Konsékuansi tina nolak skepticism pikeun métode anjeun sarta Descartes

Tanggapan > Kategori: Umum > Konsékuansi tina nolak skepticism pikeun métode anjeun sarta Descartes
Rasional Ditanya 2 taun katukang

Ayeuna,
Abdi hoyong naroskeun ngeunaan hiji hal anu kuring mendakan dina situs wéb Repentants,
Aya patarosan kawentar Kant yén euweuh hubungan antara subjektif jeung dunya per se na sigana basajan, lajeng patarosan timbul ngeunaan kumaha urang tiasa percanten asumsi urang yen aya hubungan antara dunya jeung manusa. Barina ogé, teu mungkin pikeun masihan bukti sapertos sabab urang sok ngalaman regression tina patarosan, tapi sigana jalma anu teu skeptis narima asumsi yén asumsi dasar teu kudu mawa bukti sarta hususna yén ieu téh harti maranéhanana salaku hiji. aksioma.
Janten kuring hoyong naroskeun, naha anggapan tibalik yén naon waé anu teu aya alesan tiasa dipertanyakeun, nyalira mangrupikeun anggapan?
Upami kitu, sigana urang gaduh kawajiban pikeun nganggap kapastian ngeunaan asumsi dasar urang, tapi sakumaha anu dipikanyaho rabi henteu nampi ieu, tapi ngagentos kapastian ku akal, tapi kumaha éta pas kana carita? Kamungkinan pisan kamungkinan nganggap anjeun nampi klaim skeptis henteu?
Ogé, kuring ngan sakali datang nepi ka patarosan ngeunaan Descartes anu nurutkeun anjeunna teu sigana meunang eta sadayana, tapi ngan berkat bukti ontologis tambah yen Allah téh alus dina nyobian pikeun ngabéréskeun masalah, tapi kumaha anjeunna nganggap yén alus. obyektif?

Ninggalkeun komentar

1 Waler
mikyab Patugas Dijawab 2 taun katukang

Henteu yakin kuring ngartos patarosan. Tapi, kuring bakal mairan sakedik kana naon anu anjeun nyarios:

  1. Kant henteu nyarios yén teu aya hubungan antara persepsi urang sareng dunya. Aya pasti sambungan, sarta leuwih kumaha. Anjeunna ngan ukur ngaku yén gambar anu urang tingali mangrupikeun hal anu sadar. Tapi anjeunna ngagambarkeun fenomena di dunya sorangan. Contona, gelombang éléktromagnétik di dunya ditarjamahkeun jadi cahaya dina eling urang. Henteu aya hubunganana antara aranjeunna? Jelas aya sambungan. Cahaya mangrupikeun representasi visual tina gelombang éléktromagnétik.
  2. Aya patarosan anu parantos diangkat ka Kant, éta ti mana anjeunna terang yén aya dunya sorangan upami sadayana anu tiasa diaksés ku urang ngan ukur fenomena (fenomena kognitif). Jigana ieu hasil tina prinsip kausalitas, anu mangrupa prinsip a priori. Tina prinsip ieu nuturkeun yén upami aya fenomena sadar kedah aya hal di dunya anu nyababkeun éta.
  3. Abdi henteu ngartos patarosan ngeunaan hal anu teu aya alesan. Naha anjeun badé naroskeun upami aya hal anu henteu aya alesan? Sacara prinsip mungkin enya, tapi prinsip kausalitas nganggap teu. Dina téori kuantum, contona, hubungan antara sabab jeung akibat mah béda jeung malah teu bener aya dina rasa biasa. 
  4. Anjeun nyampur kapastian sareng bebeneran. Anu kuring pikir teu aya anu pasti henteu aya hubunganana sareng diskusi dina cara naon waé.
  5. Skepticism mana ngalawan reasonableness. Anu skeptis mikir yén ngan ukur kapastian anu masihan bebeneran, sapertos anu muncul tina naon anu anjeun carioskeun. Tapi anjeun salah ngeunaan éta. 
Rasional Dibales 2 taun ka tukang

