Mosmarrëveshja midis bashkëshortëve për rrethprerjen

Përgjigje > Kategoria: Të përgjithshme > Mosmarrëveshja midis bashkëshortëve për rrethprerjen
Pisha E pyetur 2 vjet më parë

Pershendetje Rabin dhe gezuar festat,
Nëse konstatohet se ka mosmarrëveshje mes dy prindërve për rrethprerjen e një foshnjeje. Ligjërisht dhe/ose moralisht, a duhet të lejohet një palë që dëshiron një synet ta bëjë atë? Apo duhet të vihet në pritje situata dhe ta lëmë fëmijën të zgjedhë kur të rritet?
Të fala,

Lini një koment

1 Përgjigje
mikyab Stafi U përgjigj 2 vjet më parë

Varet se çfarë marrëveshjesh kanë qenë çifti që në fillim (kur janë martuar). Nëse nuk ka një pëlqim të qartë dhe nuk mund të konkludohet nga një burg (p.sh. zakoni mbizotërues në mjedisin e tyre) etj., atëherë më duket se moralisht njeriu duhet ta lërë fëmijën të zgjedhë kur të rritet.

kineze dhe sterile U përgjigj 2 vjet më parë

Moral nga një rregull fetar jo?

Dhe nëse këtu do të ketë një përplasje midis fesë dhe moralit, a do të ushtroni konsiderata territoriale dhe do të preferoni moralin? (Në fakt, pse të mos i përdorni këto në përgjithësi ndaj foshnjës? Për shembull në vende ku ligji ose shoqëria nuk miraton një fjalë)

mikyab Stafi U përgjigj 2 vjet më parë

Fetare sigurisht jo. Dhe se kundërshtimi i nënës shpronëson detyrimin e babait?
Nuk e kuptova pyetjen për territorin. Cila është lidhja?

Lini një koment