim yén kanyataanana mangrupikeun impian anu aya dina kasadaran pribadi sigana kuring leres-leres kontradiktif. kasadaran pribadi kuring Saha? Abdi? Maksudna kuring aya? Ngan kuring aya? Naha nganggap yén ngan kuring anu aya sareng anu sanésna henteu? Jeung sesa kanyataanana henteu ogé? Jeung Allah oge aya? Kumaha anjeunna terang?
Sareng pikeun dasar "ilmiah", kuring henteu ngartos naon hubunganana sareng kuantum. Pangaruh pangukuran dina kanyataanana mangrupakeun sual hésé, tapi pamadegan dibagi ngeunaan eta, sarta éta rada jelas kiwari yén "ukuran" teu merlukeun kognisi manusa (malah pangukuran ku komputer ngadat fungsi gelombang), sabalikna tina naon anu ditarima. dina sastra populér. Jeung hebat pisan.

Kobe Dibales 7 bulan kapengker

Abdi henteu deui dina sagala klaim na, ngan tina naon anu kuring lalui sakedap ngeunaan aranjeunna. Anjeunna gaduh sababaraha klaim deui dina situs naratif na.
Tangtu manéhna nganggap jalma séjén aya. Tapi sagampil dina impian saha bisa ngimpi kawas ieu di dunya urang nu consciousnesses ngimpi babarengan dina medium sadar. Sigana mah conto jenis kaulinan komputer bisa ngagambarkeun kecap-Na dina cara alus. Kuring ogé condong nganggap éta langkung ti pendekatan metafisik kana kanyataan sareng éta pendekatan anu koheren.

Tapi kumaha waé,
Naon anu rada hese pikeun kuring ngeunaan topik ieu, kumaha saur anjeun anjeun kedah ngabahas topik ieu? Atawa dina urusan kitu?
Kumaha kahayang pihak bisa dibawa ka ditu ka dieu? Sarta mertimbangkeun conclusions sarta nyieun kaputusan.
Barina ogé, jelas ka sadayana yén numutkeun Kant henteu aya bukti ayana alam semesta anu nyata sareng barang sorangan (Nuumana). Tapi urang salawasna papanggih ngan jeung fenomena (iwal ti pisan ayana urang)... Tapi lajeng naha hal ganda na teu nganggap yén ngan fenomena jalan? (Sapertos jinis agul Oakham upami aya di dieu pisan)
Kuring geus katempo yen sual anjeun ti lamping leueur ngeunaan skepticism umum geus risen, jeung sugan lomari;).
Tapi, teu jelas nu sakuduna dituju datang nepi ka dieu sabab lain pendekatan skeptis, tapi interpretasi metafisik realitas.

Meureun kuring bakal naros sabalikna, naha rabi nganggap dualisme sareng jalma sanés aya sareng G ‐ d aya?
Kuring nebak éta kumaha "sigana" anjeunna. Sareng teu aya alesan pikeun ragu sareng sacara umum pamahaman sareng parasaan na henteu? Tapi pamanggih fenomena nu nyadiakeun katerangan lengkep pikeun hal ieu teu merta skeptis sabab sigana leuwih kawas * interpretive * / alternatif alternatif. Atawa teu sigana anjeun yén ieu téh klaim bener (sabab tungtungna contradicts asumsi yén aya hiji méja di hareup urang)?

Kuring ogé ngira yén éta meureun Bohrs nu disebutkeun dina kolom 383 rada hese nempatkeun interpretasi ieu kana prakték, sabab mangrupa basa tanpa nomina (iwal jalma séjén) tapi ngan ku kecap gawe jeung inflections maranéhanana. Tapi di sisi séjén, sigana malah dina kaulinan komputer urang ngubaran objék sakumaha aya. Sareng upami kitu deui kompromi sigana cocog sareng koheren.