Hatur nuhun pisan pikeun koméntar sababaraha di antarana kuring ngartos kuring bakal nyobian netelakeun bagian anu kuring henteu ngartos.
2. Abdi naroskeun perkawis ieu ogé. Saha waé anu henteu skeptis sigana satuju yén kedah aya hubungan antara dunya sareng fenomena (sebutkeun panon sareng cahaya dina Doge 1), tapi upami sadayana kasadaran urang diwangun ngan ukur dina prinsip apriori salaku kausalitas éta masih tiasa diinterpretasi alesan countless kumaha tayangan ti indra dijieun, malah Descartes Dupi alesan dina rasa lega ieu; Tapi lolobana urang teu nganggap éta alesan katuhu. Upami kitu, prinsip kausalitas nyalira sigana henteu cekap, tapi peryogi anu langkung seueur, sanaos tangtosna sigana aya di tukang.

3. Sanes maksad patarosan perkawis kajadian atanapi lumaku, sanaos tangtos aya kaitanna, tapi utamina perkawis asumsi sareng klaim, contona definisi asumsi anu teu aya alesan. Kuring anggap ngan ku hal ieu bisa dipercaya, dina jenis persepsi yen Allah teh jangkar sabab di dunya. Tapi upami urang henteu ragu asumsi kumaha urang tiasa nyarios yén aya anu teu pasti tapi ogé ngagaduhan dimensi kawajaran? Barina ogé, sagala asumsi ngeunaan reasonableness nganggap di tukang yén éta bisa questioned.
3. Ogé di sisi séjén, skeptis dina metoda na memang daék ragu asumsi, tapi lamun kitu, manéhna ogé bisa ragu asumsi yén asumsi kudu questioned atawa naon wae tanpa alesan salah. Upami kitu, naha anjeunna katingali nuju motong dahanna? Henteu?
5/4 Maksad abdi sapertos 3 Risha.

mikyab Patugas Dibales 2 taun ka tukang

3. Anjeun nganggo istilah "sabab" dina cara kuring teu ngarti. Maksud anjeun rasa / nalar?
Memang teu aya dasar pikeun premis. Tapi teu bener kuring teu ragu asumsi. Henteu aya klaim, asumsi atanapi kacindekan, anu pasti pikeun kuring.

Rasionalis Dibales 2 taun ka tukang

Memang maksudna mah di sisi akal/rasa.
Kahiji, ngeunaan 2 anjeun satuju yén urang ngan saukur boga premis yén naon urang tingali bener? Kusabab éta sigana henteu cekap pikeun prinsip apriori yén anjeunna tiasa * nyalira * ngahubungkeun ka arah nampi dunya material.

Janten upami kitu, kumaha anjeun tiasa kéngingkeun premis tapi dina cara anu teu pasti? Ieu naon pisan teu jelas keur kuring.
Komo lamun nyebutkeun éta mungkin, dina hubungan naon eta bakal pasti? Kalawan hal ka banding sejen atawa mamang séjén? Éta kamungkinan yén mamang anu sami ogé bakal nganggap yén aya katerangan anu sanés, langkung dasar, sareng anjeunna, atanapi mimitina, sistem katerangan anu dasarna nyaéta axiomatic. Tapi teras éta ngan ukur hartosna yén anggapan anu kami pikir éta premis sanés sapertos kitu, tapi kacindekan tina hal anu langkung dasar.
Iwal mun aya skeptis jeung ngaku yén asumsi bisa questioned, tapi lajeng dimana probability pas kana gambar? Sabab sagalana pikeun manéhna sarua wenang. (Sareng anggapan yén sadayana sawenang-wenang nyaéta sawenang-wenang…)

Tur upami kitu, sajauh anjeun meunang klaim skeptis lajeng aya ogé euweuh validitas kana kanyataan yén hal sigana lumrah mun kuring, sabab sagala probabiliti ngan dina tingkat reasonableness subjektif tapi euweuh sambungan antara eta jeung dunya obyektif jeung can kungsi sasak salaku mukadimah.
Sareng upami anjeun henteu skeptis, maka anjeun ogé henteu naroskeun asumsi…

