Gjyqtar i të gjithë vendit

Përgjigje > Kategoria: Morali > Gjyqtar i të gjithë vendit
Oferta E pyetur 3 vjet më parë

Si e kupton rabini pyetjen e Abrahamit 'gjykatësi i gjithë tokës nuk do të bëjë drejtësi'? A është i detyrueshëm morali pa stomak? Dhe nëse jo, nëse morali është diçka që është e detyrueshme vetëm pas vullnetit të Zotit, dhe pa të detyrimi moral nuk ka kuptim, si mund të 'pyetet' Zoti për mungesën e nënshtrimit të tij ndaj moralit?

Lini një koment

1 Përgjigje
mikyab Stafi U përgjigj 3 vjet më parë

Cili është problemi? Edhe nëse morali është i detyrueshëm vetëm për fuqinë e Zotit, Abrahami e pyet atë për mospërputhjen.

Arbitri i fundit U përgjigj 3 vjet më parë

Abrahami nuk e di që po flet me Perëndinë.
Ai e kupton se po flet me dikë që ka aftësinë dhe ka ardhur të bëjë drejtësi. Pra, ai përpiqet të manipulojë me lajka duke kombinuar përcaktimin se cili është akti i duhur.

David Siegel U përgjigj 3 vjet më parë

Çfarë do të thotë të mos e dish se ai po flet me Perëndinë?

Arbitri i fundit U përgjigj 3 vjet më parë

Dhe këtu janë tre persona që qëndrojnë mbi të, njëri prej tyre ishte H. dhe ai nuk e dinte këtë gjatë gjithë ngjarjes
Tora na thotë se është fjala e tij e brendshme, por Abrahami nuk e dinte.

David Siegel U përgjigj 3 vjet më parë

Pra, a mund të jetë që Zoti u mishërua në Jezusin??

Arbitri i fundit U përgjigj 3 vjet më parë

Nëse gjeni gjarpërinjtë që joshin njerëzit dhe gomarët që flasin, atëherë gjithçka mund të jetë.

Lini një koment