Tanggapan kana Iman jeung Élmu Series

Tanggapan > Kategori: Iman > Tanggapan kana Iman jeung Élmu Series
P. Ditanya 4 taun katukang

Shalom Harav dina kontéks séri ngeunaan élmu sareng iman anu ditulis ku rabiynet Rabi dipaké Tina sudut pandang fisiko-téologis
Kuring nanya ka manehna: Sajauh pangaweruh kuring, aya karaguan dina bukti ieu, sabab omongan ngeunaan sabab kahiji nyaeta omongan ngeunaan kaayaan anu saméméh kanyataan jeung kaayaan ieu teu komitmen kana legality kanyataanana urang.. jadi Kuring ngarti yén éta sanés buktina
Abdi hoyong jawaban hatur nuhun.

Ninggalkeun komentar

1 Waler
Michi Patugas Dijawab 4 taun katukang

Upami kuring ngartos patarosan anjeun leres, anjeun leres-leres naroskeun naon dasarna pikeun nganggap yén prinsip kausalitas anu leres tina kanyataan urang leres sateuacan dunya diciptakeun (sabab ku kakuatanana kami parantos ngabuktikeun yén éta diciptakeun ku sababaraha urang. sabab). Jawaban kuring nyaéta yén prinsip kausalitas henteu kedah janten domain waktos, tapi panginten jinis objék. Objék anu dipikanyaho ku urang ti dunya sanés sababna sorangan tapi diciptakeun ku hiji hal / batur, ku kituna prinsip kausalitas ngeunaan aranjeunna. objék séjén bisa jadi teu butuh alesan. Objék di dunya urang dijieun dina kreasi, sarta prinsip kausalitas lumaku paduli waktu. Saluareun éta, sanajan di dunya urang prinsip kausalitas lain hasil observasi basajan tapi a apriori asumsi. Janten teu aya halangan pikeun ngalarapkeunana kana kontéks / waktos sanés ogé.

P. Dibales 4 taun ka tukang

Salam Rabi
Tina bagian kadua jawaban kuring ngartos yén éta apriori (nyaéta gumantung kana kasadaran) sareng éta mangrupikeun kanyataan sateuacan kasadaran manusa ..
Hartina, sagalana nu gumantung kana eling manusa kaasup kana kausalitas, tapi sagalana nu sateuacanna teu kaasup kausalitas.
Nurutkeun ieu kuring teu ngarti bukti.
Abdi hoyong jawaban hatur nuhun.

Michi Patugas Dibales 4 taun ka tukang

Hese pikeun kuring ngabahas interval sapertos kitu. Anjeun teu ngartos abdi leres. Kuring teu arguing yén prinsip kausalitas téh subjektif. Pertentangan kuring nyaéta yén éta objektif, tapi éta ngeunaan hal-hal dina pangalaman urang sareng sanés hal-hal sanés. Tapi ngeunaan hal-hal anu dina pangalaman urang leres-leres nerapkeun bahkan sateuacan manusa aya sareng sateuacan dunya diciptakeun (atanapi langkung tepatna: ngeunaan momen ciptaan sorangan). Naon anu kuring nyarioskeun nyaéta yén prinsip kausalitas henteu diturunkeun tina observasi tapi tina alesan apriori, tapi henteu bertentangan yén éta ngeunaan objék material (anu aya dina pangalaman urang) sareng sanés unggal obyék.

Émpan Dibales 4 taun ka tukang

Numutkeun rabi, yayasanna asalna tina observasi éksternal ngeunaan ideu kausalitas atanapi anu sapertos kitu.
Janten saha anu nyiptakeunana? 🙂

Michi Patugas Dibales 4 taun ka tukang

Anu nyiptakeun sagalana

Shonra nu musafir Dibales 4 taun ka tukang

Upami dunya diciptakeun sapertos kitu tanpa musabab, naha gangguan sapertos kitu henteu kajantenan ayeuna?

Aduh, kuring leumpang dina keyboard deui sareng nampi réspon.

Salam, Shunra Katolovsky

Ninggalkeun komentar