Arbiter panungtungan Dibales 7 bulan kapengker

Ku kituna tinimbang mumbling kecap, anjeunna bakal nanjak ngaliwatan pager hateup luhur sarta lungsur dirina nepi ka maotna lajeng hudang tina impian. Atanapi anjeunna bakal ngabatalkeun gravitasi dina impianna sareng muka mobil impian urang ngambang dina hawa.

mikyab Patugas Dibales 7 bulan kapengker

Henteu ngartos kecap-kecap ieu, sareng pastina henteu terang kumaha ngabahasna (atanapi ningali titik naon waé dina ngalakukeunana).

Kobe Dibales 7 bulan kapengker

Hapunten kanggo telat, kuring ngan ukur sibuk sareng hoyong mairan.
Abdi henteu ngartos jumlah titik dina garis ieu.
1. Kahiji nuju salah harti kecap.
Naha rabi tiasa ngartos ide yén sabab anu urang terang ngan ukur "persepsi" sareng sanés hal éta sorangan. Ku kituna bisa disebutkeun yen dina kanyataanana sagalana nu aya iwal jalma sejen, ngan aya dina persepsi "urang". Sareng urang henteu kedah nambihan kana hipotesa ayana hal per se. ~ Kawas ngimpi. Ngan di dieu yén éta téh impian babarengan.

Lamun kitu.
2. Janten ayeuna urang gaduh dua pilihan pikeun ngajelaskeun kanyataan.
A. Kuring ningali méja sareng memang aya "bahan sapertos" di luar kuring.
B. Kuring ningali méja, tapi dina kanyataanana ngan dina eling kuring teu di luar. Anjeunna asimilasi aya ku faktor anu koordinat ieu hayu urang nyebutkeun Gd. Sareng koordinator supados langkung seueur jalma anu ningali ogé. Jenis kaulinan perang kolaborasi dina komputer.

Lamun kitu, kumaha bisa dipilih katerangan "bener"?
Barina ogé, éta bakal nurutkeun etuities tangtu nu nyebutkeun keur A. yén dunya saperti teu aya. Jeung B. yén urang geus pernah encountered dunya ieu per se tapi geus salawasna encountered ngaliwatan persepsi.
Sigana wajar pikeun milih katerangan anu saderhana upami ngajelaskeun data anu sami sareng upami kitu kedah milih B. Tapi teu jelas keur kuring nu ieu ontally bener dina hal ieu. Jeung paling metodologis. Tapi di dieu seueur jalma mikir sapertos A.
Sareng upami kitu, kuring naroskeun kumaha pantes sareng masuk akal pikeun ngabahas masalah ieu.
Sabalikna, upami rabi teu terang kumaha ngabahasna, naha anjeunna nganggap yén Rabi Musa salah sareng anjeunna leres ??

3. Naha Sadérék teu ningali titik dina diskusi ieu? Naha éta kusabab henteu mampuh ngabahas éta (sareng upami kitu, teras kumaha tiasa nyarios ngeunaan "kasalahan" pendekatan ieu). Atanapi kumargi teu aya NFKM (tapi sanaos éta henteu akurat, seueur pisan dina tingkat eksistensialisme sareng filosofis, sakumaha anu diklaim ku panyeluk metode ieu)

4. Fisik, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun mawa sagala jinis bukti salaku bahan utama sabenerna widang, sarta yén maranéhna kalakuanana ahéngna (kayaning leuwih gancang ti laju cahaya, jeung speed taya wates, konservasi muatan nu nembongkeun hukum éksternal ka alam, sarta yén maranéhna bisa jadi kalakuanana aheng. jsb.). Sareng aranjeunna henteu aya salaku objék nyata tapi ngan ukur salaku "poténsi" atanapi lapangan. Tapi aranjeunna gaduh pangaruh dina kanyataanana. Jigana aya jalma anu manggihan Allah dina ieu. Nu constitutes widang atawa hukum alam per se.
Ngan di dieu nyandak hiji hambalan deui ka hareup salaku bagian tina hiji eling dibagikeun.