Arbiter panungtungan Dibales 2 taun ka tukang

"Gelombang éléktromagnétik di dunya ditarjamahkeun jadi cahaya"
Gelombang ditarjamahkeun kana sinyal neuron. Narjamahkeun kana anu sanés Narjamahkeun kana anu sanés… Kumaha waé dina tungtungna aya cahaya.
Henteu aya hubungan langsung antara cahaya sareng gelombang. Kontéksna pisan, teu langsung.

mikyab Patugas Dibales 2 taun ka tukang

Kuring leungit anjeun sagemblengna. Anjeun nyampur kelamin jeung non-sex leuwih sarta leuwih deui, sarta teu ngarujuk kana naon kuring diwaler. Abdi parantos ngawaler sadayana.

Arbiter, éta sambungan langsung. Hiji nyababkeun anu sanés, sanaos dilakukeun ngalangkungan sababaraha léngkah. Lamun anjeun ngabongkar jalur antara rubbing patandingan jeung igniting seuneu anjeun bakal manggihan aya sababaraha tahapan panengah. Émang kunaon? Hiji ngabalukarkeun lianna. Dupi Nafam upami aya tahapan perantara? Na yén urang keur kaayaan masalah kakawasaan kakawasaan-Na?

Ngabales leungitna Dibales 2 taun ka tukang

Upami anjeun kaleungitan kuring, kumaha jawaban anjeun?…

Anu henteu jelas pikeun kuring nyaéta umumna sapuk yén definisi premis nyaéta henteu aya alesan pikeun ngadasarkeunana.
Tapi upami kitu, kumaha premis tiasa ditaroskeun tanpa ngagunakeun premis khusus? Salaku nu ngaku anjeun ngalakukeun.
Ku kituna di sisi séjén anjeun meunang yén asumsi bisa questioned jadi kumaha anjeun tiasa nganggap hal anu leuwih atawa kurang kamungkinan? Barina ogé, anjeun ogé tiasa mamang langkung seueur ngeunaan kamungkinan kamungkinan éta…? Janten kacindekan anjeun lumayan janten sulfist. Atanapi anjeun bakal ragu kana anggapan yén anjeun tiasa ragu sareng anjeun bakal macét.
Tapi kudu disebutkeun yen aya dina awal pamikiran sababaraha asumsi * tangtu * bakal jadi leutik sakumaha anu kasebut.
Misalna anggapan yén naon anu urang pikirkeun masuk akal memang obyektif (sanaos henteu kedah obyektif). Kusabab ngan ti dinya bisa disebutkeun yen pagawe kamungkinan, jsb. Tapi upami anjeun nyarios yén sadaya asumsi urang henteu pernah gaduh persentase anu tangtu kalayan ragu anu aya dina aranjeunna, maka mamang éta kedah dibentuk saatos klaim skeptis anu aya di luar aranjeunna, sareng saloba anjeun skeptis anjeun moal pernah tiasa ngaku yén aya hiji hal. sakumaha wajarna…

Ku kituna abdi hoyong nyebutkeun yén anjeun ogé satuju yen aya hal primitif ngeunaan métode anjeun sarta teu sagalana ngan plausibility. Atawa kamungkinan geus pasti.
Atoh, upami kuring leres, teras anu pikaresepeun nyaéta anjeun langkung resep janten posmodernis tibatan fundamentalis 😉

Sareng sanaos teu aya bukti pikeun nyarios, aya jejak nyarios dina muka konci buku catetan iman:
"Kanggo pangaweruh pangalusna kuring, hiji jalma teu boga kamungkinan pikeun ngahontal kapastian dina widang naon." Upami anjeunna mendakan jalan pikeun ngahontal kapastian sapertos kitu anjeunna sigana salah (pasti! 🙂). ”
Ieu ngandung harti yén aya hal anu pasti sareng dasar dina dasar pamikiran urang dina ahir dinten anu nyarios aya korelasi antara akal sareng dunya anu sanés kedah ditakdirkeun pikeun skeptisisme.

