Naha gerakan Zionis ngalawan moralitas?

Tanggapan > Kategori: Umum > Naha gerakan Zionis ngalawan moralitas?
Adir Ditanya 7 bulan katukang

Halo Rabbi, kuring ningali yén anjeun netepkeun diri anjeun salaku "zionis agama", tanpa tanda hubung, pikeun ngantebkeun yén Zionisme anjeun (ngan, atanapi utamina) tina nilai moral universal. Janten, kuring badé naroskeun naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan téks ieu:
"Naon rasisme?

Rasisme nyaéta diskriminasi atanapi permusuhan dina dasarna 
étnis.

Naon Zionisme?

Zionisme nyaéta gerakan pikeun ngadegkeun nagara Yahudi di basisir tenggara Laut Tengah, wewengkon anu dina waktu mecenghulna Zionisme lolobana dicicingan ku non-Yahudi - Paléstina - Kristen jeung Muslim.

Oké, tapi kumaha éta ngajadikeun Zionisme rasis?

basajan pisan. Inget definisi rasisme? Hayu urang nganggo:

Diskriminasi dina Dasar Etnis - Zionisme henteu kantos naroskeun pendapat pribumi Paléstina ngeunaan ngadegkeun nagara Yahudi di tanah air sorangan. Ieu palanggaran serius prinsip démokrasi: sanajan aranjeunna diwangun nepi ka 100% tina populasi, teu saurang ogé ganggu nanya naon pamadegan urang Paléstina pituin. Naha? Sabab ngan saukur lain urang Yahudi. Prinsip demokratis anu langkung menonjol - wasiat mayoritas - ditolak pikeun penduduk asli nagara, tapi upami aranjeunna asalna tina latar étnis anu salah. Urang Paléstina pribumi tangtu ngadukung kamerdékaan Arab, tapi pamadegan maranéhna teu metot. Ieu alesan naha Zionis vehemently nentang sapanjang taun mandat ngadegna déwan législatif - sabab wasiat mayoritas bakal mupuskeun perusahaan Zionis.

Kamusuhan dumasar étnis - Kusabab mecenghulna Zionism, Paléstina pituin hirup di tanah air maranéhanana geus katempo sarta katarima salaku "halangan". Naha? Kusabab Zionisme - ngadegna nagara "Yahudi" - merlukeun mayoritas Yahudi di nagara éta. Sarta alatan aya mayoritas jelas non-Yahudi Paléstina dina waktos éta, pisan ayana populasi pribumi ieu jadi teu dipikahoyong. Zionisme ngabalukarkeun fenomena unbelievable: jalma anu katarima salaku teu dihoyongkeun - ngan kusabab maranéhna cicing di imah sorangan. Sareng nalika politisi Israél modéren nyauran Paléstina salaku "duri di gigir" (katingalina panulis téks hartosna perdana menteri Israél ayeuna, Naftali Bennett, anu nyarios ieu sigana ngalawan latar tukang frustasi yén ayana Paléstina di Wewengkon-wewengkon "ngaganggu" ku Israél nganéksés aranjeunna). Éta pangaruhna tetep aya di urang dugi ka ayeuna.
Naha rabi gaduh jawaban kana klaim ieu? Ieu disada sapertos klaim anu serius pisan. Kusabab anjeun nyarios yén anjeun Zionis sakumaha David Ben-Gurion éta Zionis, anjeun moal ngajawab aranjeunna kalayan jawaban, "Ieu naon anu kami paréntah dina Taurat." Patarosan, teras, naon jawaban anjeun ka aranjeunna, salaku "skor sekuler".

Ninggalkeun komentar

1 Waler
mikyab Patugas Dijawab 7 bulan kapengker

Pamadegan kuring nyaéta téks di handap ieu omong kosong.
Kahiji, Zionisme mah henteu dumasar kana ajén moral, sakumaha ogé kulawarga kuring henteu dumasar kana moral. Ieu ngan kanyataan. Abdi kagolong kulawarga abdi sareng abdi oge kagolong kana umat abdi. Sareng sapertos kulawarga kuring peryogi bumi, jalma kuring ogé peryogi bumi.
Di bagian ieu nagara hirup pribumi tanpa identitas nasional, tanpa kadaulatan sarta tanpa nagara. Teu aya masalah pikeun sumping sareng netep di dieu sareng narékahan pikeun ngadegkeun bumi nasional bari ngajaga hak-hakna. Khususna aranjeunna nawiskeun aranjeunna divisi sareng aranjeunna nolak. indit ka perang jeung dahar eta. Jadi ulah ngarenghik.

A skor manehna tungtutan teu boga Dibales 7 bulan kapengker

Éta ogé penting pikeun dicatet yén jumlah pangeusi wewengkon ieu dina waktu mimiti Zionism éta pisan leutik, sarta lolobana ti maranéhanana ogé imigran ti nagara tatangga. Kalayan ningkatna gerakan zionis sareng kamekaran perdagangan sareng ékonomi, seueur deui anu milih hijrah ka dieu. Kira-kira saabad saterusna maranéhanana ogé mutuskeun yén maranéhanana éta hiji jalma, sarta sésana mangrupa sajarah.

Interprétasi kopenhagen Dibales 7 bulan kapengker

Diskriminasi lain dina dasar étnis tapi dina kapamilikan. Lamun anjeun cagar hak mutuskeun nu strangers bakal asup ka imah anjeun, anjeun teu "discriminating on grounds étnis." Teu aya bédana dasar antara nyegah asupna sateuacanna sareng ngaleungitkeun jalma asing sacara retrospektif upami aranjeunna nyerang bumi anjeun nalika anjeun teu aya.

Urang Israil dasarna diwangun ku turunan Babul sareng Roma (kalebet jalma-jalma anu ku urang diadopsi kana waktosna kana kulawarga) sareng ti saprak éta ahli waris dianggap hiji-hijina anu gaduh sah lahan.

Emanuel Dibales 7 bulan kapengker

Tapi sanaos ieu, Rabi Michi nyangka yén bakal aya masa depan dina kakawasaan sareng ogé milih pilihan "korektif": ieu Ben Barak anu deranged:https://www.srugim.co.il/620627-%d7%a8%d7%9d-%d7%91%d7%9f- %d7%91%d7%a8%d7%a7-%d7%90%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%9e%d7%93-%d7%9e%d7%9b%d7%a4%d7%a8-%d7%9e%d7%a0%d7%93%d7%90-%d7%a8%d7%95%d7%a6%d7%94-%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%95%d7%aa

Ninggalkeun komentar