Tanggapan kanggo Seri Iman lan Ilmu

Tanggapan > Kategori: Iman > Tanggapan kanggo Seri Iman lan Ilmu
P. Ditakoni 4 taun kepungkur

Shalom Harav ing konteks seri babagan ilmu lan iman sing ditulis rabiynet Rabi digunakake Ing tampilan fisiko-teologis
Aku takon marang dheweke: Miturut kawruh sing paling apik, ana keraguan ing bukti iki, amarga omongan babagan sebab sing sepisanan yaiku pirembagan babagan kahanan sing sadurunge kasunyatan lan kahanan iki ora setya marang legalitas kasunyatan kita. Aku ngerti yen iku dudu bukti
Aku seneng jawaban matur nuwun.

Ninggalake komentar

1 Jawaban
Michi Staff Dijawab 4 taun kepungkur

Yen aku mangertos pitakonan sampeyan kanthi bener, sampeyan pancen takon apa dhasar kanggo nganggep yen prinsip kausalitas sing bener ing kasunyatan kita bener sanajan sadurunge jagad iki digawe (amarga kanthi kekuwatane kita wis mbuktekake manawa digawe dening sawetara wong. sabab). Jawabanku yaiku prinsip kausalitas ora kudu dadi domain wektu, nanging bisa uga jinis obyek. Benda-benda sing kita kenal saka jagad iki dudu sababe dhewe nanging diciptakake dening sesuatu / wong, mula ana prinsip kausalitas. Objek liyane bisa uga ora mbutuhake alesan. Obyek ing donya kita digawe ing tumitah, lan kanggo wong-wong mau prinsip kausalitas ditrapake preduli saka wektu. Kajaba iku, sanajan ing jagad kita, prinsip kausalitas dudu asil saka pengamatan sing prasaja nanging minangka asumsi apriori. Dadi ora ana alangan kanggo ngetrapake ing konteks / wektu liyane uga.

P. Nanggapi 4 taun kepungkur

Sugeng Rabi
Saka bagean kapindho jawaban aku ngerti yen iku apriori (yaiku gumantung ing eling) lan iku kasunyatan sadurunge eling manungsa ..
Tegese, kabeh sing gumantung ing eling manungsa kalebu ing kausalitas lan kabeh sing sadurunge ora kalebu kausalitas.
Miturut iki aku ora ngerti bukti.
Aku seneng jawaban matur nuwun.

Michi Staff Nanggapi 4 taun kepungkur

Iku angel kanggo kula kanggo ngrembug interval kuwi. Sampeyan ora ngerti aku bener. Aku ora mbantah yen prinsip kausalitas iku subyektif. Pratelanku yaiku objektif, nanging ana gegayutane karo pengalaman kita lan dudu perkara liyane. Nanging bab-bab sing ing pengalaman kita bener kanggo aplikasi malah sadurunge manungsa ana lan sadurunge donya digawe (utawa luwih: bab wayahe tumitah dhewe). Apa sing dakkandhakake yaiku prinsip kausalitas ora asale saka pengamatan nanging saka alesan apriori, nanging ora mbantah manawa ana gegayutane karo obyek material (sing ana ing pengalaman kita) lan ora saben obyek.

Yaiku Nanggapi 4 taun kepungkur

Miturut rabi, dhasar kasebut asale saka pengamatan eksternal babagan ide kausalitas utawa kaya ngono.
Dadi sapa sing nggawe? 🙂

Michi Staff Nanggapi 4 taun kepungkur

Sing nggawe kabeh

Shonra wong lelungan Nanggapi 4 taun kepungkur

Yen jagad iki digawe kaya ngono tanpa sebab, kenapa gangguan kasebut ora kedadeyan nganti saiki?

Oops, aku mlaku ing keyboard maneh lan entuk respon.

Salam, Shunra Katolovsky

Ninggalake komentar