mikyab Patugas Dibales 2 taun ka tukang

Bales, kuring kaleungitan anjeun ayeuna (naon anu anjeun pikahoyong ayeuna) saprak kuring parantos ngajawab sadayana sateuacanna.

linggih? Dibales 2 taun ka tukang

Naha metode anjeun ogé kedah gaduh premis anu tangtu (malah terbatas), anu bakal kami tampi kalayan pasti sareng henteu ngan ukur tina kawajaran.
Sareng kuring pikir premis ieu nyaéta yén anu sigana wajar pikeun urang memang wajar sareng aya korelasi kana éta. Ngan ku cara ieu kuring mikir yén patarosan kuring tiasa dibenerkeun tanpa ragrag kana skepticism lengkep sareng di sisi sanésna henteu ngaku yén sadayana pasti.
Di sisi anu sanés, anjeun mimiti ngaku yén anjeun leres-leres "ragukeun asumsi dasar. Henteu aya klaim, asumsi atanapi kacindekan anu pasti pikeun kuring."
Tapi upami anjeun leres-leres hartosna naon anu anjeun tulis, anjeun kedah gaduh kamampuan pikeun ngabédakeun premis mana anu leres atanapi henteu (sabab anjeun henteu skeptis….), Tapi kamampuan ieu ogé mangrupikeun premis sareng anjeun bakal ragu sareng ngulang deui. lajeng Anjeun kudu skeptis.
Jigana hal ieu basajan, tapi saprak kuring nempo yén anjeun geus filsuf kadua ngaku hal sarupa nalika anjeun duanana nyatakeun diri non-postmodernists Kuring hayang ningali naha kuring bener atawa lamun kecap kuring teu seukeut. Sareng anjeun tiasa tuang jajan sareng ngantepkeun sadayana.

Kusabab anjeunna ogé nampi yén teu aya hubungan antara asumsi sareng kahayangna di dunya numutkeun Kant sareng sadayana kedah ditaroskeun, tapi dina masalah anu sanés aya kasimpulan anu lumrah… Ieu sanés klaim anjeun tapi tungtungna sami sareng gerakan. Kuring geus dibere dieu.

mikyab Patugas Dibales 2 taun ka tukang

Kuring ngajawab pikeun katilu kalina: henteu. Henteu aya anu pasti dina panon kuring. Jeung kuring ngulang keur kateupastian kali seventeenth teu skepticism. Skepticism hartina sababaraha posisi teu hadé ti sabalikna. Kateupastian, sabalikna, ngan ukur hartosna kuring henteu yakin.
Ieu. Abdi berés.

budak awéwé Dibales 2 taun ka tukang

Sareng kumaha upami kolom geometri anu condong 0. Aya anu sigana wajar pikeun kuring. Éta wajar dina panon kuring yén naon anu sigana lumrah pikeun kuring - nyaéta wajar. Éta wajar dina panon kuring yén naon anu sigana mah wajar nyaéta wajar. Urang bakal ngurangan kamungkinan kana 99.99% kapastian sarta unggal klaim bakal gulung ka wates 0% kapastian.

budak awéwé Dibales 2 taun ka tukang

Kuring nulis naon anu kuring ngartos tina patarosan. Kusabab upami jawabanna nyaéta "aya anu sigana wajar pikeun kuring" nalika urang nempatkeun éta dina 99.99, maka éta 99.99 saatos sadaya akun di dunya, sareng ieu mangrupikeun klaim langsung ka dunya sareng sanés ngaku sorangan - maka urang nangtukeun hubungan teuas antara munasabah jeung kapastian kalawan pasti.