mikyab Patugas Dibales 7 bulan kapengker

Hapunten anu telat, tapi sesah dibahas, khususna anjeun ngulang deui hal anu kuring terangkeun. Kuring bakal ngajawab pondok.
1. Kuring nerangkeun yén kuring teu ngarti kecap. Upami teu aya, kuring ogé henteu. Jadi ayana kuring aya dina imajinasi saha? Abdi? Sareng upami anjeun nyarios kuring aya sareng ngan ukur anu sanésna henteu aya, teras naon anu anjeun kéngingkeun? Upami anjeun parantos nganggap yén aya anu teu aya alesan pikeun henteu nambihan yén hal-hal sanés ogé aya. Barina ogé, ieu intuisi urang.
2. Katerangan anu bener nyaéta anu sigana mah intuitif.
3. Satemenna mah teu bisa diajak-ajak. Ieu teu disebutkeun yen euweuh bebeneran di dieu. Idéalisme ieu mah leres, sareng teu tiasa dibahas. Kitu ogé hukum kausalitas dina pamanggih kuring sarta masih teu mungkin pikeun ngabahas atawa ngabuktikeun ka jalma anu teu narima.
4. Henteu aya hubunganana sareng fisika. Fisika teu nyebutkeun yén hal teu aya, tapi éta teu merta naon urang ngarasa aranjeunna janten (atawa éta akurat).
quibbles ieu teu pisan metot sarta kuring ningali euweuh titik dina sawala ieu.

ganja Dibales 7 bulan kapengker

OKÉ hatur nuhun.
1. Ieu teu sagemblengna bener sabab enya teu satuju yen jalma séjén aya, sarta kasalahan ngan dina interpretasi urang ngeunaan ayana obyektif hal éksternal anu teu eling.
2. Kuring ngarti, ngan ngaran ieu ogé diwangun dina klaim tambahan sarta yén lamun kitu ningkatkeun inisiasi awal. Salaku jenis bukti filosofis jeung exposing ka Gd.
3. Diskusikeun lamun maksudna kamampuh pikeun nyieun kacindekan jeung mariksa naha aya integritas jeung kohérénsi dina kabodoan? Tapi upami kitu, kumaha saur anjeun ngeunaan klaim anjeun yén anjeun memang ningali minat rétorika. Sareng dina diskusi umum…

4. Oke, ieu topik metot nu asalna nepi loba dina literatur populér jeung di dieu dina loka ieu ogé datang nepi ka jaman, eta oge dipake ku jalma religius di arah sejen, jeung idealists dina arah séjén, tapi Narali perlu ékspansi dina sual sorangan.

mikyab Patugas Dibales 7 bulan kapengker

1. Dumasar naon nu ngaku aya jalma séjén? Na yén ngeunaan éta anjeun gaduh informasi langsung, sabalikna ayana obyektif tabel?
3. Rétorika mah geus dipedar di loba tempat. Ieu mangrupikeun klaim anu teu aya deui jalan pikeun nalungtik, sabab sing saha anu ngabenteng aranjeunna bakal nampik argumen naon waé dina cara anu sami (panginten ieu ngan ukur ilusi kuring). Kituna kuring ningali euweuh titik dina sawala ieu.

Kobe Dibales 7 bulan kapengker

1. Jigana bisa pamadegan lolobana dumasar kana intuisi. Tapi upami kitu, sebutkeun yén méja anu leres-leres aya sapertos kitu.
Jadi meunang. Naha anjeun ningali anu langkung saé?

2-3. hatur nuhun. ayeuna kuring meunang eta.
4. Sakumaha anu ku kuring disebatkeun ngeunaan hubungan antara élmu modern sareng sains sareng filsafat sareng teologi, kuring hoyong naroskeun, ngan kuring langkung resep ngosongkeun heula perkawis éta. Sabab ilahar pisan dina sastra jeung sastra populér. Sanaos pernyataan anjeun di dieu rada héran (fisika modéren bahkan tiasa nunjukkeun yén hal-hal anu urang anggap leres-leres sapertos kitu). Mun kuring teu lengkep nyandak kaluar niat anjeun dina meureun babak 🙂
Jujur Jigana ieu topik cukup badag pikeun kolom hususna yén anjeun dokter di dinya.

Ninggalkeun komentar