Saduki lan mitos

Tanggapan > Kategori: Iman > Saduki lan mitos
Hello Joseph Ditakoni 2 taun kepungkur

Pikirane mimpin wong-wong mau ora nampa instruksi saka wong wicaksana lan nolak Toshav'a nganti sawetara [ora ngerti apa sing ana ing kono] 
Apa prinsip sing nuntun wong-wong mau dudu prinsip sing nuntun sampeyan? 
Apa piwulangé wong Farisi bab wong Saduki bener-bener kesalahan liya kanggo pangertènmu?
Lan apa sebabe sampeyan dirudopekso ing Talmud [mergo sawetara alesan, sing aku durung bisa ngadeg nganti saiki] 
Apa akal sehat ngandhani yen ora ana masalah kanggo nguripake AC ing dina Sabtu, utawa nggodhok banyu kanggo kopi 
Contorting ing ngarep Talmud lan arbitrators, aku aran jenis "angin puyuh" ing apa ya lan apa ora, lan apa alesan kanggo prabédan.
Muga-muga aku njlentrehake dhewe, amarga aku pancen isin karo apa sing dakkandhakake ing artikel sampeyan

Ninggalake komentar

1 Jawaban
mikyab Staff Dijawab 2 taun kepungkur

Yen prinsip sing nuntun wong-wong mau sing nuntun aku, aku iki Saduki lan Beitusi. Yen sampeyan duwe pitakonan tartamtu, mangga dirumusake ing kene lan rembugan kanthi rinci.

Hello Joseph Nanggapi 2 taun kepungkur

Aku ora ngomong sampeyan wong Saduki,
1. Kandhaku, nganti saiki, kaya sing dakkarepake, pendekatan sing kaya ngono yaiku pendekatan Saduki, kurang nampa panemu / ukum / wewenang sing diwarisake kanthi turun-temurun dening para moralis Torah tanpa bukti [sejenis apa sing diomongake Hillel marang Ger sing pengin sinau sihir]
2. Kados kula panjenengan punika ortodoks ing pangertosan halakh, lan sanes-sanesipun

Lan carane kita bisa Cut karo piso cetha apa kanggo nampa ing tradisi lan apa ora

Cekakipun, cara sampeyan ngethok wewenang pisanan ing Teks Masoretik, mula wong Saduki ngethok wong Farisi ing Teks Masoretik.
Lan piyé awaké dhéwé ngerti nèk wong Farisi kuwi bener?
Apa kita duwe bukti kabeneran wong Farisi utawa mung gambling?

ק Nanggapi 2 taun kepungkur

Kamilta Debdihuta kudu nyunting entri Wikipedia sampeyan lan ngaku yen sampeyan mbuktekake yen sampeyan bisa dadi Saduki lan Beitusi.
AP kang ing wektu iku padha padudon karo rabi tartamtu bab Rabbi Shlita, lan aku mikir dheweke mbantah marang aku, yen sampeyan ujar manawa ora ana wewenang ing babagan pamikiran kanggo garis keturunan, sanajan sampeyan wis tekan kabeh. telulas prinsip dhewe ora ana apa-apa. Amarga bagean gedhe saka gagasan telulas prinsip yaiku tradisi. Lan ngerti yen wong liya ora kalah karo aku ...

Hello Joseph Nanggapi 2 taun kepungkur

Aku ora ngrembug babar pisan ora tradhisi utawa rabi, aku ora sibuk mbagi biji, aku sibuk karo definisi.
Aku nyoba mangertos prabédan [yen ana siji] antarane pendekatan lan pendekatan saka wong Saduki [kanggo kekurangan informasi sing aku duwe babagan kabeh]
Apa soko sing entuk bener lan bagéan saka panularan Torah kanggo generasi ing antarane moralists saka Torah [lan kita ora dealing with kasunyatan ilmiah mesthi] oblishing kula, utawa ora, apa ana kuwi "formal" panguwasa digawe dening moralists saka Torah ing kabeh generasi
Aku gumun, kepriyé anggonku bisa nampani Torèt kang katulis, awit iku uga kaparingaké déning wong-wong kang ora daktampa panguwasaé.

mikyab Staff Nanggapi 2 taun kepungkur

Aku ora ngomong nèk kowé kuwi wong Saduki. Apa sing dakkandhakake yaiku debat babagan apa aku wong Saduki utawa ora iku ora penting kanggoku. Pitakonan yaiku apa sing bener lan dudu judhul sing pantes.
Apa sing dikirimake ing pesen saka Sinai utawa institusi sing nduweni kualifikasi (Sanhedrin) iku bener, lan kabeh liyane sanajan dikirim ing tradisi ora bener. Prasaja banget. Iku ora tansah prasaja apa teka saka Sinai utawa institusi qualified lan apa ora, nanging iku diskusi sing kudu dianakaké ing saben prakara ing kaluwihan dhewe.
Pancen, ora ana wewenang kanggo apa sing diciptakake kanthi tradhisi turun-temurun. Mesthi ora. Wis sawetara bobot, lan ana hukum adat. mekaten. Mung Gusti Allah utawa institusi sing nduweni wewenang. Ngomong-ngomong, iki dudu barang anyarku. Iki minangka aturan sing disepakati dening akeh arbitrator. Nanging sok-sok padha cenderung nglirwakake.

Sampeyan lan K. (lan uga rabi sing kuotasi) mung ora ngerti pratelanku. Panemuku yaiku kanthi konsep ora ana wewenang tumrap perkara faktual. Dene kanyatan, lan ora ana prakara apa ilmiah utawa ora (malah tekane Sang Mesias utawa panyedhiya pribadi iku kasunyatan) sing bisa kanggo ngyakinake aku yen iki bener lan ora ngaku marang aku minangka panguwasa sing wis kabukten. Amarga yen aku ora yakin, apa gunane aku dikandhani yen posisi sing kaya ngono kuwi bid'ah?! mekaten. Prasaja lan cetha banget, lan sapa wae sing ora setuju mung bingung.

Hello Joseph Nanggapi 2 taun kepungkur

Kayane aku wis ngerti iki, mula aku takon
Aku bakal nerangake kanthi luwih rinci, kepiye sadurunge sampeyan duwe statistik sing bener? Umpamane tata cara sholat
Apa kowé ora ngandel marang wong sing ora nduwé pangwasa?

Michi Nanggapi 2 taun kepungkur

Aku ngomong babagan kasunyatan. Ana dialog wong budheg ing kene

Hello Joseph Nanggapi 2 taun kepungkur

Yen sampeyan ngomong fakta, apa tegese bukti?
Yaiku, sampeyan nampa apa sing diwenehake minangka paseksen, nanging ora nampa apa sing diwenehake minangka "panemu dhewe"?
Semono uga aku ngerti

Lan ing kene aku isin

Kabeh khotbah para wicaksana saka ayat-ayat kasebut dudu paseksi nanging "panemu dhewe," mesthine.

Dene yen dikandhakake Chazal iku panguwasa, iku Manlan, apa dudu panemune para ahli Taurat wiwit biyen nganti saiki?

mikyab Staff Nanggapi 2 taun kepungkur

Aku suggest kita mungkasi kene. Sampeyan nggawe angel nalika sampeyan ora ngerti apa iku kabeh.
Menawi wonten ingkang spesifik ingkang kula aturaken lan kados dene panjenengan mboten ngertos, tulisen kanthi cetha (kalebu sumberipun) lan saged dipunrembag. Aku takon tanpa statement umum babagan cara sing jelas yen sampeyan ora ngerti.

Ninggalake komentar