Teu pati kaharti Dibales 2 taun ka tukang

Kumaha mujijat diciptakeun anu teu aya kapastian tapi henteu ngakibatkeun skeptisisme?
Kusabab sakabeh gagasan kateupastian sarta tetep lumrah nganggap yén aya pilihan kadua, tapi anjeun teu boga kamampuhan pikeun meunteun naon lumrah sabab éta sorangan asumsi sejen nu ogé bakal nanya naha éta lumrah ...

mikyab Patugas Dibales 2 taun ka tukang

Kaajaiban anu ajaib ieu aya dina bédana antara 90% Blush sareng 50% ragu (upami urang keukeuh ngitung). Sanaos ieu leres-leres endah sareng teu kaharti, éta masih tiasa kajantenan. Kuring gulung kubus genep juta kali. Kuring bet hasilna bakal disebarkeun merata sarta bakal aya ngeunaan sajuta hasil per buuk palsu. Kuring boga sababaraha mamang (éta teu 100%) tapi tetep ieu meureun naon anu bakal kajadian. Éstuning.
Sareng kuring gaduh kamampuan pikeun ngevaluasi nilai intuisi ogé sacara intuitif. Sirkularitas ieu ngan omong kosong. Éta sapertos naroskeun kumaha anjeun terang anjeun leres, anjeun anu mutuskeun anjeun leres. Kumaha ieu béda ti argumen skeptis normal?
Kami parantos nyéépkeun quibbles ieu dugi ka pertumpahan getih.

budak awéwé Dibales 2 taun ka tukang

Naon hubungan antara ieu sareng argumen skeptis normal. Di dieu hiji teu nanya "kumaha anjeun terang" tapi narima sagalana nyebutkeun jalma sarta ngabahas ngan metoda na. Upami anjeunna nyarios yén anjeunna saratus persén yakin yén aya anu leres, sareng anjeunna ogé saratus persén yakin yén dina kasus dimana anjeunna saratus persén yakin yén aya anu leres teras saratus persén yén aya anu leres - maka sadayana henteu kunanaon sabab hiji dina ngilikan naon bakal tetep hiji. Tapi lamun boga ukur probabiliti, mangka hiji bunderan iterative ieu fading ka nol. Basajan pisan. Bisi wae, sigana pisan dipikaresep kuring nu euweuh hiji didieu dina situs lian ti anjeun anu weruh kumaha carana ngajawab ieu. Sareng upami anjeun gaduh jawaban anu pinter, anjeun henteu tiasa mendakanana di dieu dina benang. Tétéla SAG éta kaliru sarta switched antara respon jeung respon.

leres pisan. Kuring satuju yén éta téh jadi basajan nu dina tungtungna kamampuhan pikeun evaluate intuisi sorangan mangrupa premis nu kedah nampi dina * kapastian *, sanajan dina intuisi kaasup kamungkinan yén éta téh pasti, tapi teu datang ti hiji. panyadia éksternal, tapi hiji * internal * ragu Bagian tina harti premis ieu, hal utama anu aya unsur tangtu dieu pasti.

Titik ieu penting sabab kuring hoyong mastikeun yén hal-hal anu sigana saderhana pikeun kuring leres-leres leres. Kusabab sakumaha anu kuring nyarios di awal aya jalma anu penting anu ogé filsuf sapertos anu leres-leres nampik titik ieu tapi negeskeun di sisi anu sanés yén anjeunna henteu skeptis kana naon anu sigana teu mungkin.
Sareng sapanjang diskusi di dieu sigana anjeun ogé resep kana metode na, janten kuring henteu tiasa ningali kumaha mujijat ieu tiasa dilakukeun sareng khususna dina pamahaman kuring sateuacana ka anjeun yén ieu mangrupikeun mamang éksternal kana premis teras timbul patarosan. naha éta ngan 10% mamang teu 50% mamang metodologis. Tapi kuring ningali anjeun satuju sareng metodeu anu kuring parantos dibere di dieu.

Saleresna, kamungkinan yén Shabbat ngusulkeun katerangan anu ngajelaskeun filsuf anu sami nganggo integrasi katerangan anu teu aya watesna anu sanaos unggal katerangan peryogi katerangan masih beuratna sakedik, pikeun kuring pribadi sigana ngabingungkeun upami mungkin. Tapi éta hiji-hijina jalan kuring manggihan eta.

