Hak panyiksa pikeun nentang nétralisasi na

Tanggapan > Kategori: Halacha > Hak panyiksa pikeun nentang nétralisasi na
kabungahan Ditanya 3 bulan katukang

Hello Rabbi,
 
 
 
 
Seueur upami aya mitzvah pikeun sadayana pikeun netralkeun panyiksa, teras aya mitzvah pikeun panyiksa dirina henteu ngalawan netralisasi? Atawa panyiksa masih boga hak pikeun nolak nétralisasi (malah nepi ka maéhan nétralisasi)? Sigana mah teu aya rujukan pikeun ieu dina Mishnah Torah Laws of the Murderer and the Preservation of the Jiwa, Bab A.

Ninggalkeun komentar

1 Waler
mikyab Patugas Dijawab 3 bulan kapengker

Perkara ieu muncul dina penyanyi. The Gemara nyebutkeun yen lamun manehna geus overturned sarta maéhan Pinchas ti kaayaan persecuting anjeunna bakal geus dibebaskeun. Sarta dina Malam F.A. Mahal a murderer ngabahas ekstensi hukum ieu (kumaha ngeunaan murderer kahaja anu maéhan Jurusalamet getih, sarta hiji anu maéhan utusan dina ayat kadua ogé kudu dibahas).
Panyiksa teu gaduh hak pikeun nentang nétralisasi sapertos anjeunna teu gaduh hak pikeun maéhan. Malahan manéhna sorangan kudu bunuh diri tina kaayaan persecuting (atawa tangtu eureun persecuting). Ieu kumaha kuring ngajelaskeun didieu sababaraha minggu ka tukang hukum yén dina utusan di BD euweuh idin pikeun maéhan anjeunna sabab terdakwa sorangan kudu bunuh diri. Maéhan penjahat mangrupikeun mitzvah anu ditumpukeun ka masarakat, sareng utusan B'D mangrupikeun utusan sadayana (kalebet anu dianiaya).

Ninggalkeun komentar