Kewajiban kanggo mbayar ganti rugi kanggo karusakan kanggo Palestina lugu

Tanggapan > Kategori: Umum > Kewajiban kanggo mbayar ganti rugi kanggo karusakan kanggo Palestina lugu
Pinus Ditakoni 5 wulan kepungkur

Sugeng Rabi,
Apa ana kewajiban ing Negara Israel kanggo menehi ganti rugi marang wong Palestina sing ora salah sing wis cilaka dening tumindak Negara Israel marang Hamas?
Lan pitakonan liyane, yen sampeyan tiba Kesalahan Ing tumindak pasukan tartamtu, lan minangka akibat saka kesalahane wong Palestina sing tatu, apa ana kewajiban kanggo menehi ganti rugi?
Salam,

Ninggalake komentar

1 Jawaban
mikyab Staff Dijawab 5 wulan kepungkur

Ing artikelku babagan dilema tembok pertahanan (individu lan umum), kesimpulane yen ana pihak katelu (non-Palestina) sing cilaka dening tumindak kita, aku bakal ngomong ya, banjur Hamas bisa dituntut. karusakan. Nanging ing kasus Palestina, misale jek kula kudu langsung menyang Hamas, sing perang kanggo wong-wong mau lan misi bakal menehi ganti rugi. Kaya ora perlu menehi ganti rugi marang wong sing kita perang karo prajurit sing wis tatu ing perang tanpa perlu. Wis ngandika yen ana perang, Kripik cipratan.

Pinus Nanggapi 5 sasi kepungkur

Aku elinga nanging sampeyan uga nulis ing kono yen wong sing dianiaya bisa nylametake wong sing nganiaya ing salah sawijining anggota awak lan ora bisa disimpen, mula dheweke kudu. Yagene ora bener ing kene uga babagan kesalahan?

mikyab Staff Nanggapi 5 sasi kepungkur

Kaping pisanan, sapa sing ujar manawa kahanan kasebut bisa disimpen? Ana pengungsi sing rentan sing ora bisa dihindari. Kapindho, sanajan ana cara kanggo ngindhari kesalahan ing kasus tartamtu iki lan minangka bagean saka cara perang ing jagad iki.
Cara Maimonides yaiku mateni kuwi ora wajib. Dilarang nanging dheweke dudu pembunuh. Cara Thos ya.

mikyab Staff Nanggapi 5 sasi kepungkur

Hasbra nyatakake yen aku ora sengaja ngrusak properti sing duwe, aku ora kudu menehi ganti rugi. Lan sawetara sing pisanan lan pungkasan nulis yen ing wong sing dianiaya uga ora ana larangan kanggo mateni sanajan dheweke bisa nylametake dheweke ing salah sawijining anggota awak. Iki mung ngandika bab pihak katelu.

Pinus Nanggapi 5 sasi kepungkur

Yen kedadeyan salah sijine utusan Negara Israel (prajurit/polisi) nyimpang lan nindakake tumindak jahat marang warga Palestina (umpamane prajurit sing dirudopekso wong Palestina). Ing kasus kaya mengkono, apa ana kewajiban Negara Israel kanggo menehi ganti rugi marang korban kejahatan sing padha?

mikyab Staff Nanggapi 5 sasi kepungkur

Aku mikir. Banjur ana papan kanggo nuntut prajurit sing bakal mbalekake dhuwit menyang negara. Nanging dheweke nindakake kekuwatan lan kekuwatan (panguwasa lan senjata) sing diwenehake dheweke, mula dheweke tanggung jawab kanggo tumindake.

mikyab Staff Nanggapi 5 sasi kepungkur

Yen dirudopekso tanpa guna, ora kanthi kekuwatan senjata utawa panguwasa sing ditampa, nanging kaya wong liya, mula miturut pendapatku, pratelan kasebut pribadi marang dheweke lan ora ana kewajiban negara kanggo menehi ganti rugi.

Pinus Nanggapi 5 sasi kepungkur

Dene tanggung jawabe negara, kepriye anggone njlentrehake apa kang katulis ing dhuwur, yen negara ora tanggung jawab marang kaluputane, dene ing kene tanggung jawabe marang utusane (sing saka pamawase negara ora. dianggep ala).

mikyab Staff Nanggapi 5 sasi kepungkur

Amarga ana pirembagan bab karusakan disebabake perang, lan kanggo sing ora tanggung jawab amarga ana hukum persecuting bebarengan. Nanging mung tumindak sawenang-wenang sing ora kanggo tujuan perang mesthi nduweni kewajiban kanggo menehi ganti rugi. Ora ana hukum nganiaya ing kene.