Patarosan ieu ogé kritis pikeun oposisi anjeun kana klaim fundamentalis di hiji sisi jeung kamungkinan kateupastian di sisi séjén. Tapi anjeun tiasa nyebatkeun éta sababaraha jinis tatoologi. Sanaos kuring pikir éta ngasah bédana antara supplier éksternal (PM) sareng supplier internal (metoda sintétik anjeun).

mikyab Patugas Dibales 2 taun ka tukang

Henteu, éta henteu pasti. Ieu ogé teu pasti.

ngaganggu Dibales 2 taun ka tukang

Naha anjeun nampi bédana antara klaim anjeun yén asumsi dasar sorangan aya dina asumsi anu teu pasti, sareng ragu anu luar tina asumsi dasar sorangan? (Lajeng boh anjeun meunang sistem kontrol sejen salaku premis, atawa anjeun disabit salaku skeptis a).

Upami teu kitu Nyaan teu ngartos kumaha anjeun teu skeptis lamun ragu asumsi malah dina percentages individu (salami teu bagian tina asumsi sarua nu teu pasti).

Sigana mah kawas aya sababaraha bédana didieu yén kuring meureun teu nangkep sabab lamun teu kawas ceuk kuring sagemblengna teu ngarti kumaha anjeun ngaku anjeun teu skeptis. Panginten anjeun tiasa ngajelaskeun titik sakedik ieu.

mikyab Patugas Dibales 2 taun ka tukang

Abdi leres-leres henteu tiasa ngartos dimana masalahna di dieu. Kuring nyebutkeun hal basajan pisan jeung jelas. Anggapan kuring teu tangtu dina panon kuring. Henteu kusabab aya quirks ngeunaan aranjeunna tapi kusabab kuring henteu yakin naha éta leres (aya alternatif anu mungkin). Henteu terang naon mamang éksternal. Kuring boga sababaraha mamang dina asumsi kuring. éta pisan.

ayeuna kuring meunang? Dibales 2 taun ka tukang

Mamang éksternal Maksudna nyaéta yén mamang asalna tina tempat anu négatip salaku jinis kabingungan éksternal pikeun mikir tapi henteu alami salaku bagian tina premis pamikiran anu contona nyarios yén éta akurat dina ngan 90% kasus.

Tapi pas anjeun wrote: "Asumsi kuring teu tangtu dina panon kuring". Kusabab kuring henteu yakin naha éta leres (aya alternatif anu mungkin). Janten disada sapertos panyadia négatip sareng upami kitu anjeun tiasa ngalungkeun deui ogé:

Kusabab éta nunjukkeun yén aya "anjeun anu perhatikeun" sareng salaku éksternal pikeun aranjeunna anjeun ningali asumsi. Salaku conto anjeun tiasa ngartos ieu dina pasemon anjeun ngeunaan panon pikiran anu aranjeunna ningali ide anu jauh.
Tapi upami kitu, anjeun kedah ngaku yén anjeun mangrupikeun anu ngabédakeun (= panon?) Sorangan gaduh kapastian lengkep ngeunaan kamampuanna pikeun ngabédakeun asumsi dasar supados sanaos anjeun henteu nampi tingkat akurasina lengkep anjeun masih kedah nampi kalayan kapastian yén aranjeunna gaduh tingkat akurasi anu tangtu. Sareng sababaraha parameter sapertos jarak ide, karep sareng seueur deui. Janten nuju tingkat anu sami anjeun henteu ragu pisan yén sanajan henteu akurat dina aranjeunna aya dina premis ieu.
Tapi lamun matak ragu négatip on aranjeunna deui:
1. Lajeng anjeun moal bisa kaluar tina siklus ragu. 2. Teu aya alesan pikeun nganggap yén kuantitas statistik pikeun nyayogikeun ngan ukur 10% upami henteu 50%. Sarta ieu geus skepticism lengkep 3. Ieu bakal ngakibatkeun hiji loop of skepticism nu antukna bakal nampa yén correctness of truths subjektif anjeun condong enol dina multiplicity of probabiliti. 4. Anjeun oge bisa tanda tanya prinsip casting mamang négatip.

Ninggalkeun komentar