Një kamera vëzhgimi të shtunën

Përgjigje > Kategoria: Halacha > Një kamera vëzhgimi të shtunën
Pisha E pyetur 6 vjet më parë

Përshëndetje Rabin,
A mendoni se është e ndaluar të kaloj para një kamere që ndjek trafikun të shtunën, apo para një elektrik dore që ndizet nga trafiku, duke supozuar se nuk kam asnjë interes të ndez elektrik dore apo të ndez kamerën.

Lini një koment

1 Përgjigje
mikyab Stafi U përgjigj 6 vjet më parë

Me sa di unë, nuk ka asnjë ndalim për këtë. Dhe shumë janë marrë tashmë me të (për shembull në përgjigjen Shevet Halevi dhe më shumë). Shihni për shembull këtu:
http://www.zomet.org.il/?CategoryID=198&ArticleID=291
 

orial U përgjigj 6 vjet më parë

Paqe,
Pyetje ne te njejtin kontekst..
Po në lidhje me kalimin mbi detektorin e volumit të një sistemi alarmi kur sistemi është i fikur?
Sistemi fikur = funksionon detektori dhe sinjalizon, por sistemi nuk do të bjerë alarm pasi është në modalitetin e gatishmërisë. Detektori është me valë dhe mund të transmetojë vetëm pa mundësinë e hyrjes, kështu që nuk mund të fiket përmes sistemit, por vetëm duke hequr një bateri.
orial

Miçi Stafi U përgjigj 6 vjet më parë

Qfare eshte dallimi? njejte si me siper.

orial U përgjigj 5 vjet më parë

Thjesht mprehni pyetjen.
Kjo do të thotë që detektori punon dhe transmeton sa herë që e kaloni, por sistemi i alarmit nuk i përgjigjet transmetuesit.
Është një detektor i instaluar në shtëpinë time dhe mundem në parim para çdo të shtune të mbuloj detektorët / të heq baterinë.
I vetmi ndryshim është se unë kam mundësinë për të zgjidhur problemin. Pyetja është nëse ky sherr është i nevojshëm.
תודה

Miçi Stafi U përgjigj 5 vjet më parë

Nëse detektori zgjohet, por nuk transmeton asgjë, nuk shoh asnjë arsye për t'u shqetësuar. Për mendimin tim nuk ka asnjë ndalim për këtë. Rabini Rabinowitz rinovoi se kur nuk shihni rezultate të drejtpërdrejta për veprim, nuk është e ndaluar (për një kartë që hap derën e një hoteli në Shabbat), dhe atëherë kur ka rezultate (dera hapet) por nuk shihni pasojat e transferimit kartën. Kjo është një risi me të cilën nuk jam i sigurt se jam dakord. Por këtu nuk ka fare rezultate (dhe jo vetëm që nuk i shoh) kështu që nuk shoh nevojë për t'u përkeqësuar.

Moshe U përgjigj 5 vjet më parë

Mendoj se duhet të ndizni detektorin vetëm në ditët kur nuk jeni në shtëpi. Natyrisht jo?

Lini një koment