Pinus Nanggapi 5 sasi kepungkur

Kasus sing padha uga dikenal nalika taun 2000 Mustafa Dirani nuntut Negara Israel kanggo ganti rugi, ngakoni yen dheweke wis ngalami rong kasus pelecehan seksual dening para interogator. Antarane liyane, dakwaan kasebut nyatakake yen jurusan Unit 504, sing dikenal minangka "Kapten George," nglebokake iki menyang anus Dirani. Miturut Dirani, nalika papriksan dheweke disiksa, kalebu goyang, ngremehake, digebugi, ora turu, lan diikat ing posisi tumungkul nganti suwe, lan amarga asor dheweke diinterogasi nalika wuda.[10] Pita investigasi, sing direkam dening Unit 504, ditampilake ing program televisi "Fakta" tanggal 15 Desember 2011. [11] Ing salah sawijining video kasebut, penyidik ​​​​George katon nelpon salah sawijining penyidik ​​​​lan menehi pitunjuk supaya nggulung celana menyang Dirani lan ngancam Dirani kanthi rudo pekso yen dheweke ora menehi informasi.[12]

Ing Juli 2011, Mahkamah Agung mutusake, ing pendapat mayoritas, yen Dirani bisa terus ngupayakake tuntutan tort sing diajukake marang Negara Israel, sanajan dheweke manggon ing negara musuh, lan malah bali menyang keterlibatan ing aktivitas musuhan marang negara. negara [15] Saka panjaluke negara, dianakake sidang liyane, lan ing Januari 2015 diputusake yen tuntutane Dirani kudu dibatalake, kanthi alasan sawise Dirani dibebasake saka tahanan dheweke bali menyang organisasi teroris sing tujuane tumindak marang negara. lan malah nyirnakake.

Saka iku katon ana relevansi kanggo pitakonan apa penggugat manggon ing negara mungsuh utawa ora. Aku uga ngelingi yen ana pranatan saka jaman hukum Inggris sing nyatakake yen mungsuh ora bisa nuntut.

mikyab Staff Nanggapi 5 sasi kepungkur

Jawabanku ora sah (aku dudu ahli hukum internasional). Aku ngomong mratelakake panemume ing tingkat moral.
Dene Dirani, masalahe ora urip ing negara mungsuh, nanging dheweke dadi mungsuh sing aktif. Sapa wae sing manggon ing negara mungsuh mesthi bisa nuntut ganti rugi, nanging mung yen ana sing ditindakake kanthi ilegal lan ora ana ing konteks perang (yaiku kanthi sengaja ngrusak wong sing ora salah). Aku guess tortures iki ora rampung mung kanggo nyiksa dheweke nanging kanggo extract informasi saka wong. Mulane iki tumindak perang. Yen dheweke mung nyiksa dheweke, sanajan ana ing fasilitas GSS minangka bagean saka investigasi, sanajan dadi mungsuh, dheweke uga bisa njaluk ganti rugi, lan diskusi sing ditindakake ing kana.
Miturut cara, argumentasi yen dheweke tumindak ngrusak negara, dheweke ora duwe hak kanggo nggunakake institusi kasebut, aku rumangsa ora sah. Saben prajurit mungsuh (tawanan) ana ing kahanan kaya mengkono, lan aku ora bakal ngomong babagan prajurit. Dheweke ngomong babagan Dirani amarga dheweke teroris.
Kajaba iku, ana argumentasi ing kene: yen penyalahgunaan ngluwihi apa sing diidinake utawa ditindakake mung kanggo nyiksa, mula sanajan Dirani ora duwe hak kanggo nuntut negara, mesthine kudu nyelidiki lan ngukum wong sing nglakoni (hukum pidana, tanpa preduli saka penuntutan sipil Dirani). Lan yen padha ora nyimpang - banjur apa iku dadi mungsuh. Ora ana sabab saka tumindak.

Ngisi teroris kanthi ganti rugi Nanggapi 5 sasi kepungkur

B.S.D.. XNUMX ing suku P.B

Iku misale jek organisasi teroris ing tumindak matèni IDF kudu njupuk tindakan defensif lan preventif sing gedhe-gedhe sing utang ganti rugi kanggo karusakan sing disebabake sak gelut kanggo wong sipil resik, Yahudi lan Arab.

Salam, Hasdai Bezalel Kirshan-Kwas Cherries

Ninggalake komentar